Výhrada svedomia
Re: haha
Tak to radsej na tu stranku ani nechod,..Ja tu neurazam nikoho konkretneho..Len som rozculeny z toho ze KDH a cirkev rozhoduju o takychto veciach pricom im nikto na to nedava pravo. Zeny ktore cirkev starocia berie ako menej hodnotne si do toho samozrejme nemozu nic povedat..A ten kto tvrdi ze politika, cirkev a moc niesu jedno a to iste tak si naozaj nevie dat dohromady suvislosti..Mi stacilo ked som bol pred 3 rokmi v kostole a farar sa prihovaral ze aku stranu maju ti ludia volit a potom mi jedna babka pomaly vynadala do debilov, pretoze nevidela na farara..
-
asterionet
Amateur
Keď už sme pri viere-neviere, môžem o sebe vyhlásiť, že nie som veriaci, lebo som vediaci. Viem, že Boh existoval, aj doposiaľ existuje.
Nie ale podľa predstáv dnešných náboženských ideológií, ktoré sa síce väčšinou o staré skutočnosti opierajú, ale ich zároveň hrubo skresľujú.
Všetkým odporúčam pozrieť sa aj späť do histórie ľudstva, a zamyslieť sa nad zdokumentovanými vykopávkami z oblasti starej Sumerskej ríše (oblasť dnešného Iraku, Egypta, a okolia). Už tam sa začali udalosti popisované v Biblii-starý zákon, vrátane stvorenia človeka a vyhnanie z raja.
Súhrn archeologických poznatkov z tohoto obdobia, velmi podrobne, zozbieral Zecharia Sitchin, v cykle Kroniky zeme. Kníh je viac, najznámejšia je prvá z cyklu: Dvanáctá planeta (vydavatelství DOBRA, cz)
Nie ale podľa predstáv dnešných náboženských ideológií, ktoré sa síce väčšinou o staré skutočnosti opierajú, ale ich zároveň hrubo skresľujú.
Všetkým odporúčam pozrieť sa aj späť do histórie ľudstva, a zamyslieť sa nad zdokumentovanými vykopávkami z oblasti starej Sumerskej ríše (oblasť dnešného Iraku, Egypta, a okolia). Už tam sa začali udalosti popisované v Biblii-starý zákon, vrátane stvorenia človeka a vyhnanie z raja.
Súhrn archeologických poznatkov z tohoto obdobia, velmi podrobne, zozbieral Zecharia Sitchin, v cykle Kroniky zeme. Kníh je viac, najznámejšia je prvá z cyklu: Dvanáctá planeta (vydavatelství DOBRA, cz)
hmm
Tieto veci uznavam..Verim ze existoval Jezis Kristus a ze sa stalo mnozstvo z tych veci. Verim ze existuje akasi vyssia moc,, Len nepaci sa mi to ako su tieto vsetky veci doslova zneuzivane cirkvou v zmysle moci a ako museli mnohe z tychto veci si prisposobit..Neverim tomu ze v tej dobe niekto vyhlasoval a potlacal zakladne ludske potreby,,alebo take somariny ze zvierata nemaju dusu a pod..
-
asterionet
Amateur
Samotný pojem "výhrada svedomia", silno evokuje rozdelenie ludí na tých čo majú svedomie a tých čo nemajú svedomie.
Katolícka cirkev má neuveriteľnú túžbu rozdelovať (rozdeľuj a panuj) spoločnosť.
Podarilo sa jej deliť už školské deti na svätuškárov a neznabohov. Teraz pokračuje svedomitými a nesvedomitými.
Je načase zatrhnúť im takéto zasahovanie do riadenia spoločnosti. Veriacich si vážim, ako každého iného človeka, ale treba zabraňovať, aby sa ich skupinové predstavy správania sa, vnucovali ostatnej časti spoločenstva ľudí v tomto štáte.
Moc katolíckej cirkvi v tomto štáte prekračuje rubikon, a snaží sa dosiahnuť stav, kedy pripustíme hrubé zasahovanie cudzieho štátu (Vatikán), do vnútorných vecí Slovenska.
Katolíci vychovávajú svoje deti k pohŕdaniu nekatolíkmi. To je hrubé deformovanie osobnosti dieťaťa.
Namiesto výchovy k tolerancii, vychovávajú neprispôsobivých jedincov, vyčleňujúcich sa zo spoločnosti.
V nedávnej minulosti sme tu mali vychovávateťov s heslom - kto nejde s nami, ide proti nám.
Výsledky takejto výchovy v náboženskej oblasti vidíme po celom svete, v náboženskom terorizme. Počnúc Írskom a končiac samovražednými pomätencami.
Katolícka cirkev má neuveriteľnú túžbu rozdelovať (rozdeľuj a panuj) spoločnosť.
Podarilo sa jej deliť už školské deti na svätuškárov a neznabohov. Teraz pokračuje svedomitými a nesvedomitými.
Je načase zatrhnúť im takéto zasahovanie do riadenia spoločnosti. Veriacich si vážim, ako každého iného človeka, ale treba zabraňovať, aby sa ich skupinové predstavy správania sa, vnucovali ostatnej časti spoločenstva ľudí v tomto štáte.
Moc katolíckej cirkvi v tomto štáte prekračuje rubikon, a snaží sa dosiahnuť stav, kedy pripustíme hrubé zasahovanie cudzieho štátu (Vatikán), do vnútorných vecí Slovenska.
Katolíci vychovávajú svoje deti k pohŕdaniu nekatolíkmi. To je hrubé deformovanie osobnosti dieťaťa.
Namiesto výchovy k tolerancii, vychovávajú neprispôsobivých jedincov, vyčleňujúcich sa zo spoločnosti.
V nedávnej minulosti sme tu mali vychovávateťov s heslom - kto nejde s nami, ide proti nám.
Výsledky takejto výchovy v náboženskej oblasti vidíme po celom svete, v náboženskom terorizme. Počnúc Írskom a končiac samovražednými pomätencami.
"Katolíci vychovávajú svoje deti k pohŕdaniu nekatolíkmi. To je hrubé deformovanie osobnosti dieťaťa. Namiesto výchovy k tolerancii, vychovávajú neprispôsobivých jedincov, vyčleňujúcich sa zo spoločnosti"
S tymto mas uplnu pravdu...V palelaku mame niekolko takychto rodin ala dcera mniska a pod..
Vsetci sa spravaju povysenecky a nadradene..Ked idem v nedelu rano so psom tak na mna pozeraju ako na uplneho idiota a cloveka bez svedomia, lebo nejdem z kostola..
A okrem toho vsetky tieto rodiny nenavidia zvierata a pestuju si neuveritelnu nenavist voci vsetkym..Ale ved oni sa z toho mozu vyspovedat a vsetko ide dalej...
S tymto mas uplnu pravdu...V palelaku mame niekolko takychto rodin ala dcera mniska a pod..
Vsetci sa spravaju povysenecky a nadradene..Ked idem v nedelu rano so psom tak na mna pozeraju ako na uplneho idiota a cloveka bez svedomia, lebo nejdem z kostola..
A okrem toho vsetky tieto rodiny nenavidia zvierata a pestuju si neuveritelnu nenavist voci vsetkym..Ale ved oni sa z toho mozu vyspovedat a vsetko ide dalej...
No ja si myslim ze kolega IVANN sa myli v jednej dost podstatnej veci.V jednom prispevku pises ze cirkev bere zeny ako menejcenne a ze do nicoho nemozu zasahovat.Vyhrada svedomia je vsak o tom,ze clovek ktory je napriklad veriaci a je doktor a ma vykonat potrat co mu je proti srsti nebude vyhodeny z prace pre zanedbanie pracovnej naplne ale dotycna zena bude poslana k doktorovi ktoremu to nieje proti srsti.To je len jeden priklad...
Cize keby moja zena mala potratit a bol by ohrozeny jej zivot a prvy lekar by nesuhlasil s potratom tak by som riskoval jej zivot a isiel za dalsim,,mezditym by poratila a stratila kvantum krvi a dalsi lekar by bol jehovista a odmietol jej dat transfuziu..to by bolo super..Ked clovek po sebe narazi nahodou na 5 takychto lekarov mnoho krat uz byva neskoro...To aby sa clovek pri ceste do nemocnice modlil ci vobec tam budu mat svedomie...
preco prave taky pripad.Ohrozenie zivota je ina vec.Ale ked zenska sexuje a otehotnie a zrazu nechce decko je daco ine.Vytrhujes s kontextu ako vsetci odporcovia tejto veciIVANN napísal:Cize keby moja zena mala potratit a bol by ohrozeny jej zivot a prvy lekar by nesuhlasil s potratom tak by som riskoval jej zivot a isiel za dalsim,,mezditym by poratila a stratila kvantum krvi a dalsi lekar by bol jehovista a odmietol jej dat transfuziu..to by bolo super..Ked clovek po sebe narazi nahodou na 5 takychto lekarov mnoho krat uz byva neskoro...To aby sa clovek pri ceste do nemocnice modlil ci vobec tam budu mat svedomie...
-
asterionet
Amateur
airlive, prosim neklam tomasita a ostatnych, nepravdivým tvrdením. Výhrada svedomia sa týka vylučne iba katolikov. Podobná zmluva pre iné cirkvi sa ešte len pripravuje, a pre nevercov sa vôbec nepripravuje, lebo nemajú "cirkev nevercov".
Ak tu niekto chce uvádzať fakty a tvrdenia, mal by sa s textom zmluvy najprv oboznámiť, a tiež poznať právne súvislosti z toho plynúce.
Katolíci budú mať "svoje svedomie", nadiktované Magistériom katolíckej ustanovizne, ale o tom, kto bude určovať mantinely svedomia, členom iných vierovyznaní a nevercom, nevie ešte nik.
Ak tu niekto chce uvádzať fakty a tvrdenia, mal by sa s textom zmluvy najprv oboznámiť, a tiež poznať právne súvislosti z toho plynúce.
Katolíci budú mať "svoje svedomie", nadiktované Magistériom katolíckej ustanovizne, ale o tom, kto bude určovať mantinely svedomia, členom iných vierovyznaní a nevercom, nevie ešte nik.
mas ju prestudovanu ty?Vyhrada svedomia ak sa schvali neznamena ze ju mozu uplatnovat len katolici.Takto som to myslel ja.Proste kazdemu komu bude vykonat nieco proti moralnym principom sa moze na nu odvolat.A nevrav mi ze klamem inych.asterionet napísal:airlive, prosim neklam tomasita a ostatnych, nepravdivým tvrdením. Výhrada svedomia sa týka vylučne iba katolikov. Podobná zmluva pre iné cirkvi sa ešte len pripravuje, a pre nevercov sa vôbec nepripravuje, lebo nemajú "cirkev nevercov".
-
Martin44
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Mno teraz ma napadlo.Pocuvajte toto.
Predstavte si doktori su silne veriaci a povedia si ze v nedelu nebudu robit,lebo je ot den pracovneho pokoja atd atd... Mno nebude mu mozne udelit za to akukolvek sankciu lebo je to v sulade so zakonom
Inak problem ten zmluvy bol v tom ze jeden clanok bol zle napisany a znevyhodnoval Slovensko v tom zmysle ze zmluva mohla byt vypovedana len po vzajomnej dohode oboch stran.Tj Slovensko a Vatikan.Mno a ak Vatikan potom by uz nesuhlasil neskor,tak by sme sa mohli bodnut.
Predstavte si doktori su silne veriaci a povedia si ze v nedelu nebudu robit,lebo je ot den pracovneho pokoja atd atd... Mno nebude mu mozne udelit za to akukolvek sankciu lebo je to v sulade so zakonom
Inak problem ten zmluvy bol v tom ze jeden clanok bol zle napisany a znevyhodnoval Slovensko v tom zmysle ze zmluva mohla byt vypovedana len po vzajomnej dohode oboch stran.Tj Slovensko a Vatikan.Mno a ak Vatikan potom by uz nesuhlasil neskor,tak by sme sa mohli bodnut.
Vyhrada svedomia sa tyka hlavne ludskeho zivota.A zabitia,ta opat expert jaky ty vytiahne debilinu s nedelou...och cakam kedy tu da konecne niekto argument ktory je normalnyMartin44 napísal:Mno teraz ma napadlo.Pocuvajte toto.
Predstavte si doktori su silne veriaci a povedia si ze v nedelu nebudu robit,lebo je ot den pracovneho pokoja atd atd... Mno nebude mu mozne udelit za to akukolvek sankciu lebo je to v sulade so zakonom![]()
-
Martin44
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ael coby expert.Ale pre veriaceho je nedela dost vazny den.Tak velmi ako pre normalneho cloveka ja neviem...klamat neustale alebo nieco podobne...o tom sa porozpravaj s veriacim...airlive napísal:Vyhrada svedomia sa tyka hlavne ludskeho zivota.A zabitia,ta opat expert jaky ty vytiahne debilinu s nedelou...och cakam kedy tu da konecne niekto argument ktory je normalny
Ale predstav si co by si ludia povymyslali vselico...mna napada tolko veci
A bolo by len vela problemov...peknym prikladom je nedela.