Ati Radeon 9550Xturbo - Guru

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Ati Radeon 9550Xturbo - Guru

Príspevok od používateľa Retne »

Chcem sa spytat , dasa dobre taktnut tato graficka, na kolko sa da taktnut? :new20:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

9550 sa vseobecne dobre taktuju takze skusaj
petoo43
Light Expert
Light Expert

rada

Príspevok od používateľa petoo43 »

je to fakt dobra grafika........da sa dzamperom prehodit na 9600 PRO a MHz mozes pretaktovat az 600-800 MHz
JAnci3D
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JAnci3D »

fuuuha - tak to sa ti ako podarilo. ved najnovsie karty mavaju take takty GPU ze 600MHz . ale moze byt ja mam zakladnu 9550 od sapphiru a maka mi na 400*500 (GPU*RAM) 8)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: rada

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

petoo43 napísal:je to fakt dobra grafika........da sa dzamperom prehodit na 9600 PRO a MHz mozes pretaktovat az 600-800 MHz
jadro alebo pamate? akym jumperom?
petoo43
Light Expert
Light Expert

rada

vazne tu grafiku ATi Radeonku 9550 GURU ide vytaktovat az na 600-800 taku grafiku ma aj kamarat. je tam viacej dzamperov a ten na prehodenie na 9600PRO je zeleny, lebo ostatne dzampere su cierne........tak je to aspon na jeho grafike....a zavisi to aj od dosky.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

petoo43 napísal:vazne tu grafiku ATi Radeonku 9550 GURU ide vytaktovat az na 600-800 taku grafiku ma aj kamarat. je tam viacej dzamperov a ten na prehodenie na 9600PRO je zeleny, lebo ostatne dzampere su cierne........tak je to aspon na jeho grafike....a zavisi to aj od dosky.
druhykrat sa ta spytam, snad mi teraz odpovies ako clovek. jadro alebo pamate? akym jumperom?
petoo43
Light Expert
Light Expert

rada

chlapce zamysli sa nad sebou.......ked ti napisem ze 600-800 tak kazdy si domysli ze prve je jadra a druhe pamate.....tak sa to uvadza vsade, kde len pozries...........tak teraz dufam ze to ako clovek aj pochopis
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Vguru »

Tato karta je velmi dobra na taktovanie. Takze postup je takýto: Nainstaluj si program, ktorý by si mal dostat ku karte ten program sa vola OCguru alebo tak nejako. Po instalacii resetni Pc. Ak mas kartu v normalnom nepretaktovanom stave tak by ti v bedni mala svietit na zeleno. Ak ju chces pretaktovat vypni Pc a na karte si najdi zelený jumper. Mal by tak vycnievat. Potom ho prehod tj. s prveho kolíka ho presun na druhý. Aby si tomu lepsie pochopil mas ten jumper na takých troch kolíkoch resp. dvoch teraz ho presun z prveho a druheho na druhý a tretí. Potejto aplikacii zapni Pc. Po vstupe do windovsu by ti mala naskocit tabulka Xt mode. Potom mozes pokracovat v taktovaní v tom programe OCguru. Blizsie informacie o programe ti poslem nabuduce.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

petoo43 napísal:chlapce zamysli sa nad sebou.......ked ti napisem ze 600-800 tak kazdy si domysli ze prve je jadra a druhe pamate.....tak sa to uvadza vsade, kde len pozries...........tak teraz dufam ze to ako clovek aj pochopis
od akeho vyrobcu ma kartu? Tym vysledkom totiz neverim. Pamate by musel mat min. 2.8ns co je na lowendu kartu prilis kvalitne. Jadro na 600MHZ bez voltmodu ani nahodou.
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

Zaklad je sice low-end rada ale ked povazujes 9800 XT za low-end radu tak sa uvedom, lebo vyrobca udava ze na tolko sa da vytaktovat a to len so zakladnym chladenim a pribalenym software. Mimochodom vyrobca je ABIT.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Vguru napísal:Zaklad je sice low-end rada ale ked povazujes 9800 XT za low-end radu tak sa uvedom, lebo vyrobca udava ze na tolko sa da vytaktovat a to len so zakladnym chladenim a pribalenym software. Mimochodom vyrobca je ABIT.
co ma 9800XT spolocne s touto kartou? hmm?
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

ze co ma spolocne 9800 XT s touto kartou? ty asi nepoznas V-guru seriu od Abitu. Tato seria je urcena na maximalny overclocking VGA kariet. Tu je priklad: seria Abit 9550 V-guru sa da vytaktovat na ATI 9600 XT, Seria 9550XT sa da vytaktovat na ATI 9800 XT atd. Dufam ze si to pochopil.
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

ze co ma spolocne 9800 XT s touto kartou? ty asi nepoznas V-guru seriu od Abitu. Tato seria je urcena na maximalny overclocking VGA kariet. Tu je priklad: seria Abit 9550 V-guru sa da vytaktovat na ATI 9600 XT, Seria 9550XT sa da vytaktovat na ATI 9800 XT atd. Dufam ze si to pochopil.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Vguru napísal:ze co ma spolocne 9800 XT s touto kartou? ty asi nepoznas V-guru seriu od Abitu. Tato seria je urcena na maximalny overclocking VGA kariet. Tu je priklad: seria Abit 9550 V-guru sa da vytaktovat na ATI 9600 XT, Seria 9550XT sa da vytaktovat na ATI 9800 XT atd. Dufam ze si to pochopil.
prosim ta neporovnavaj dve ine triedy kariet .. 9500xt a 9800xt. (na rovnakych taktoch nemaju ani zdaleka rovnaky vykon). Naviac po dosiahnuti taktov 9800xt nebudes mat z 9550XT tuto kartu.
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

Ty si ma nepochopil to niesu ,,obycajne" 9550 alebo 9550xt to je specialna edicia. Pozri sa na to takto, aj rada GeForce 4Ti je to vlastne GeForce 4 ale da ti vykon ako GeForce 6600 (400/600). Je to ukazka kolko co sa dalo maximalne dostat z cipov stvorkoveho radu, a taky vykon ako bol u 4600Ti (128mb, 128bit, frekvencie jadra a pamate 390/750) bol na tu dobu (1998) perfektny. A stale to bola ,,iba" GeForce 4. Rada Ati 9XXX V-Guru je nieco podobne. Je to ukazka maxima, ktore sa da dostat z tejto serie. Vrcholom tejto serie je X850 V-Guru, ktora ti da vykon ako najnovsia Ati X1800Pro. Necudujem sa ze mi neveris, lebo tato seria(V-Guru) je pomerne novinka na trhu a je to ,,boh"(preto ten nazov Guru) kazdeho overclockera grafickych kariet. Ak neveris tak si jednu z nich zaobstaraj nebudes lutovat, lebo aj cena pomere k vykonu je perfektna!!! PS: AJ ja mam jednu doma.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

keby som sam tu kartu nemal tak ti mozno aj uverim ;-) myslim tym tu 9550xt. Na 9800xt je nedostanes, kvoli nedostatocnemu poctu pipelines, mozno iba ak taktom ( nerovna sa vykonom)
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

Ja som myslel iba taktom je jassne ze poctom piplines sa k takemu vykonu ako 9800 Xt nedostanes ale otvorenim dalsich dvoch sa k nemu aspon prblizis. Niesom predsa ziaden amater :D . Som rad ze sme si to takto pekne vysvetlili.
GgDag
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GgDag »

Vguru napísal:Tato karta je velmi dobra na taktovanie. Takze postup je takýto: Nainstaluj si program, ktorý by si mal dostat ku karte ten program sa vola OCguru alebo tak nejako. Po instalacii resetni Pc. Ak mas kartu v normalnom nepretaktovanom stave tak by ti v bedni mala svietit na zeleno. Ak ju chces pretaktovat vypni Pc a na karte si najdi zelený jumper. Mal by tak vycnievat. Potom ho prehod tj. s prveho kolíka ho presun na druhý. Aby si tomu lepsie pochopil mas ten jumper na takých troch kolíkoch resp. dvoch teraz ho presun z prveho a druheho na druhý a tretí. Potejto aplikacii zapni Pc. Po vstupe do windovsu by ti mala naskocit tabulka Xt mode. Potom mozes pokracovat v taktovaní v tom programe OCguru. Blizsie informacie o programe ti poslem nabuduce.
Presne toto iste som spravil ale ziadny Xt mode mi neukazalo. :( Nevies kde moze byt xyba ? Som tu novy tam na nezbombardujtre hned :)
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

No moze to mat hned niekolko pricin: Bud si si tu tabulku hned zrusil (lebo aj to sa da) ale to nevadi to ta iba informuje o tom v akom mode ti ta karta pracuje. Staci si len otvorit ten program (OC guru-mal by si ho mat na cd-cku ktore si dostal ku karte) a kliknut na ,,koliecko" s frekvenciou pamäte alebo jadra. Ak ti nasledne otvori taku moznost zvysovania tychto frekvencii mozes sa pustit do taktovania. Dôlezitym indikatorom je to svetlo v bedni. Zelene-normal mode
Cervene- XT mode. Ak ta program nepusti do taktovania tak je karta len v normal mode. Inak staci si precitat manual tam je to napisane hned na prvej strane a zrozumitelnou anglictinou ktoru pochopi aj clovek so slabsiou jazykovov zasobou.
Napísať odpoveď