BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste zastancami biblie?

Ano
143
41%
Nie
208
59%

Celkom hlasov: 351

erapo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erapo »

uplink napísal:jj hlavne ze Tvoja sloboda je "sloboda ze? Vobec niesi zavisly na tone veci...co ja viem mozno sa trafim: sex, baba, priatelia, drogy, trava, alkohol, onania, telka, pocitacove hry....co ja viem dopln si tam co chces. Kazdy clovek ci uz viac, alebo menej niecomu otroci. A ja hovorim slobode od tohto otroctva...ver mi tych 10 prikazani je radost plnit ked mas slobodu od niecoho co Ta zotrocuje cey zivot. A ked Ti to vyhovuje tak si spokojny otrok, a to vyhovuje ludom v tomto systeme...takze vitaj v horde.
tymi vecami si sa netrafil....aj ked som mal priatelku nebol som jej otrok, nikdy!....a ja si myslim, ze keby existoval boh, mohol by vytvorit uplnu slobodu.....ziadne obmedzenia proste....ked vytvoril za 6 dni svet tak toto by mu uz nemuselo robit problem....
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

uplink napísal:jj siris. Mas neslobodnu volu. Bud sluzis hriechu, alebo slobode [Bohu]. Rozdiel je v tom ze hriech Ta zotrocuje [zavislosti od setkeho mozneho od narodenia] kdezto Boh Ti dava slobodu od tohto zotrocenia. [De Servo Arbitrio].

[ked sa niekomu nepaci ucenie o neslobodnej voli, nech si polozi zakladnu otazku, ze ci je clovek od niecoho nezavisly. Proste samozrejme ze sa mozeme rozhodnut ci zozrat jahodovu alebo cokoladovu zmrzlinu, to je ina vola, de servo arbitrio naraza na to ze ci mat sekz pred manezlstvom, ci byt sebecky, ci byt zavisly od sekzu, alkoholu, od ludi [priatelka/priatel/kamaratka/kamarat/rodicia] ako doslova bytostne zavisly atd...> znamena preniest do vyssych a vaznejsich sfer]

k tym prekladom. Su to prepisy prepisov v ktorych je obsiahnute Bozie Slovo...teda pravda. To co clovek potrebuje na to aby zistil naco tu je, co ma robit a ako sa stat naozaj stastnym a kompletnym. [nie bohatym, mocnym a podobne svetske blbosti a nizke prizemne ciele :)]. Proste Bozi plan v zivote cloveka.
hej, je to pekne, ale nepochopil som z toho co som napisal zle....
a este k tym dokonalim bytostiam ....co to znamena ze nas s tvoril na svoj obraz(v tom som si nebol a ani nie som isty)...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

jannndo napísal:hej, je to pekne, ale nepochopil som z toho co som napisal zle....
a este k tym dokonalim bytostiam ....co to znamena ze nas s tvoril na svoj obraz(v tom som si nebol a ani nie som isty)...
ze nas stvoril na jeho obraz neznamena s jeho schopnostami, ale na jeho obraz tak ako je to napisane. Ako keby si si Ty vytvoril babiku a dal jej zivot, samozrejme ze by nemala superpowaz, len by mala pocity [smutok, radost] atd...proste niekoho s kym by si sa zdielal, niekoho kto by Ta mohol oslavit etc...
erapo napísal:tymi vecami si sa netrafil....aj ked som mal priatelku nebol som jej otrok, nikdy!....a ja si myslim, ze keby existoval boh, mohol by vytvorit uplnu slobodu.....ziadne obmedzenia proste....ked vytvoril za 6 dni svet tak toto by mu uz nemuselo robit problem....
Cize mi chces povedat ze si 100% vyrovnana osoba a NIESI zavisly UPLNE OD NICOHO? :)..dovol aby som sa zasmial...kazdy je od niecoho zavisly. Ked ideme do extremov tak od slovenskych elektrarni a tak...ale ja hovorim o takych beznych zavislostiach...urcite nejake mas ;)...inac by si musel zit na stlpe a zrat proso ci co...

p.s.: ked Ta to seriozne zaujima prid na bartokovu 8 do Ba na nasu fakultu, vedieme tam debaty na taketo temy ;) a su riadne horuce...kazdu stredu od 9-11:00 a stvrtok od 9-10:00 ;)
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

k tomu co si pisal o bohu, na svoj obraz? boh je energia pokial viem, cize tak isto nevyzera....a ako moze mat vlastnosti ako smutok, starost, tolerancia, zlutovanie a pod. ked na svete su stale vojny a vlastneho syna resp. jezisa krista si dal ukrizovat.....
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:Cize mi chces povedat ze si 100% vyrovnana osoba a NIESI zavisly UPLNE OD NICOHO? :)..dovol aby som sa zasmial...kazdy je od niecoho zavisly. Ked ideme do extremov tak od slovenskych elektrarni a tak...ale ja hovorim o takych beznych zavislostiach...urcite nejake mas ;)...inac by si musel zit na stlpe a zrat proso ci co...

p.s.: ked Ta to seriozne zaujima prid na bartokovu 8 do Ba na nasu fakultu, vedieme tam debaty na taketo temy ;) a su riadne horuce...kazdu stredu od 9-11:00 a stvrtok od 9-10:00 ;)
ja som nepovedal, ze nie som zavisly....iba ze akurat od hentoho som neni zavisly.....a na prednasky mozes prijst aj ty..... v zvaze kapucinov na Kapucinskej ulici....tam kde chodia elektricky pod tunel.... :lol:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Biblia je kniha v ktorej su fakty co sa aj stali ale su prifarbene mnohymi doslova volovinami co su totalne nezmysli...viac k tomu nemam co dodat lebo aj tak si tu veriaci budu ju obhajovat aj keby sami vedeli ze je tam mnoho bludov no zaslepenost robi svoje.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

erapo napísal:k tomu co si pisal o bohu, na svoj obraz? boh je energia pokial viem, cize tak isto nevyzera....a ako moze mat vlastnosti ako smutok, starost, tolerancia, zlutovanie a pod. ked na svete su stale vojny a vlastneho syna resp. jezisa krista si dal ukrizovat.....
Syn sa nechal sam ukrizovat to za prve [aby mohol vstat z mrtvych a zvitazit nad smrtou]....aby si mohol mat zivot to za druhe. Za tretie Boh je energia? To je kde napisane? Manual zivota? Alebo je to napisane na vyhernej karticke z cerealii z tesca co boli v akcii? Lol Boh je energia :lol: jj jasne nik sa neodvazi takto na rovinu zadefinovat Boha ale Ty ano...jo. Si ho videl? Poznas sa s nim osobne? Ak ano tak by si nemal takyto nazor...Zboznujem ludi co "vela" vedia a maju blbe pripomienky...
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:Syn sa nechal sam ukrizovat to za prve [aby mohol vstat z mrtvych a zvitazit nad smrtou]....aby si mohol mat zivot to za druhe. Za tretie Boh je energia? To je kde napisane? Manual zivota? Alebo je to napisane na vyhernej karticke z cerealii z tesca co boli v akcii? Lol Boh je energia :lol: jj jasne nik sa neodvazi takto na rovinu zadefinovat Boha ale Ty ano...jo. Si ho videl? Poznas sa s nim osobne? Ak ano tak by si nemal takyto nazor...Zboznujem ludi co "vela" vedia a maju blbe pripomienky...
to som sa dozvedel od kapucinov a farara, ktory posobi v kostole sv. trojcat...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

erapo napísal:to som sa dozvedel od kapucinov a farara, ktory posobi v kostole sv. trojcat...
len tak sa opytam, kolko mas rokov, lebo mi pripadas tak na 14-15, vtedy somsi aj ja myslel nieco podobne.ako bez urazky. ale to su strasne bludy co tu pises. vobec si nepochopil o com je biblia.
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

zelovoc napísal:len tak sa opytam, kolko mas rokov, lebo mi pripadas tak na 14-15, vtedy somsi aj ja myslel nieco podobne.ako bez urazky. ale to su strasne bludy co tu pises. vobec si nepochopil o com je biblia.
17 mam :lol:
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

erapo napísal:tymi vecami si sa netrafil....aj ked som mal priatelku nebol som jej otrok, nikdy!....a ja si myslim, ze keby existoval boh, mohol by vytvorit uplnu slobodu.....ziadne obmedzenia proste....ked vytvoril za 6 dni svet tak toto by mu uz nemuselo robit problem....
co si akoze predstavujes pod pojmom uplna sloboda??? sloboda robit co sa ti zachce??? sloboda zabit len tak koho sa ti zachce?? ale ked taku slobodu budu mat vsetci tak to bude ako vyzerat??? ..... slobodu vo svojom konani mas len dovtedy kym tym neodopieras tu istu slobodu inemu cloveku ...

imho slobodu konat cokolvek mas ... len potom musis za to konanie niest zodpovednost a prijat aj nasledky ktore uznava vacsina ...
keris
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa keris »

som veriaci, bibliu som zacal citat, zatial som nedokoncil. ALE! nemyslim si, ze by sa mala brat doslova. su v nej historicke prvky, avsak je tam aj vela prikraslenych veci. treba si vsak uvedomit, ze biblia ako ju pozname dnes vznikla v 4.storci n.l. je prilis naivne si mysliet, ze zostavovatelia bible vtom obdobi vlozili do novej biblie vsetci povodne veci a nic nevynechali. to potvrdzuju najdene stratene zvitky, ktore povodne boli sucastou biblie. historia krestantva je prilis hmlista, z toho obdobia sa zachovalo strasne malo pisomnosti. krestanstvo by si nikdy neupevnilo svoje postavie, keby do seba nevclenilo ,,pohanske,, vyznania a tym ulahcilo prechod ludi na novu vieru.

otazka na zaver, co myslite, co svatime v nedelu? :)
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

keris napísal:otazka na zaver, co myslite, co svatime v nedelu? :)
ani srnky netusia..nejaky post zas?
Cassy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Cassy »

Niečo je pravda a niečo zasa nie, tak v pomere 10:1 ak nie viac. Jediný a hlavný dôvod, prečo som to neprečítala a ani nikdy neprečítam, je ten, že nedokážem prekusnúť blbosti typu "Boh nad nami bdie.", "Božie cesty sú nevyspytateľné.", "Boh nás všetkých miluje." a podobné somariny. Stačilo mi, že pred nedávnom prišiel sa mnou akýsi "misionár" a začal blabotať z "Biblia Lite Edition" samé sprostosti o "dôležitosti viery v Boha". Mala som sto chutí ho sotiť dole schodami.
keris
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa keris »

v roku 321 n.l Konstantin nariadil, aby sudy pocas ,,ctihodneho dna Slnka,, boli zatvorene, cize den odpocinku. bolo to v kulte Sol Invictus. krestanstvo sa chcelo odlisit od zidovskeho povodu, kedze dovtedy svatili sabat, preto si tiez osvojilo nedelu, cize SUNDAY, den slnka.
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

Moj nazor na Bibliu...

kazdym dnom sa stale vacsia skupina historikov opiera o obsahovu stranku biblie. Nejedna sa pri tom o fakty potvrdzujuce nabozenske vierovyznanie alebo existenciu toho ci onoho cloveka. opisy miest a udalosti su v bibli naozaj velmi podrobne a korektne opisane.. nie jedno miesto sa naslo vdaka bibli. to, ze Jezis Kristus zil je historicky fakt! podlozeny niekolkymi historickymi pramenmi.
co sa tyka otazky viery a vnuknutia obsahu biblie bohom priklanam sa skor k tomu nazoru, ze biblia je suhrn ludovych mudrosti zozbieranych z roznych kultur a co je hlavne z vacsieho casoveho useku. avsak nevylucujem bozsky zasah.
IMHO

k tomu splinutiu kultu slnka a krestanstva... je velmi pravdepodobne, ze tomu tak bolo avsak nemame dostacujuce dokazy na prehlasenie takehoto tvrdenia :)
uplink napísal: Poznas sa s nim osobne?
a co ak ti povie, ze sa snim pozna osobne ? je to problem ?
H5ck2r
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa H5ck2r »

Ja som si to raz rozcital.
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majky »

Hm...som prekvapený, že som našiel takúto diskusiu...o Svätom Písme :shock: .
Prečítal som si názory iných...s niektorými súhlasím s inými nie. Ja osobne čítam. Nikto ma nepresvedčí, že to, čo je tam napísané sú rozprávky, výmysly, blábolky...koniny a iné veci. Veci, ktoré som zažil na vlastnej koži mi nedovolia, aby som takto rozprával :x !!! Človek, ktorý sa vám pred očami vylieči, ľudia s proroctvami, rozprávajúci rôznymi jazykmi a tí, ktorí prekladajú, človek, ktorý po modlitbe rozplače a povie, že končí s doterajším životom a ide žíť lepší život...ak by som mal všetko vyrozprávať...nestačila by mi premenná longtext v databáze :!: .

Vravím...jedna ozajstná skúsenosť s Ním ťa zlomí !!!
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Majky napísal:človek, ktorý po modlitbe rozplače a povie, že končí s doterajším životom a ide žíť lepší život...
mi ukaz jedneho takeho? kua ja som si uz dost prezil na tomto svete a myslim si, ze nikomu som tak neublizil, aby ma niekto za to tak trestal....
su to BLBOSTI....resp. mozno je to ucebnica dejepisu....aj tam mas take opisy miest v minulosti....dokonca som cital clanok, ze oleje, ktore sa pouzivali do zaciatku 19. stor obsahovali cannabis - cize je mozne, ze ludia mali halucinacie a neboli to ZIADNE ZAZRAKY.....co ty na to? ukaz mi 1 dokaz biblie. staci 1! a mozno aj ja uverim....
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majky »

Čo pokladáš za dôkaz? Chceš vidieť a zažiť veci, ktorých som bol svedkom ja? Nevieš si predstaviť, aké veci sa dejú... . Myslíš, že by som tu písal, ak by to neboal pravda?

Čo pokladáš za dôkaz?
Napísať odpoveď