Najoblubenejsi citat
Udajne to povedal George Bernad Shaw, svetoznamy dramatik, spisovatel a nositel Nobelovej ceny za literaturu.ganja_rk napísal:mne sa paci co povedal spoluziak,neviem odkial to vyhrabal ale je to dobre
"Tam kde je vola, tam je i cesta."
Ale v kazdom pripade je to oblubeny citat slovenskeho premiera Mikulasa Dzurindu a je to aj nazov jeho knihy, ktoru Mikulas Dzurinda vydal v nakladatelstve L.C.A. v roku 2002
"Daš, nedaš aj tak vyschneš !" 
„Nezraňuje ma, že ma ľudia nepoznajú, zarmucuje ma, že ja nepoznám ich.“ //Konfúcius
„Žijeme iba v ilúzií minulosti a na úver budúcnosti.“ Hovorí jedna z postáv Enricha Maria Remarqua
a este mam jeden na ktory som pisal kedysi veeeelmi davno aj uvahu :
„Každý by mal mať natoľko veľký cintorín, aby na ňom mohol pochovať chyby svojich priateľov.“
„Nezraňuje ma, že ma ľudia nepoznajú, zarmucuje ma, že ja nepoznám ich.“ //Konfúcius
„Žijeme iba v ilúzií minulosti a na úver budúcnosti.“ Hovorí jedna z postáv Enricha Maria Remarqua
a este mam jeden na ktory som pisal kedysi veeeelmi davno aj uvahu :
„Každý by mal mať natoľko veľký cintorín, aby na ňom mohol pochovať chyby svojich priateľov.“
Múdrosť, ktorá by nám mala urýchliť vývoj našej osobnosti. Pomôcť nám vyvarovať sa chybám, ktoré sú tak dobre známe, toľko krát prežité. No JA som tvor čudný a spomeniem si na tieto slová vždy až keď trpím.
Začalo to už dávno, veľmi dávno, ešte keď som svet nechápal tak ako dnes, tak ako včera ani pred rokom, ale vtedy keď som na špičkách dočiahol na kredenc. Pamätám si to ako dnes, tie varujúce slova : „ NEDOTÝKAJ SA TOHO, TO PÁLI !“ Páliť ? Čo je to páli ? To nemôže páliť! Natiahol som prst, priblížil sa k veci čo ma páliť a popálil sa. Po prvý krát som vtedy trpel a pretrpel „varujúce slová“. Nebolo to posledný krát čo voči tým slovám hluchý som bol no ponaučenie s každej nepríjemnosti som si vzal. Pozoruhodnú vec som si všimol a to, že gradácia nie je len v básni, ale aj v utrpení. Po tom znovu som to počul :
Keby si dnes čítal niekto z mojej knihy, mohol by si myslieť, že ma bolesť baví, ale nie je to tak. Mňa v tom proste niečo VÁBI, ale brzdí a to sa mi napriek pôvabu VÁBENIA nie veľmi hodí. Tak som sa zastavil, pozoroval, uvažoval, hodnotil a čítal o VÁBENIACH z kníh iných. Na týchto knihách sa mi páči, že sa vždy dozviete ako sa to skončí. A tak vždy po prečítaní nového vydania knihy mojich priateľov, pribudne hrob na tmavej nekropole, pripravenej pohltiť všetky omyly.
Takto by to bolo naozaj ideálne. Jednoducho odhaliť pravé zámery VABÁNIA, poučiť sa z príbehov v ktorých nestvárňujeme hlavného hrdinu. Bez bolesti. Avšak knihy života sa nepíšu tak ľahko ako sa čítajú a nie raz sa dáme zvábiť, pričom všetci dobre vieme čo príde. Možno sa v budúcnosti nájde mozog, ktorý zredukuje pôvaby VABENIA na bežnú, všednú vec, stane sa odolným.
-
tomasito13
Star
- Kontaktovať používateľa:
-
NeedHockey
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
-
Colortraincleaner
Medium Star
-