Madari nas zachrania!
Linkman, prepac, ale neodpovedal si mi na otazku... Jasne som sa vyjadril, ze strana sa v prvom rade prezentuje svojou realnou politikou (stanovy, ci program su formalita). T.j. narodnostny princip nespociva v tom, ci ma SMK v programovom vyhlaseni zakotvene pasaze o madarskom narode, ci novom Uhorsku a pod. Preboha, ved by sa na slovenskej politickej scene dostali do politickej izolacie, pricom snahy SMK su opacne- rafinovane si ziskavat volicov hlasiacich sa k narodnosti slovenskej. Uz nazov Strana Madarskej Koalicie je dostatocny dokaz toho, ze sa jedna o stranu zalozenu na narodnostnom principe...
PS: Priklad realnej politiky SMK, zalozenej na narodnostnom principe bolo mozne vidiet v plnej nahode v uplynulom obdobi vladnutia SMK v Nitrianskom VUC...
PS: Priklad realnej politiky SMK, zalozenej na narodnostnom principe bolo mozne vidiet v plnej nahode v uplynulom obdobi vladnutia SMK v Nitrianskom VUC...
Hm, neviem ako inak to mam brat, pokial sa vyjadrujeme k narodnostnemu principu politiky SMK. Co sa zvysku tyka, ja nie som clenom ziaden strany, pricom je kazdeho osobna vec, ci vobec a s ktorou polit. stranou sympatizuje... (to je vsak uz o inom).Linkman napísal:ah ak to bereš takto ... v tom prípade ak by som si mal vybrať iba medzi SNS a SMK keby neboli iné strany zvolil by som si SMK... ale v reale som členom inej vladnej strany a Ficova strana a ani KDH a KSS to nieje
Ja uplne suhlasim s Falcoxxxom a vy ostatni si skuste prestudovat dejepis nasich dejin a potom tu prispievajte ...zistite ze co Madari robili nebolo v stredoveku (ako to nejaky blazon tu pisal ) ale nie az v takej davnej dobe ...cize do konca I.svetovej vojny a to je uz vazeni 20st v ktorom ste vsetci zili.
A ti ktori viete kto to bol Apponyi a ostatne madarske smrady, tak by vas tiez sralo ze je madar minister skolstva a podobne.
A ti ktori viete kto to bol Apponyi a ostatne madarske smrady, tak by vas tiez sralo ze je madar minister skolstva a podobne.
-
braino.swk
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
mozno si o mne pomyslie ze som je*o.. vobec niesom z madarskej oblasti, ani slovo neviem po madarsky.. ale keby som mal ist volit neviem ci by som nevolil SMK, no povedzte koho ineho? Komancou? robka co len na vsetko nadava a nic neurobil, narodnarov extremnych? HZDS? ... mozno este SF a KDH by sa dali volit.. ale co sa tyka stalosti programu a poslancov je jednoznacne SMK naj... hovorte si co chcete..
braino.swk, no zbohom... mozem ti akurat odporucit serioznejsie si nastudovat nie az tak davnu historiu nasho naroda a sledovat politiku strany zalozenej na narodnostnom principe- najma jej regionalnu politiku (nic viac, nic menej).
Je vylucne na tebe, koho by si isiel volit... Dufam len, ze pokym dorasties na svoje prve volby, dospejes k inemu nazoru...
// Uz vidim, ako ti zacnu pritakavat "Slovaci" povodu XY, zijuci v mestach ako napr. RS, DS a pod. povazujuci za domovinu krajinu YX... (cest vynimkam!).
Je vylucne na tebe, koho by si isiel volit... Dufam len, ze pokym dorasties na svoje prve volby, dospejes k inemu nazoru...
// Uz vidim, ako ti zacnu pritakavat "Slovaci" povodu XY, zijuci v mestach ako napr. RS, DS a pod. povazujuci za domovinu krajinu YX... (cest vynimkam!).
-
Linkman
Darca
JamalCCCP - hehehe a koli tomu co sa stalo pred vyse sto rokmi budes navzdy odsudzovat aj nevinnych madarskych obcanov ? Tí čo sa podielali na madarizacii su uz mrtvi alebo uz dozivaju a to bola ideologia par ludi a nie celeho madarska. Ja neodsudzujem Nemcov za to že Hitler tu vyvrazdil xy ludi... Mam napad pod ku mne a ja ta "zabijem za to ze nejaky praprapraprapradedko nieco zleho spravil... je to podobna rovnaka blbost.
braino.swk - spravny nazor
Tomasito - zase tá historia vid odkaz pre JamalCCCP neznasam ked niekto neznasa niekoho za to ze pred vyse sto rokmi ten stat ktoreho sa dotycny citi narodnosti je odsudzovani za to co on sam ako osoba nespachal.
XilleR - neboj uz sa zaklada a som spoluzakladatelom
braino.swk - spravny nazor
Tomasito - zase tá historia vid odkaz pre JamalCCCP neznasam ked niekto neznasa niekoho za to ze pred vyse sto rokmi ten stat ktoreho sa dotycny citi narodnosti je odsudzovani za to co on sam ako osoba nespachal.
XilleR - neboj uz sa zaklada a som spoluzakladatelom
Precitaj si diskusiu nas dvoch par prispevkov dozadu a snad pochopis, ze zdaleka nevnimam SMK len cez spominanu nedavnu historu. Ty si ignoruj co chces, ja ignorovat to co sa dialo este nedavno nebudem, najma pokial sa jedna o stranu, ktora je zalozena na narodnostnom principe + ktorej poslanci o.i. o Slovensku otvorene hovoria ako o "hornej zemi"- Felvidek... vid. M. Duray, ktory nie len ako poslanec NRSR, ale aj ako vykonny podpredseda SMK spolu s expremierom Madarska Orbanom este nedavno vykrikoval, ze "Felvidek" je neoddelitelnou sucastou “velkej madarskej vlasti”. Uz toto je pre mna nemale memento.Linkman napísal:Tomasito - zase tá historia vid odkaz pre JamalCCCP neznasam ked niekto neznasa niekoho za to ze pred vyse sto rokmi ten stat ktoreho sa dotycny citi narodnosti je odsudzovani za to co on sam ako osoba nespachal.
-
Martin44
Professional
Cize ked teraz Stretnem nemca na ulici mam ho odstrelit lebo oni boli v Druhej svetovej vojne ti zli??? TY SI Tiez trubka.Si uvedom ze Sa to hadam troska zmenilo za ten cas a SMK v dobe prvej svetovej vojny nebolo.A ze su to slovaci co su v tej strane a nie madari.JamalCCCP napísal:Ja uplne suhlasim s Falcoxxxom a vy ostatni si skuste prestudovat dejepis nasich dejin a potom tu prispievajte ...zistite ze co Madari robili nebolo v stredoveku (ako to nejaky blazon tu pisal ) ale nie az v takej davnej dobe ...cize do konca I.svetovej vojny a to je uz vazeni 20st v ktorom ste vsetci zili.
// 2 dni basa za urazanie uzivatela JamalCCCP. Tomasito
Neviem, co sem furt tahate dejiny. Co bolo, bolo, zmenit sa to neda. Je pravda ze sa madari chovali k slovakom nie zrovna pekne, ale slovaci po 1 sv v nicom nezaostavali. Madari nam zatvorili 3 gymnazia, my sme in zavreli vsetky skoly. Pocas Benesa boli madari zbaveni prav, obcianstva, majetku,... /aj kojenci- tak ti boli asi najvacsi zlocinci/. Kolektivna vina je proste blbost, ludia sa nedaju delit na dobrich a zlich na zaklade rasy, nabozenstva atd. SMK nepovazujem za nacionalisticku stranu, bojuje za zrovnopravnenie mensin so statotvornym narodom. Falcoxxx, alebo si myslis ze tu maju mensiny rovnake moznosti na uplatnenie? A to nehovorim iba o madaroch. Prijal by si snad madara do zamestnania?. Asi nie, a to ten madar moze pracovat este lepsie ako slovak, ktoreho by si prijal namiesto neho. Madari nie su horsi len preto, ze si do kolonky narodnost pisu madarska. Je to kazdeho osobna vec, jak sa na to citi. Moze si ju zmenit, ako sa mu zachce. Aj ty by si si mohol narodnost zmenit hoci aj na martansku, keby si to tak citil, je to tvoja osobna vec, ale stale by si zostal plnopravnym obcanom tohto statu, rovnako ako madari, cigani, rusini,... A co ti vadi na madarskych skolach na slovensku? Ved madarski slovaci maju tiez slovenske skoly, a nikto sa im tam neozyva, ze ich treba zavriet. Len tolko, ze slovaci maju v madarsku ovela vacsie prava ako madari na slovesku. Tolko o roztahovani. A k tym uzemnym narokom: Este som nevydel nikoho z SMK, ani ziadneho madara, ktory by mal nejake naroky na slovenske uzemia. Ak si si nevsimol, stale dookola to omielaju ludi a organizacie typu Slota a spol., Slovenska pospolitost atd. Hlavne, ze rozdavaju dunajskostredsky cukor so slovami radsej drazsi od slocaka, ako lacny od zida. Preto si myslim, ze kym budu ludia ako slota ozraty rozdavat svoje mudrosti v telke, klud tu nebude. Aj keby madari mali autonomiu /rozumej samospravu/, tak asi jedine kulturnu. Myslim si, ze by si mohli sami rozhodovat o svojej kulture, tiez by sa nam asi nepacilo, keby slovenskukulturu viedol napriklad japonec. Takto to funguje aj vo Finsku, kde maju Laponci dokonca este vacise pravomoci, a funguje im to.
-
braino.swk
Light Professional