Presne o tomto hovorim, ze proste ostatni nemaju na to, aby sa postavili proti terorizmu, narozdiel od USA, kt. disponuju peniazmi, arzenalom a schopnostami. Druha stranka veci, ze Americania vsetko, aby zachranili svoje zaujmy, ako je to napr. vidiet v tom dokumente, v teme USA, kt. som postoval. Ja som na 99% presvedceny po zhliadnuti, ze za padom WTC su samotni Americania.azimut3 napísal:Proti terorizmu sa bojovat musi. tu nejde len o Americanov, ale o cely svet. Niekto proti teroristom bojovat musi, ak to neurobime mi Europania, urobia to Americania. Alebo je lepsie len sa prizerat, ako hinu dalsi civili?
Ste za to, aby sa celosvetovo bojovalo proti terorizmu?
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Utoky 9/11 boli len zamienkou k tomu co sme mohli vidiet v Afganistane, Iraku a kvoli comu sa samotni radovi Americania doma vzdali nemalej casti svojich prav. Taktiez si treba uvedomit, ze dolar ako mena je uz pomerne dlho kryty nie zlatom, ale ropou.azimut3 napísal:Na tom nieco bude. Americania dotedy nic s terorizmom nerobili. Je mozne, ze by sa sami chceli takto prebudit????
PS: Tzv. "boj proti terorizmu" je pre administrativu USA vylucne o peniazoch, presnejsie o oddialeni nevyhnutneho padu USD...
azimut3, teroristi- "ti pravi"- tu boli aj pred utokmi 9/11... "Niekto" sa vsak prave od utokov 9/11 usilovne snazi o to, aby boli jeho problemy problemami celeho sveta, pricom samotny boj proti terorizmu je v skutocnosti len formalne ospravedlnenie otvoreneho porusovania medzinar. prava etc. Co mal napr. taky Saddamov rezim v Iraku spolocne s medzinarodnym terorizmom, ci konkretne s organizaciou Al_Kaida, s ktorou bol Saddam spojovany prave Americanmi? Samotne USA napokon boli nutene priznat, ze NIC... V skutocnosti sa USA obavali toho, ze Saddam sa realne pripravoval realizovat obchod s ropu v €, co by s velkou pravdepodobnostou vyvolalo retazovu reakciu, $ by padol a ekonomika USA by sa zrazu ukazala v plnej nahote svojich realne nekrytych penazi... Nasledna okamzita inflacia $ by mala pre ekonomiku USA katastrofalne nasledky. That´s it
azimut3, ja o voze, ty o koze... Opakujem, pokial hovoris o prevencii proti terorizmu, treba tiez odpovedat na otazky ako napr. co mal Saddamov rezim spolocne s medzinar. terorizmom? BTW. pozadie utokov v Londyne podobne ako utoky 9/11 vyvolavaju mnoho otaznikov, pricom Francuzskom si zrejme myslel utoky v Madride (v Spanielsku). Keby rovno malo byt vsetko podla toho ako nam je servirovane oficialnymi mediami, Anglicania si za svoju slepu podporu USA v ilegalnych medzinar. operaciach zasluzia rovnaky pristup ako USA, Spanieli za svoju vtedajsiu politiku taktiez (tam sa vsak zahr. politika v tejto suvislosti po volbach zmenila). Avsak ako som uz spomenul, ja za pricinami novodobeho boja proti terorizmu vidim sucasnu administrativu USA (niektore dovody som uviedol vyssie). Takze aby sme si rozumeli, tazko je mi pisat o nejakom boji proti terorizmu, ked sa tym v skutocnosti vidim uplne ine zaujmy a na zaklade konkr. faktov si myslim, ze za utokmi 9/11 su samotne USA. Za tychto podmienok odmietam hovorit o akejkolvek prevencii tak ako je prezentovana USA a ich spojencami, tak ako by som nedokazal odsudit niekoho za cin, ktory v skutocnosti spachal ten kto dotycneho z daneho cinu obvinil a bez procesu zaroven odsudil.
PS: To, co vo svete rozputala agresorska zahranicna politika USA a jej spojencov je uz druha vec... (akcia vyvolava reakciu).
PS: To, co vo svete rozputala agresorska zahranicna politika USA a jej spojencov je uz druha vec... (akcia vyvolava reakciu).
-
azimut3
Medium Expert
Tomasito, v tejto teme sa jedna o celosvetovy terorizmus a nie len o Sadama. Samozrejme, ze ON sam nemal so svetovym terorismom nic spolocne, aj ked to neviem potvrdit, mozem hadzat len domnienky, tak ako aj TY.
Ps: Myslel som Francuzko, lebo za terorizmus povazujem aj podpalacstvo, ktore sa v poslednej dobe rozsirilo vo Francuzku. A dakujem za doplnenie. Uplne som zabudal na chudakov Spanielov.......
Ps: Myslel som Francuzko, lebo za terorizmus povazujem aj podpalacstvo, ktore sa v poslednej dobe rozsirilo vo Francuzku. A dakujem za doplnenie. Uplne som zabudal na chudakov Spanielov.......
azimut3, Pokial ide o Saddama a to, ze spojenie medzi jeho rezimom a terorizmom, konkr. Al-Kaidov sa nepotvrdilo.. toto nie su ziadne domnienky, ale fakt, ktory napokon priznala aj administrativa USA, rovnako ako bola nutena priznat, ze Saddamov rezim nevlastnil zbrane hromadneho nicenia (v oboch pripadoch islo o hlavne dovody utoku na Irak). Pokial ide o ten celosvetovy terorizmus, stojim si za tym, co som napisal vyssie, pricom za najvacsich teroristov povazujem USA, ich spojencov pri vsetkych utokoch v rozpore s medzinar. pravom a v neposlednom rade aj Izrael v dosledku jeho oficialnej statnej politiky...
Ad. Francuzsko: Tamojsiu situaciu kludne spajaj s celosvetovym bojom proti tzv. terorizmu, v skutocnosti je to o inom. Francuzi doplacaju na svoju imigracnu politiku a snahu o multikulturnu spolocnost. Bodaj by situacia v Francuszku bola mementom aj pre ostatne krajiny, v mnohych pripadoch uz dnes premnozene kulturne odlisnymi mensinami. Ja osobne som napr. dost zdeseny z toho, co je uz dnes vo Viedni, par km od nasho hlavneho mesta.
Ad. Francuzsko: Tamojsiu situaciu kludne spajaj s celosvetovym bojom proti tzv. terorizmu, v skutocnosti je to o inom. Francuzi doplacaju na svoju imigracnu politiku a snahu o multikulturnu spolocnost. Bodaj by situacia v Francuszku bola mementom aj pre ostatne krajiny, v mnohych pripadoch uz dnes premnozene kulturne odlisnymi mensinami. Ja osobne som napr. dost zdeseny z toho, co je uz dnes vo Viedni, par km od nasho hlavneho mesta.
-
azimut3
Medium Expert
Pokial ide o toto, tak s malimi vyhradami suhlasim, nespajam to vsak s celosvetovim terorizmom, skorej s terorizmom na svete. Ale pokial ide o Sadama, tak neverim ani fingovanym faktom, ktore potvrdila administrativa USA. Ty totiz toho uz natrepali dost preto, aby ich tvrdeniu clovek neveril v ziadnom ohlade. Ale je to len vec nazoru, takze ti ten tvoj neberiem, aj ked mam iny. . .Tomasito napísal:[ Francuzi doplacaju na svoju imigracnu politiku a snahu o multikulturnu spolocnsot. Bodaj by situacia v Francuszku bola mementom aj pre ostatne krajiny, v mnohych pripadoch uz dnes premnozene kulturne odlisnymi mensinami. Ja osobne som napr. dost zdeseny z toho, co je uz dnes vo Viedni, par km od nasho hlavneho mesta.
Ake "fingovane fakty"? Ja som reagoval na to, ze to, co USA pred svetom v suvislosti s utokom na Irak prezentovali ako jasnu- dokazanu- vec, napokon boli nuteni zobrat spat, pretoze ani jeden z nimi prezentovanych dovodov sa nepotvrdil... prave naopak- boli vyvratene, pricom vtedajsi minister zahr. veci USA Powel sa dokonca neskor vyjadril v zmysle, ze uz pri jeho prezentovani tychto dovodov pred BR OSN- ktora napokon aj tak mandat pre tuto operaciu USA neudelila- boli v jeho administrative ludia, ktori vedeli, ze tieto dovody za nezakladaju na pravde (presny citat som myslim uvadzal prave v tejto teme). Ucel to vsak splnilo, kedze sa naslo par "tradicnych" spojencov, ktori im to spapali aj s navyjakom a nie len v tomto USA slepo podporili. Pokial citam podstatu toho co pises v tejto suvislosti, tu sa praveze konecne zhodneme... Ak mas iny nazor...azimut3 napísal:Ale pokial ide o Sadama, tak neverim ani fingovanym faktom, ktore potvrdila administrativa USA. Ty totiz toho uz natrepali dost preto, aby ich tvrdeniu clovek neveril v ziadnom ohlade. Ale je to len vec nazoru, takze ti ten tvoj neberiem, aj ked mam iny. . .
Trochu neskoro ale nedalo mi to, je to na prvej strane, a smerovane na t0m4s3-ho
Amerika je moderator sveta, mysli si ze moze vsetko, a porusuje pravidla (ci uz moralne, alebo akekolvek ine)
Les, pri vsetkej ucte k tvojmu americkemu obcianstvu, presne to, za co si vynadal t0m4s3-mu robi AMERIKA celemu svetu, a v omnoho vacsom meradle, teraz som proti tebe pouzil tvoju zbran, lebo to co si napisal volalo do nebies, pretoze toto bol jasny dokaz americkej hluposti a naivity.Les napísal:Na toto som sa ta nepytal. Ale ved vidno podla tvojich prispevkov, ze IQ asi vysoke mat nebudes, uz len preto, ze si v "zlej nenavidenej" Amerike v zivote nebol. Vies o tom velke hovno, ked sa ta nieco opytam, tak to stale presnerujes na Ameriku. Za to, ze si moderator, si dovolujes az prilis vela a casto krat- ak nie vzdy to vyuzivas vo svoj prospech. Tak ako aj teraz. Si moderator, tak si myslis, ze mozes tiez porusovat pravidla nikto ti nic nemoze. Zial.
Amerika je moderator sveta, mysli si ze moze vsetko, a porusuje pravidla (ci uz moralne, alebo akekolvek ine)
Amerika nechce minimalizovat terorizmus, amerika chce zabranit inym aby ohrozovali globalnu vladu ameriky. Kedze uz vladne, a ROBI si CO CHCE A KEDY CHCE!Les napísal:Treba zminimalizovat teorizmus na minimum. Inak nas ovladnu a budu vyhrozovat a robit co chcu a kedy chcu. Co s tychto dvoch si vyberies?
-
azimut3
Medium Expert
Nie je to zla myslienka, nieco na tom vsetkom asi bude. Vie mi vobec dakto napisat co chce Amerika v konecnom dosledku dosiahnutgandus napísal:amerika nechce minimalizovat terorizmus, amerika chce zabranit inym aby ohrozovali globalnu vladu ameriky. Kedze uz vladne, a ROBI si CO CHCE A KEDY CHCE!
azimut3, USA su obetou samych seba, resp. ekonomickych krokov, ktore si svoju dan skor ci neskor vypytaju. Uz som ti o tom pisal na predchazdajucej strane... USA terorizmus, resp. nepriatela potrebuju, aby bojom proti tomuto nepriatelovi mohli ospravedlnovat kroky, ktore su mnohokrat v rozpore ci uz s moralnymi hodnotami, alebo hodnotami obsiahnutymi v medzinar. prave. V skutocnosti vsak ide o uplne ine zaujmy... najma ropa, udrazie dolaru ako referencnej meny v celosvetovom obchode s ropu etc. USA len oddialuju pad svojej meny a pretoze ziju na ukor buducnosti, je len otazkou casu, kedy tento pad pride...
PS: Dovtedy sa vsak budu snazit akymikolvek prostriedkami tento pad oddialit a ja sa obavam len toho, aby sa v konecnom dosledku pod hrozbou padu ich ekonomiky nevyprovokovali globalny konflikt v podobe WW 3 (samozrejme sa postaraju o to, aby sa o zaciatok tohto konfliktu "na oko" postaral niekto iny- vid. WTC, ci sucasna situacia okolo iranskeho jadr. programu).
PS: Dovtedy sa vsak budu snazit akymikolvek prostriedkami tento pad oddialit a ja sa obavam len toho, aby sa v konecnom dosledku pod hrozbou padu ich ekonomiky nevyprovokovali globalny konflikt v podobe WW 3 (samozrejme sa postaraju o to, aby sa o zaciatok tohto konfliktu "na oko" postaral niekto iny- vid. WTC, ci sucasna situacia okolo iranskeho jadr. programu).
-
azimut3
Medium Expert
Tomasito, az z tejto stranky veci som si uvedomil, ze mas pravdu a ospravedlnujem sa za predosle moje nejasnosti. Je pravda, ze USA sa len tak lachko nechcu nechat utopit, a tak radsej stiahnu cely svet zo sebou. Koniec koncov, WW3 raz bude - co je urcite zle, a urcite v nej budu figurovat USA. Mas teda pravdu, musime sa obavat USA.
Ale aj tak suhlasim s bojom proti terorizmu ako takemu zlu.....
Ale aj tak suhlasim s bojom proti terorizmu ako takemu zlu.....
azimut3, proti terorizmu ako takemu samozrejme treba bojovat, no zaroven je potrebne opatrne rozlisovat okolnosti, aby si v skutocnosti nebojoval proti niekomu, pre koho je terorizmus poslednou moznostou obrany proti inej forme teroru (odhliadnuc od medzinar. politiky USA napr. politika statu Izrael). BTW. ak si najdes cas, odporucam precitat si tuto temu od zaciatku...
// "Ciastocne" s danou problematikou suvisia aj nasledujuce temy...
USA
Sionizmus
Pod lampou - diskusia o Izraele
Americká vojna s Iránom už začala
Iransky prezident a jeho postoje k Izraelu
Ahmedinedžád: Hitler nového veku, alebo počiatok Armagedonu?
...
// "Ciastocne" s danou problematikou suvisia aj nasledujuce temy...
USA
Sionizmus
Pod lampou - diskusia o Izraele
Americká vojna s Iránom už začala
Iransky prezident a jeho postoje k Izraelu
Ahmedinedžád: Hitler nového veku, alebo počiatok Armagedonu?
...