Live Linux Ubuntu

Všetko ohľadom Linuxu...
trion
Star
Star

Live Linux Ubuntu

Príspevok od používateľa trion »

Stiahol som si tento Linux Ubuntu 6.04 Alpha 3 The Dapper Drake. Je to live takze na 1CD. Teraz neviem ako ho mam vypalit. Obycajne ako data, alebo ako boot CD? Asi ako boot CD. Potom musim mat v biose zapnute bootovanie, alebo vo Windowse.Neda sa to tahat aj z virtualnej CD? Mohli by ste mi poradit vsetkeho co sa tyka ohladom Live Linuxu? :?
Ovecka
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ovecka »

napal to normalne ako data a pak si daj botovaat z cd mechaniky..
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

1. ak mas format iso (predpokladam ze ano), kliknes v nerovi v menu Recorder - Burn Image, vyberies si folder, kde mas ten image a napalis.
2. ak je to iny format, tak daj vediet, je to nadlhsie.

Najlepsie by bolo ale pouzit napr. UltraIso, ten si poradi s viacerymi typmi (takmer so vsetkymi) obrazov cd a dvd medii.
trion
Star
Star

trizzo napísal:1. ak mas format iso (predpokladam ze ano), kliknes v nerovi v menu Recorder - Burn Image, vyberies si folder, kde mas ten image a napalis.
2. ak je to iny format, tak daj vediet, je to nadlhsie.

Najlepsie by bolo ale pouzit napr. UltraIso, ten si poradi s viacerymi typmi (takmer so vsetkymi) obrazov cd a dvd medii.
mam iso format. Je to zbalene do rar. Mam to rozbalit do hociakeho folder a potom len vypalit? Ten UltraIso je kde? Mam Nero 6.0 a tu som to nehladal. Skus poradit. :)
trizzo
VIP
VIP

rozbal rar hocikam na disk, len si zapamatuj kam, nastartuj nera, chod do menu Recorder a vyber Burn Image (neviem ako je to prelozene, nepouzivam lokalizovaneho nera). Vyber ten image a daj burn....easy ne?
trion
Star
Star

trizzo napísal:rozbal rar hocikam na disk, len si zapamatuj kam, nastartuj nera, chod do menu Recorder a vyber Burn Image (neviem ako je to prelozene, nepouzivam lokalizovaneho nera). Vyber ten image a daj burn....easy ne?
dakujem :) :wink: Nemusel som to ani rozbalovat samo to spravilo. Este trosku mi pomoz. Teraz v biose nastavim boot CD a uz by to malo slapat, alebo ako? :?
trizzo
VIP
VIP

jou v biose a mal by sa ti rozbehnut....
Napísať odpoveď