Router Microcom AD 2651 a zatuhnutie spojenia

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Router Microcom AD 2651 a zatuhnutie spojenia

Príspevok od používateľa ThunderBoy »

Kupil som si tento router, pretoze som chcel mat doma k dispozicii internet nonstop na dvoch pc.
Ale uz si neviem s tymto problemom rady a nikde na forach som o tomto probleme nic nenasiel.
Ide o problem totalneho zatuhnutia netu na mojom PC. Uplne skonci datovy tok a neda sa uz rozchodit (ani pri restarte routeru). Pomoze len restart pc. Nezatuhne router, ten ide v pohode dalej a na druhom pc ide net bezproblemovo dalej. V nastaveni routeru sa neviem vyznat, pretoze manual je k nemu akurat tak na dve veci.
Stiahol som si aj oficialny kompletny manual, ale v EN a aj tak mi nic nepovedal. Je to mozne, ze je chyba v nastaveni routeru, ale vobec neviem, co tam nastavit.
Sietovy kabel som skusal obycajny a aj krizeny. Vadny router nie je, pretoze ako pisem, na druhom pc ide net bezproblemovo.
Skusal som uz aj novy system a robi to aj tak. Mam WinXP SP2, vypnuty win Firewall. V poslednom case pozorujem, ze to vacsinou zamrzne, ked som na chate alebo na dc sietach. No mozno to bola nahoda.
Cital som niekde o probleme prichadzajucich viacerych ip adries. No mozno to s tym nesuvisi.
Nestretli ste sa niekto s niecim podobnym a ako mam tento problem vyriesit? :?
Scorpions
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Scorpions »

Kamos mal tento isty problem,na 1PC to islo a na druhom nie - nakoniec vymenili router a slape to ako hodinky.Niektore routre - najma microcomi od T-Comu a co viem hlavne ked pridu zasielkovou sluzbou tak vsetky blbnu.Mam ho aj ja a uz som ho bol reklamovat lebo stale pri vypnuti vyhadzovalo heslo.Pokial mas moznost tak ho vymen,davaju hned kus za kus.
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ThunderBoy »

Nahodou som si precital moje starsie prispevky a pozeram, ze som tu pisal o probleme s routerom.
Tento problem som uz davno vyriesil. Ak by mal niekto podobny problem, tak uvadzam kde bola chyba.
Nebola chyba v routery ale v pc (konkretne v zakladnej doske).
Nemal som v pc sietovu kartu, ale router bol napojeny na sietovku na doske. Poradil mi jeden kamos, ze mam skusit dat do pc sietovu kartu a napojit to cez nu. Akonahle som to spravil, tak som bol :lol: . Odvtedy s tym nemam ziadny problem. Banalna vec a mesiace starosti :shock:
Napísať odpoveď