BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia
-
Traktorista
Guru
- Kontaktovať používateľa:
kral David neexistoval??? Chram v jeruzaleme nebol zniceny babyloncanmi??? zidia neboli otrokmi v egypte??? Rimania neobsadili izrael a nevladol tam Herodes I.??erapo napísal:ostatnym: podla mna su tie "rozpravky" nieco kao ezopove baje.....nestali sa, ale plynie z nich take poucenie, ze na tu dobu to musel pisat genius....
povazovana za najvacsiu stavbu bola mozno v tej dobe .... a nikto netvrdi ze potopu prezilo 8 ludi (tolko ich bolo na Noemovej arche) ...a ked sces k teme:
vysvetlite mi ako mohli postavit ludia Babylonsku vezu, ktora sa povazuje za najvacsiu stavbu sveta?
Postavili ju ludia, ktori zili tusim 6 (+/-1) generacii po potope sveta. Cize to znamena (aj ked sa vtedy ludia dozivali 500 rokov) , ze na Zemi zilo cca 1000 ludi!!! A to aj deti a zien....myslite si, ze nieco take sa mohlo stat? A preco nie su ziadne pozostatky veze okrem Istarinej brany?? Sa to vyparilo aj so zakladmi??
Ked mi da na toto niekto dobru odpoved prestanem zakladat taketo temy!
ten co si vyklada udalosti v biblii doslovne musi byt na konci s argumentami .... koniec koncov biblia hovori ze svet bol stvoreny sa 6 dni ... ale ako sa pocitali dni ked zem nebola stvorena v prvy den??? to len ako priklad ...... biblia je o symboloch nie len o faktoch ...
a co akoze ma byt zastanca biblie??? toto vysvetli .... nech mozem zahlasovat .....
btw erapo nestacila ti diskusia s rovnakym nazvom na istom zaniknutom fore???
-
Nymphested
Zablokovaný
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
jakze sa nenasli pozostatky veze? ved zajdi do Iraku do Babylonu a porozhliadni sa, aj ked teraz tam maju americania vojensku zakladnu. Ked chces viac tak si precitaj od V. Zamarovskeho - Na pociatku bol Sumer, inak milujem takych trpakov jak ty. sa radsej staraj o daco ine, nez o to comu ani za prd nerozumies a nevies o tom ani nic. Ked beres Bibliu doslovne tak sa uz vobec nemam s tebou o com bavit. 
-
erapo
Light Star
gwixto v biblii je napisane, ze bola POTOPA SVETA....a ja si myslim, ze ked je potopa sveta, tak to bude na celom uzemi sveta.gwixt napísal:povazovana za najvacsiu stavbu bola mozno v tej dobe .... a nikto netvrdi ze potopu prezilo 8 ludi (tolko ich bolo na Noemovej arche) ...
btw. neni to jedina vec "zle opisana" (ak nemam hovorit vymyslena), bo takysto, ked uz sme na zaciatkoch...."boh stvoril dokonalého človeka na obraz svoj".....citate from History of Holy Bible
jak moze stvorit nieco dokonale, a potom "to dokonale" (Adam & Eva) porusi zakon, pravidlo, zakaz, prikaz...vysvetli si to ako sces....od najvysieho - boha ???
-
erapo
Light Star
citaj lepsie...ziadne pozostatky VEZE !!!! okrem istarinej brany neni nic....uz aj tie kachlicky padaju na zem z brany ale najdu sa aspon v zemi, kym si to zober tak, ze na vezu museli byt take zaklady ako su cca 2-3 AUparky.....a ani jeden kamen neni najdeny do hlbky 23 metrov....ta asi na piesku to nestalo.....a este ktomu je tam rieka....jak to moze byt postavene na rieke? to neboli ludia z 21. storocia, zeby vedeli stavat velke budovy....ved v tom obdobi padli v Egypte 2 pyramidy a to si myslim, ze pyramidy su dost stabilne stavby.....zelovoc napísal:jakze sa nenasli pozostatky veze? ved zajdi do Iraku do Babylonu a porozhliadni sa, aj ked teraz tam maju americania vojensku zakladnu. Ked chces viac tak si precitaj od V. Zamarovskeho - Na pociatku bol Sumer, inak milujem takych trpakov jak ty. sa radsej staraj o daco ine, nez o to comu ani za prd nerozumies a nevies o tom ani nic. Ked beres Bibliu doslovne tak sa uz vobec nemam s tebou o com bavit.
musis to brat tak ze bibliu pisali ludia zijuci na urcitom uzemi a nemali ani sajnu o tom aka velka je zem, takze ked videli potopu vsade okolo, zaznamenali si ze to bolo na celom svete(ktory oni poznali) a ked postavili navyssiu stavbu sveta tak nemusela byt ako mrakodrap a ani ako pyramida. Nevykladaj to doslovne, vela veci v starom zakone je z rozpravania, nevznikli ako denniky, takze vela udalosti je prifarbenych.erapo napísal:gwixto v biblii je napisane, ze bola POTOPA SVETA....a ja si myslim, ze ked je potopa sveta, tak to bude na celom uzemi sveta.
btw. neni to jedina vec "zle opisana" (ak nemam hovorit vymyslena), bo takysto, ked uz sme na zaciatkoch...."boh stvoril dokonalého človeka na obraz svoj".....citate from History of Holy Bible
jak moze stvorit nieco dokonale, a potom "to dokonale" (Adam & Eva) porusi zakon, pravidlo, zakaz, prikaz...vysvetli si to ako sces....od najvysieho - boha ???
-
mastermind
VIP
musis sa prestat pozerat na bibliu ako na encyklopediu. k potope a k babylonskej vezi sa nebudem vyjadrovat lebo uz to tu bolo povedane.
zastavim sa pri tom citate. Nikde v knihe Genesis nie je povedane ze B. stvoril dokonalych ludi, iba to ze ich stvoril podla svojho obrazu. Boh dal cloveku rozum a slobodnu volu. clovek si sam vybral hriech.
zastavim sa pri tom citate. Nikde v knihe Genesis nie je povedane ze B. stvoril dokonalych ludi, iba to ze ich stvoril podla svojho obrazu. Boh dal cloveku rozum a slobodnu volu. clovek si sam vybral hriech.
-
erapo
Light Star
nie nie, je tam napisane, ze stvoril dokonale bytosti!!!mastermind napísal:musis sa prestat pozerat na bibliu ako na encyklopediu. k potope a k babylonskej vezi sa nebudem vyjadrovat lebo uz to tu bolo povedane.
-
mastermind
VIP
aha..srry...neprecital som si to s kontextom, reagoval som len na to "dokonale bytosti"mastermind napísal:ja hovorim o tom preklade biblie ktory sa teraz pouziva. ako som uz povedal, nech je tam aj napisane ze dokonale bytosti. dostali rozum a slobodnu volu...
btw: co mas na mysli tym "terajsim prekladom??"
-
mastermind
VIP
biblia sa zachovala tak ze sa prekladala a prepisovala. pocas prekladov mohlo dojst ( a isto aj doslo) k odchylkam. preto mam na mysli preklad ktory sa zachoval dodnes.jannndo napísal:aha..srry...neprecital som si to s kontextom, reagoval som len na to "dokonale bytosti"
btw: co mas na mysli tym "terajsim prekladom??"
-
uplink
VIP
jj siris. Mas neslobodnu volu. Bud sluzis hriechu, alebo slobode [Bohu]. Rozdiel je v tom ze hriech Ta zotrocuje [zavislosti od setkeho mozneho od narodenia] kdezto Boh Ti dava slobodu od tohto zotrocenia. [De Servo Arbitrio].jannndo napísal:je to tam, a aj to tak bolo...stvoril nas na svoj obraz...lenze zabudas ze existuje aj protiklad Boha.....ktory tam vstupil na scenu...myslim ze to je tym a aj tym ze mame slobodnu volu ..
...prosim opravte ak sirim bludy...
[ked sa niekomu nepaci ucenie o neslobodnej voli, nech si polozi zakladnu otazku, ze ci je clovek od niecoho nezavisly. Proste samozrejme ze sa mozeme rozhodnut ci zozrat jahodovu alebo cokoladovu zmrzlinu, to je ina vola, de servo arbitrio naraza na to ze ci mat sekz pred manezlstvom, ci byt sebecky, ci byt zavisly od sekzu, alkoholu, od ludi [priatelka/priatel/kamaratka/kamarat/rodicia] ako doslova bytostne zavisly atd...> znamena preniest do vyssych a vaznejsich sfer]
k tym prekladom. Su to prepisy prepisov v ktorych je obsiahnute Bozie Slovo...teda pravda. To co clovek potrebuje na to aby zistil naco tu je, co ma robit a ako sa stat naozaj stastnym a kompletnym. [nie bohatym, mocnym a podobne svetske blbosti a nizke prizemne ciele
-
erapo
Light Star
co si predstavit pod pojmom sloboda? nema krestanstvo nahodou 10 zakonou? a podla mna zakony vylucuju slobodu.....pises blbosti....boha ≠ slobodauplink napísal:jj siris. Mas neslobodnu volu. Bud sluzis hriechu, alebo slobode [Bohu]. Rozdiel je v tom ze hriech Ta zotrocuje [zavislosti od setkeho mozneho od narodenia] kdezto Boh Ti dava slobodu od tohto zotrocenia. [De Servo Arbitrio].
-
uplink
VIP
jj hlavne ze Tvoja sloboda je "sloboda ze? Vobec niesi zavisly na tone veci...co ja viem mozno sa trafim: sex, baba, priatelia, drogy, trava, alkohol, onania, telka, pocitacove hry....co ja viem dopln si tam co chces. Kazdy clovek ci uz viac, alebo menej niecomu otroci. A ja hovorim slobode od tohto otroctva...ver mi tych 10 prikazani je radost plnit ked mas slobodu od niecoho co Ta zotrocuje cey zivot. A ked Ti to vyhovuje tak si spokojny otrok, a to vyhovuje ludom v tomto systeme...takze vitaj v horde.erapo napísal:co si predstavit pod pojmom sloboda? nema krestanstvo nahodou 10 zakonou? a podla mna zakony vylucuju slobodu.....pises blbosti....boha ≠ sloboda