s tym hospodarstvom,to je pravdaava napísal:jasne, ja sa snazim. mali sme konferenciu na skole na tuto temu a par politikov z Turecka sa snazilo, fakt niektore veci boli zaujimave...ale tie su tiez ete len vo hviezdach. tykalo sa to najma hospodarstva. ale s tou kulturou, neviem...
Ste za prijatie Turecka do EU?
-
matus121
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
cestovatel
Expert
aby sme mali jasno, co to je ten sekularizmus a preco ho davas do suvislosti takej akej ho davas!?ava napísal:no to mozu priniest. len neviem, ci veci ako islam, sekularizmus, extremizmus a stale dost vyuzivana armada /vojenske prevraty/, co by som povedala do liberalnej demokracie velmi nepatri, su pozitivom...
ak je nieco sekularizovane je to odcirkvevnene, teraz neviem co si vlastne chcel(a) povedat...
vojneske prevraty???
extremizmus???
podla mna turecko je v pohode... maju smolu ze lezia tam kde lezia...
europa ich "odmieta" kvoli povodu... arabsky svet kvoli ceste ktoru nastolili...
drzim im palce, nech im to vyjde...
-
ava
Medium Expert
tym sekularizmom som myslela oddelenie statnej moci od islamu. neviem, ci sa to dari, kedze islam sa tyka zivota ako celku. nejde ho len tak oddelit od politiky, ved aj Mohamed bol svetsky i naboz. vodca. zle som sa vyjadrila, sorry.deblasco napísal:aby sme mali jasno, co to je ten sekularizmus a preco ho davas do suvislosti takej akej ho davas!?
ak je nieco sekularizovane je to odcirkvevnene, teraz neviem co si vlastne chcel(a) povedat...
vojneske prevraty???![]()
extremizmus???![]()
podla mna turecko je v pohode... maju smolu ze lezia tam kde lezia...
europa ich "odmieta" kvoli povodu... arabsky svet kvoli ceste ktoru nastolili...
drzim im palce, nech im to vyjde...
vojenske prevraty - armada ma dohlad nad politic. cinnostou vo velkej miere /neviem, ci ti nieco hovori Mustafa Kemal Ataturk/. v Turecku boli 4 prevraty - posledny v r. 1997. armada je este stale akou takou zabezpekou sekularizacie...
extremizmus - "Mesity su nase kasarne, kupoly su nase helmy, minarety su nase bajonety a veriaci su nasa armada..." Tayyip Erdogan /dnesny premier/ 1997 - myslim, ze to vystihuje vsetko... ovlada politiku, dosadzuje svojich aj na sudy.
pozri netvrdim, ze mam pravdu. reformy, kt. prijimaju fakt pokrocili. ale je mozne spojenie demokracie a islamu? cas to rozhodne. v kazdom pripade dnes este za ich prijatie do Eu nie som.
isty nemenovany slovensky politik chcel ist do tankof a napadnut budapest...ava napísal:tym sekularizmom som myslela oddelenie statnej moci od islamu. neviem, ci sa to dari, kedze islam sa tyka zivota ako celku. nejde ho len tak oddelit od politiky, ved aj Mohamed bol svetsky i naboz. vodca. zle som sa vyjadrila, sorry.
vojenske prevraty - armada ma dohlad nad politic. cinnostou vo velkej miere /neviem, ci ti nieco hovori Mustafa Kemal Ataturk/. v Turecku boli 4 prevraty - posledny v r. 1997. armada je este stale akou takou zabezpekou sekularizacie...
extremizmus - "Mesity su nase kasarne, kupoly su nase helmy, minarety su nase bajonety a veriaci su nasa armada..." Tayyip Erdogan /dnesny premier/ 1997 - myslim, ze to vystihuje vsetko... ovlada politiku, dosadzuje svojich aj na sudy.
pozri netvrdim, ze mam pravdu. reformy, kt. prijimaju fakt pokrocili. ale je mozne spojenie demokracie a islamu? cas to rozhodne. v kazdom pripade dnes este za ich prijatie do Eu nie som.
neda sa na zaklade jedneho vyroku posudzovat cely stat...
pretoze potom Haiderovi slobodni by sposobili detto izolaciu rakuska...
atd atd... v kazdom state sa najde individuum, ktoreho "perly" (vyroky) su proti europske, diskriminacne, nasilnicke a hlavne hlupe...
tak pouzivaj rovnaky meter aj napr. pre SK, AT, CZ a turecko detto...
-
cestovatel
Expert
-
ava
Medium Expert
ten vyrok bol len jeden z prikladov. je tam x dalsich. a navyse to je vysoky statny cinitel. ja netvrdim, ze by nemali vstupit nikdy. ale momentalne som proti.deblasco napísal:isty nemenovany slovensky politik chcel ist do tankof a napadnut budapest...
neda sa na zaklade jedneho vyroku posudzovat cely stat...
pretoze potom Haiderovi slobodni by sposobili detto izolaciu rakuska...
atd atd... v kazdom state sa najde individuum, ktoreho "perly" (vyroky) su proti europske, diskriminacne, nasilnicke a hlavne hlupe...
tak pouzivaj rovnaky meter aj napr. pre SK, AT, CZ a turecko detto...
-
uplink
VIP
Hovadska vysada...pocitime na v lastnej kozi aka je to "vysada" 
plany eu:
- spravit priepasti medzi chudobnymi a bohatymi vrstvami este hlbsie
- znicit a odstranit slabsich
- spravit vsetkych nesamostatnych [vid dementne tesca sa sade *ebu jak sproste a nase potraviny miznu...]
- dokonale ovladnut hospodarstvo, tak aby ho vedeli riadit len Ti vyvoleni
- hodia studentom docasne uzasne zlavy a moznosti prace v zahranici a ked vsetko naozaj budu mat v rukach, tak to utrhnu a budeme len cumiet ako cerstvo odkopnuta baba
ci myslite si ze ciel absolutnej centralizacie je iny?
Je iny ako absolutna kontrola vsetkeho a vsetkych a spravenie vsetkeho a vsetkych zavislych na mensej skupinke ludi? [kongres EU alebo aka pakaz].
a dalsich x bodov...samozrejme ze vsetko za krasnym zlato-platinovym zavojom. Aby blbi ludia jak kravy na bitunok liezli.
ok k teme
hmm...vzhladom na to ze proti turkom nic nemam preco nie? Ale videl som nejake plagaty po meste, takze asi nebudu celkom clear
...nemam zaujate vlastne stanovisko co sa tyka otazky turkov
...nebodaj su turci na blackliste amikov? 
plany eu:
- spravit priepasti medzi chudobnymi a bohatymi vrstvami este hlbsie
- znicit a odstranit slabsich
- spravit vsetkych nesamostatnych [vid dementne tesca sa sade *ebu jak sproste a nase potraviny miznu...]
- dokonale ovladnut hospodarstvo, tak aby ho vedeli riadit len Ti vyvoleni
- hodia studentom docasne uzasne zlavy a moznosti prace v zahranici a ked vsetko naozaj budu mat v rukach, tak to utrhnu a budeme len cumiet ako cerstvo odkopnuta baba
ci myslite si ze ciel absolutnej centralizacie je iny?
a dalsich x bodov...samozrejme ze vsetko za krasnym zlato-platinovym zavojom. Aby blbi ludia jak kravy na bitunok liezli.
ok k teme
hmm...vzhladom na to ze proti turkom nic nemam preco nie? Ale videl som nejake plagaty po meste, takze asi nebudu celkom clear