Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

jannndo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jannndo »

MystiQ napísal:tak to je zle!!! treba verit vzdy
...presne tak inac to viera neni :smt018 ...
H5ck2r
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa H5ck2r »

Ja som veriaci
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BzuCo »

Fanta napísal:nechcem urazat ziadnych katolikov ani krestanov proste nikoho ale napisem sem svoj subjektivny nazor na boha. :idea:

uz davno jezis pouzival na liecenie chorych ludi alebo ranenych bilinu nazyvanu konope siata (dnes ju pozname ako marihuana) potieral rany ludom touto stimulacnou latkou posobenim ktorej vyvolavalo v ludoch pocit vyliecenie, slobody... podaval im to na pitie a z toho mali ludia haluze ze ho videli vstat z mrtvych a podobne (posobenim THC priamo do krvneho obehu, do rany)...

:idea: je to len moj nazor...

s tou marihuanou to mam podlozene z nemenovaneho tyzdennika :oops:
Ako sorry, ale ak to bolo napisane v nejakom bulvarnom tyzdenniku, tak to urcite nie je pravda.
1. Ak by to aj bola pravda, asi by sa o tom vedelo uz davno.
2. V Celej Biblii sa nepise, ze by Jezis pouzival na liecenie nejake rastliny. Pouzil tak nanajvys blato so lin, alebo pouzil priamy dotyk, alebo niekedy iba vyslovil povel. Lazara tym dostal z hrobu, ze mu to prikazal, a aj chromemu povedal aby vstal. Pritom sa ho ale vobec nedotkol.

Ak niekto srgumentuje tym, ze to cital v tyzdenniku, nech si najprv precita Bibliu a uvidi, ze Jezis nebol len clovek, ale Mesias storocia ocakavany Zidovskym narodom. On je skutocny, vtedy, teraz, az naveky. Je to Bozi syn.
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

igor napísal:dnes na STV davali o KGB a tam bol spomenutý aj Vatikán.Vsetko je to o peniazoch a o moci.
Som krestan ale v cirkev neverím,výnimka pápež Ján Pavol II.a jeho dvaja predchodcovia to boli normálni ludia.
Papez Jan Pvol II. bol iba obycajny clovek, ktory robi chyby a verim, ze v Bozom kralovstve nie je o nic blizsie k Bohu ako ostatny. Pocas svojho zivota urobil niekolko zavaznych chyb, napr. zvolal taky koncil, uz neviem ako sa volal, a pozval tam hlavnych predstavitelov ostatnych nabozenstiev, aby sa spolocne modlili za svetovy mier. Tymto cinom znizil Jedineho Ziveho Boha, v ktoreho veril na uroven ostatnych bozstiev, o ktorych vedel, ze su vymyslene. Vedel aj to, ze ked sa k nim budu modlit, nebude to mat ziadny efekt, lebo jediny, kto modlitby pocuje, je Jehovah (krestansky Boh = Hospodin) a to iba modlitby od svojich veriacich (On nevypocuva modlitby pohanov). Toto co spravil, malo jediny efekt. Dalo to ludom nadej. Ale aku nadej. Pouzil na to prostriedky v rospore s Bozim zakonom, a mohol len byt rad, ze ho Boh v momente nezabil. Papez sprostredkoval ludom falosnu nadej, ktora sa Bohu hnusi.
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

jin153 napísal:Ja verim... verim v boha krestanov uz len z toho dovodu ze ked zomrem a nic sa dalej nestane tak si poviem (no uz asi nepoviem) fajn... No ked tam predsalen nieco bude tak budem rad ze pred neho predstupim s cistym stitom.
Je to to iste ako ked najvacsi vrah dostane pred smrtou rozhresenie, lebo sa boji, ze co ak nahodou pojde do pekla. Biblia pise, ze viera bez skutkov je mrtva. Spytuj sam seba, ako si na tom. Ale tiez ospravedlnenie so skutkov neexistuje. Posledny su nevyzera ako ze daju tvoje hriechy na jednu stranu vah a dobre skutky na druhu a ktorych je viac, tak tam pojdes. Boh chce pokanie a On ospravedlnuje z viery a nie skutkov. Hladaj pravdu a ona ti bude zjavena. Kto hlada, najde. Kto klope, tomu bude otvorene.
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

BzuCo napísal:Papez Jan Pvol II. bol iba obycajny clovek, ktory robi chyby a verim, ze v Bozom kralovstve nie je o nic blizsie k Bohu ako ostatny. Pocas svojho zivota urobil niekolko zavaznych chyb, napr. zvolal taky koncil, uz neviem ako sa volal, a pozval tam hlavnych predstavitelov ostatnych nabozenstiev, aby sa spolocne modlili za svetovy mier. Tymto cinom znizil Jedineho Ziveho Boha, v ktoreho veril na uroven ostatnych bozstiev, o ktorych vedel, ze su vymyslene. Vedel aj to, ze ked sa k nim budu modlit, nebude to mat ziadny efekt, lebo jediny, kto modlitby pocuje, je Jehovah (krestansky Boh = Hospodin) a to iba modlitby od svojich veriacich (On nevypocuva modlitby pohanov). Toto co spravil, malo jediny efekt. Dalo to ludom nadej. Ale aku nadej. Pouzil na to prostriedky v rospore s Bozim zakonom, a mohol len byt rad, ze ho Boh v momente nezabil. Papez sprostredkoval ludom falosnu nadej, ktora sa Bohu hnusi.
To co tu dristas?
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

tomexx napísal:To co tu dristas?
Ja len ze ani papez nema patent na svätost.
A to s tym koncilom bola pravda.
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

BzuCo napísal:Ja len ze ani papez nema patent na svätost.
A to s tym koncilom bola pravda.
Mne ani tak nejde o papeza, ako skor o tie cirkevne bludy co tu splietas. Ty si typicky priklad cloveka, co sa nechal strhnut cirkevnou mocenskou propagandou... Chudacik. :roll:
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

tomexx napísal:Mne ani tak nejde o papeza, ako skor o tie cirkevne bludy co tu splietas. Ty si typicky priklad cloveka, co sa nechal strhnut cirkevnou mocenskou propagandou... Chudacik. :roll:
Tak teda aby som to uviedol na spravnu mieru, ziadnou cirkevnou propagandou som sa nenechal strhnut, o co pisem je fakt a staci iba zapojit rozum, aby si clovek uvedomil, ze katolicka cirkev je plna omylov (Mariansky kult, bozkanie sôch svatcov a Kristovho kriza...). To comu verim ma jediny pramen = Bibia. To na co appelujes nie je moje nejake ovplyvnenie nejakou "katolickou propagandou". Ja som proti katolicizmu, iked netreba odsudzovat ludi, ale hriech.
Curtis Jackson
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Curtis Jackson »

ja v boha neverim nie som ani veriaci(ani pokrsteni)ale jedine naboženstvo ktore sa mi pači je rastafarianizmus
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Curtis Jackson napísal:ja v boha neverim nie som ani veriaci(ani pokrsteni)ale jedine naboženstvo ktore sa mi pači je rastafarianizmus
Lebo mozes vela hulit, co?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

BzuCo napísal:...To comu verim ma jediny pramen = Bibia. ... iked netreba odsudzovat ludi, ale hriech.
:aasmile29: taaaak jest.

Kiez by bolo viac takych ludi.
jannndo
Light Star
Light Star

Stoporko napísal::aasmile29: taaaak jest.

Kiez by bolo viac takych ludi.
:)..pridavam sa...:)
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

BzuCo napísal:On nevypocuva modlitby pohanov
blbost.
Curtis Jackson
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Curtis Jackson »

BzuCo napísal:Lebo mozes vela hulit, co?
Nehulim :lol:
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:blbost.
Asi mas pravdu. Teraz nechcem vyzerat ako niekto, kto sa chce ludom zakazdym pacit, ale to, co som napisal, ma isty hacik. Ked sa neveriaci (pohan) modli, Boh ho pocuje, pretoze inak by mu nemohol odpustit hiechy, ak by ho nevypocul. Zmenil som nazor - myslim si, ze nie je zle sa k Bohu modlit aj ked nie si veriaci, pretoze Boh kona o to viac, ked mu povieme, co nas trapi.
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

tomexx napísal:Mne ani tak nejde o papeza, ako skor o tie cirkevne bludy co tu splietas. Ty si typicky priklad cloveka, co sa nechal strhnut cirkevnou mocenskou propagandou... Chudacik. :roll:
trosku jemnejsie by som to povedal, ale presne tak :wink: Bzuco mal by si sa zamysliet.
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Spoty napísal:trosku jemnejsie by som to povedal, ale presne tak :wink: Bzuco mal by si sa zamysliet.
Zamyslal si sa ty niekedy nad tym, co sa skutocne v katolickej cirkvi deje? Otvoril si si niekedy oci a pozrel si sa na vec bez ruzovych okuliarov co pred teba vkladaju knazi? Nehovorim, ze ich nazory musia byt okamzite zle, ale katolicka cirkev je skazena, sam to tvrdis, ked hovoris, ze v stredoveku sa cirkev vyuzivala na sirenie moci a "nepravdivej bajky". Tak sa nad tym aspon niekedy zamysli a otvor konecne oci, a porovnaj realitu so standardom pravdy ustanovenym Bohom v Jeho Svatom Pisme, Biblii.
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

moj mili BzuCo.. ja na rozdiel od teba medzi ludmi, kt ty nazivas skazenymi travim cas a nepocuvam bajky od niekoho kto o tom nic nevie... nikdy si od nikoho nedam vseguerovavat myslienky bez toho, aby som ich podrobil myslienkovemu rozboru... ano hovoril som o skazenosti cirkvy.. stredovek.. nehovor, ze dnes nie je. TVRDIM, ze ja nemam OSOBNE žiadne extra neprijemne skusenosti...
mne sa paci to, ze J.P.II zvolal koncil, kt ty odsudzujes.. paci sa mi, ze spaja ludi a BOHA, roznych vierovyznani... podla teba budu spoaseny iba ludia, kt ziju ako ty. ja si to nemyslim a mozes si tvrdit co ches... podla mna moze byt spaseny aj seriovy vrah.. budhista alebo hoci kto iny.. a nikdy nemusel precitat ani slovko z biblie...
nevies bez biblie ani vyjadrit svoj nazor... situacie, ze biblia by zmizla zo zemskeho povrchu su pre vas absurdne..
tak si predstav situaciu.. stroskotania.. len ty a uplne cudzi ludia.. nemas pri sebe ziadne sv. pismo... generacie by zostali opustene bez civilizacie... kam by sa podela tvoja viera ?

kedysi som na tomto fore dobre nerozumel ludom, kt odsudzovali nabozensky fanatizmus, ale postupne im zacinam rozumiet.
jannndo
Light Star
Light Star

oki....asi presne nexapem ako to myslis ze:"co by si robil kebyze biblia zmizne"..myslis to tak ze bola tu a na tom sa zalozila cirkev a potom zrazu zmizla???
Napísať odpoveď