Mne sa to zdá tak, že cirkev sa snaží aktívne vplívať svojou politikou na dianie Slovenska. Dnes je na stole tento zákon a zajtra to bude povinná katechéza na školách!

mat tak tvoje starosti, navyse ked trepnes takuto blbost tak asi o tom vsetkom asi nemas ani paruDr.Garden napísal:Dnes je na stole tento zákon a zajtra to bude povinná katechéza na školách!
Aj negatívny postoj k tejto téme je vyjadrením názoru.. Inak povedané, o tom nemajú páru tí čo sa k tomu stavajú alibisticky.sundevil napísal:mat tak tvoje starosti, navyse ked trepnes takuto blbost tak asi o tom vsetkom asi nemas ani paru
mily chlapce pod pekne do armady a ked pojdes do vojny tak ked ti niekto povie: zabijaj, tak zabijes hoci aj nevinneho cloveka? hadam mam svoje vedomie a svedomie a musim konat podla toho, a nie podla niekoho kto ti povie: zabi!IVANN napísal:To je to iste ako keby napr. nejaki jehovisti na slovensku ziadali o to aby mohli v pracovnej dobe pit alkohol.
to akoze myslis vazne?IVANN napísal:cirkev je nieco co vzniklo kvoli tomu aby si panovnik ktoreho pravou rukou bola cirkev mohol uplne podmanit lud..
za toto sa cirkev uz ospravedlnilaIVANN napísal:Zda sa mi to uplne smiesne ze organizacia ktora vesala a palila v stredoveku ludi ktori sa len niecim odlisovali alebo mali iny (pravdivy) nazor (umelci,vedci, atd) sa v dnesnej dobe seru do politiky.
bez krestanstva by si teraz obzieral korienky ani by si pisat nevedelIVANN napísal:Niekolko storoci brzdila vyvoj spolocnosti a uspesne zatajovala vsetko co by ju mohlo zdiskreditovat.
zato tvoje su hadam aj zo stvrteho tisicrocia, poznam takych ako si ty, niekoho nazory sa im nepacia a hned musi byt blby ten druhyIVANN napísal:Si odopiera zakladne ludske potreby a potom takto vyzera. Mal nazory ako v 12. storoci..
o pomoc sme poziadali sami, ved sme ani len pismo nemaliIVANN napísal:Len niekomu sa to nepacilo a prisli isti bratia zo solunu.
a ty to vies kto ju napisal?IVANN napísal:Dnes si uz nikto neuvedomi co je to cirkev, ako vznikla preco vlastne chodi do kostola.podla mna uz len zo zvyku .99% tych sektarskych babiek ani nevie kto napisal bibliu..
no povedz mi co by malo cirkev nahradit? jaaaj uz viem, slahnem si do zily a uz mi viac netreba som panom sveta, no dakujem nic taketo si neprosimIVANN napísal:a prezitok zo stredoveku, ktora v dnesnej modernej dobe tu uz nema miesto..
nikto mi nehovori, ze som nula, lebo sme si vsetci rovniIVANN napísal:Hlavne ze ty si vo veci... Pozri sa ked si myslis ze je spravne to ked v kostole ti tvrdia ze si obycajna nula ktora vlastne na tomto svete nic neznamena a ze sa mas cely zivot kajat a podobne sracky..Pritom ti to este hovori niekto kto z zivote zazil akurat tak svate prijimanie a nikdy nezil plnohodnotny zivot..A potom sa mas vyspovedat a hovorit svoje skuromne veci cloveku o ktorom nic nevies a nic s nim nemas je podla mna chore.BOl som vela krat v kostole a zakazdym som odchadzal znechuteny a mozno aj ponizeny..Neodsudzujem veriacich..Ja len tvrdim ze krestanstva sa zmocnila ista organizacia ktora pomaha uz po starocia dostat sa vlade k moci a manipulovat s ludmi..A ked toto nevidis tak si uplne slepy.Poznam mnoho ortodoxnych veriacit a su to ludia co su uplne mimo a v dnesnej dobe totalne strateni....
k tomuto len jedno:SI TRAPNYIVANN napísal:Podla mna je to chore..To je to iste ako keby napr. nejaki jehovisti na slovensku ziadali o to aby mohli v pracovnej dobe pit alkohol.Tym vas takisto ohrozia ako s vyhradou svedomia.Predstavte si ze vasa zena by mala umriet pokial by u nej nebol vyvolany umely potrat, pridete do nemocnite a jediny lekar co by mal nocnu vam povie ze sorry, pretoze jemu to nedovoluje svedomie.Alebo vam jehovisticky doktor odmietne dat transfuziu.Tak nech potom takito ludia nelezu do zdravotnictva ani nikde inde..Nech robia vratnikov alebo nieco ine kde clovek nemusi ratat s ich zodpovednostou..Tymto padom sa na nich neda na 100% spolahnut..
cirkev je nieco co vzniklo kvoli tomu aby si panovnik ktoreho pravou rukou bola cirkev mohol uplne podmanit lud..
ja si urcite krestanstvo nespajam si cirkvou, prekombinovala vsetko co sa stalo pocas zitia krista a napisala bibliu ktorou urobila z ludi svojich otrokov
Prenesene do dnesnej doby -- politici (vlada) sa hraju na zarytych krestanov, pritom sa hadaju ako zvery..Cirkev pouzivaju ako nastroj moci.
Zda sa mi to uplne smiesne ze organizacia ktora vesala a palila v stredoveku ludi ktori sa len niecim odlisovali alebo mali iny (pravdivy) nazor (umelci,vedci, atd) sa v dnesnej dobe seru do politiky. Niekolko storoci brzdila vyvoj spolocnosti a uspesne zatajovala vsetko co by ju mohlo zdiskreditovat. V tej dobe to boli tie najvacsie svine ktore mali kvantum majetku, len navonok sa tvarili ze sa kajaju.
Mi stacilo ked som videl na TA3 toho Gavendu..Ten clovek sa spraval ako cisty psychopat. Si odopiera zakladne ludske potreby a potom takto vyzera. Mal nazory ako v 12. storoci..
Ked si uvedomime ze sme slovania..Ako slovania existujeme uz 3000 rokov a na toto uzemie sme prisli pred 1500 rokmi..Mali sme svoje zvyky, svoje nabozenstvo,svoju kulturu. Bolo to pre nas prirodzene a vychadzalo to z nasej povahy..Len niekomu sa to nepacilo a prisli isti bratia zo solunu. Kulturu ktora bola u nas oznacili za pohansku a boli sme postupne zbaveni vsetkeho co sme si sem priniesli..
Dnes si uz nikto neuvedomi co je to cirkev, ako vznikla preco vlastne chodi do kostola.podla mna uz len zo zvyku .99% tych sektarskych babiek ani nevie kto napisal bibliu..
Asi ma tu vsetci rozkusu, ale ja neodsudzujem krestanstvo...
Ja len tvrdim ze cirkev , myslim ta najvyssia je len saskovanie
a prezitok zo stredoveku, ktora v dnesnej modernej dobe tu uz nema miesto..
Tato zmluva je proste uplne chora a je to iba tah KDH pred volbami..Najchorejsie je to ze je neodvolatelna co je uplne v rozpore so zdravym rozumom..Proste na slovensku je vysoke precento veriacich a KDH si robi pred volbami reklamu..
Kód: Vybrať všetko
http://www.changenet.sk/?section=doc&x=100112&cat=14834#disc
najprv som chcel reagovat na cely prispevok, ale nakoniec mi doslo ze uplne staci odcitovat toto a nechat to bez komentaraIVANN napísal:Ked si uvedomime ze sme slovania..Ako slovania existujeme uz 3000 rokov a na toto uzemie sme prisli pred 1500 rokmi..Mali sme svoje zvyky, svoje nabozenstvo,svoju kulturu. Bolo to pre nas prirodzene a vychadzalo to z nasej povahy..Len niekomu sa to nepacilo a prisli isti bratia zo solunu. Kulturu ktora bola u nas oznacili za pohansku a boli sme postupne zbaveni vsetkeho co sme si sem priniesli..
S tymto suhlasim...myslim si ze kazde nabozenstvo bolo zalozene na tomto zaklade. Resp. niektore to mozno na zaciatku mysleli uprimne, ale po case to vzdy niekto vyuzil vo svoj prospech.Dr.Garden napísal:Tu sa jedná o to aby bolo potlačené individuálne myslenie jednotlivca na úkor určitej skupiny vedené hrstkou ľudí.
TY SI BLBEC?Ci co?Preco si myslis ze prave ty mas ten zdravy rozum.Pozri nikto Ti tvoj nazor neberie ale tvoje prispevky su trapne a urazajuce tak sa zobud,aj tak si sa uz ukazal ako riadny chudak ktory sa ani nevyzna do temyIVANN napísal:http://moznostvolby.host.sk/forum.htm si precitajte nazory ludi co maju aspon stipku svojho rozumu a samostatne myslenie....