ja svemdomie chapem podla poucky krestanskej.... a ta hovori ze kazdy si uvedomuje zle aj dobre veci,a ak neieje pokrsteny ale riadi sa "Bozim hlasom v kazdom z nas",ma nadej na vzkriesenie pre vecny zivot...Vitalij napísal:ja neviem kolko toho vies o domorodych kmenoch. ale tam sa o svedomi vobec neda rozpravat j ten priklad je irelevatny lebo je zatazeny tvojim pohladom na vec. domorodec tak neuvazuje. Myslis ze ked kanibali jedia cloveka tak potom si spytuju svedomie? nie pre nich to je zvyk a tradicia a primitivny clovek malokedy uvazuje o tychto zvykoch. a potom tam mas cinitele ako sila verejnej mienky, a tabu, podpora nabozenskeho ritualu, sila donutenia. Ved tam nie je sloboda jedinca tak o jakom svedomi tam chces rozpravat. Chces mi povedat ze mravne principy su aktivne volene jednotlivcom v kmeni? ved su tam len pasivne prijamne ako nevyhnutna podmienka prezitia. Presadzju tam jednotlivci vlasnte nazory? nie. Chapu tam svoje zaujmy ako nieco odlisne od skupiny? zase nie.
A ked chapes svedomie ako tu klasicku sokratovksu daimoniovsku poucku tak by si to mal pochopit.
skratka uroven svedomia je az tretie stadium vo vyvoji moralky. a domorode primitivne kmene patria do druheho. a zlom tychto dvoch stadii nastal prave v Grecku.
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Na toto existuju len dve slova : SA uvedom!!!jackb napísal:satrosku krot kamo,OK? ak si ateista, daky satanista,alebo daco podobne tak si s tym zi...
ak s niekym/niecim nesuhlasis hned nemusis urazat.IMO je to znak tvojho znizeneho IQ![]()
nikto sa ta nesnazi presvedcit aby si v Boha veril!
len tak BTW,ak by boh nebol,alebo by bol podl teba kkt,ako je mozne ze sa krestanstvo udrzalo uz takmer 2000rokov?![]()
a ak by Boh nebol,ako by doslo vesmirnej prahmote pri Velkom tresku ze prave v danom okamihu sa ma zacat zmrstovat?
-
mastermind
VIP
preco si myslis ze Boh je slaby?? a preco si myslis ze uz nie je krestanstvo tym co bolo??..... cirkev...krestanstvo vydrzalo 2000 rokov a nema dovod na zanik...a kedze cirkev existuje(respektive ti uprimne veriaci)-je to dokaz ze Boh nezanikne a je stale silnyAryan Angel napísal:Krestansky Boh je slaby a preto zanikne. Nebolo to tak vzdy ale krestanstvo uz nie je tym co bolo kedysi.
Boh sa nemeni
to je synderesis. len prva cast vedenia vo svedomi. Svedomie predpoklada tri casti.jackb napísal:ja svemdomie chapem podla poucky krestanskej.... a ta hovori ze kazdy si uvedomuje zle aj dobre veci,a ak neieje pokrsteny ale riadi sa "Bozim hlasom v kazdom z nas",ma nadej na vzkriesenie pre vecny zivot...
Napriklad kedysi sa v Bozom mene Europa branila pred utokmi moslimov, dnes tu na krestanskych uzemiach stoja tisicky mesit. Nieco nepredstavitelne v moslimskych krajinach. Islam je nabozenstvo sily a krestanstvo skazene roznymi vplivmi a pseudohumanizmom nema silu branit sa. Lepsie pomenovanie pre dnesne krestanstvo je -zidokrestanstvo- tak ako sa to uz nebali pomenovat v jednej casti relacie Pod lampou.jannndo napísal:preco si myslis ze Boh je slaby?? a preco si myslis ze uz nie je krestanstvo tym co bolo??..... cirkev...krestanstvo vydrzalo 2000 rokov a nema dovod na zanik...a kedze cirkev existuje(respektive ti uprimne veriaci)-je to dokaz ze Boh nezanikne a je stale silny
Boh sa nemeni
mozno nie je krestanstvo take viditelne(oproti islamu) lebo nie je nasilne...niesu tam ludia-teroristi....ale aj napriek tomu je cirkev silna, velka a vramci moznosti nekonfliktna, samozrejme, co sa tyka uprimne veriacich....Aryan Angel napísal:Napriklad kedysi sa v Bozom mene Europa branila pred utokmi moslimov, dnes tu na krestanskych uzemiach stoja tisicky mesit. Nieco nepredstavitelne v moslimskych krajinach. Islam je nabozenstvo sily a krestanstvo skazene roznymi vplivmi a pseudohumanizmom nema silu branit sa. Lepsie pomenovanie pre dnesne krestanstvo je -zidokrestanstvo- tak ako sa to uz nebali pomenovat v jednej casti relacie Pod lampou.
a okrem toho sila krestanstva nespociva v kvantite ale v kvalite viery...
a dakto si zmyslel ze nie je a lolop tomu veri.... predpokladam ze o krestanstve a o veciach ohladom Boha nevies vela... ak mam pravdu tak sa najprv utvrd ze ci nejaky Boh existuje...lolop napísal:v boha neverim a ani nigdy nebudem je to len vyplod ludskej fantazije !!! dakto si zmyslel ze existuje ta teraz tomu kazdy veri !!!
Ale ved comu mam verit ??? Ked niesu zadne dokazy, take bludy mozem osrat, lolop ma pravdu uverim az ked uvidim...a co nikdy nebude, tak naco verit... Nejaky fanatik sa dobre rano pomodli v ten den ma stastie tak to zvali na boha.... ste chorijannndo napísal:a dakto si zmyslel ze nie je a lolop tomu veri.... predpokladam ze o krestanstve a o veciach ohladom Boha nevies vela... ak mam pravdu tak sa najprv utvrd ze ci nejaky Boh existuje...
BTW: A k utvrdovaniu toho ze ci boh existuje... ako si to ma utvrdit, nic neexistuje su to len domienky a viem o tom svoje lebo segra vo francuzsku na vyske studuje historiu krestanstva, tak ona o tom vie nieco..!!
Ludia,uvedomme sa!Ak verime tak verme,ale nomozme niekoho nutit aby veril tiez.My co verime na kazdom kroku vidime ze Boh je,a ti co ho nevidia,alebo vidiet nechcu nechajme tak,je to ich vec....
len mi nieje jasne preco ked niekto v Boha neveri tak ho uraza
a ze sme chori....IMO su chori ti co neveria,lebo verit v nieco vyssie co vdianie na svete usmernuje patri medzi zakladne psychologicke potreby...
preto ludia uctievali Slnko,planety....
a ze sme chori....IMO su chori ti co neveria,lebo verit v nieco vyssie co vdianie na svete usmernuje patri medzi zakladne psychologicke potreby...
nexat to tak??...ak si veriaci(z tvojich prispevkov je poznat ze si) mal by si im zvestovat pravdu o Svatom Pisme a nie nexat ho takjackb napísal:Ludia,uvedomme sa!Ak verime tak verme,ale nomozme niekoho nutit aby veril tiez.My co verime na kazdom kroku vidime ze Boh je,a ti co ho nevidia,alebo vidiet nechcu nechajme tak,je to ich vec....
niektorych brzdi ale niektorych pohana dopredu. niekto vidi v Bohu zmysel zivota a nazvat to psychologicky defekt je prehnane.Spoty napísal:no vsak prave... svet sa vyvija .. mozno sa dnes ludia dokazu zaobist aj bez viery co to vies ? a veriaci maju len psychologicky defekt, ktory ich brzdi....
(myslienka- nepripisujte mi jej obsah za vlastny)
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Poznas vec zvanu ID? Inteligentny Dizajn... Vdaka istym ludom ju na skolach neucia i ked tym padom su skoly v dnesnej "demokratickej" spolocnosti tym padom orientovane LEN na Darwinovu teoriu...(ktoru mimochodom sam ku koncu odvolal...Retne napísal:Ale ved comu mam verit ??? Ked niesu zadne dokazy, take bludy mozem osrat, lolop ma pravdu uverim az ked uvidim...a co nikdy nebude, tak naco verit...
-
fuCKYou
Medium Professional
moslimovia niesu teroristijannndo napísal:mozno nie je krestanstvo take viditelne(oproti islamu) lebo nie je nasilne...niesu tam ludia-teroristi....ale aj napriek tomu je cirkev silna, velka a vramci moznosti nekonfliktna, samozrejme, co sa tyka uprimne veriacich....
-
p4ra
Redeemer
Islam nekaze vrazdit, zabijat, nicit a pod., v Korane to pisane nie je, len fanatici si to zle vysvetluju a co je smutne, aj normalny narod a normalni ludia si to cim viac pripustaju.jannndo napísal:mozno nie je krestanstvo take viditelne(oproti islamu) lebo nie je nasilne...niesu tam ludia-teroristi....ale aj napriek tomu je cirkev silna, velka a vramci moznosti nekonfliktna, samozrejme, co sa tyka uprimne veriacich....