Ako na logo ?
-
Mystikal
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Ako na logo ?
ako sa da vytvorit pekne logo ale bez pozadia len pekny text a cosi k tomu mam photoshop cs2 da sa to aj tam a ako ? help
Presne tak. Logo vytvorené ako vektor je oveľa flexibilnejšie (čo sa týka manipulovania s fyzickym rozmerom, farebných mutácií...). Logo vo vektorovom formáte je dokonca nevyhnutné, v tom prípade, ak by sa logo malo vyrezávať na plotri na nalepovaciu (alebo inu) fóliu.uplink napísal:odporucam pouzit adobe illustrator alebo corel draw...su lepsie na loga vzhladom na to ze logo by mal byt vektor...nie ze by to ps nedokazal ale tie dva spomenute su na to urcene
Najlepšie je teda vytvoriť logo ako vektor, (formáty: adobe illustrator document, illustrator EPS, pri CorelDRAW formát CDR, ...) ktorý vždy môžeš v prípade potreby jednoducho previesť do bitmapovej podoby (formáty: bmp, tiff, jpeg, gif...). Pričom naopak, z bitmapy do vektora to občas môže byť veľmi zdĺhavý proces ručnej práce.
Moja malá rada, čo sa týka dizajnu: Snaž sa používať čo najmenej "špeciálnych" efektov ako vrhnutý tieň, rôzne reliéfy... uberá to logu na čistosti.
U mna platí staré známe: V jednoduchosti je krása. Chce to len dobrú myšlienku. Skús si najskôr načrtnúť pár návrhov na papier. Mne to pomáha.
Tak, tak jednoznačne vektorové logo a tá jednoduchosť je tiež na mieste. Najlepšie jedno, alebo dvojfarebné ale to samozrejme závisí aj od toho načo to logo má byť určené. Ale jednoduchým nápisom v ktorom napríklad nejako zvýrazníš písmeno, alebo ozdobíš jednoducho štvorčekom, krúžkom, vlnovkou a podobne nemôžeš nič pokaziť.
-
mikkimikki
Medium Professional
pekne efekty sa dajú vytvoriť aj v biTmiX,
ale len graficky, čiže text musí byť obrázok napr.:

ospravedlňujem sa hojkovi za použitie jeho mena/loga
Kód: Vybrať všetko
www.bitmix.cz
ospravedlňujem sa hojkovi za použitie jeho mena/loga
-
prask
Light Professional
Re: Ako na logo ?
no jedine CorelDraw alebo Ilustrator nic ine na tvorbu loga nehladaj. Mozno na neskorsie upravy by sa ti zisiel Photoshop. ale ide aj o to kde chces logo pouzivat a tak...Mystikal napísal:ako sa da vytvorit pekne logo ale bez pozadia len pekny text a cosi k tomu mam photoshop cs2 da sa to aj tam a ako ? help
-
uplink
VIP
ulozis ho ako rasterzupanok napísal:xara 3D mám origoš na CD, máš záujem? plná verzia a zadara (je z PCrevue)
to uplink: otázka- ako dám na stránku vektorový obrázok (logo)?
Vyhody vektoru: - nestraca na kvalite pri zvacsovani/zmensovani
- mensi ako rasater
- nie je zavisly od dpi ako rastrove formaty
Nevyhody vektoru:
- nizka mensie mozosti co sa tyka farebnosti - zalezi od sikovnosti
- narocny na CPU, RAM, HDD - praca s vektorom
- vyzadduje softver, ktory dokaze pracovat s vektorovymi formatmi, s rastrami pracuje skoro kazdy
-
prask
Light Professional
no nepovedal by som ze nejako moc narocnejsi ak nerobis veci s mrte vrstvami a objektmi a zbytocnymi bodmi tak ma v tomto urcite trochu navrch. a dokazom su jednoduche loga, objekty a fonty.uplink napísal:Nevyhody vektoru:- narocny na CPU, RAM, HDD - praca s vektorom
ale zas neni problem najst vektor ktory zatazuje PC viac ako bezna bitmapa ale to iste plati aj naopak takze by som povedal ze co sa tyka zatazenia PC su na tom "podobne" aj ked sa vektor s bitmapov porovnavat nedaju
-
uplink
VIP
hmm co ja viem. Ked otvorim Cdr vektorovy subor s katalogom napriklad tak sa mi ide pocitac zblaznit [A2/3 plagat] Ked otvorim bitmapu o tej velkosti a su tam cca tie iste objekty je to lepsie...prask napísal:no nepovedal by som ze nejako moc narocnejsi ak nerobis veci s mrte vrstvami a objektmi a zbytocnymi bodmi tak ma v tomto urcite trochu navrch. a dokazom su jednoduche loga, objekty a fonty.
ale zas neni problem najst vektor ktory zatazuje PC viac ako bezna bitmapa ale to iste plati aj naopak takze by som povedal ze co sa tyka zatazenia PC su na tom "podobne" aj ked sa vektor s bitmapov porovnavat nedaju