Slovenský hokejista Žigmung Pálffy šokoval - podľa stredajšieho vydania denníka Šport sa útočník Pittsburghu Penguins rozhodol skončiť s hokejovou kariérou.
"S vedením Pittsburghu sme sa dohodli na všetkých náležitostiach môjho odchodu, uznali moje argumenty i pohnútky. Trápiť sa, to naozaj nemá význam," cituje Pálffyho slová o konci kariéry Šport.
Ako ďalej Pálffy zdôraznil, pod toto jeho rozhodnutie sa podpísali aj dve náročné operácie ramena. Hoci sa po tej druhej zdalo všetko v poriadku, opak bol pravdou a na ľade sa čoraz viac trápil.
"Myslel som si, že s tým ramenom ešte môžem hrať, ale na ľade som sa stále viac trápil, bolesť vystupovala do popredia. Dôkladne som si pohovoril s mojím lekárom a na rovinu mi povedal, že tretiu operáciu mi už neodporúča," povedal Pálffy. "Keby som nemal problémy s ramenom, určite by som ešte pokračoval, lebo hokej mám rád. Ale nejde to," uviedol.
Jeho argumenty vraj uznalo aj vedenie Pittsburghu, kam prišiel pred touto sezónou a stal sa druhým najproduktívnejším hráčom tímu. Spoločne s partnerkou Andreou Belányiovou, ktorá sa za Pálffyho údajne v decembri aj vydala, ešte nejaký čas pobudne v Pensylvánii a potom príde na Slovensko. O ďalšej budúcnosti chce Pálffy ešte popremýšľať.
"Za tie roky som sa hokejom dostatočne zabezpečil a urobiť zo seba mrzáka len kvôli vidine ďalších dolárov vo vrecku, to by som skutočne urobil najväčšiu hlúposť v živote. Aj lekár mi povedal, že pre zdravotné problémy by som skončil skôr či neskôr. Tak prečo riskovať," dodal rodák zo Skalice.
Vrcholom Pálffyho kariéry bolo zlato z MS 2002, o rok neskôr k nemu pridal bronz. V NHL okrem Pittsburghu obliekal aj dresy New Yorku Islanders a Los Angeles. V základnej časti nastúpil v 684 zápasoch, v ktorých zaznamenal 713 bodov (329+384). V 24 zápasoch play off strelil 9 gólov a pripísal si 10 asistencií. Počas výluky v NHL hájil v minulej sezóne farby pražskej Slavie a krátko aj rodnej Skalice.
Oficiálne zdroje klubu ani NHL napriek prepracovanej mediálnej politike tieto informácie v stredu ráno nepotvrdzovali.
Kód: Vybrať všetko
pravda.sk, TASR, ČTK