Evanjelik ci Katolik???

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Akeho vierovyznania ste?

Som evanjelik
38
13%
Som katolik
169
58%
Som bez vyznania
84
29%

Celkom hlasov: 291

BzuCo
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BzuCo »

jannndo napísal:veriaci, precital som si bibliu a zistil som ze "sedem dni" pocas ktoryx stvoril Boh zem, stvoril najprv zivocichov a az potom ludi... :wink:
myslis, ze "sest dni" naozaj nebolo 6x24 hodin?
Podla mna ma Boh moc stvorit cely svet iba za zlomok nanosekundy. On je totizto vsemocny. A ak to podla teba naozaj nebolo sest dni, tak preco potom Boh siedmy den oddychoval? To oddychoval 1000 rokov? (2 Peter 3:8 Ale to jedno, milovaní, nech nie je skryté pred vami, že jeden deň je u Pána jako tisíc rokov a tisíc rokov ako jeden deň.) A na nas sa zatial vykaslal?
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

jannndo napísal:asi si velmi nerozumieme...coho sa nemam bat???....pozri...odpovedz mi priamo na otazku: Preco nas stvoril a dal nam slobodnu volu ked sme slabi a iba trpime???jeho to tesi ked ma niekoho, koho stvoril a nexal ich napospas??preco potom toto velke divadlo ked Boh je milostivy???......pls odpoved....ja osobne si to nemyslim, ale z tvojich odpovedi to tak vysvitlo...kebyze niesom veriaci alebo som odpadlik, tak ma to iba znechuti ze neexistuje odpoved naco nas vlastne stvoril...
Boh nas stvoril len a len pre svoju radost. On sice vedel, co budes robit, ale vedel aj o tom, co sa teraz v tebe odohrava. On vie, ze mas otazky a pochybnosti. Dokonca chce, aby si mu ich povedal. Je rad, pretoze vie, ze Ho hladas a hladas odpovede. Stvoril nas preto, aby sme mu nasim zivotom robili radost (zivotom podla Jeho pravidiel). Sme slaby, to je fakt, ale iba vtedy sa dokazuje Bozia sila, ked my sme slaby a nechame sa nim niest. Boh nas nenechal iba tak napospas. On stale zasahuje do tohto sveta, ci sa man to paci alebo nie. Stale robi veci, dobre, no niekedy nas aj tresta, ked sme neposlusny a dava nam najavo, ze tu este stale je. On nema z toho radost, ked trpime, pretoze chce, aby vsetci boli spaseny. A to, ze nas teraz hned vsetkych nezoberie k sebe a nespasi je preto, ze pred Nim nemoze obstat ziadny hriech. On sa na hriech nemoze pozriet. Je to pre Neho nemyslitelne, pretoze Boh nemoze porusit pravidla, ktore dal. Keby sa pred neho dostal hriech, hned by sa ten hriech vyparil, strati, znicil. Pred Bohom hriech nema sancu. Je to ako ked chces spojit vodu so sodikom. Sodik vo vode vybuchuje a tak isto ani hriech nemoze sa pred Boha dostat. Neviem co by sa sice s nami vtedy stalo (iked si myslim, ze to nie je mozne), ale by sme asi stratili existenciu.
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

ani to, ani to. A ani ma to netrápi. A v kostole som bol asi 2-3x, aj to ked som bol na prázdninách (ešte pred pár rokmy, cca10rokou min.).
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

hmmm ja to vidim z viacerych stranok lebo na rozdiel od Bzuca, uplinka a masterminda a inych, nezatvram dvere pred inymi nazoromi, nevyzdvihujem svoj nazor na vieru nad nazor ostatnych.

cele divadlo sa zacina na konci rimskej rise, ked sa konstantin a jeho synovia dohodli o fungovani cirkvi spolu s jej predstavitelmi. spustil sa kolotoc. polozme si jednoduchu otazku. Comu vsetkemu je ochotna sekta "krestanstvo(za cias rimskej rise)" sa podriadit/zmenit svoje ucenie za cenu slobody a uznania panovnikom ako nabozenstva ? z dejin vieme povedat naco sluzilo nabozenstvo. Bola to manipulacia a kto tvrdi opak som ochotny poskytnut literaturu pripadne odkazat na uznavanych historikov krestanov aj ateistov. Ako dalsi krok v mojej strucne synteze viery sa dostavam k biblii. Kniha napisana na zaklade vnuknutia Boha. hmmmm a to vieme skade ? kto nam to povedal ? vidim moznost, ze Konstantin + vysoky hodnostary sektarskeho krestanstva spisali "ludove pravdy", ktore sa okrem ineho vyskytuju aj v inych kulturach este daleko pred vziknutim krestanstva (napr. vzkriesenie, znaky krestanstva pouzivane daleko pred jeho vzniknutim nachadzame po celom svete:kriz, holubica, ratolest(vetvicka),ryba a dalsie pribehy o potope, david a golias atd) , okorene o prvky vladarskej sikovnosti... semienka manipulacie. O toto sa ma opierat nasa viera ?
Sikovni a mudri ludia klamu ucelovo jednoduchy nevzdelany lud "rozpravkou" ktora sa prehlasuje za skutocnu. Za pokoru/poslusnost ponuka vecny zivot,lasku a stastie. Kto by odolal, vsak ? 2-8 storocie v obdobi PATRISTIKA nespocetne mnozstvo deti z aristokratickych rodin studuje sikovnu lest svojich predkov ( ktora im vsak bola interpretovana ako pravda) ktora im ma zabezpecit moc. Takto obe strany VLADCOVIA/ARISTOKRATI/CIRKEVNY hodnostary proste ty co su navrchu maju co chcu MOC a ty najjednoduchsii vieru/stastie/lasku atd. (iluzia?)

Cas plinie prichadzaju nove a nove generacie... ortodoxne veriace rodiny... Az sa jedneho dna narodi dieta.. studuje.. vyrastie a povie : A co ak to tak nie je ? ale je to takto.(pricom netvrdi, ze boh nie je, ale tvrdi, ze nezasahuje = deista) Spociatku si ty co su pri moci neuvedomuju riziko. cas plinie a hrozba sa zacina crtat. dosledok = ikvizicia, ci uz svetska alebo cirkevna.

Narodi sa dalsie dieta ma podobny nazor ako to predosle. Ale ono je ateista. nema strach. ziskava stasitie z racionalizmu, z vedy a techniky.
Tvrdi BOH nie je!

Necudujem sa ATEISTOM necudujem sa VERIACIM.
ak je krestanstvo loz : je velmi narocne zatvorit oci a povedat ano je to loz nie je to tak .. podme hladat iny ciel. niesmierne narocne si toto uvedomit. nie je to lahke .. nie je to pohodlne.
ak je tvrdenie krestanskej nauky pravda : je to nieco uzasne nie ? ak by len 50% bloa pravda mali by sme sa skvelo nie ?

ja osobne si nechcem dat vziat ziadnu sancu na na vecnu lasku/stasitie atd... pricom sa snazim najst riesenia zkazdej strany.

na koniec len tolko. Nacrtol som len par myslienok nad ktorymi sa oplati porozmyslat a verte mi je ich omnoho viac. su to myslienky nie su to FAKTY tak to aj berte :) len, aby sme tu nezaspali.

(ak nechapete co som myslel tymto kratkym parafrazovanim mojich myslienok, nevadi viem o sebe, ze sa narocne pre druhych vyjadrujem... este som sa nenaucil tak krasne a vecne diskutovat ako tomasito, ale je mi dobrym vzorom:) )
Spoty
Light Professional
Light Professional

to bzuco : podla mna nas boh v tomto zivote netresta, ak by nas ucelovo trestal slo by o vychovu trestom/odmenou.... kde by bola nasa slobodna vola ?
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Spoty napísal:hmmm ja to vidim z viacerych stranok lebo na rozdiel od Bzuca, uplinka a masterminda a inych, nezatvram dvere pred inymi nazoromi, nevyzdvihujem svoj nazor na vieru nad nazor ostatnych. ...
Ja naozaj nechcem vyvysovat moj nazor nad ostatne. Takisto som hriesnik a musim si dat pozor, aby som nespysnel.

Spoty a myslim, ze aj mnohy ostatny su postaveny pred otazku, ze ci skutocne veria Biblii ako Bohom vniknutemu slovu, alebo to beru ako nejake "babske rozpravky". Ak skutocne veris v pravdivost a suverenitu Bible, mam tu pre teba niekolko faktov, ktore ti mozu pomoct.

1. Pozri sa na stav rannej cirkvi opisanej v Biblii. Veriaci boli vyhnany z Jeruzalema a museli sa ukryvat. Mnohy ich prenasledovali a zabijali. Aj apostol Pavol boj predtym prenasledovatel krestanov, mo potom uveril. Krestania v ziadnom pripade nemenili nic na svojej viere v prospech ich blahobytu, alebo neprenasledovania. Brali to ako vysadu byt popraveny pre pravdu. Tym nechcem povedat, ze mas ist za niekym a povedat mu aby ta zabil, alebo nemusis sa na smrt tesit, iked ak si uveril v Jezisa, mas sa na co tesit, lebo po smrti to bude ovela lepsie.

2. To, ze sa potopa spomyna aj v inych kulturach iba dokazuje, ze bola globalna.

3. Spoty ma pravdu, do cirkvi sa v stredoveku dostali rozne sracky, ale preto prisla reformacia. Mozeme byt Bohu vdacny za Martina Luthera a Jana Kalvina.

4. Deizmus je blbost, precitaj si Bibliu. Sak o com je cele krestanstvo? Ze Boh na zem zasiahol, dal nam Jezisa Krista aby nas zachranil. (odkaz spotymu)

5. Prosim ta, rozhodni sa pre, alebo proti, ale daj si cas a vsetko dobre zvaz. Je to to najdolezitejsie rozhodnutie ake mozes spravit. Viera nie je jednoduchavec. Prinasa priblemy, pretoze verit v to, ze Jezis Kristus zomrel za tvoje hriechy a ze iba viera v toto ta moze zachranit je ako plavat proti prudu. (nijake dobre skutky - Galatským 2:16 Ale vediac, že sa človek neospravedlňuje zo skutkov zákona (10 Bozich prikazani), ale skrze vieru Ježiša Krista, aj my sme uverili v Krista Ježiša, aby sme boli ospravedlnení z viery Kristovej a nie zo skutkov zákona pretože zo skutkov zákona nebude ospravedlnené niktoré telo.)
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Spoty napísal:to bzuco : podla mna nas boh v tomto zivote netresta, ak by nas ucelovo trestal slo by o vychovu trestom/odmenou.... kde by bola nasa slobodny vola ?
Keby nas Boh trestal zakazdym co spravime nieco zle, ja prvy by som uz davno nezil.
Spoty
Light Professional
Light Professional

hehe ponukas mi fakty, ktore sa opieraju o Bibliu, ale ja som spochybnil pravdivost Biblie. Nemozem sa opierat o nieco, co v istom pripade straca akukolvek hodnotu. Ja by som si velmi rad precital Bibliu pred tym ako bolo krestanstvo uznane za nabozenstvo. V dnesnej podobe jej nemozem na 100% verit.. tym padom nema zmysel opierat sa o nu ako o fakt na ktorom zakladam vieru.

ja som dospel k jednemu poznaniu. VERIM v BOHA. co sa skryva pod nazvom BOH este nemam 100% vymedzene a poviem ti pravdu neviem ci k takemu poznaniu niekedy dospejem. A dost pochybujem, ze ty presne vies co je BOH a vies presne tvrdit co BOH nie je.
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Spoty napísal:hehe ponukas mi fakty, ktore sa opieraju o Bibliu, ale ja som spochybnil pravdivost Biblie. Nemozem sa opierat o nieco, co v istom pripade straca akukolvek hodnotu. Ja by som si velmi rad precital Bibliu pred tym ako bolo krestanstvo uznane za nabozenstvo. V dnesnej podobe jej nemozem na 100% verit.. tym padom nema zmysel opierat sa o nu ako o fakt na ktorom zakladam vieru.

ja som dospel k jednemu poznaniu. VERIM v BOHA. co sa skryva pod nazvom BOH este nemam 100% vymedzene a poviem ti pravdu neviem ci k takemu poznaniu niekedy dospejem. A dost pochybujem, ze ty presne vies co je BOH a vies presne tvrdit co BOH nie je.
Opierat sa o Bibliu ako o suverenny zdroj je krok viery.
Spoty
Light Professional
Light Professional

tym padom tvoja viera padne na tom, ze Biblia je rozpravka ? ja chcem vec ako je boh stavat na trochu pevnejsich zakladoch.

btw si mi neodpovedal :
to bzuco : podla mna nas boh v tomto zivote netresta, ak by nas ucelovo trestal slo by o vychovu trestom/odmenou.... kde by bola nasa slobodna vola ?
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Spoty napísal:tym padom tvoja viera padne na tom, ze Biblia je rozpravka ? ja chcem vec ako je boh stavat na trochu pevnejsich zakladoch.

btw si mi neodpovedal :
Ukaz mi pevnejsi zaklad ako Biblia.

2. Boh dava dobre veci aj ked ho neposluchame a ty mi chces povedat, ze nemas slobodnu volu aj ked ti niekto nieco zakaze, alebo ta potresta? Podla mna nas Boh tresta. To, ze si zle napisal pisomku, ked si sa to dobre naucil kludne moze byt trest za nieco, alebo choroba za hriech. Boh to robi, aby nas vychoval, no robi to z lasky. Ak vsak o Neho nemame zaujem, necha nas tak, lebo my ho nechceme. Ale stale mame svoju volu.
Neregistrovaný

Príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Ahoj, ak dovolis skusil by som doplnit Bzuca.
Ajked uz viem, ze Biblii neveris, ja som Biblicky krestan a z toho vyplyva vsetko comu verim a tvrdim, cize asi nebude cudne, ked budem argumentovat Bibliou. Ak ju mas niekde po ruke tak si mozes aj overit, ze to tam naozaj je.

Je napisane:
Rímskym 9:14

Kód: Vybrať všetko

Čo tedy poviemie, či nie je u Boha nespravodlivosť? To nech sa nestane!
Lebo hovorí Mojžišovi: Zmilujem sa nad kým sa zmilujem a zľutujem sa nad kým sa zľutujem.
...
Ale povieš mi tedy: A prečože potom karhá? Lebo veď kto sa kedy sprotivil Jeho vôli, keď je tomu tak?
Nuž človeče, kto si ty, že odhováraš Bohu? Či azda povie útvor tomu, kto ho utvoril: Prečo si ma tak učinil?
Myslím že každý človek, ktorý neverí v Boha - ale pozor, mám na mysli Boha Biblie, nie nejakého boha má koniec koncov vždy jeden a ten istý problém: nie je ochotný pripustiť, že by mohol existovať Boh, ktorý sa ho vôbec na nič nemusí pýtať a vôbec nič od neho nepotrebuje - má absolútnu moc. Podľa Biblie však človek je od Boha úplne závislý či si to uvedomuje alebo nie (a tu chcem podčiarknuť, že od Boha a nie od ľudí - aby sme sa vyhli klasickej fóbii z manipulatívnej cirkvi) a že od Neho potrebuje jednu životne dôležitú vec - odpustenie hriechu, bez ktorého skončí v pekle. Jediná cesta do neba je zástupná obeť Ježiša Krista, ktorý zobral na seba Otcov hnev za náš hriech. K tejto obeti nič nemožno pridať a nič z nej nemožno ani ubrať - je dokonalá.

Je napísané:
Židom 7:25

Preto aj môže vždycky[b] dokonale[/b] spasiť tých, ktorí skrze neho prichádzajú k Bohu ...
Židom 7: 27

"Lebo to učinil [b]raz navždy[/b] tak, že obetoval sám seba."

To o čom ťa ja, ani žiadny človek nemôže presvedčiť, je tá doležitá pravda, ktorú z milosti daruje len sám Boh - že si pred Bohom vinný.
Spoty
Light Professional
Light Professional

BzuCo napísal:Ukaz mi pevnejsi zaklad ako Biblia.
Hehe. Biblia nie je pevny dokaz existencie Boha. A to z dovodu, ze sa da jednoducho spochybnit jej pravdivost. Proste viera nemoze byt garantom pravdivosti. Predstav si male dieta. Ako mu vysvetlis, ze je nieco pravda. Jednoducho mu povies rozpravku a veri jej. A co sa stane ked vyrastie ? posle ta do haja. Musis mu ponuknut dokaz.

Biblia = mozno je to kniha napisana vnuknutim Boha mozno nie.
Viera = osvojovanie si predstavy o svte/javoch/veciach na zaklade subjektivneho citenia/uvazenia... biblie atd v konecnom dosledku.
clovek sa spyta : Je Biblia pravdiva ?
ty odpovies : To, ze je Biblia pravdiva je prvy krok viery.
--------------------
prepac, ale tomuto sa naozaj neda doverovat. a pre niekoho kto nevyrastal od malicka v nabozenskej rodine a nebolo mu rodinou vsugerovavane myslienky krestanstva len tazko uveri.
BzuCo napísal:2. Boh dava dobre veci aj ked ho neposluchame a ty mi chces povedat, ze nemas slobodnu volu aj ked ti niekto nieco zakaze, alebo ta potresta? Podla mna nas Boh tresta. To, ze si zle napisal pisomku, ked si sa to dobre naucil kludne moze byt trest za nieco, alebo choroba za hriech. Boh to robi, aby nas vychoval, no robi to z lasky. Ak vsak o Neho nemame zaujem, necha nas tak, lebo my ho nechceme. Ale stale mame svoju volu.
preco boh vychovava, ked vie dopredu ako budeme reagovat ? (vid tvoje prispevky vyssie).... preco dovoli, aby sa narodil clovek o ktorom dopredu vie, ze bude vrah a aj tak na konci skonci v pekle ? ma pomoct niekomu inemu dostat sa do neba ? hmmm no podla mna je to prinajmensom nemoralne... takto sa zahravat.

ale ja dufam, ze to tak nie je. v tomto okamihu mozem povadat, ze to co sa skryva za slovickom BOH u mna sa lisi od toho tvojeho v tomto smere.
To, ze zle napisem pisomku, alebo ine neuspechy su len prirodzenym dosledkom sledu akcii... nesustredenost a kopec inych veci. Choroba ? ja chorobu povazujem za ocistny proces, kt telo spusta na ochranu svojej existencie. vylucuje skodlive latky. to ako choroba skonci zavisi zase na kope inych faktorov. heh ja potrebujem viac. toto mi jedoducho nestaci na to, aby som sa rozhodol pre jednu stranu ako ty.
Spoty
Light Professional
Light Professional

to MamViacAko13 :
ja netvrdim, ze neverim Biblii. Nikdy som to nepovedal/nenapisal. rad kladiem otazky, na ktore sa tazko odpoveda a stavaju veci do noveho svetla. mozno vyvolavaju diskusiu, ktorej zaver ma byt tym zaverom na ktory som prisiel ja pred zacatim diskusie... ak nie k tomu istemu zaveru tak mi ponuka moznost na prehodnotenie toho svojho.

MamViacAko13 napísal:Myslím že každý človek, ktorý neverí v Boha - ale pozor, mám na mysli Boha Biblie, nie nejakého boha má koniec koncov vždy jeden a ten istý problém: nie je ochotný pripustiť, že by mohol existovať Boh, ktorý sa ho vôbec na nič nemusí pýtať a vôbec nič od neho nepotrebuje - má absolútnu moc. Podľa Biblie však človek je od Boha úplne závislý či si to uvedomuje alebo nie (a tu chcem podčiarknuť, že od Boha a nie od ľudí - aby sme sa vyhli klasickej fóbii z manipulatívnej cirkvi) a že od Neho potrebuje jednu životne dôležitú vec - odpustenie hriechu, bez ktorého skončí v pekle. Jediná cesta do neba je zástupná obeť Ježiša Krista, ktorý zobral na seba Otcov hnev za náš hriech. K tejto obeti nič nemožno pridať a nič z nej nemožno ani ubrať - je dokonalá.
ja aj ked som vyrastal v duchu krestanskych myslienok.. prisiel som do stadia ked som zacal uvazovat o nabozesntve dokladnejsie.. ak som chcel prist k pravde musel som svoj rozum oslobodit o dovtedy ziskane informacie. (aj ked neviem ci myslienky vsugerovavane za tolko rokov sa mi podarilo odstranit do takej miery, aby som bol objektivny) To, ze ma boh absolutnu moc a nemusi sa nikoho na nic pytat som pocitil na vlastne kozi a plne si to uvedomujem. prispustam jeho moc a viem aj co od neho potrebujem. odpustenie hriechov o co sa aj snazim. chcem si budovat vieru k bohu osobne s nim a nie cez sprostredkovatelov ako je biblia, cirkev a podobne. a len na zaklade toho nieco tvrdit. ja mam rad Bibliu ponuka vela dobreho, myslienky na uvazovanie, vzor pre dosiahnutie odpustenia hriechov, ALE vsetko beriem z rezervou. cirkev ? ja mam k cirkvy absolutne pozitivny vztah. nikdy som na vlastne kozi nepocitil vyrazne negativa ( ak si odmyslim ludsky faktor niektorych knazov/kazatelov, kt. zatahuju do viery veci, kt by nemali -vid politika atd) ba naopak.. mam medzi nimi vela priatelov. v konecnom dosledku cirkev nie je skupina knazov, ale my vsetci.

myslim si, ze diskusie tohto razu nemaju zmysel na diskusnom fore, vyzaduju si aktivne diskutovanie pri osobnom kontaktu... je mnoho veci, ktore ma napadnu a maju velky vpliv na celkovy "looK" a nemozu byt spomenute.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

heh dnes som zistil ze u nassu na jehovistickom chrame ci jak to mam povedat nepriestrelne a nerozbitne skla.. ktovie preco :D

kamarat to bol vyskusat :D
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Spoty napísal:prepac, ale tomuto sa naozaj neda doverovat. a pre niekoho kto nevyrastal od malicka v nabozenskej rodine a nebolo mu rodinou vsugerovavane myslienky krestanstva len tazko uveri.
By si sa asi velmi cudoval, keby si vedel, kolko ludi z neveriacich rodin uverilo (napr. poznam jedneho takeho byvaleho skinheda)
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

BzuCo napísal:By si sa asi velmi cudoval, keby si vedel, kolko ludi z neveriacich rodin uverilo (napr. poznam jedneho takeho byvaleho skinheda)
je vela takyx a je o tom vsade pisane...zivi priklad Brian Head Welch(exgitarista skupiny KORN)....alebo si precitajte knizku dika a kriz-je to silne.
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Spoty napísal:chcem si budovat vieru k bohu osobne s nim a nie cez sprostredkovatelov ako je biblia, cirkev a podobne.
Ako vies, aky je teda Boh, co sa mu paci, co nie, kedy je s tebou spokojny, ako vies, ze ta ma rad a ako vies, co ti hovori? Ty si obmedzil zdroje informacii o Bohu na nijake. Tak na com chces budovat svoj vztah?
jannndo napísal:je vela takyx a je o tom vsade pisane...zivi priklad Brian Head Welch(exgitarista skupiny KORN)....alebo si precitajte knizku dika a kriz-je to silne.
Alebo si precitajte knizku Odpust mi Natasa o ruskom mladom "z duse" komunistovi, ktori prenasledoval krestanov a ktory uveril, hoci mu cely svet vravel, ze Boh neexistuje. Videl zivu vieru Natasi, ktora sa 3x nechala zbit za to, ze sa tajne stretavala s krestanmi.
Spoty
Light Professional
Light Professional

na vzajomnom vnimani a pozorovani seba sameho a okolia.
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Spoty napísal:na vzajomnom vnimani a pozorovani seba sameho a okolia.
Ale diabol je velmi rad, ze si toto napisal. On ma radost, ked ludia poznavaju Boha iba na zaklade vlastneho skumania, a to pretoze vsetci ludia su od prirodzenosti hriesny a tak im nerobi nijaky problem uverit diablovym klamstvam, ktore do nich neustale hudie. Tak si daj pozor, co skumas.
Napísať odpoveď