Aby som nemohol pocuvat, pozerat a hovorit to co chcem?
Radsej by som sa nechal zastrelit pri uteku na hranici, ako tu ostat
no zrejme kvoli socialnym istotam /praca, byvanie, prispevky/. o bezdomovcoch vtedy nebolo ani reci. a kupit si aj mohol, ale nebolo co, pripadne si zhanal po znamostiach. trhovy mechanizmus dnes nechava len tych najlepsich /pripadne naj. vychcanych/. a na starych ludi na kt. dochodky by sme realne mali teraz robit my, nejak nezostavaju peniaze.mysKo888 napísal:Chcem sa spytat preco vacsina starsich ludi hovori ako bolo za komunistou dobre? je to kvoli tomu ze sa dalo kupit viac veci za vyplaty?? ze kazdy musel pracovat??
Keby tu bol komunuzmus, tak toto forum ani neexistuje a nemohol by si napisat ani tento prispevok!!only napísal:za socialmizmu mohlo byt fajn hold ze to boli svine ale aj tak teraz by to bolo v pohode komunisti by mi aj pastelky na vytvarnu zdarma DALI![]()
![]()
nemam sa zle to nehovorim ale mohla by to byt sranda
len pre poznamku.Cena mlieka je cca 20 sk.U nas V Blave tak ale aj 15-20gandus napísal: poviem ti ze s tebou absolutne suhlasim...vsetko co som chcel povedat svojim predslim clankom bolo to, ze by som chcel vedet ake to bolo aby som mohol pred ludmi co si to pamataju vystupovat ako "znaly". a mlieko za 2 kcs je blbost..vysvetlim....vtedajsi priemerny plat : 1 200 Kcs ..cena mlieka : 2 Kcs --- 1200:2=600 >mlieko stalu jednu sestotinu platu teraz primerny plat : 17 000 Sk cena mlieka 30 Sk t.j. --- 17000:30=566 a teda mlieko tvori 1 petsto-sesdesiat-sestinu platu..to nieje velky rozdiel....a mozes si vybrat asi z 1 000 000 druhov mliek a co je este lepsie, mozes zarabat aj omnoho viac ako je priemerny plat. dufam ze mi rozumies. PEACE
Vies, ide o to ze Demokracia Dava Cloveku do ruk slobodu,ale aj to ze sa musi vediet sam o seba postarat.ZenniX napísal:nie som pre komunizmus .... demokracia je lepsia, ale ked bol komunizmus kazdy mal robotu a kazdy mal co jest ...a teraz kolki ani na jedlo nemaju ....