Az na gramaticke chyby si to v podstate celkom pekne povedal.jannndo napísal:Genau so....kazdu krajinu, narodnost, skupinu ludi...hocico mozme milovat a nenavidiet..maju plusy a minusi....lenze cim popularnejsia a lepsia tym ma viac nepriatelov a musi celit vacsej zavisti ako ostatny....ale takisto aj amerika ma svoje minusi napriklad to ako niekedy bojuje proti terorizmu...teraz su aj taki, ktori hadzu moslimov do jedneho vreca tak isto ako americanov...a to mozno prave vdaka vlade USA
Co si myslite o karikature MOHAMMEDA a reakcii na to
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
-
fuCKYou
Medium Professional
sorry .. nikto to nezbadal ale chcem sa opravit. Dansko a Norsko sa ospravedlnilo a Francuzsko s tim zase zacina. Kto ma zaujem o to aby boli vsade vojny? Kludom proti vojne sa bojovat neda(kto pochopi nech je rad a kto nie nech nespamuje). Muslimovia su zly aj dobry. V Europe ti ktory tu byvaju nejaku tu dobu si uz zvykli na nasu europsku kulturu a spravaju sa pre Vas priatelnejsie. Tak isto to vnimaju aj oni. Keby som teraz stale v armensku kde sa ludia spravali (neviem ako teraz) tak isto tak by som europu vnimal tak isto ako oni. Napriklad praveho moslima dokaze vytocit ze baba ma hole brucho .. toto som videl cez leto
... maju inu kulturu .. a este k tomu francuzsku ... neviem co si tim chceju dokazovat ze ukazu karikatury mohammada na polkroku v Sv. Vojne.
ta ista chyba ktoru spravili dani a nori ...
Mozu sa hambit obe strany. tento svet je cely roz... ze kazdy ide po kazdom, o zavisti nehovorim.
Naco su nabozenstva? teraz sa mi potrvrdila fearova teoria ze 80% vojn je koli nabozenstvu.
Mozu sa hambit obe strany. tento svet je cely roz... ze kazdy ide po kazdom, o zavisti nehovorim.
Naco su nabozenstva? teraz sa mi potrvrdila fearova teoria ze 80% vojn je koli nabozenstvu.
Esteze tomu tak nie je- ja sa tu za pravdu nezvyknem urazat, tak ako nezvyknem teatralne opustat forum... ako "niekto"p4ra napísal:Myslim, ze sme na tom uplne podobne.
No ale k veci... Mohol by si skusit vecne odpovedat na otazky, pri ktorych si sa nezmohol na viac ako uz spominanu ironiu? Cit. Preco bol do "isteho" obdobia (9/11) relativny klud a preco je tomu odvtedy inak? Kto ma zaujem na tom, aby boli moslimovia- bez rozdielu- vykreslovani ako nab. fanatici a banda teroristov? Ako si tuto "zhodu nahod" vysvetlujes ty? Preco je tomu "zrazu" tak?
-
p4ra
Redeemer
Ad. to prve, mal som len nervy, nechcel som byt sprosty a nadavat, tak som si na chvilku dal voraz, ved je to len diskusia, tak som to nezvladol, ale OK.Tomasito napísal:Esteze tomu tak nie je- ja sa tu za pravdu nezvyknem urazat, tak ako nezvyknem teatralne opustat forum... ako "niekto"![]()
No ale k veci... Mohol by si skusit vecne odpovedat na otazky, pri ktorych si sa nezmohol na viac ako uz spominanu ironiu? Cit. Preco bol do "isteho" obdobia (9/11) relativny klud a preco je tomu odvtedy inak? Kto ma zaujem na tom, aby boli moslimovia- bez rozdielu- vykreslovani ako nab. fanatici a banda teroristov? Ako si tuto "zhodu nahod" vysvetlujes ty? Preco je tomu "zrazu" tak?
ZenniX napísal:jezisi .... ty ****** moslimovia .... a co ked bola spravena karikatura ? ved kolko karikatur bolo aj na ine veci a buril sa proti tomu niekto ... jezisi uz sas budu burit aj ked niekto povie Mohamed a neklakne si na zem
urcite by som si nedal na seba bombu a niekde isiel ... ( ze oni to nespravili ? ale spraviajannndo napísal:viac krat tu bolo napisane, ze to je ina mentalita....to jak keby z tvojich suloziacich rodicov spravili vo vsetkyx casopisoch na front page karikaturu+mal by si zopar milionov bratov....co by ste spravili???
no jo, ale na druhej strane oni nechapu preco nie sme oxotny zomriet za boha, nexapu ako mozme byt "neveriacimi psami hodnymi na smrt", preco sa nexceme dostat do neviem ako vysokeho neba....jednoducho ina mentalita, ine nabozenstvo,ine hodnoty a ked citia diskriminaciu tak reaguju podla ich povahy, brania sa....tak isto keby oni nam nutili svoje napr. nabozenstvo tak by sme sa branili lebo chceme byt slobodni....chranime si nase "zabudovane" hodnoty....problem nastane vtady ked jeden druheho nevie tolerovat alebo sa snazi vyvysit nad toho druhehoZenniX napísal:urcite by som si nedal na seba bombu a niekde isiel ... ( ze oni to nespravili ? ale spravia)
p4ra, Taliban by som v tejto suvislosti na tvojom mieste nespominal, kedze toto hnutie sa v Afganistane dostalo k moci prave vdaka USA (skus nastudovat). BTW. ako som ocakaval, na otazky si neodpovedal... Al Kaida, ktoru tiez vycvicili USA prostr. CIA bola vzdy teroristicka organizacia (zaujimave, ze jej vodcu USA napriek mld. $ a najmodernejsim spionaznym praktikam dodnes nechytili), takze poukazovat tu na nejake operacie tejto organizacie (ina moslimska skupina viac hladinu nerozvirila), ktore v porovnani s inymi udalostami nevyvolali vaznejsie reakcie medii povazujem za smiesne. Pokial teda pred 9/11 bol vo svete relativny klud (zbezne si pamatam akurat tak na utok Al Kaidy na US ambasadu niekde v Afrike v 90´s), dnes je fenomen boja proti terorizmu takmer vsade, dokonca pod zastitou boja proti terorizmu a v rozpore s Medzinar. pravom padaju USA nepohodlne rezimy, ktore este donedavna sami podporovali, umieraju statisice nevinnych ludi etc. (bez toho aby im bola preukazana ucast na terorizme, ci konkr. utokoch na WTC, ktore toto divadlo nastartovali). Pytam sa ta len na to, preco je tomu podla teba tak, preco je situacia 5 r. po utoku na WTC vo svete ovela nervoznejsia ako predtym a preco miesto skutocneho vinnika (podla USA Bin Ladeena) trpia milony nevinnych moslimov, ktori v mnohych regionoch v dosletku tzv. vojny proti terorizmu porichadzaju o najblizsich, mnohokrat aj v dosledku pouzitia zakazanych zbrani etc.? A my sa ideme cudovat, ze po tejto propagande proti moslimom su tito ludia haklivi, ked sa im zacne siahat este aj na ich nabozenstvo? Preco sme doteraz podobnych provokacii a naslednych reakcii neboli (ak poznas obdobu, bud konkretny)? Takze popri tychto okolnostiach povazujem za absolutne legitimne pytat sa, komu dnes najviac vyhovuje demonizovat moslimov? Kto ma zaujmy na Blizkom vychode? Kto ma v dosledku agresorskej politiky najviac posramoteny image vo svete? A komu by dnes teda vyhovovalo, aby bola Europa vtiahnuta do tohto konfliktu, samozrejme “proti moslimskemu svetu“?p4ra napísal:No, ja si myslim, ze nie vsetkych tak oznacuju. Proste sa len poukazalo na isty fanatizmus. A ludia sa na nich pozerali tak aj predtym, ved jasnym dokazom je byvale talibanske statne zriadenie v Afganistane. Aj to bolo pokladane za nab. fanatizmus a bandu teroristov. Este predtym, ako sa vobec utok na WTC odohral. Myslim si, ze na nich sa netreba pozerat len od utoku na WTC a naslednej odvety na Afganistan. Je to zakorenene hlbsie trosicku.
PS: Uz po tebe nebudem ziadat odpovede, no skus si pre buducnost nastudovat aspon zakladne infos (vid. Taliban, ktorym si akoze odpovedal na moje otazky).
-
p4ra
Redeemer
Tomasito: Na jednu vec mi prosim ta skus odpovedat ale ty. Preco si stale presvedceny (aj ked to o sebe mozno sam netvrdis, ale proste vidiet to na tebe), ze si fest namakany z tejto problematiky? Proste, ze vzdy mas pravdu? Ja som toho na tuto temu precital viac nez dost, ale to, ze nesuhlasim s tym, co ty hovoris, neznamena, ze o tom nic neviem. A to, co ty vies a aj sa s tebou je vsetko, co je verejnosti dostupne. Ty to proste hltas, vsetko to zeries aj s navijakom, bez toho, aby si co len povolil svojej mysli pozerat sa na tie veci zo sirsieho uhla.
Ked hovorime o tych zaujmoch na Blizkom Vychode. Ma ich kazdy, len vies, co je rozdiel? Ze takmer nikto si to okrem USA dovolit nemoze. Kto skor pride, ten skor melie, to je prva vec. A druha vec je, ze ty a tebe podobni jednoducho nedokazu pochopit alebo akceptovat fakt, ze USA nesiahame ani po paty.
Ad. Moslimovia a ich kultura. Narodil som sa v byvalej Juhoslavii. Presnejsie v dnesnej Bosne a Hercegovine. V casti Bosna. Zije tam, dovolim si tvrdit viac, ako 80% Moslimov. A co je prekvapujuce, ako male dieta ma strazili tyto ludia. Naucili ma takmer vsetkemu. Jasne, ze ma vyhovavali rodicia, ale boli sme s nimi dobri kamarati, takze som s nimi vyrastal. Su uplne ini, ako si ty a tebe podobni myslia. Co sa tyka utokov a podobnych narazok. Ja som s nimi bol, aj som s nimi v kontakte. Oni na to maju kompletne iny nazor. Ludia, kt. su z Iraku, Iranu, Afganistanu, kt. poznam osobne - napr. moj byvaly kolega sa na to tiez vsetko pozeraju s usmevom. Ale ty vidis len to v TV a v radiach a preto to zeries. To zle. Keby si poznal aspon jedneho z nich osobne a stravil s nim trosicku casu, zistil by si mnohe veci a takto by si sa nevyjadroval. Fanatizmus je fanatizmus, to je cele. Vies preco vznika ten fanatizmus? Lebo tam chyba osveta. A vies preco chyba? Lebo tam mali take rezimy, ake mali. To sa neda do poriadku z noci na zajtra. To trva..
Na zaver dodam jedno. Nie som taky blby, za akeho ma pokladas (alebo si to myslis, ale nepovies to nahlas - toto som povedal schvalne, aby si mi nepovedal, ze ti vkladam do ust slova), ale ty mas svoj anti USA nazor, kt. ja v tebe menit nechcem, ani nemozem. Ty veris vsetkemu, co je v TV a v novinach a ja ta v tom necham. Snad som ti odpovedal dostatocne.
Oh, skoro som zabudol. Este ta Al-Kaida. Ano, je pravda, ze chlapci su vycviceni ludmi zo CIA. Mimochodom, keby sa do toho pusti Izrael, tak ma vacsi uspech, ako USA, ale o tom potom. Ale vies preco ich cvicili? Ak si namakany z toho vsetkeho a dejin, tak vies, ze je to kvoli Sovietom. Za cias studenej vojny to bol jediny poriadny sposob, ako "bojovat" so Sovietmi. Narozdiel od Sovietov, kt. bojovali doslova, USA so Sovietmi bojovali tisko prostrednictvom Afganistanu. Ale to su politicke hry.
Ked hovorime o tych zaujmoch na Blizkom Vychode. Ma ich kazdy, len vies, co je rozdiel? Ze takmer nikto si to okrem USA dovolit nemoze. Kto skor pride, ten skor melie, to je prva vec. A druha vec je, ze ty a tebe podobni jednoducho nedokazu pochopit alebo akceptovat fakt, ze USA nesiahame ani po paty.
Ad. Moslimovia a ich kultura. Narodil som sa v byvalej Juhoslavii. Presnejsie v dnesnej Bosne a Hercegovine. V casti Bosna. Zije tam, dovolim si tvrdit viac, ako 80% Moslimov. A co je prekvapujuce, ako male dieta ma strazili tyto ludia. Naucili ma takmer vsetkemu. Jasne, ze ma vyhovavali rodicia, ale boli sme s nimi dobri kamarati, takze som s nimi vyrastal. Su uplne ini, ako si ty a tebe podobni myslia. Co sa tyka utokov a podobnych narazok. Ja som s nimi bol, aj som s nimi v kontakte. Oni na to maju kompletne iny nazor. Ludia, kt. su z Iraku, Iranu, Afganistanu, kt. poznam osobne - napr. moj byvaly kolega sa na to tiez vsetko pozeraju s usmevom. Ale ty vidis len to v TV a v radiach a preto to zeries. To zle. Keby si poznal aspon jedneho z nich osobne a stravil s nim trosicku casu, zistil by si mnohe veci a takto by si sa nevyjadroval. Fanatizmus je fanatizmus, to je cele. Vies preco vznika ten fanatizmus? Lebo tam chyba osveta. A vies preco chyba? Lebo tam mali take rezimy, ake mali. To sa neda do poriadku z noci na zajtra. To trva..
Na zaver dodam jedno. Nie som taky blby, za akeho ma pokladas (alebo si to myslis, ale nepovies to nahlas - toto som povedal schvalne, aby si mi nepovedal, ze ti vkladam do ust slova), ale ty mas svoj anti USA nazor, kt. ja v tebe menit nechcem, ani nemozem. Ty veris vsetkemu, co je v TV a v novinach a ja ta v tom necham. Snad som ti odpovedal dostatocne.
Oh, skoro som zabudol. Este ta Al-Kaida. Ano, je pravda, ze chlapci su vycviceni ludmi zo CIA. Mimochodom, keby sa do toho pusti Izrael, tak ma vacsi uspech, ako USA, ale o tom potom. Ale vies preco ich cvicili? Ak si namakany z toho vsetkeho a dejin, tak vies, ze je to kvoli Sovietom. Za cias studenej vojny to bol jediny poriadny sposob, ako "bojovat" so Sovietmi. Narozdiel od Sovietov, kt. bojovali doslova, USA so Sovietmi bojovali tisko prostrednictvom Afganistanu. Ale to su politicke hry.
-
fuCKYou
Medium Professional
aj tam zije vela neveriacich, len oni to o sebe nedavaju vedet. nemaju slobodu prejavu. Inak sa da povedat ze suhlasim.jannndo napísal:no jo, ale na druhej strane oni nechapu preco nie sme oxotny zomriet za boha, nexapu ako mozme byt "neveriacimi psami hodnymi na smrt", preco sa nexceme dostat do neviem ako vysokeho neba....jednoducho ina mentalita, ine nabozenstvo,ine hodnoty a ked citia diskriminaciu tak reaguju podla ich povahy, brania sa....tak isto keby oni nam nutili svoje napr. nabozenstvo tak by sme sa branili lebo chceme byt slobodni....chranime si nase "zabudovane" hodnoty....problem nastane vtady ked jeden druheho nevie tolerovat alebo sa snazi vyvysit nad toho druheho
p4ra, toto ma byt reakcia na moj prispevok vyssie? Ty odporucas mne, aby som sa na veci pozeral zo sirsieho uhla? Ty?! Ty, co nie si schopny vecnej reakcie, pretoze okamzite ako ma prist z tvojej strany na protiarumenty a odpovede na jasne polozene otazky, nezmozes sa na viac ako ironiu, osobny sarkazmus a tony slov uplne mimo toho na co som sa ta pytal, resp. na co som poukazoval?! Este jeden osobne ladeny OT a budes sa ist moct vyplakat znova (viac ta na to upozornovat nebudem).
A ten zvysok ma byt reakciu k comu prosim ta?! K tomu, ze na jasne plozene otazky si uplne OT “odpovedal“ poukazovanim na talibanske statne zriadenie v Afganistane, pri ktorom ti zjavne uslo, ze sa k moci dostalo prave vdaka USA?! Keby si o tejto “malickosti“ vedel, tazko by si odpovedal sposobom vid. 19:21, pretoze si doslova sypes popol na hlavu. Alebo chces popriet, ze sa Taliban dostal k moci prave vdaka USA?! Doteraz si sa k tomu nevyjadril, tak ako k ostatnemu z prispevku vyssie!
Pokial ide o zvysok... je sice pekne, ze si sa narodil v byvalej Juhoslavii, ze mas kamaratov akych mas, ze podla teba „zeriem“ vsetko co vidim v TV (aj ked je to presne naopak) a ze si mi dal "prednasku" o Al-Kaide napriek fau paux, ktore si tu predviedol s Talibanom... No netusim, co to ma spolocne s tym o com som pisal a na co som sa pytal vyssie. O5 si odignoroval co sa dalo.
// Osveta "tam" chybala aj pred 9/11, "take" rezimy a fanatizmus "tam" boli aj pred 9/11, "tito" ludia nespadli na svet po 9/11.
PS: Pokial nebudes schopny vecne sa vyjadrit k mojmu predposlednemu prispevku, zjavne dalej nemame o com diskutovat...
A ten zvysok ma byt reakciu k comu prosim ta?! K tomu, ze na jasne plozene otazky si uplne OT “odpovedal“ poukazovanim na talibanske statne zriadenie v Afganistane, pri ktorom ti zjavne uslo, ze sa k moci dostalo prave vdaka USA?! Keby si o tejto “malickosti“ vedel, tazko by si odpovedal sposobom vid. 19:21, pretoze si doslova sypes popol na hlavu. Alebo chces popriet, ze sa Taliban dostal k moci prave vdaka USA?! Doteraz si sa k tomu nevyjadril, tak ako k ostatnemu z prispevku vyssie!
Pokial ide o zvysok... je sice pekne, ze si sa narodil v byvalej Juhoslavii, ze mas kamaratov akych mas, ze podla teba „zeriem“ vsetko co vidim v TV (aj ked je to presne naopak) a ze si mi dal "prednasku" o Al-Kaide napriek fau paux, ktore si tu predviedol s Talibanom... No netusim, co to ma spolocne s tym o com som pisal a na co som sa pytal vyssie. O5 si odignoroval co sa dalo.
// Osveta "tam" chybala aj pred 9/11, "take" rezimy a fanatizmus "tam" boli aj pred 9/11, "tito" ludia nespadli na svet po 9/11.
PS: Pokial nebudes schopny vecne sa vyjadrit k mojmu predposlednemu prispevku, zjavne dalej nemame o com diskutovat...
tomasito ... skludnit by si sa mal asi ty trocha ... moc pozeras Michala Moora asi .... vies preco to je po 9/11 ine??? lebo predtym nikto neuniesol tri lietadla a nezrusil zopar budov na Manhattane!!!! to ze USA "pomohla" k moci saddamovi a talibanu je sice pravda ale ako uz bolo povedane .. vtedy boli tymi zlymi sudruhovia v ZSSR .. bola trochu ina situacia vo svete .... to co sa potom vyvinulo z tychto rezimov uz asi USA neodhadli ... to ale nedava pravo talibanu ani saddamovi robit to co robili (aj ked vymyslene dovody utoku na irak nijako neschvalujem) ....
stale nadavas na USA ... ale ked saddam napadol kuvajt ... kto tam siel??? ked bola genocida v kosove .... kto tam siel???
a btw ked sme uz pri tych utokoch pred 9/11 ... zabudol si na americky kriznik v jemene
PS: ked si taky zbehly v tomto .... tak nam daj odpovede na tie tvoje otazky
stale nadavas na USA ... ale ked saddam napadol kuvajt ... kto tam siel??? ked bola genocida v kosove .... kto tam siel???
a btw ked sme uz pri tych utokoch pred 9/11 ... zabudol si na americky kriznik v jemene
PS: ked si taky zbehly v tomto .... tak nam daj odpovede na tie tvoje otazky
a to ma ma akoze trapit ze oni nechapu??? nikto im predsa ich nabozenstvo nebere ... len si niekto pre koho mohammed nic neznamena z neho robil srandu ... preto idu vrazdit?? nevravim ze mna by nenahnevala karikatura papeza ale toto predsa robit nebudemno jo, ale na druhej strane oni nechapu preco nie sme oxotny zomriet za boha, nexapu ako mozme byt "neveriacimi psami hodnymi na smrt", preco sa nexceme dostat do neviem ako vysokeho neba....jednoducho ina mentalita, ine nabozenstvo,ine hodnoty a ked citia diskriminaciu tak reaguju podla ich povahy, brania sa....tak isto keby oni nam nutili svoje napr. nabozenstvo tak by sme sa branili lebo chceme byt slobodni....chranime si nase "zabudovane" hodnoty....problem nastane vtady ked jeden druheho nevie tolerovat alebo sa snazi vyvysit nad toho druheho
gwixt, co mal Irak, resp. Saddam spolocne s utokmi na WTC? To, ze USA “neodhadli“ svoje niekdajsie kroky ma nasledky tychto krokov ospravedlnovat (btw. poukazoval som vylucne na fakt, ze tieto rezimy sa dostali k moci vdaka USA- nic viac, nic menej)? Namietal som tu nieco proti operacii v Kuvajte- napriek tomu, ze aj na tuto operaciu mam nazor, ktory by sa ti zrejme nepacil? Spominam tu niekde Kosovo a NATO (NATO ≠ USA)? Skus menej domyslat a viac reagovat na to co realne citas...
Ad. Jemen: Iste, sam som v pripade Afriky pisal “zbezne si pamatam“, no tazko mozno povazovat utok na USS Cole za vaznejsi ako uz spominany utok na US ambasadu v Afrike, pricom utok v Jemene nic nemeni na tom, co bolo podstatou mojich slov (kolko priestoru sa mediach venovalo tomuto utoku?). Podstatou bolo poukazat na to, ze v porovnani s obdobim pred 9/11 je situacia vo svete ovela nervoznejsia, sme svedkami demonizacie "moslimskeho sveta", ktory tu bol aj pred utokmi 9/11 a svet s nimi dokazal zit v relativnom klude... (nebudem sa opakovat- podrobnostiam s ohladom na predmet temy sa pomerne detailne venujem v prispevku 20:13).
Ad. citacia: Heh, co ja s tym mam? Opytaj sa toho, kto to napisal
Ad. Jemen: Iste, sam som v pripade Afriky pisal “zbezne si pamatam“, no tazko mozno povazovat utok na USS Cole za vaznejsi ako uz spominany utok na US ambasadu v Afrike, pricom utok v Jemene nic nemeni na tom, co bolo podstatou mojich slov (kolko priestoru sa mediach venovalo tomuto utoku?). Podstatou bolo poukazat na to, ze v porovnani s obdobim pred 9/11 je situacia vo svete ovela nervoznejsia, sme svedkami demonizacie "moslimskeho sveta", ktory tu bol aj pred utokmi 9/11 a svet s nimi dokazal zit v relativnom klude... (nebudem sa opakovat- podrobnostiam s ohladom na predmet temy sa pomerne detailne venujem v prispevku 20:13).
Ad. citacia: Heh, co ja s tym mam? Opytaj sa toho, kto to napisal