Ako spravim pocitacovy program?
-
Curtis Jackson
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Ako spravim pocitacovy program?
poradte mi niekto ako spravym program hocijaky aj na pisanie len tak
-
audiotrack
VIP
Re: AKO SPRAVYM POČITAČOVÝ PROGRAM?
najpr sa musíš naučiť v niečom programovaťCurtis Jackson napísal:poradte mi niekto ako spravym program hocijaky aj na pisanie len tak
heh...to si mu poradil...ja som sa pokusal c++ , ale je to hotovajumper napísal:kup si knizku c++ a zacni od zaciatku neni to lahke tak gl
myslim ze najprv treba nazbierat vseobecne info(co sa tym da dosiahnut a tak dalej) a skombinovat to stym co vlastne chces. S toho by si mal usudit ci sa tou chces venovat alebo je to len chvilkova euforia...
-
audiotrack
VIP
no ja si myslím že nieje najlepšie začínať s týmto jazykom. Nech začne od základov, čo je Pascal. Ten by mal ovládať každý programátor. A potom by som prešiel na Delphi ak chce aj grafické prostredie, lebo je veľmi podobný pascalu. A až potom by som prechádzal na C++. Tam by sa nanovo učil syntax, ale už by tomu rozumel. Teda aspoň ja som takto začínal a sa mi zdá že je to tak najrozumnejšie.jumper napísal:kup si knizku c++ a zacni od zaciatku neni to lahke tak gl
A prečo nenapíšeš:"Ako sa naučím písať?:)"Curtis Jackson napísal:poradte mi niekto ako spravym program hocijaky aj na pisanie len tak
-
will.i.am
Darca
Uz si ma predbehol, ale tiez som chcel napisat. Zacni pravopisom a potom uvazuj o programoch...warezman napísal:A prečo nenapíšeš:"Ako sa naučím písať?:)"
A inak... Ked sa naucis ten pravopis, zacni sa ucit nejaky programovaci jazyk. Pascal je zeklad, takze ked si daval v skole pozor, mozes pokracovat napr. s Delphi, lebo je to zalozene na Pascale...
Ale je kopu inych, napr C++ a pod.
tazko .... a urcite nie rychloCurtis Jackson napísal:poradte mi niekto ako spravym program hocijaky aj na pisanie len tak
-
Curtis Jackson
Expert
Pochop už konečne nikto ťa nič nenaučí,(pokial nemáš 20000 na účteCurtis Jackson napísal:hej hej hej ludia!!! diki za rady a tipi na knižky ale ja som chcel vedieť ako sa to roby a ni-e ako sa naučim pisať!!!
Navrhujem LOCK.
Zaklady ta nauci aj vysoka skolawarezman napísal:Pochop už konečne nikto ťa nič nenaučí,(pokial nemáš 20000 na účte)nič nebude zadarmo,všetko sa musíš naučíť sám.Ak chceš poradiť tak použi google,jednoducho si tam napíš programovanie a niečo ti už nájde,prečítaj si dáky ten článok aby si mal aspon šajnu o tom čo vôbec programovanie je.
Navrhujem LOCK.
tipy...pokial uz vies programovat, tak sa zamysli nad tym, na co by ten program mal sluzit. Ked budes mat aku-taku predstavu tak skus vymysliet zakladne algoritmy a tie potom prepis do programovacieho jazyka. Daj tomu graficke prostredie, dolad a mas program.Curtis Jackson napísal:hej hej hej ludia!!! diki za rady a tipi na knižky ale ja som chcel vedieť ako sa to roby a ni-e ako sa naučim pisať!!!
Velmi uzitocnou vecou je pouzivanie funkcii, program ma menej riadkov a je mensia sanca ze sa pomylis.
Vyvaruj sa pouzivaniu mnohych premennych, niekedy sa da jedna vyuzit viackrat - usetris trosku pamate.
Toto boli take vseobecne tipy, ked uz mas nejaku predstavu a chces poradit, tak to sem napis.
On urcite nevie programovat a ma 13 rokovGothaR napísal:tipy...pokial uz vies programovat, tak sa zamysli nad tym, na co by ten program mal sluzit. Ked budes mat aku-taku predstavu tak skus vymysliet zakladne algoritmy a tie potom prepis do programovacieho jazyka. Daj tomu graficke prostredie, dolad a mas program.
Velmi uzitocnou vecou je pouzivanie funkcii, program ma menej riadkov a je mensia sanca ze sa pomylis.
Vyvaruj sa pouzivaniu mnohych premennych, niekedy sa da jedna vyuzit viackrat - usetris trosku pamate.
Toto boli take vseobecne tipy, ked uz mas nejaku predstavu a chces poradit, tak to sem napis.
To tiez, ale nie vsade sa na informatike robi v Pascali. Niekde vobec neprogramuju alebo "programuju" v ComLogu. Sice keby sa nato zameral a vybral si v 4. rocniku seminar tak tam by ho naucili zaklady Pascalu. Ale nato ma chlapec este dost casugwixt napísal:hadam aj stredna