Overclocking
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
vrso2 > viem co si tym chcel povedat. Veci sa maju tak ze je ista hranica kedy ti uz zdroj nepomoze k lepsiemu vysledku. Napr. Dam tam 300W Eurocase tak to bude padat, prip. z toho nedostanem nic viac ako default. Flaknem tam 420W enermax, dosiahnem super hodnoty, pri dalsej vymene za kvalitny zdroj (500-600W kvalitna znacka) uz lepsie vysledky nedostanes, pretoze si narazil na hranicu cpu/vga, nie na hranicu zdroja. Myslim ze to je nam obom jasne. A co sa tyka zdroj vs. pipelines, tak tam nie je absolutne ziadna zavislost. Musis mat stastie na neposkodene (a iba vyrobcom uzamknute) pipky.
-
vrso2
Amateur
jasan
jasne, chapem, ze odomknutie pipelines nema nic spolocne z napajanim. Ja som mal na mysli, ze pri taktovani GPU zacina vytuhavat grafika, lebo tam uz je ozaj potrebne stabilne napajanie. Priznam sa, ze som skusal 3Dmark05 pri odomknutych zvysbych 4 pipelines, ale vyrazny rozdiel som nespozoroval, co ma dost prekvapilo. Skoda, ze som " zazidacil" a kupil lacnejsi noname power supply 
Kazdopadne si rozumieme, ze aj zdroj ma podstatnu rolu pri OC. Ide o to, radsej kvalitnejsi a drahsi 400W zdroj ako 600W taivansku sracku
Kazdopadne si rozumieme, ze aj zdroj ma podstatnu rolu pri OC. Ide o to, radsej kvalitnejsi a drahsi 400W zdroj ako 600W taivansku sracku
Re: jasan
sorry, ale skoro vsetko pochadza z taiwanuvrso2 napísal:jasne, chapem, ze odomknutie pipelines nema nic spolocne z napajanim. Ja som mal na mysli, ze pri taktovani GPU zacina vytuhavat grafika, lebo tam uz je ozaj potrebne stabilne napajanie. Priznam sa, ze som skusal 3Dmark05 pri odomknutych zvysbych 4 pipelines, ale vyrazny rozdiel som nespozoroval, co ma dost prekvapilo. Skoda, ze som " zazidacil" a kupil lacnejsi noname power supply
je normalne, ze mi bezi Prime95 test 12 hodin v pohode, ale ked Prime95 vypnem, dam restart PC, tak BIOS hlasi chybu v nestabilite? Podotykam, ze ked dam PC vypnut a potom ho zapnem, tak je to v pohode 
Sempron 2800+@1952MHz, 42°C pri zatazi, taktovanie iba frekvenciou
doska ASUS K8N, RAM 256@333
*robil mi to aj pri nizsich frekvenciach ~1896Mhz
ST1 ak chcete vedieť vtedy ešte nevedel že hodnota AUX znamená teplotu čipsetu na doske tak to poplietlo aj mňa..no a on má ge force MX440 64 MB a taktol ju až na aké hodnoty že sa mi až rozum zastavil a drží mu to pekne...nemá s tým problémy mal tam iba 3 chladiče ale nechápem ako mu to mohlo vydržať...
mám takisto akurát že Taktnem cez Core Center čo je taká super utilitka od MSI na taktovanie procáka.iceCream napísal:je normalne, ze mi bezi Prime95 test 12 hodin v pohode, ale ked Prime95 vypnem, dam restart PC, tak BIOS hlasi chybu v nestabilite? Podotykam, ze ked dam PC vypnut a potom ho zapnem, tak je to v pohode
-
misokgb
King
To ti spravilo pre to, ze si nelockol PCI frekvenciu, IDE radic je pripojeny na PCI zbernicu, vysoka frekvencia (default 33MHz) nezvladla spravne obsluzit radic a preto ti "odpiekla" system...dekarbon napísal:Ja som sa zo svojím celleronom 2.40 ghz 128 kb L2 chache dostal až na 2.8 ghz a potom mi to odpálilo systém a musel som reinštalova� v pokoji mal CPU 51 stupňov