DV format do DVD (pomoc)
DV format do DVD (pomoc)
Aky dlhy zaznam(film) moze byt na dvd? Ked davam video z kamery do DV formatu a potom chcem spravit DVD cez Ulead movie factory, tak mi spravi najviac cca 1h 10min. mal som pozicane dvd so zaznamom skoro 4h. Ako sa to da spravit, zalezi na programe? Nero vision expres som este neskusal...mohli by ste mi poradit?
No ja to ukladam v Ulead videostudio ako DV avi 24bits - 720x576 - 25fps a ked to davam do Ulead movie maker tak mi ukaze ze to je moc velke (ma to napriklad 1h 15min), tak to musim skratit...ako to mam, prosim ta nastavit? v movie makeri sa to uz asi neda. co som mal ten 4h zaznam tak na TV to vyzeralo celkom dopohody.
-
Falcoxxx
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
ten soft co si pisal ze pouzivas tak moc nepoznam ale urcite bude podobny. Je dobre ked si uz pri nahravani nastavis kvalitu aby si to nemusle este raz komprimovat. Pozri sa tam pri tom nahravani ake su moznosti nahravania. Urcite tam bude FINE= 1h, ShortPlay= 2h, LongPlay= 4h. Tieto tam budu urcite. On si potom sam podla toho nastavi zodpovedajucu kompresiu. Alebo skus iny soft napr. Adobe Premire Ements, WinDVDcreator, Ulead Video Studio, Pinacle Studio,
Co sa tyka toho formatu disku to na to nema vplyv. NTFS je lepsie ale aj keby si mal FAT32 tak ti to pojde. Ale je dobre mysliet aj na to ze ked robis s videom aj ked vysledok ma iba 5 GB tak v priebehu prace potrebuje viac. Preto by si mal mat dost miesta na disku.
Co sa tyka toho formatu disku to na to nema vplyv. NTFS je lepsie ale aj keby si mal FAT32 tak ti to pojde. Ale je dobre mysliet aj na to ze ked robis s videom aj ked vysledok ma iba 5 GB tak v priebehu prace potrebuje viac. Preto by si mal mat dost miesta na disku.
mam 160gb disk ntfs. na fat32 mi spravilo asi len 4gb a napisalo ze neni miesta, co bola haluz, tak som ho dal na ntfs.
pouzivam Ulead Video Studio 6 a nic take so nenasiel(fine,shortplay,longplay). ked to tam neni tak mi to ten soft nespravi? mam skusit radsej iny soft? mam este Ulead video studio 7, no moc som s tym nerobil, tak neviem ci to tam je...alebo je to na softe co robi priamo DVD? Mam Ulead Movie Factory 3.5 . Nero Vision Expres by nespracoval dlhsie video?
inac, v dv formate zabera 90min asi 18gb.
pouzivam Ulead Video Studio 6 a nic take so nenasiel(fine,shortplay,longplay). ked to tam neni tak mi to ten soft nespravi? mam skusit radsej iny soft? mam este Ulead video studio 7, no moc som s tym nerobil, tak neviem ci to tam je...alebo je to na softe co robi priamo DVD? Mam Ulead Movie Factory 3.5 . Nero Vision Expres by nespracoval dlhsie video?
inac, v dv formate zabera 90min asi 18gb.
-
Falcoxxx
Light Professional
No vo video studio 7 to ide ako si mozes pozriet v prilohe / toto je pri tom vystupe SHARE na tej liste das create DISK / Ale ide to aj pri CAPTURE ale teraz tam nemam tuner tak sa mi to nedalo sprati do prilohy. Najdes to v OPTIONS na tej list Capture Ako sam mozes vidiet v tom programe to ide DVD-5 do 6hodin
- Prílohy
-
- video studio
- video_studio.JPG (60.84 KiB) 1337 zobrazení
mam tam aj video, ale nevysvietilo sa. nemoze to byt aj preto ze mam verziu 7 SE basic (zaregistrovane)? cez FILE som tam tiez nic nanasiel (alebo som to prehliadol?). v preferences-quality&duration ja resample quality (fair, good,best)...ale to asi neni ono. ja som uz z toho mimo...prosim ta, kde je to presne?
-
Falcoxxx
Light Professional
Ani ja nemam registrovanu verziu normalne dam film v EDIT / avi alebo mpeg / a potom v SHARE dam CREATE DISK a tam zvolim kvalitu videa akus spustit novy projekt a vloz tam nejake *.avi ci ti to pojde moze sa stat ze mas nejaku demo verziu neviem. Alebo skus WinDVD creator
Dokonca neviem ci ti on sam nevoli kvalitu podla toho ako je to video velke ja som vzdy robil iba do 120min.
Dokonca neviem ci ti on sam nevoli kvalitu podla toho ako je to video velke ja som vzdy robil iba do 120min.
-
Falcoxxx
Light Professional
Normalnu 7 SE je aj v prilohe. Skus zohnat nejaku inu alebo skus iny soft. Uleady su dobre skor preto ze su jednoduche.
Ale co sa tyka moznosti, kvality a stability nic moc.
Ale aj tak neviem preco ti tam nedava moznost vytvorit disk.
Skus tam dat nejaky film v avicku a skus potom ist do SHARE ci sa tam neobjavi.
- Prílohy
-
- verzia
- verzia.JPG (43.1 KiB) 1316 zobrazení
to bude asi tym ze ty mas dvd verziu a ja mam len basic. nieco som nasiel v ulead moviefactory, ale to bude nejaka haluz,je to len cez funkciu pridat z kamery ako natacanie, nie prehravani, ale neviem. skusal som to trochu ale neviem ci je v tom rozdiel kvality. ked si vyberem nejaku moznost tam mi robi mpg subory, ale nie az take kvalitne ako avi (aspon sa mi zda). tebe to ako robi? musim to skusit cez den, v pritmi to je nanic...
- Prílohy
-
- vyber kvality?
- ulead moviefactory vyber.JPG (57.1 KiB) 1308 zobrazení
-
- dalsi vyber
- ulead moviefactory vyber2.JPG (51.44 KiB) 1313 zobrazení
-
- moja verzia video studia
- ulead vs7.JPG (44.91 KiB) 1312 zobrazení
-
Falcoxxx
Light Professional
Presne si to nasiel
Kvalitu volis z prednastavenych alebo chod do customize a tam si vytvoris vlastnu. Alebo sprav to vo vacsej kvalite napr 8GB a daj to iba na disk, potom to otvor ces DVD Shrink a tam to potom skomprimujes na 1 DVD. Je uplene jedno. Ale na tvojom mieste by som to najskor nahral ako avi alebo mpeg a potom z toho DVD.
Kvalitu volis z prednastavenych alebo chod do customize a tam si vytvoris vlastnu. Alebo sprav to vo vacsej kvalite napr 8GB a daj to iba na disk, potom to otvor ces DVD Shrink a tam to potom skomprimujes na 1 DVD. Je uplene jedno. Ale na tvojom mieste by som to najskor nahral ako avi alebo mpeg a potom z toho DVD.
-
Falcoxxx
Light Professional
Nie je zac, ale ako som uz vyssie nacrtol Ulead nie je moc dobre riesenie. Skor skus nejaky ADOBE PREMIERE ELEMENTS, PINACLE STUDIO, WinDVD Creator, je to na tebe mna uz prestalo bavit lebo je to narocne na cas. Tunner este sice mam ale ked uz robim video nahram to na stolnom DVD rekordery a potom v PC iba upravujem. Je to omnoho jednoduhsie.
-
Falcoxxx
Light Professional
Nehovorim ze je az tak zly ale podla mna je nestabilny, pomaly, a blbol mi pri praci s fotkami. Jeho vyhoda je ze je jednoduchy. Tak to uz musis poskusat kazdy ma na to svoj postup niekto pouziva jeden program na vsetko a nieto robi to iste cez 5 programov. To uz zavisi na tebe aky si najdes system.
Ale celkom zaujimavy sa mi zda aj nero / nie je az tak vyborny ale zaujal ma /
Doporucujem Nero Vision vyskusat