Pod lampou - Diskusia o state Izrael

Diskusie na politické témy...
Les
King
King
Používateľov profilový obrázok

Pod lampou - Diskusia o state Izrael

Príspevok od používateľa Les »

Dnes o 21:50 na STV2 bude temou dna Izrael, jeho politika a politika arabskych krajin. Ked vas politika zaujima a to hlavne Izrael (viem, ze asi ano...) tak ju pozerajte, aby ste mali o state Izrael a o Zidoch celkom trosku normalnejsie a kultivovanejsie nazory.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

To si s radostou pozriem, aj ked vela zalezi od toho, akych hosti trio Hrib, Kusnierik, Homolka k dnesnej teme prizvali. Bohuzial nepredpokladam, ze tam bude niekto, kto sa bude snazit otvorene hovorit pravdu, pretoze tema Izraelu v dnesnej dobe patri k otazkam citlivym a akykolvek kriticky nazor sa povazuje za prejav antisemitizmu, resp. nazor politicky nekorektny. Uvidime.
Les
King
King

Tomasito napísal:To si s radostou pozriem, aj ked vela zalezi od toho, akych hosti trio Hrib, Kusnierik, Homolka k dnesnej teme prizvali. Bohuzial nepredpokladam, ze tam bude niekto, kto sa bude snazit otvorene hovorit pravdu, pretoze tema Izraelu v dnesnej dobe patri k otazkam citlivym a akykolvek kriticky nazor sa povazuje za prejav antisemitizmu, resp. nazor politicky nekorektny. Uvidime.

PS to Les: O tom, co vsetko by si potreboval ty by sa dala napisat kniha, tak sa radsej staraj o seba a drz sa temy, ktoru si prave zalozil.
Pre teba tam ziadnych antisemitov pozyvat nebudu. Ale neboj sa nebudu sa navzajom pozvani hostia "potlapkavat" po pleciach a suhlasit jeden z druhym. Ale ked chces pozerat relaciu v ktorej by popierali holokaust, tak to sa asi sklames... Skoda, ze nevies po iransky, tam by si pocuval tyrady na Zidov den a noc.

P.S. Pred spanim ti doporucujem si prezeranie stranok na www.upn.gov.sk kde je uvedena uz cast osob, ktori arizovali zidovsky majetok za slovenskeho statu.
Tomasito
VIP
VIP

Podla mojho nazoru z tej temy mohli dostat viac, no na moje prekvapenie napr. taky Carnogursky vacsinu casu nemal pojem o com je rec a uplne ma zabil tym, ze len tesne pred relaciou si zistil, ako sa vola zidovske svate pismo (Tora). Jediny rozumny navrh prisiel zo strany zastupcu palestinskej nazorovej platformy, ktory spocival v jadrovej demilitarizacii regionu blizkeho vychodu, nakolko v opacnom pripade je len otazka casu, kedy niektora z okolitych arabskych krajin dospeje k jadrovym zbraniam, co riziko jadroveho konfliktu zvysuje. Nie je normalne, aby Izrael disponoval od 120-200 jadrovymi hlavicami (beztak by mali najmodernejsiu vojensku techniku). Toto je aj podla mna rozumna cesta k tomu, ako sa vzdialit hrozbe jadroveho konfliktu, ktoreho najvacsim ohniskom je prave oblast blizkeho vychodu. No a samozrejme nesklamal Samson s bratislavskym rabinom Mayersom, ktori by sa na mieste Izraelu naopak pripravovali na vojnu (toto bola sila). Dnesna relacia ma vsak nudila.
hodurovec
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa hodurovec »

Tuto relaciu som sice nevidel, ale na problem na blizkom vychode mam vlastny nazor. Nie som ziadny antisemitista, ale to, co robi Izrael s Palestincanmi je nieco hrozne. Bol som tam pred rokom a pol, a tato navstema ma poznacila asi naveky. Videl som aj to, co bezne turistom neukazuju. Zidia tu kazdu chvilu dostavaju nejake odskodne za holokaus, a pritom oni robia to iste s palestincanmi. palestinske mesta su obohnane ostnatym dratom, a hliadkuju tam vojaci, mesto sa da opustit len s povolenim. V noci sa neodporuca vychadzat, lebo by vas mohli odstrelit ako teroristu. je jedno, ci ste muz, zena, starec alebo dieta. V tychto palestinskych getach ludia nemaju ziadne pracovne prilezitosti, ziju iba z humanitarnej pomoci. V Izraeli maju dokonca dva druhy SPZ. Jedna je pre zidovske auta, tie mozu jazdit bez obmedzeni, druha pre palestinske auta, tie maju tych obmedzeni az-az. Nerovnopravnost si ludia vsimnu aj v starom meste v Jeruzaleme. Krestania, moslimovia a armenci si svoje domy nesmu opravovat, povolene to maju iba zidia. Dane a ine poplatky plati kazdy rovnako, ale zidom za ne odvezu odpad tyzdenne trikrat, ostatnym len raz. Dokonca aj autobusy maju rozdielne, jeden druh, take nove a pohodlne su pre zidov, druhe, asi 40 rocne plechovky su pre ostatnych. Ale toto ma aj svoje vyhody, kedze do luftu letia iba tie zidovske busy, palestinsky zatial ani jeden. Preto v Izraeli odporucam pouzivat tie palestinske.
A zidia aj HAMAS oznacuju iba za teroristicku organizaciu, to, ze hamas otvara pre palestincanov skoly a nemocnice, na co zidia nie su schopny, uz nejak nespominaju. Samovrazednych atentatnikov oznacuju ako islamskych extremistov, nejak zabudaju na to, ze 60% palestincanov su mostimovia, 40% krestania. A moslimovia nie su jediny, ktory za svoje prava bojuju aj takymto sposobom.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Neprekvapilo by ma keby bol Les zid.
Les
King
King

Aryan Angel napísal:Neprekvapilo by ma keby bol Les zid.
A bodaj by som nim bol, lebo mam kamosov aj Zidov hlavne v USA a maju dobry "nos" na podnikacie. Takze by to nebolo od veci a narozdiel od mnohych z vas by som sa vobec nehanbil byt Zidom. Skor sa maju hanbit ti, hoci su uz dnes stari, ktori Zidov deportovali do koncentrakov a potom im brali majetky. Prezrite si svojich "priatelov" arizatorov www.upn.gov.sk
Nenachadzaju sa tam niektori vasi rodicia?
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

Aryan Angel napísal:Neprekvapilo by ma keby bol Les zid.
mna by neprekvapilo keby napisal ze v tej diskusii bol za lampu ako supertajny host. Inac som to vydrzal pozerat asi 10 min a dalej som sledoval zaujmave vyjadrenia pana na ktoreho meno si nespomeniem ohladne iranu.
BOOM
Medium Expert
Medium Expert

Re: Pod lampou - diskusia o Izraele

Príspevok od používateľa BOOM »

Les napísal:Dnes o 21:50 na STV2 bude temou dna Izrael, jeho politika a politika arabskych krajin. Ked vas politika zaujima a to hlavne Izrael (viem, ze asi ano...) tak ju pozerajte, aby ste mali o state Izrael a o Zidoch celkom trosku normalnejsie a kultivovanejsie nazory.
ja som to pozeral dokonca co tam bol palestincan Souhel Ghannam tak toho poznam osobne..
Les
King
King

BOOM napísal:ja som to pozeral dokonca co tam bol palestincan Souhel Ghannam tak toho poznam osobne..
Ja tiez poznam jeho manzelku Ghannamovu, byvalu redaktorku Markizy. Teraz sa venuje dobrocinnej praci, su to dobri ludia, ale jej manzel ma vysinute nazory. Dufam, ze ho tu raz v Bratislave neuvidim s opaskom s vybusninami na tele len preto, ze sa ocitol z nejakym Zidom v nejakej kaviarni...
BOOM
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa BOOM »

Les napísal:Ja tiez poznam jeho manzelku Ghannamovu, byvalu redaktorku Markizy. Teraz sa venuje dobrocinnej praci, su to dobri ludia, ale jej manzel ma vysinute nazory. Dufam, ze ho tu raz v Bratislave neuvidim s opaskom s vybusninami na tele len preto, ze sa ocitol z nejakym Zidom v nejakej kaviarni...
preco podla mna ma v pohode nazory
Les
King
King

BOOM napísal:preco podla mna ma v pohode nazory
Ale neodpovedal na priamo otazku, hoci sa ho pytali 3x po sebe, aby odpovedal ANO alebo NIE na nasledovnu otazku - ma pravo Izrael existovat?
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

Les napísal:Ale neodpovedal na priamo otazku, hoci sa ho pytali 3x po sebe, aby odpovedal ANO alebo NIE na nasledovnu otazku - ma pravo Izrael existovat?
nemá - :lol: - za takú cenu...
Les
King
King

Napis presne dovody preco nie.
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

Les napísal:Napis presne dovody preco nie.
Nechce sa mi...
Tomasito
VIP
VIP

Les napísal:Ale neodpovedal na priamo otazku, hoci sa ho pytali 3x po sebe, aby odpovedal ANO alebo NIE na nasledovnu otazku - ma pravo Izrael existovat?
To, ze je politicky utecenec, ktory sa chce domov (na uzemie dnesneho Izraela) vratit ti samozrejme uslo. Taktiez ti uslo, zrejme tak ako Kusnierikovi, ze na tu otazku odpovedal dost jasne. Vyjadril sa v zmysle, ze stat Izrael existuje bez jeho suhlasu. Kazdy priemerne inteligentny clovek dokaze pochopit takuto odpoved, no Kusnierik sa zrejme snazil uspokojit aj tie podpriemerne skupiny medzi ktore zjavne patris aj ty... BTW. mna prekvapila odpoved rabina Mayersa na otazku, preco boli v historii zidia vzdy prenasledovani. Po 5 min. slov o nicom na naliehanie Hriba odpovedal: "Lebo ziadia su svedomim ludstva".
hodurovec
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa hodurovec »

Nie som antisemitista a ani s inými narodmi nemam problém, ale s existenciou izraela nesúhlasím. Na konci prvej svetovej vojny tam žilo 8% židov, a ani tí nesúhlasili a nesúhlasia s jeho existenciou. Väčšina súčasných židov sú prisťahovalci z Európi, USA a ich potomkovia. Zabrali palestínčanom ich územia, a držia ich v getách, porovnateľných s tými v európe. Proste mesto obohnané ostnatým drátom, strážené vojakmi. Tot sú oje zažitky z prvej ruky, strávil som tam dosť času, videl som to na vlasné oči. Môj pobyt tam neznamenal iba letisko, odtial taxikom do hotela, a po pamiatkach, Izrael som zažil aj zo stránky, ktorú cudzincom väčšinou neukazujú. Neberiem židom právo na ich vlastný štát, ale nie za takúto cenu a za takýchto podmienok.
Tomasito
VIP
VIP

Len doplnim hudrovca, ze velka cast zidov tam bola pristahovana z Ruska, pricom drviva vacsina pristahovanych zidov (chazari) s tymto uzemim, ci tzv. biblickymi zidmi (semitmi) nemaju ziaden etnicky alebo antropologicky vztah. Pacilo sa mi, ako sa rabin Mayers v diskusii Pod lampou certil, ze to nie je pravda, ale neuvedol jediny argument, ktory by to popieral. Pritom sa jedna o fakt, ktory ti potvrdi kazdy historik, ktory nie je sucastou sionistickej propagandy. Dalo by sa uviest mnoho dalsich dovodov, preco nesuhlasit s existenciou Izraela a preco jeho vznik povazovat za dovod blizkovychodneho konfliktu, ale popri tom, ze na tuto temu uz nemalo dovodov odznelo v temach ako napr. Sionizmus alebo Iransky prezident a jeho postoje ku Izraelu, od teba sa clovek len tazko docka rozumnej, t.j. vecnej reakcie. Samozrejme potesi, ked ma prekvapis a presvedcis o opaku...
.cov
Star
Star

Príspevok od používateľa .cov »

Tomasito napísal: Vyjadril sa v zmysle, ze stat Izrael existuje bez jeho suhlasu. Kazdy priemerne inteligentny clovek dokaze pochopit takuto odpoved, no Kusnierik sa zrejme snazil uspokojit aj tie podpriemerne skupiny medzi ktore zjavne patris aj ty...
Ja asi patrim tiez do podpriemernej skupiny :cry: .Jasna otazka - jasna odpoved. Ale on nie. No co uz.
BTW: Narodil som sa v Ceskoslovensku. Pytal sa ma niekto, ci suhlasim so vznikom Slovenska? Nie. Cize Slovensko vznikolo bez mojho SUHLASU. A tiez netvrdim, ze nema existovat!
Tomasito
VIP
VIP

cov, ked sa ta na to bude niekto pytat napr. v relacii podobnej tej Pod lampou, potom je relevantne, ci si suhlasil so vznikom SR alebo nesuhlasil (t.j. ci si bol za jej existenciu alebo nebol). Neviem v com sa snazis vidiet problem, no mne bola po vecnej stranke jeho odpoved jasna a zrozumitelna. Sposob, ako sa k tejto otazke Ghannam postavil napriek jeho specifickej situacii politickeho utecenca dokonca kvitujem. Taktiez, situacia Izrealu je so situaciu niekdajsej CSFR absolutne neporovnatelna, no napriek tomu... ty nie si politicky utecenec, ktory by sa raz na uzemie byvaleho CSFR, z ktoreho si bol vyhnany rad vratil, ty na uzemi byvaleho CSFR zijes a svoje zakladne ludske prava mas garantovane rovnako ako predtym. Pokial by si bol v situacii Ghannama rozumny, zrejme by si si aj ty 3x rozmyslel, ci budes odpovedat sposobom “IZRAEL NEMA EXISTOVAT“, alebo “NESUHLASIM SO VZNIKOM IZRAELU“. Po vecnej stranke ide o uplne rovnaky vyznam (aj ked ho tam ty nevidis), ale z hladiska diplomacie je druha moznost ovela rozumnejsia. Nevidim dovod, preco by mal svoje postoje radikalizovat len preto, ze niekto ho chcel k tomu svojimi otazkami nepriamo naviest. Pokial toto nie si schopny pochopit, zrejme si sa "zaskatulkoval" presne...
Napísať odpoveď