Preto, lebo kazda demokraticka krajina, ktora si cti a vazi svoje mensiny tak im povoluje, aby sa mohli vzdelavat aj v reci ich predkov. Preco napr. by si volakto kto je madarskej narodnosti nemohol niekde v Komarne v divadle vypocut basen od Petofiho v madarskom jazyku? Hadam by sa to malo prekladat do slovenskeho jazyka? Alebo preco by si volakto na juznom Slovensku v kine nemohol pozriet film, ktory bol natoceny v Madarsku a samozrejme aj jazyk filmu je v madarskom jazyku? Ked tomu rozumie, tak preco nie? Mensiny maju zakotvene aj v medzinarodnych zakonoch odhlasovane OSN, ze sa mozu vzdelavat v ich jazyku. Mna to napr. netrapi, ze si na mp3 pustas muziku v jazyku anglickom, hoci si Slovakom. Skratka kazdy si pusta to, co chce. S tymi "problemami" okolo jazykov su to len same hluposti a bez urazky drviva vacsina ludi, ktori su xenofobmi a rasovo neznasanlivi maju nizke vzdelanie. Samozrejme, ze existuju aj vynimky, ale prave ony by sa mali hanbit najviac. Preco? Lebo vedia rozmyslat, vsak maju vysoku skolu. Dojicka z JRD, alebo upratovacka so vsetkou uctou taketo otazky nechape a bere svoje nazory len preto, ze to hovoria "narodni hrdinovia" a "vykvet" Slovenska akymi su Meciar, Slota, Belousovova, no a samozrejme mi neda zabudnut na Cupera...t0m4s3 napísal:Les povies mi jeden rozumny dovod, preco by mala byt na Slovensku vysielana aj v madarskom jazyku?
uplink > Les rad generalizuje, vtedy ked mu to vyhovuje. To ze je hrdinom pre babky demokratky s radostou vztiahne aj na nas a cele Slovensko a prezentuje nase nazory a postoje, ktore nie su nase, ale jeho.
Dnesne Sito
-
ikovan
Darca
- Kontaktovať používateľa:
no Les tie tvoje vecicky. recicky.. na to sa normalne tazko reaguje.
Poprve chce to troska nadhladu hlasovanie je nobjektivne ( tym nehovorim ze moze byt oblubenejsi Bugar ani to ze Meciar.) Hlasovanie je neobjektivne s toho hladiska ze neposiela tam hlasy realna struktura..
A to s tym oblubenym Meciarom no koment..
Ale pacilo sa mi velmi dnesne sito. Meciar vytiahol zmluvu medzi Kolesarom,Dzupom a stranou ludi "okolo" -- vraj ju videl .. som zvedavy .. pri to ako Bugara brala kamera bol Vojtech dost vyplaseny-- Vojtech - Béla
Poprve chce to troska nadhladu hlasovanie je nobjektivne ( tym nehovorim ze moze byt oblubenejsi Bugar ani to ze Meciar.) Hlasovanie je neobjektivne s toho hladiska ze neposiela tam hlasy realna struktura..
A to s tym oblubenym Meciarom no koment..
Ale pacilo sa mi velmi dnesne sito. Meciar vytiahol zmluvu medzi Kolesarom,Dzupom a stranou ludi "okolo" -- vraj ju videl .. som zvedavy .. pri to ako Bugara brala kamera bol Vojtech dost vyplaseny-- Vojtech - Béla
-
uplink
VIP
Pozri Les. Ide o to ze madarov tu kazdu chvilu nemusi byt mensina a v tom je cely problem. Ked som bol v Patinciach pred par rokmi na kupalisku [nejaka chata dps tam je] tak ma od tial hnali madari a povedali ze to je Madarsko, ze tam ja slovenska pakaz nepatrim...tak asi o to ide. Cize ked sa to posunie viacej na sever....tak to zacne byt problem a z toho mozu vzniknut nepekne veci...ale vsak Ty mas dost skusenosti, tak by si mohol vediet ni?
-
mastermind
VIP
len velmi kratko, lebo tuto temu chcem uz ukoncit. S xenofobmi totiz v zivote sa nebavim.t0m4s3 napísal:Les usetri si tvoje poznamky, ktore vobec neodpovedaju na moju otazku? Preco by televizia MALA vysielat v jazyku mensiny? Aky zakon im to nariaduje? Alebo je to Lesov madarasky moralny zakon?
1. Pretoze to nieje proti zakonu
2. Pretoze si to statisice ludi madarskej narodnosti ziadaju.
Koniec debaty. Kazda demokraticka krajina vychadza v ustrety svojim mensinam. Preco by malo byt Slovensko ine? Alebo to hadam nevyhovuje tvojej predstave, ze ako by malo Slovensko vyzerat v buducnosti? Pamataj si este jedno, ze raz cela Europa bude mat jedneho prezidenta, takze sa uz konecne spravaj a rozmyslaj ako Europan a nie nejaky zakomplexovany ultranacionalista. Viem, ze EU ludom tvojho typu dala poriadne do nosa, ale je to o demokracii. To, ze naozajstna demokracia co vlastne je ty nemas ani fajnu a je mi to luto povedat, ze pravdepodobne ani mat nebudes. Viem, ze ta to serie, ale zivot je uz raz taky.
Ked uz som trosku odbocil od temy, tak sa ta chcem spytat, velkeho narodniara, ze keby sa vojenske lietadlo zrutilo z madarskymi vojakmi (nasimi spojencami v NATO) ci by si im ty osobne isiel na pohreb do Madarska? Pre takych ludi akym si ty a este par tisic dalsich na Slovensku existuje psychiatricka liecba a pokial viem, tak ju poistovna hradi. Mal by si aj so svojimi kamosmi tuto liecbu podstupit.
// Basa 48 hodin. Nabuduce sa pokus uprednostnit vecne odpovede na jasne polozene otazky pred urazanim. Tomasito
Tak po prve, indiansky jazyk vobec neexistuje, lebo kazdy kmen ma svoj vlastny... Co sa tyka spanielciny, lebo tam byva vela Hispancov, tak toje samozrejmost, ze sa vysiela aj v spanielskom jazyku a dokonca je vela kanalov, ktore vysielaju len po spanielsky. A samozrejme nepocitam do toho kanale, ktore sa daju chytat z Mexika. Hovorim cisto o kanaloch v USA. Ale ked sa uz pytas, tak sa vysiela aj v inych roznych jazykoch akou je napr. cinstina, francuzstina a pod. Teraz som si spomenul, ze dokonca existuje radiova stanica, ktora vysiela v slovencine. Na okraj spomeniem, ze skoro vsetky uradne listiny ale aj ziadosti o zamestnanie a pod. su bud pisane dvoj jazycne alebo si ich mozes vyziadat len v spanielcine.ROKI49 napísal:Les a v Amerike vysielaju relacie alebo filmy po indiansky alebo po spanielsky kedze je tam vela mexicanov?
-
POiNTER
Medium Star
Toto musim potvrdit...byval som aj v New Jersey a take stanice tam boli...aj co sa tyka tych uradnych dokumentov v spanielcine.Les napísal:... tak toje samozrejmost, ze sa vysiela aj v spanielskom jazyku a dokonca je vela kanalov, ktore vysielaju len po spanielsky.
Ale na druhej strane..v USA je to normalne..bo kazdy american ma predkov z inych kontinentov (okrem indianov)...je to bordel vsetkych narodnosti, ras a nabozenstiev... Ale Slovensko by som k tomu neprirovnaval. My mame svoju kulturu, svoju historiu...ked tu chce zit ina narodnost, nech sa uci po slovensky
-
t0m4s3
Admin
Les ano ty ma tak dobre poznas. Velmi "som" proti Europe a strasne ma stve ze mozem pracovat v Ceskej Republike, bez akehokolvek papierovania alebo potvrdenia. Ani nevies ako "som" nestastny ze Slovensko nie je obohnane 10m murom. Ach jaj Les.
Dakujem za odporucania k lekarovi, ale nemam slovensku poistonu (to som ale narodniar a nacionalista, ze?) takze mi nema kto liecbu zaplatit.
Ci by som isiel na pohreb vojakom do Madarska? Nie. Preco by som mal. Ty by si siel na pohreb Mexickym vojakom? Alebo mam chodit na pohreby, vzdy ked padne nejake lietadlo s vojakmi z krajin NATO?
Dakujem za odporucania k lekarovi, ale nemam slovensku poistonu (to som ale narodniar a nacionalista, ze?) takze mi nema kto liecbu zaplatit.
Ci by som isiel na pohreb vojakom do Madarska? Nie. Preco by som mal. Ty by si siel na pohreb Mexickym vojakom? Alebo mam chodit na pohreby, vzdy ked padne nejake lietadlo s vojakmi z krajin NATO?
Myslím, ale nie, ja som presvedčený, že najväčší xenofób si tu ty - nenávidíš slovenský národ - všetko to čo píšeš, ako rozmýšlaš, ako sa vyjadruješ, akým spôsobom odpovedáš (skôr neodpovedáš) na otázky, ako doslova hanobíš slovenský národ a Slovensko pri akejkoľvek príležitosti je priamým naplnením porušenia zákona o hanobení národa a rasy. Uvedom si to a váž slová.... Si príslušníkom maďarskej menšiny žijúcej vo zvrchovanej Slovenskej republike tak rešpektuj zákony tohto štátu a maj k ním úctu.Les napísal:len velmi kratko, lebo tuto temu chcem uz ukoncit. S xenofobmi totiz v zivote sa nebavim.
1. Pretoze to nieje proti zakonu
2. Pretoze si to statisice ludi madarskej narodnosti ziadaju.
Pod "rúškom" zjednotenej Európy sa MR snaží oživiť nereálne veľké maďarszorosko a využíva na to osvedčenú demagogiu ustupovania a veľkorysosti väčšiny na a v "prospech" menšiny. Už stačilo. Nebalamuť tu hlavy ľudom, ktorí (a to ti ide) nemajú vytvorený vlastný názor na učinkovanie a poslanie 5 kolóny (mm) na slovenskom území.
Ty nevieš čo si "státisíce" ľudí t.j. slovenských občanov maď. národností žijúcich na slovenskom území praje. Píš za seba. Väščina týchto ľudí je zmanipulovaná takými ľudmi ako si ty(!) ktorí roznášajú nenávisť a xenofóbiu medzi národmi a národnosťami - je vás viac - niektorí sa dokonca tým i živia.... (SMK).... no, hnus a grc....
-
mastermind
VIP
Les, pokial vo vacsine krajin EU su narodnostne mensiny do znacnej miery asimilovane, u nas je madarska mensina so svojimi mensinovymi pravami idealnym prikladom opaku (pritom sa do seba kulturne stale viac uzatvara). Uved mi priklad, kde v EU ma narodnostna mensina upraveny vacsi rozsah mensinovych prav ako ta madarska na Slovensku, nehovoriac o zastupeni SMK, ako strany zalozenej na narodnostnom principe vo vladnej koalicii. Pritom to, ako to moze dopadnut, ked ma strana zalozena na narodnostnom principe politicku vacsinu v zmiesanom regione, mohli sme vidiet v uplynulom obdobi v Nitrianskom VUC...
Mily Les ty si vravis ze si SLOVAK? dovol sa mi zasmiat
nadavas tu na Slotu ze ake rasisticke nazory ma na madarov a ty? ty mas zase na slovakov. ako tu uz bolo spominane hanobis tu cely slovensky narod. podla mna by si mal ist ty na liecenie a nie t0m4s3. Inac najviac by ma zujimlo odkial vlastne pochadzas z ktoreho mesta(urcite juzne slovensko).
Xantyp napísal:Mily Les ty si vravis ze si SLOVAK? dovol sa mi zasmiatnadavas tu na Slotu ze ake rasisticke nazory ma na madarov a ty? ty mas zase na slovakov. ako tu uz bolo spominane hanobis tu cely slovensky narod. podla mna by si mal ist ty na liecenie a nie t0m4s3. Inac najviac by ma zujimlo odkial vlastne pochadzas z ktoreho mesta(urcite juzne slovensko).
Boh vie či vlastne ten Les vie odkial pochadza
//censored
-
mastermind
VIP
-
mid
Amateur
No tak toto SITO dost vela ukazalo. Podla mna Fico nepredlozil jeden vecny argument a Dzurinda ma pravdu ze stracal nervy darmo este nieje taky dobry diskuter ako Dzurinda. Zaujala ma jedna vec co povedal Fico konkretne to s mladimi ludmi, ze cca spominal nejake cislo okolo 350 000 az 400 000 nepamatam presne, ale nezda sa vam to nejake cudne podla mna je to blbost co tam ratal aj letne brigady .