Putin sa pochvalil super raketami

Diskusie na politické témy...
ikovan
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Putin sa pochvalil super raketami

Príspevok od používateľa ikovan »

Co hovorite o tom že sa nam Putin pochválil novými raketami ktoré nebude mat este dlho nik:

"Rusko vlani otestovalo raketové systémy, ktoré nemá a dlho nebude mať nik na svete," vyhlásil Putin a dodal, že ide o nadzvukové rakety schopné zmeny letovej dráhy. Ruský prezident ďalej povedal, že funkčné princípy týchto systémov ukázal aj francúzskemu prezidentovi Jacquovi Chiracovi počas jeho návštevy v ruskom vojenskom zariadení. "On vie, o čom hovorím," doplnil šéf Kremľa. (zdroj: bleskovky.sk)

A co si myslíte o celom technickom vybavení ruskej armady. Moj subjektívny pocit je že sú podcenovaní ci už zamerne alebo nie. A stretol som sa i z tvrdením že americký mariňák vydrží v neustálom boji 2týždne a ruskí vojaci 2 mesiace.. ale asi je to len taký okatý výrok.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

O tychto raketach som nieco malo zachytil prave v suvislosti so spominanou navstevou Chiraca v Rusku, ktora sa uskutocnila niekedy v priebehu minuleho roka. Neviem co si mam o tychto raketach mysliet, kedze ziadne podrobnosti o nich nie su zname. Avsak pokial ide o specialne jednotky, tak tu sa Americania nemaju prilis cim chvalit (ak odhliadneme od hi-tech vybavenia). V medzinar. sutaziach spec. jednotiek sa umiestnuju medzi poslednymi, a to prave preto, ze sa prilis spoliehaju na techniku...
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

môžem len súhlasiť.. Myslím že Američani by bez hi-tech boli asi aj za nami.. ved dokonca nami org. medzinar. súťazi skončili niekde na konci..

Sice o umiestneniach Rusov nič neviem ale je zname že ruskí vojak sa preto nazvýva ruskím lebo vela vydrží..

(iked posledný prípad z ruských armádnych priestorov nie je dvakrat príjemny; doktori chlapcovi amputovali nohy i genitálie na základe zranení spôsobených buzerujúcimi nadriadenými)
haliegro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa haliegro »

co si o tom myslim? ze by mohli viac penazi investovat do rozvoja ekonomiky, nez do rozvoja obrannych systemov. studena vojna uz skoncila, ale na uliciach moskvy este stale ziju tisice deti bez domova, skoly a vyhliadok do buducnosti.
Tomasito
VIP
VIP

haliegro, to iste sa da predsa povedat napr. aj o USA... (vid. tema USA). BTW. vojensky arzenal pocas mieru nie je az tak nedolezity, ako si mozno myslis- prave naopak (ale to uz je na inu temu).
haliegro
Medium Star
Medium Star

teraz neporovnavam rusko s amerikou, hoci to plati pre obe krajiny. pises, ze vojensky arzenal pocas mieru nie je az tak nedolezity, ale ak budes pocas mieru investovat viac donho, nez do obyvatelstva, nakoniec ten arzenal nebude mat koho branit.
Tomasito
VIP
VIP

haliegro, mas nejake infos, ktora krajina kolko investuje do svojho zbrojneho programu v porovnani s inymi investiciami?

PS: Myslim, ze v tomto prip. sa bavime o nicom, kedze Rusko na spominane rakety urcite nevydalo "vacsinu svojho HDP".
haliegro
Medium Star
Medium Star

no jasne normalne take infos zbieram a schovavam si ich pod vankusom.
NIE, NEMAM!!! cim sa riadim su fakty, ciny a ich dosledky. fakt: putin ma techniku ako nikto iny na svete, fakt: v celom rusku ludia nemaju co do huby polozit a umieraju od hladu a zimy, uvaha: do ekonomiky je investovane menej, ako ma byt, do vojnovej techniky je investovane bohate, (takmer by som povedala viac nez ma byt) dosledok: moj nazor.
toto je moja logicka postupnost.
Tomasito
VIP
VIP

haliegro napísal:no jasne normalne take infos zbieram a schovavam si ich pod vankusom. NIE, NEMAM!!!
V tom prip. je zbytocne v tejto diskusii dalej pokracovat. BTW. to co tu prezentujes ako fakty su v sktocnosti tvoje dojmy + OT.

Vid. "v celom rusku ludia nemaju co do huby polozit a umieraju od hladu a zimy, uvaha: do ekonomiky je investovane menej, ako ma byt, do vojnovej techniky je investovane bohate, (takmer by som povedala viac nez ma byt). " Na fakty az prilis vseobecne slova...
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

naozaj nemate dôkazy .. keby sem skoprirujes aspon v kratkosti statny rozpocet Ruska tak by to malo aky tak vyznam ale toto je len ozaj dojem a bavme sa o zbraniach a nie ako vynakladanie penazi na ne skodí ludom... na to su ine temy
hugomon
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa hugomon »

rusko ma celkom dobre vojenske technologie ale nema peniaze na ich spravovanie a vyvyjanie
ich armada je podla mna len tlupa ozranov a podla mna by sa skor mohli zamerat na vesmir, nechad si dost atomoviek na zastrasenie,silne lodstvo a minimalizovat pozemne vojsko a peniaze dat na vesmir cim by zvecsili svoj respekt v zahranici a robyli nieco uzitocne co vedia
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

počuj zrušiť pozemné sily? Si "blázon"! (prosim neber to ako urazku) ale Rusko ma hranice o dlzke 58 600 km a z toho je polovica na súši .. a to nehovorim o letectve .. a treba chrániť aj vnútrozemie.. a to je 17 000 000 km2 ...
ZenniX
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ZenniX »

a naco im bude investovanie do vesmiru ? rusaci su dory v technike a nik netusi ake maju super zbrane a to myslim aj virusy .... cital som raz jednu knizku a tam sa jeden rusky chemik vyjadroval k virusom atd a povedal ze antrax a podobne virusy su len spickou ladovca co vsetko maju oni .... ze svet proste nevie vsetko ... takze moj nazor maju asi naj techniku

tiez podla mna rusky vojak vydrzi dlho v boji , vsak ked im je - 30 C teplo a chodia v rozopnutych vetrovkach tak uz len toto ej trening ....

tot vse :oops:
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

k raketam: ruska federacia je vo vyvoji zaraiadeni tohoto typu dost popredu o com svedci nielen posledne vyjadrenie pana prezidenta putina ale aj konfrontacia svetovych spiciek(mam doma nejake materiali k raketam Vympel www.vympeltor.com a masinky su to teda pekne :D ). Celkovo kde si zoberem letectvo a pvo, uroven technologii a porovnam z hociakou krajinou na svete tak sa neni o com bavit ak si niekto mysli nieco ine je mi to uprimne jedno, dost sme o tom naflejmovali v teme o usa.
Specialne jednotky: uroven zalezi podla pohladu ale cekovo sa kvalitou nejak nelisia. Americania maju velke minusi v tom ako sa spoliehaju na techniku a hitech hracky a rusi maju starosti z inymi vecami.
K moskve asi tolko ze svetova metropola a chudakov po uliciach tam nevidis a v rebriku hodnotenia je tretim najrozvynutejsim mestom na svete (tokyo, londyn, moskva)
K tym rozpoctom najvacsie vydavky na zbrojenie ma Izrael, usa su az druhe
Vyskum vesmiru sa rozhodne nezanedbava aj ked je pravda ze rozpocty tam uz niesu take ako byvali http://www.novosti-kosmonavtiki.ru/
hugomon
Medium Expert
Medium Expert

tim minimalizovanim armady som nemyslel jej zrusenie ale zmensenie a sprofesionalnenie pretoze uz v cecensku dokazala ze nieje dobre pripravena na vojnu a aj to ze v ruskej armade je moralka minimalna musim vsak povedat ze niesom ziadny militarista a moje nazory mozu byt chybne a myslim si to najdolezitejsie co musi ludstvo urobit je dobyt vesmir a najrychlejsie to pojde tak ze rusovia budu superit s amerikov(trochu aj s cinov a esa) avsak na vesmirny program nemaju dost peniazy a jednim riesenim je zmensenie zbytocne velkej armady
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hugomon napísal:tim minimalizovanim armady som nemyslel jej zrusenie ale zmensenie a sprofesionalnenie pretoze uz v cecensku dokazala ze nieje dobre pripravena na vojnu a aj to ze v ruskej armade je moralka minimalna musim vsak povedat ze niesom ziadny militarista a moje nazory mozu byt chybne a myslim si to najdolezitejsie co musi ludstvo urobit je dobyt vesmir a najrychlejsie to pojde tak ze rusovia budu superit s amerikov(trochu aj s cinov a esa) avsak na vesmirny program nemaju dost peniazy a jednim riesenim je zmensenie zbytocne velkej armady
no v densnej dobe su vydavky na armadu v rusku skutocne v porovnani z minulostou minimalne ale tomu sa nevyhol ani vesmirny program. Nezanedbatelna cast penazi na armadu ide prave na vyskum a ten rusko aj vo svete dobre predava (to co uznaju za vhodne) ale nemyslim si ze kozmonatiku a vyskum vesmmiru nejak specialne zanedbava dokonca financie v tejto oblasti zaznamenali narast. Niekde som tu mal aj graf vydavkov na vesmir musim pohladat :roll:
hugomon
Medium Expert
Medium Expert

minule som na cnn videl kto ma ake vydavky na ves. program a rusko bolo ak si dobre pametam za cinou na 4mieste a naozaj si nepametam kedy naposledy vyslali niaku sondu k planete alebo pod. oproti amerike ktora vyslala k plutu sondu a vratil sa aj stardust podla mna(mozno sa mylim) rusi strielaju ludi na svojej 30rocnej rakete ludi na ISS a zasobuju stanicu a na nic ine nemaju peniaze
Xantyp
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Xantyp »

Raz som pozeral discovery a tam porovnavali Rusku armadu a USAcku. Amici sa tam vychvalovali ze oni su najlepsi na svete rozpravali ake maju moderne technologie a hlavne o svojom vrtulniku AH1 Cobra, potom dali Rusov ti povedali o svojom vrtulniku(samizda sa vola Kamov Ka50 Hokum) par slov aj to iba zakladne veci a dodali ostatne informacie su prisne tajne :D . Ale aj tak sa mi najviac pacilo ked USA dali Rusku asi 1miliardu dolarov ze aby znicili svoje jadrove zbrane :lol: to urcite, postavili si ich este viac :P .
hugomon
Medium Expert
Medium Expert

a co myslite keby chceli amici obsadit cele rusko mali by na to dost vojakov?? JA MYSLIM ZE NIE :twisted:
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hugomon napísal:minule som na cnn videl kto ma ake vydavky na ves. program a rusko bolo ak si dobre pametam za cinou na 4mieste a naozaj si nepametam kedy naposledy vyslali niaku sondu k planete alebo pod. oproti amerike ktora vyslala k plutu sondu a vratil sa aj stardust podla mna(mozno sa mylim) rusi strielaju ludi na svojej 30rocnej rakete ludi na ISS a zasobuju stanicu a na nic ine nemaju peniaze
no moze to byt tak ohladom tych financii naozaj si to nepametam a najst sa mi to nedari ale ide aj o to ako ich vyuzijes ak maju porovnatelne menej penazi tak ich podla mna vyzivaju oto lepsie coho dokazom je aj kliper naprikald a to ze dokazu samostatne stavat iss aj z 30 rocnymi raketami :) Inac sondy su fajn ale pristup usa a ruska celkovo k obrane a kozmonautike je dost odlisny. Myslim ze toho ako rusi vyslali nejaku sondu sa v telke a urcite nie na cnn nedockas aj keby nejaku vyslali si myslim osobne.
Napísať odpoveď