Co si myslite o karikature MOHAMMEDA a reakcii na to
hovoril som ja o nejakej suvislosti so saddamom a WTC??
neospravedlnuje a preco by malo??? ale preco to uvadzas ako argument proti USA teraz nechapem...
nespominas kosovo ale systematicky kydas na USA
pred 9/11 bol "klud" preto ze al kaida nemala este prostriedky na velky utok ...
citaciou som reagoval a citaciu sa mozrejme nie na teba ... len som to ako uvedomely uzivatel nexcel davat do viacerych prispevkov
neospravedlnuje a preco by malo??? ale preco to uvadzas ako argument proti USA teraz nechapem...
nespominas kosovo ale systematicky kydas na USA
pred 9/11 bol "klud" preto ze al kaida nemala este prostriedky na velky utok ...
citaciou som reagoval a citaciu sa mozrejme nie na teba ... len som to ako uvedomely uzivatel nexcel davat do viacerych prispevkov
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Toto snad niektorym zaslepencom stacit bude:
Profesor na Americkej univerzite v Bejrúte Sarí Hanáví pre noviny New York Times uviedol, že karikatúry zaobstarali arabské vlády, ktoré sú pod tlakom Západu kvôli demokratickým reformám. Ich cieľom bolo ovplyvniť verejnú mienku v zmysle 'Pozrite sa, toto je demokracia, o ktorej hovoria,¤ povedal novinám.
gwixt, takze este raz... vychadzaj z toho co realne citas, aby si sa nemusel pytat nezmyselne otazky. Irak som spemenul ako doplnujucu informaciu na dotvorene obrazu podstaty prispevku 20:13, kde poukazujem na globalne rozdiely pred a po utoku na WTC. Otazku, preco si si z kontextu tohto prispevku vytiahol prave Irak by si si mal zodpovedat sam, rovnako ako otazku, z akeho dovodu v tejto teme misiu NATO v Kosove prezentujes ako misiu USA, ci z akeho dovodu tu vytahujes Kuvajt. Pokial ide o to "kydanie" na USA, neviem co ta to trapi. Kritizujem vylucne v rozsahu, ktory sa mi z jasne uvedenych dovodov nepaci. Nechces mi nahodou nadiktovat, co mam povolene kritizovat? S indiciami, ktore som tu v suvislosti s karikaturami Mohameda predostrel sa mozes zhodnut alebo ich odmietnut, ale fakty z ktorych som pri tejto indicii vychadzal nezmenis, pretoze ide o fakty vseobecne zname. A pokial ide o to tvoje vysvetlenie, preco bol vo svete pred utokom na WTC relativny klud... OK, podla teba preto, lebo Al-Kaida nemala prostriedky na velky utok, ale potom sa teda znova pytam... Co mal Saddam, resp. Irak spolocne s Al-Kaidou, resp. s utokom na WTC??? S teroristickou organizaciu, ktoru vycvicila CIA, ktorej vodca stale beha po slobode a ktoreho rodina mala aj v case utoku na WTC blizke obchodne vazby s rodinou Bushovcov... atd. adt.?
PS ad. citacia: Tak nabuduce ako uvedomely uzivatel cituj aj autora, aby bolo jasne, komu je ten citat, ako aj reakcia pod nim adresovana (btw. existuje tu aj nieco take ako tlacitko "upravit").
PS to p4ra: "Profesor na Americkej univerzite..."
PS ad. citacia: Tak nabuduce ako uvedomely uzivatel cituj aj autora, aby bolo jasne, komu je ten citat, ako aj reakcia pod nim adresovana (btw. existuje tu aj nieco take ako tlacitko "upravit").
PS to p4ra: "Profesor na Americkej univerzite..."
... co podla teba v suvislosti s vyssie uvedenym znamena?zelovoc napísal:taky mam dojem ze Tomasito pozera vela filmov od Michaela Moora...
1. Tu predsa nejde o mna; 2. Napriek ucte k tvojim dojmom neviem o tom,
ze by Moore natocil "vela filmov" (ja poznam len dva); 3. Ak mas k filmom
Moora akekolvek vyhrady, zaloz si relevantny topic a skus konkretizovat.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
no to ze ten fahrenheit bol tendencny, nebol zly ale toto znizovalo jeho hodnotu. aj ked musim uznat ze sa tam naozaj povedali zaujimave veci, ktorych sa nejako nedebatuje, ale zase G. Bush nieje plne zodpovedny za to co USA robia. Tam takisto riadia jeho kroky vsetky tie korporacie a firmy ktore ho dostali do kresla.Tomasito napísal:... co podla teba v suvislosti s vyssie uvedenym znamena?
1. Tu predsa nejde o mna; 2. Napriek ucte k tvojim dojmom neviem o tom,
ze by Moore natocil "vela filmov" (ja poznam len dva); 3. Ak mas k filmom
Moora akekolvek vyhrady, zaloz si relevantny topic a skus konkretizovat.
Obycajny clovek do toho vidi prd a mediam zo zasady nedoverujem.
taktiez moj nazor....nikto z nas(pokial niesme zamestnani v tajnej sluzbe alebo tak) nemoze vidiet presne co sa skryva hlbsie v tychto cinoch, ako tato politicka alebo hociaka ina masineria funguje....preto si myslim ze by sa tu mohlo diskutovat a nie hadat kto ma pravdu, skor sa skusit poucit....myslim ze s tym ma Tomasito mierny problem....nehovorim ze som svaty...just moj nazor...jednoduxo povedane ked sa pozriete na tuto temu a precitate si to cele(mozno este by som mohol spomenut temu USA) tak velmi tu nenajdete veci k teme (cenne info)...p4ra napísal:Na toto som sa snazil poukazat taktiez, lenze Tomasito asi obycajny clovek nie je a ma dosah tam, kde my nie.
Bush je najvyssim politickym predstavitelom USA, najvyssim velitelom ozbrojenych sil USA, t.j. nesie najvasciu zodpovednost za kroky administrativy ci uz vo vnutrostanej politike alebo politike na medzinarodnom poli. Ospravedlnovat Busha tym, ze nie je plne zodpovedny za kroky USA preto, ze ho riadia "vsetky tie" korporacie a firmy je predsa smiesne, aj ked ho ovladaju (staci sa pozriet na prepojenie jeho rodiny so zbrojarskym priemyslom etc.). A taktiez sa tu nevyhovarajme na "objektivitu" medii. Fakty su take ake su, od medii zalezi uz len ako a ci vobec su tieto fakty prezentovane pred verejnostou. Pokial niekto nebude schopny konkretizovat KTORE z uvedenych faktov nie su pravdive a PRECO, je to len mlatenie prazdnej slamy (pripada mi to ako nedavny "argument" p4ra, ze USA porusuju "Medzinar. pravo len v mojej hlave", pritom je to vseobecne znamy fakt, tak ako je faktom, ze samotni Americania priznali, ze Saddamov rezim nemal vazby s Al-Kaidou, ze sa im v Iraku nepodarilo najst zbrane hromadneho nicenia, ze Ladeen je na slobode, ze Koran zakazuje zobrazovanie Mohameda etc.).zelovoc napísal:no to ze ten fahrenheit bol tendencny, nebol zly ale toto znizovalo jeho hodnotu. aj ked musim uznat ze sa tam naozaj povedali zaujimave veci, ktorych sa nejako nedebatuje, ale zase G. Bush nieje plne zodpovedny za to co USA robia. Tam takisto riadia jeho kroky vsetky tie korporacie a firmy ktore ho dostali do kresla.
Obycajny clovek do toho vidi prd a mediam zo zasady nedoverujem.
PS: Pokial sa chceme vratit k predmetu temy, nebolo by od veci prejst od Tomasita k nadviazaniu na prispevok z 9 Feb, 20:13.
-
mastermind
VIP
velmi to nesuvisi s temou. ale tu je ukazka toho aku si robia srandu vo svete z krestanstva. a nikto sa neburi, nerabuje ani nic podobne
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4548724932
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4548724932
JJ, krestanstvo je dlhodobo tercom posmechu, najma zo stran krajnych liberalov. Avsak, pramene krestanstva na rozdiel od islamu taxativne nezakazuju zobrazovanie Jezisa ako mesiasa, Boha alebo inych posvatnych "subjektov" krestanstva (Islam ma proroka Mohameda). Taktiez je rozdiel, ked sa provokacie, resp. posmech volne siria internetom, alebo konkretnymi mediami daneho statu. Je to o telerancii, pricom mienkotvorna zurnalistika by sa takto otvorenych provokacii mala vyvarovat, najma v uz aj tak dost vypatej medzinarodno-politickej situacii, IMHO. Tymto by som sa seba tuto temu pomaly aj uzavrel.
tiez si myslim....ak si za niecim stojis tak si za tym stoj a obhajuj...a ked to niekto nepochopi tak sa snazit mu to vysvetlit a ked aj tak nic tak nexat tak...ale nezabudajme(to som tu uz pisal x krat) ze existuju aj ine mentality... a ked si taka "ina mentalita" za niecim stoji tak si to aj svojim sposobom obhajuje....flasch napísal:ja si myslim ze koli tomu sa netreba stvat.
-
jin
VIP
Od Arabov to bolo trochu prehnané... Ale nič iné od nich nebolo možné ani čakať. Ak sa im niekto začne rýpať do ich boha, čo je ako-tak ich jediná istota, tak sa im ani veľmi nedivím. Avšak treba to od nich brať aj ako ich prirodzený prejav od prírody sú už tak trochu hlučný... A keď vezmeme do úvahy, že ženy v islamskom svete nemajú priveľa možností nahlas presadzovať svoj názor tka máme protesty ako vyšité aj s príslušnou dávkou fanatizmu viery a brutality...
Presne tak. Prpada mi to, ako keby teraz vsetci ludis na svete sa museli ucit povinne islam, aby nahodou nasich milovanych moslimof, neurazili zas neakou <>vinou. Nestacilo proste "upozornit": "Nezobrazujte alaha, je to proti nasemu vierovyznaniu - dakujeme." Ak by sa to potom opakovalo druhy, treti krat, prosim! Pipada mi to tak, ako keby sa niekto z Panenskych Ostrovov vysr4l do gejziru na Islande a Islandania vcil idu vyzabijat pol Panenskych ostrovov... chce to len inu formu prejavu, osvety, pochopenia a nie vyhrazky a nezmyselne utoky...Od Arabov to bolotrochu prehnané...