no kedze som to skusal ked som mal 7 rokov a fungovalo to tak hej
ale nemal som klasicku nitku ale hrubsi spagat a bol napnuty
vzdialenost bola asi 12m
sak na tom principe fungoval telegraf...a od telegrafu bol len maly krocik k analogovemu telefonu....Pan Bell by o tom mohol rozpravat, keby este zil...
trizzo napísal:sak na tom principe fungoval telegraf...a od telegrafu bol len maly krocik k analogovemu telefonu....Pan Bell by o tom mohol rozpravat, keby este zil...
toto je ale k telegrafu asi taq blizko ako mojsejka ku dobremu vkusu ..... telegraf aj telefon prenasaju el. signaly .... toto len mechanicke vlnenie .... vydavat to mozno nejake zvuky bude ale imho nic zrozumitelne
gwixt napísal:toto je ale k telegrafu asi taq blizko ako mojsejka ku dobremu vkusu ..... telegraf aj telefon prenasaju el. signaly .... toto len mechanicke vlnenie .... vydavat to mozno nejake zvuky bude ale imho nic zrozumitelne
jo, posluzilo to k idei, ako na dialku komunikovat.
Samozrejme, ze bude, mam to odskusane a aj keby som nemal, ved je to jednoducha fyzika... Ty nieco povies -> vlnenie, to sa zachyti v kelimku a po sksnurke sa prenesie do druheho kelimka, ktory sa takisto rozkmita a ty to pocujes. Samozrejme podmienka je NAPNUTA SNURKA!