Notas + wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
pe3x
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Notas + wifi

Príspevok od používateľa pe3x »

nazdarek, chcem sa popytat ci mate skusenosti, popripade poradit ako to spravit, mam doma Apcko, ktore je nastavene ako klient, ale to sa snad da nastavit ako AP...

takze chcel by som si spravit taku vec, proste neviem ci kartu ale asi wifi kartu dat do notasa(neviem co a ako, bol by som rad keby ste helfli) a nejak si prepojit notas a AP, jednoducho aby som mal net bez kablov, predstavujem si to tak, ze APcko bude niekde pri mojom stolnom pc, a ja si budem lezat na posteli s notasom a surfovat po nete..

tak vas moc prosim.. skuste poradit co a ako, a ceny...
jakub199
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jakub199 »

tak co sa tyka toho ci sa to da spravit tak to sa teda da urcite ale ide o to ponastavovat tak AP musis prestavit no a do notasu musis kupit PCMCA wifi kartu pokial nemas
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=3726926
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7337851
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=5797257
tiez zalezi jaky mas net a ci mas router abo dajaky modem do pc
pokial modem do PC tak musi byt PC zapnuty a cez sietovku ho spojis s AP a na notebooku das ako branu IP toho PC
pe3x
Professional
Professional

no ako toto mi je v podstate jasne.. btw mam D-link router, ale najviac sa bojim ako mam nastavit AP
jakub199
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jakub199 »

pe3x napísal:no ako toto mi je v podstate jasne.. btw mam D-link router, ale najviac sa bojim ako mam nastavit AP
tak ak mas este volny slot na routery tak to hod rovno do routera a IP daj routera no a jaky mas presne ten AP nemas k tomu dajaky manual abo soft
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

to iste by som chcel spravit aj ja . mam notebokk a v nom integrovanu wifinu. chcem kupit apcko, len mojim problemom je to, ze ci prejde signal aj cez steny :?
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Komo »

hezo napísal:to iste by som chcel spravit aj ja . mam notebokk a v nom integrovanu wifinu. chcem kupit apcko, len mojim problemom je to, ze ci prejde signal aj cez steny :?
bezne maju wifiny dosah mimo budov kolo 200-250m a v budovach cca. 30m vratane prekazok, takze by to nemal byt problem.
pe3x
Professional
Professional

to nieje urcite problem... maly problem je wifi karta a hlavne nastavit APcko..
dufam ze sem napise niekto kto to uz robil...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

pe3x napísal:to nieje urcite problem... maly problem je wifi karta a hlavne nastavit APcko..
dufam ze sem napise niekto kto to uz robil...
ja som kupil router, ktory ma WAN, 4xLAN a WLAN. do WANky by som supol pripojku internetu (IP podla providera - dhcp, pevna atd..) zapol WLAN, nastavil nazov siete, zabezpecnie/nezabezpecenie a notebook na tom fici po celom dome. Takisto dalsi PC je pripojeny ethernetom. Je to nejaka sunka Microcom z Macra za 1600skk
pe3x
Professional
Professional

ja mam d-link a ten to nema.. :? ale mam APcko este z cias co som fical na wifine, tak to nejak prepojim s rutra, a do notasu si dam tu wifi kartu, dufam ze to bude fachcat...
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

do siete sa moc nevyznam a rad by som doma spravil wifi + notas aby som snim mohol behat po byte ... budem k tomu routeru potrebovat este dake ine pccko alebo postaci zapojit router na kabel od provajdera a v notebooku nastavit aby sa pripojilo na router a to vso ?
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

ShepDog napísal:do siete sa moc nevyznam a rad by som doma spravil wifi + notas aby som snim mohol behat po byte ... budem k tomu routeru potrebovat este dake ine pccko alebo postaci zapojit router na kabel od provajdera a v notebooku nastavit aby sa pripojilo na router a to vso ?
?? tak si to daj niekomu spravit, co to vie ( napriklad mne :) je to dost zlozite, sam sa s tym budes trapit hoodne dlho..

p.s. na ten kabel ti staci zapojit obycajne AP, nepotrebujes bezdrotovy router, ak budes pripajat len notebook 8)
Napísať odpoveď