KDH vystupuje z vlády

Diskusie na politické témy...
ikovan
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

KDH vystupuje z vlády

Príspevok od používateľa ikovan »

Čo vy na tuto situáciu? KDH vystupilo s vlády.
Čo navrhujete -- predčasné volby .. ,, prip uz len dovladnut.. alebo co?

no piste
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

Mno mam take info ze KDH odstupi iba v pripade ze by premier neschvalil a neposlal pred vladu zmluvu o vyhrade vo svedomi.
Mna osobne to stve, krestania a taky nekrestansky natlak....osobny nazor na tu zmluvu:katolici resp cirkev xcu mat vacsiu kontrolu nad sr obcanmi a xcu sa pxat svatej stolice do stolice :roll: ta zmluva sa da lahko manipulovat a zneuzivat v prospech mocnejsix

Kód: Vybrať všetko

http://www.sme.sk/c/2577605/Dzurindova-volba-zmluva-alebo-pad.html
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

uvidime za koho budu hlasovat a ci to nie je len divadlo
padrino
Medium Star
Medium Star

Re: KDH vystupuje z vlády

Príspevok od používateľa padrino »

ikovan napísal:Čo vy na tuto situáciu? KDH vystupilo s vlády.
Čo navrhujete -- predčasné volby .. ,, prip uz len dovladnut.. alebo co?

no piste
podla mna to je sikovny predvolebny tah mikiho..

a co sa tyka vyjadreni meciara, nijak ma to neprekvapilo, cakal som to.. ved ich podporoval cele toto volebne obdobie a rozdeloval opoziciu..
Falcoxxx
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Falcoxxx »

maslo napísal:uvidime za koho budu hlasovat a ci to nie je len divadlo
Je to divadlo cela politika je jedno velke divadlo.
Som za predcasne volby, lepsie povedane aby tam uz nebol nijaky bicyklista a madari !!! :aasmile16:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Falcoxxx napísal:Som za predcasne volby, lepsie povedane aby tam uz nebol nijaky bicyklista a madari !!! :aasmile16:
uvedomujes si, ze zevraj najblizsi mozny termin predcasnych volieb je jun? a ze to tuto situaciu vobec neriesi?
keris
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa keris »

Falcoxxx napísal:Som za predcasne volby, lepsie povedane aby tam uz nebol nijaky bicyklista a madari !!! :aasmile16:
ako nechapem co vyriesia predcasne volby, ved normalne by boli o niekolko mesiacov nato
podla mna problemy si kdh robila sama a mne osobne vyhovuje ze tam uz nie su
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Prekvapuje ma, ze Miky za daneho ultimata KDH konal ako konal. Mal to podporit, zachranil by koaliciu, pricom v parlamente by takato zmluva urcite nepresla. Podla mna sa dalo tejto krize predist, preco sa tak nestalo je otazka. Uvidime ako to dopadne.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Som krestan, ale vdaka Bohu, ze konecne odisli a snad sa uz nikto podobni, ako oni nevrati. Tu na Slovensku aj vo svete nadavame na extremistov na Blizkom Vychode - nasi KDH "sa od nich velmi nelisia".
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

keris napísal:ako nechapem co vyriesia predcasne volby, ved normalne by boli o niekolko mesiacov nato
podla mna problemy si kdh robila sama a mne osobne vyhovuje ze tam uz nie su
vyriesia dost podla mna

Tomasito napísal:Prekvapuje ma, ze Miky za daneho ultimata KDH konal ako konal. Mal to podporit, zachranil by koaliciu, pricom v parlamente by takato zmluva urcite nepresla. Podla mna sa dalo tejto krize predist, preco sa tak nestalo je otazka. Uvidime ako to dopadne.
mozno mal Sevc pravdu ze je to len divadielko
padrino
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa padrino »

Tomasito napísal:Prekvapuje ma, ze Miky za daneho ultimata KDH konal ako konal. Mal to podporit, zachranil by koaliciu, pricom v parlamente by takato zmluva urcite nepresla. Podla mna sa dalo tejto krize predist, preco sa tak nestalo je otazka. Uvidime ako to dopadne.
maslo napísal:mozno mal Sevc pravdu ze je to len divadielko
mna to neprekvapuje, pretoze to je divadielko.. predvolebne!
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

som za predcasne volby, lepsie povedane aby tam uz nebol nijaky bicyklista a madari !!!

No jo... zas budu pri moci narodniari - Slotovci, komunisti, bulvárovci zvaný smer, (pomóóóóóc)

:evil:
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Velky Voloda Mikiho podrzi, takze pohoda klidek tabacek
ZenniX
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ZenniX »

Miki na to uz asi kasle ... :lol: :lol: asi si povedal .... co ma po tom .. ja idem na dedinu tam si pekne dozijem a zomrem :lol: :lol:
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

killa_bee napísal:Velky Voloda Mikiho podrzi, takze pohoda klidek tabacek
No on možno ano ale aj tak moc tomu neverím
zupanok
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zupanok »

ja navrhujem nereálnu vec, zrušiť všetkých politikov,
všetky problémy tohto národa, ale aj celého sveta majú na svedomí politici, a tí ktorí ich na tieto posty dosadia,
ale je to nereálne, niekto musí nás ostatných aj "riadiť"
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nj keby tu nebola vlada bola by tu anarchia a to by sme dopadli
trion
Star
Star

Príspevok od používateľa trion »

toto vsetko je politika a tu sa neda verit nikomu. Kto vie preco odisli! Mozno naozaj koli tomu a mozno nejaky predvolebny tah a mozno pre nejake zatial skryte afery. Uvidime!
stans
Medium Star
Medium Star

Prečo zrazu predčasné voľby?

Príspevok od používateľa stans »

Prečo zrazu predčasné voľby?

Predčasné voľby sa aj napriek všetkému predsa len pomaly stávajú skutočnosťou. Jediné, čo im stojí v ceste je schválenie zákona vládnou a parlamentom, čo by však vzhľadom na skutočnosť, že sa na nich dohodli všetky parlamentné strany, nemal byť problém.
Skoršie voľby sú vo svojej podstate produktom SDKÚ a vo svetle nových skutočností mnohé minulé rošády tejto strany dávajú zmysel. SDKÚ bola v poslednom čase účastná skoro v každom jednom korupčnom alebo finančnom, či privatizačnom škandále a tak jej dôveryhodnosť a preferencie silne klesali. Dokonca až tak, že podľa niektorých prieskumov by sa SDKÚ vôbec nedostala do parlamentu. Pravdepodobne tieto prieskumy boli podporené aj inými materiálmi a tak sa SDKÚ rozhodla konať.
V médiách a vo vyhláseniach politikov sa už dlhší čas objavujú vyjadrenia, že predvolebná kampaň sa už dávno začala. Spustila ju však práve SDKÚ, ktorá vymenila ministra Kaníka za mediálne príťažlivejšiu ministerku Radičovú. Taktiež emotívne odstúpenie ministra Lišku im prišlo pri budovaní imidžu vhod. A navyše, SDKÚ ako jediná oznámila, kto bude jej volebným lídrom. Je teda možné, že v plánoch tejto strany boli predčasné voľby už dávnejšie a SDKÚ sa na ne dôkladne pripravovala. Je vysoko pravdepodobné, že už má skoro pripravené kandidátky ako aj financovanie. A čakala len na zámienku.
SDKÚ má teda konkurenčnú výhodu. Ostatné strany, ktoré už rátali s konaním volieb v riadnom termíne (nechali sa učičíkať) teraz musia narýchlo prepisovať svoje kalendáre a organizovať svoje nominačné zasadnutia v oveľa skorších termínoch a v oveľa kratšom čase. Taktiež, ak sa spoliehali, že svoju kampaň budú sčasti financovať aj z príspevkov štátu na svoju činnosť, tak im tieto peniaze budú chýbať. A kým sa budú ostatné strany pripravovať na predčasné voľby, SDKÚ, ktorá už pripravená je sa môže venovať iným, pre ňu dôležitejším veciam.
Predčasné voľby môžu byť istým sklamaním aj pre Vladimíra Mečiara. Ten dúfal, že Dzurinda, tak ako predtým, spraví všetko pre to, aby dovládol. To nakoniec dokazujú aj vyjadrenia najvyšších predstaviteľov strany, ktorí ihneď po tom, ako KDH opustilo koalíciu vylúčili predčasné voľby. A na to Dzurinda zvolal stretnutie, kde zúčastnených stranám predčasné voľby ponúkol. Jednoducho, vybabral so všetkými.
K urnám pôjdu teda voliči skôr, ako v septembri. Predčasné voľby vyvolala SDKÚ, ktorej vývoj preferencií bol pre ňu pravdepodobne veľmi nebezpečný. Kocky sú hodené a výsledok volieb neistý. Poradcovia SDKÚ však pravdepodobne majú všetko veľmi dobre prepočítané a pripravené. Však inak by Dzurinda spravil všetky pre to, aby vládol čo najdlhšie.

Zdroj:

Kód: Vybrať všetko

http://www.epolitika.sk/view.php?cisloclanku=2006020801
Napísať odpoveď