Northwood-128
Northwood-128
Prosím vás ak niekto viete atk mi sem napíšte niečo o tomto jadre procesorov prosím potreboval by som o nich vedieť dosť vecí...či su dobré na taktovanie hlavne to..diki
jadro northwood je na o/c celkom dobre.. (neviem, co znamena v nazve temy 128).. ja osobne 1.8GHz pretocil v poho na 2.8GHz.. za predpokladu lepcieho chladenia by nebol problem aj nad 3GHz.. len treba davat pozor na syndrom nahlej smrti (SNDS - Sudden Northwood Death Syndrom).. daj do googla a postuduj.. 
..podstata syndromu je, ze ak zvysis napatie cpu nad urcitu hodnotu (sa mi zda nad 1,75V), tak po urcitom case Ti procak nahle umre..
..jaq som pisal vyssie.. google: SNDS northwood overclocking.. a mozes studovat..
/EDIT:
..inak nedalo sa toto riesit v jednej teme?
Uz aj viem, co znamena tych 128.. horeuvedeny priklad bol pre klasicke P4 s 512kb cache.. 
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=46934
..zeby
? 
..podstata syndromu je, ze ak zvysis napatie cpu nad urcitu hodnotu (sa mi zda nad 1,75V), tak po urcitom case Ti procak nahle umre..
..jaq som pisal vyssie.. google: SNDS northwood overclocking.. a mozes studovat..
/EDIT:
..inak nedalo sa toto riesit v jednej teme?
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=46934
..zeby
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
Musim zareahovat napriek tomu, ze je posledny prispevok stary 3 tyzdne... Jadro NW je naozaj dobre na taktovanie, zalezi samozrejme od kusu. Ja som tlacil 1800 na 2700 v pohode. Kamos daval 1800 na 3600 v pohode. S tym SNDS nemozem suhlasit, za cely svoj zivot (nevravim, ze je dlhy ale od zaciatnu NW po teraz si pamatam) som videl JEDEN jediny CPU P4 NW, ktory bol vadny. Inak nic. Zvyseneho napatia by som sa nebal, NW nie je nicim vynimocny, cim by sa mohol odpravit vyssim napatim. Je to ako kazdy iny kus kremika, ma svoje prierazne napatie, ktore ked bez dostatocneho chladenia (rozumej dusik etc.) poskodi CPU... A inak aj ked ti to pojde dobre pretocit, narast vykonu nebude nic moc. Predsa len Celer sux