Evanjelik ci Katolik???

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Akeho vierovyznania ste?

Som evanjelik
38
13%
Som katolik
169
58%
Som bez vyznania
84
29%

Celkom hlasov: 291

uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

skoro ako Adolf von Harnack: "Dejiny formovania dogmy [cize ustaleneho ucenia] su dejinami upadku krestanstva"...

Ja osobne zastavam Bernhard-a Lohse-ho: "Dogmy su ako semienko, ked je male nevieme co z neho bude o par rokov, az ked vyrastie, uvidime jeho ovocie" daco v tom zmysle. Toto je parafraza, horne je citacia.

Btw v tej "cirkvi" [ako svetskej instititucii] to nie je az take hrozne, musis este rozlisovat krajiny, a v krajinach filie, vo filiach zbory...atd. Sade je to ine. Sade su aj Ti "dobri" aj Ti "zli" ;)...treba hladat a hlavne sa nezatavovat :)
ZenniX
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ZenniX »

som bez vyzvania
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

ja som aj pokrsteny aj mam prijamnie ale ja neverim v boha lebo je to somarina, kostol je taktiez somarina a nabozensky vachova je chu**** a modlitby su pre mna totalna chojovania pri ktorej zaspim
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Komo »

Katolik, veriaci.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ad Nevermind: viac polopate? :(

Krestanstvo sa ako nabozenstvo nedeli. Delia sa iba cirkvi ho praktizujuce. A to na Katolicke a Protestantske. ak som sa zmylil, nech ma odbornik opravi :oops:

Teda PROTESTANTSKE krestanstvo je potom take, ktore vyznavaju Protestanti i Katolici, je to IDENTICKE nabozenstvo s trocha odlisnou interpretkou (cirkvou, tradiciami...blabla)

Ak myslis, ze Prot. Krestanstvo je nieco nove a newzvycajne... zabuudni.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

ee lebo v norsku a na severe je protestanske a juznejsie je to ine
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ty myslis cirkvi...
hej, v skandinavii je prevaha ludi patriacich do protestantskych cirkvi, juznejsie sa skatolictieva :D
sophie
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sophie »

pokrstena som v katolickom kostole, casom som zistila, ze som neveriaca, takze tak
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

celkom zaujimava diskusia, ja len dufam ze raz najdem to v com vytrvam. prazdnota je riadne svinstvo.strasne to ubija ked sa nad tym clovek zamysli a prestane robit vsetky tie vsedne veci. staci sana chvilu zastavit a trochu popremyslat. neviem ci som to/ho nasiel alebo nie ale raz som sa dostal dost blizko a to ma vystrasilo.neveriaci: zavidim vam vasu odvahu
:new04: :smt037 :new01:

//uplink: tak tak - suhlas...prazdnota...mudry to clovek :)
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

zelovoc napísal:zavidim vam vasu odvahu
:new04: :smt037 :new01:
zavist je zla...skus byt aj ty odvazny!...aj tak si myslim ze to nie je len o odvahe...odvahu budes potrebovat hlavne potom ako by si uveril :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

jannndo napísal:zavist je zla...skus byt aj ty odvazny!...aj tak si myslim ze to nie je len o odvahe...odvahu budes potrebovat hlavne potom ako by si uveril :)
opravim sa, myslel som to tak ze ju skor obdivujem. no nenapadlo ma to slovo
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

zelovoc napísal:opravim sa, myslel som to tak ze ju skor obdivujem. no nenapadlo ma to slovo
no jo :smt017 ...tak nic....
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

Po prečítaní témy som si všimol jednu vec na tebe Martin 44.Tvoje názory a vysvetlenia sú hodné prváka na základnej.. Bo taketo argumenty mala moja spolužiačka v prvom ročníku.. Ak chceš v niečo veriť tak dokážeš uveriť no ak chceš stále hľadať dôvody prečo neveriť neuveríš nikdy!
lenockadt
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa lenockadt »

100%-ná katolíčka, aj keď ocino je evanjelik... krst... prijímanie... birmovka... som na ceste do raja :smt042 :D
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Fuuuha... Ako tak citam, vidim, ze sa tu dost odsudzuju neveriaci a pohrda sa nimi... Tiez neverim v Boha, hoci mam aj krst aj 1.sv. prijimanie, za mlada som veril, potom som prestal... Porozmyslal som nad tym a dosiel som k zaveru, ze na co mi je Boh? Resp. co viac mozem spravit s Bohom, nez bez Boha? A je pravda, ze viera, ako ju prezentuje cirkev, je zalozena na strachu... "Nebudes robit toto, lebo pojdes do pekla a lebo budes mat hriech, budes dodrziavat BP, inac..." Vsetkych 7 BP (prve 3 sa tykaju Boha) by mal clovek, ktory ma aspon kusok svedomia v sebe, dodrziavat aj bez viery. Ked mi niekto povie, ze mal problem, ale Boh mu pomohol vyriesit ho, vzdy sa zamyslim nad tym, ako mu mohol Boh pomoct? Ved aj ja mam problemy a dokazem si ich vyriesit aj sam... A nezda sa vam, ze viera v Boha je ako "boj s veternymi mlynmi"?
Jasne, mnoho ludi viera uspokojuje, citia sa istejsi, nemaju tolko obav, citia "Boziu pomoc", maju sa komu vyrozpravat, maju istotu co bude s nimi po smrti,... Ale to su vsetko sebecke dovody viery... Ved tu vidno tu sebecku lasku (Uplink), ktora je sebeckejsia nez laska k frajerke... Clovek zrejme aj potrebuje v nieco verit, aby jeho vnutorne ja malo pokoj... Takto si smahom ruky odpovedaju na vsetky otazky co ich trapia... Odkial sme, kam pojdeme ked zomrieme, odkial sa podelo toto vsetko,... Atd atd...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zelovoc: a bol si na spravnej adrese? (ze ta to tak vystrasilo...)

pohrdanie neveriacimi... osobne OBDIVUJEM naozajstnych ateistov - byt v dnesnej dobe cistokrvny ateista chce nie len odvahu a kuraz, ale i velku davku viery (tym padom uz ateista nie je ateistom... :D bludny kruh)...skratka nemat ziadnu vieru je vec VELMI tazka

viera v Boha: posudzujem veci z dvoh hladisk: 1) funguju? 2)ak ano, preco? co je zdrojom ich fungovania?

staci si precitat jednu Kniznicu a najdeme v nej odpovede na mnoho otazok takehoto stylu...+logika...nema problem...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

MS FRANKY napísal:Po prečítaní témy som si všimol jednu vec na tebe Martin 44.Tvoje názory a vysvetlenia sú hodné prváka na základnej.. Bo taketo argumenty mala moja spolužiačka v prvom ročníku.. Ak chceš v niečo veriť tak dokážeš uveriť no ak chceš stále hľadať dôvody prečo neveriť neuveríš nikdy!
Tak tvoje oddovodnenia su hodne tak akorat noveho casu :lol:
flasch
Expert
Expert

Príspevok od používateľa flasch »

som evanielik a v boha verim.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa: