Knoppix 4.0.2 Live CD
Knoppix 4.0.2 Live CD
Stiahol som si tento Linux a mozem povedat, ze je dobry az na tu vec, ze vsetok hardware nasiel okrem mojej WiFi sietovej karty (ASUS WL-138G). Mohli by ste mi poradit?
je to Live takze idem cez CD. To nieje jedno ci je na disku alebo na CD? Podla mna viacmenej ano, alebo ho taha z disku, alebo z RAM. Skus poradit ako by sa dalo na disku.cyko napísal:Nainstaloval si ho na disk, alebo ideš iba cez CD?
Ak ideš cez CD, ťažko ti pomôcť, ale ak to máš na disku , tak by sa dalo.
Ja som tým chcel povedať, že ťažko nainštaluješ ovládače, keˇd ideš z CD.
Ako na disku, no jednoducho, nájsť ovládač a nainštalovať ho.
Ak sa nemýlim, ale môžem sa. Knoppix nevie robiť potrebný zápis, preto by si ho mal najskôr nainštalovať. Susedovi nešla wifi a keˇd to nainštaloval, tak nebol problém. ALe zas mu nešla zvukovka. Ja by som hladal na oficialnom fore, ale ak nemáš niečo neštandardné, tak po inštalácii ti to pojde.
Ako na disku, no jednoducho, nájsť ovládač a nainštalovať ho.
Ak sa nemýlim, ale môžem sa. Knoppix nevie robiť potrebný zápis, preto by si ho mal najskôr nainštalovať. Susedovi nešla wifi a keˇd to nainštaloval, tak nebol problém. ALe zas mu nešla zvukovka. Ja by som hladal na oficialnom fore, ale ak nemáš niečo neštandardné, tak po inštalácii ti to pojde.
-
Snowmannn
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
tam by mohol pasovat driver aj z wl-130b, zalezi co je to za chip ale zrejme to bude rl 24xx/25xx takze s tym nie je problem, ale ak to chces rozbehat tak si najprv nahod poriadny linux. Teda nie ze by bol konppix zly, ale vseobecne live distra su na prezentaciu pripadne dake opravy dosahaneho systemu, v ostatnych pripadoch odporucam pouzit "instalovatelne" distro.peter9cipa napísal:je to Live takze idem cez CD. To nieje jedno ci je na disku alebo na CD? Podla mna viacmenej ano, alebo ho taha z disku, alebo z RAM. Skus poradit ako by sa dalo na disku.
ja viem, ze Live CD nie je to co by malo, ale kto si ma vybrat z tolkych distribucii? Len som chcel na skusku popozerat ako to vyzera, ako to pracuje a tak. Preto som zatial skusil len live verzie. Knoppix sa mi zda vyzorovo dost pekny, ale zatial neviem ci je dobry aj v inom, lebo mam problem z WiFi kartou.
P.S. Snowmann,aky to je podla teba poriadny Linux, viacmenej pre zaciatocnika?
P.S. Snowmann,aky to je podla teba poriadny Linux, viacmenej pre zaciatocnika?
-
Snowmannn
Medium Star
no, takto, ja ked som zacinal s linuxom tak som sa aj napriek "urcitym" odporucaniam vyhol distram typu mandrake/mandriva a pod. Ja som zacinal s Debianom a ostal som pri nom az doteraz. Zalezi na tebe ci chces graficke menu pri inftalacii alebo ti postaci jednoduche ncurses atd. ale co sa tyka programov a vzhladu je to pri vsetkych distrach takmer rovnake. Rozdiely su najma v sposobe akym distra naraba s balickami a taktiez sposob konfigurakov. V tomto mi debian plne vyhovuje. Taktiez je neocenitelny jeho balickovaci system. Cize ak to mam zhrnut tak debian je dost ok aj na desktop aj na server. A myslim ze aj pre zaciatocnikov, pri najhorsom je na nete na mraky navodov. Btw este co sa tyka tej wifi karty tak ak je to ten chip co som pisal vyssie tak tie drivery zo sourceforge idu celkom good, jediny problem som s nimi mal ze potrebujes dost RAM-ky inak tu kartu nerozbehas.peter9cipa napísal:P.S. Snowmann,aky to je podla teba poriadny Linux, viacmenej pre zaciatocnika?
-
Snowmannn
Medium Star
No to co pises je samozrejme. Lenze on sa pytal ake distro si ma vybrat kedze knoppix sa na serioznu pracu nehodi, preto som mu opisal vyhody DEBIAN-a. Tot vse.cyko napísal:To snowman:
Píšeš o Debiane, ale knoppix je vlastne DEBIAN, z neho vznikol, má jeho jadro a podobne. Knoppix - Debian - Ubuntu - Danix Všetko jedna Debian group
To Snowmannn skusal som tie drivery z WL130b no neuspesne. Hned tam vypisalo nejake chyby(mozno neskor ich ukazem). V roznych navodoch som sa docital, ze by to malo ist aj cez ndiswrapper, nejak to nejde. Vypisuje toto" The ndiswrapper module has been loaded but there in no new device. Perhaps NdisWrapper in not working with your file." Drivery z karty som skusal skoro vsetky mozne, takze asi bude chyba v ndiswrapper module, alebo v com? Skuste poradit vsetko mozne. 
-
Snowmannn
Medium Star
no na tie ovladace ak sa nemylim musis mat zdrojaky beziaceho jadra ak sa nemylim aby si mohol vykompilovat ten modul, takze to asi na knoppixe nema zmyselpeter9cipa napísal:To Snowmannn skusal som tie drivery z WL130b no neuspesne. Hned tam vypisalo nejake chyby(mozno neskor ich ukazem). V roznych navodoch som sa docital, ze by to malo ist aj cez ndiswrapper, nejak to nejde. Vypisuje toto" The ndiswrapper module has been loaded but there in no new device. Perhaps NdisWrapper in not working with your file." Drivery z karty som skusal skoro vsetky mozne, takze asi bude chyba v ndiswrapper module, alebo v com? Skuste poradit vsetko mozne.