BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste zastancami biblie?

Ano
143
41%
Nie
208
59%

Celkom hlasov: 351

Majky
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majky »

Martin44 napísal:..A ked v tej poondenej knihe je tolko zazrakov preco sa zrazu ako naschval nedeju ked uz mame kamery a podobne veci..ked uz sa aj nieco udeje tak to videla nejaka sfetena kur*a alebo totalne nedoverihodny zdroj alebo to nie je nejak zdokumentovane...proste same kraviny. BIBLIA = TOTAL CHOBOTINA
poondenej knihe - keď niečomu nerozmieš, tak to nezhadzuj!

Zázraky sa nedejú :lol:? Prosím ťa, nedaj sa vysmiať. Len ich nechceš vidieť a aj keď by si mohol vidieť, pre svoju tvrdé presvedčenie ich neuvidíš (trošku komplikovane napísané) :wink:. Zázraky sa dejú...to mi ver. Ale veď i o tom som už písal...a pár som ich vymenoval. A nie som starena...takže zázraky sa stávajú i mladým ľuďom... :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

zazraky - opat sa budem opakovat - vec v danej dobe pre danych ludi nevysvetlitelna (pre fyzikov - preco stale vymyslaju nove a nove teorie...superstruny...). Napr. stale nevieme, preco akupunktura lieci. A ona funguje, no dokazte preco... Ako mohli dvaja ludia kracat po vode vedla seba? Ako sa moze pacient chory na rakovinu po tom, ako ho lekari uplne odpisu, zo dna na den vylieci?
keris napísal:lenze vtedy vobec nerozlisovaly medzi politikou a nabozenstvom!! :wink:
uz to viac krat odmietam pisat: Jezis NECHCEL byt politickym kralom, to ze ho zidia vramci svojho chapania a kultury... tak chapali, je ICH problem. Pilat sa ho pytal: si kral zidovsky, odvetil, ty hovoris. Inokedy sa Jezisa pytali to iste a odpoved bola rovnaka, len doplnena o to, ze je i Synom Bozim :D To je cely problem. Zidia cakali MESIASA, on prisiel, no nespravil to, co od neho ocakavali - slobodu od Rimanov - politika... Jezis im/nam dal slobodu, no v trosku dost inom zmysle. :wink:
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erapo »

Majky napísal:Zázraky sa nedejú :lol:? Prosím ťa, nedaj sa vysmiať. Len ich nechceš vidieť a aj keď by si mohol vidieť, pre svoju tvrdé presvedčenie ich neuvidíš (trošku komplikovane napísané) :wink:. Zázraky sa dejú...to mi ver. Ale veď i o tom som už písal...a pár som ich vymenoval. A nie som starena...takže zázraky sa stávajú i mladým ľuďom... :D
tak potom je Bill Gates Boh, bo on robi zazraky... :lol:
Miňo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Miňo »

Mal by som sa nimi riadiť 8)
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

No hodte mi nake zazraky...zazrak uznam jedine ako neobjasneny fyzikalny, chemicky ci iny jav.Nie ako nieco nadprirodzene....
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

ked chcete dokaz ze to co je v Biblii je pravda .... dokazte ze to pravda nie je :wink:
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:No hodte mi nake zazraky...zazrak uznam jedine ako neobjasneny fyzikalny, chemicky ci iny jav.Nie ako nieco nadprirodzene....
- ta čo, nevieš čítať? Prečítaj si....tuším že...môj prvý príspevk v tejto diskusii.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

gwixt napísal:ked chcete dokaz ze to co je v Biblii je pravda .... dokazte ze to pravda nie je :wink:
Tak tomu ani nahodou nechapem.
A pocuj Martin44. Ty asi nevies v com spociva slovo zazrak.
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:ked chcete dokaz ze to co je v Biblii je pravda .... dokazte ze to pravda nie je :wink:
Myslel to dobre...len to trebalo trošičičinku inač napísať :oops:
gwixt
Addict
Addict

Majky napísal:Myslel to dobre...len to trebalo trošičičinku inač napísať :oops:
ok tak teda:

vsetci ti co pozadujete dokaz o tom ze veci opisovane v Biblii su pravdive .... mam pre vas protiotazku - dokazte ze to pravda nie je

(dufam ze to uz je zrozumitelnejsie, robil som co som mohol :wink: )
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:ok tak teda:

vsetci ti co pozadujete dokaz o tom ze veci opisovane v Biblii su pravdive .... mam pre vas protiotazku - dokazte ze to pravda nie je

(dufam ze to uz je zrozumitelnejsie, robil som co som mohol :wink: )
ides heslom, "clovek je nevinny kym nie su dokazy ? Ale dnesna realita je ina....podloz dokaz o tom ze nie si vinny inak ta odsudime"
//// Howard J. Blodge - clovek, ktory bol prednasat na SVK pred par mesiacmi.... :roll:
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ale všetko prekrúčaš :lol: - aby ti to vyhovovalo. Ach :P ...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Majky napísal:Hm...som prekvapený, že som našiel takúto diskusiu...o Svätom Písme :shock: .
Prečítal som si názory iných...s niektorými súhlasím s inými nie. Ja osobne čítam. Nikto ma nepresvedčí, že to, čo je tam napísané sú rozprávky, výmysly, blábolky...koniny a iné veci. Veci, ktoré som zažil na vlastnej koži mi nedovolia, aby som takto rozprával :x !!! Človek, ktorý sa vám pred očami vylieči, ľudia s proroctvami, rozprávajúci rôznymi jazykmi a tí, ktorí prekladajú, človek, ktorý po modlitbe rozplače a povie, že končí s doterajším životom a ide žíť lepší život...ak by som mal všetko vyrozprávať...nestačila by mi premenná longtext v databáze :!: .

Vravím...jedna ozajstná skúsenosť s Ním ťa zlomí !!!
To s tym liecenim...to nepokladam za zazrak.
Co sa tyka rozpravania roznych jazykov, tka uz v jednej z podobnych tem doslo k vysvetleniu(Neviem ci Freud ci kto) Proste v podvedomi to clovek mohol pocut ako dieta a nejaky "spustac" otovoril to podvedomie a dotycny zacal rozpravat cudzim jazykom....
A ot ze sa clovek rozplace to je uz o jeho psychike a skusa stale nove veci...to je proste prirodzene....
Takze zazrak je podla mna len fikcia....Podla mna sa da objasnit vsetko...resp bude sa dat...Aj v Pred par storociami si ludia mysleli ze zemetrasenie je trest bozi alebo co a teraz to uz jasne vieme objasnit co to je...alebo kopu inych veci9zatmenie slnka,polarna obloha...)
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

btw. niekde som cital, ze mnisi v minulosti (cca 6.-8. stor.) liecili olejmy obsahujucimi Cannabis....cize sa mohol naskytnut pocit uvolnenia, popripade vyliecenia....a zevraj tym aj Jezis Cristus liecil.....ale to som iba cital v bulvare....len tak pre zaujimavost...nehovorim, ze to nie je pravda, ale moze byt...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

:) No a takto vidite ako sa to da vsetko cele spochybnit.
To o jezisovi som tiez niekde cital myslim +7dni.
A keby to tak napr. aj bolo co nemusi sice byt pravda ak hej tak moze to aj halucinacie navodit a tiez cloveku psychicky pocit zdravia a brat jezisa ako neviem co....
Dobre viem co to robi a pri dlhsom uzivani to dokaze robit strasne sracky z mozgu a clovek si vazne uz moze mysliet hocico...
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:To s tym liecenim...to nepokladam za zazrak.
Co sa tyka rozpravania roznych jazykov, tka uz v jednej z podobnych tem doslo k vysvetleniu(Neviem ci Freud ci kto) Proste v podvedomi to clovek mohol pocut ako dieta a nejaky "spustac" otovoril to podvedomie a dotycny zacal rozpravat cudzim jazykom....
A ot ze sa clovek rozplace to je uz o jeho psychike a skusa stale nove veci...to je proste prirodzene....
Takze zazrak je podla mna len fikcia....Podla mna sa da objasnit vsetko...resp bude sa dat...Aj v Pred par storociami si ludia mysleli ze zemetrasenie je trest bozi alebo co a teraz to uz jasne vieme objasnit co to je...alebo kopu inych veci9zatmenie slnka,polarna obloha...)
- liečenie nie...a dôvod?
- ver, že v podvedomi nepočuješ bežne jazyky z iného kontinentu alebo jazyky, ktoré poznajú už iba znalci starých dejín. A nejde o angličtinu, nemčinu, maďarčinu, polštinu a ani arabčinu :wink: - takže vylučujem i TV, rádio a v prípade mŕtvych jazykov i návštevy rodiny z inej krajiny.
- že sa človek rozplače. Počkaj počkaj, písal som to ináč :x . ...rozplače a povie, že končí s doterajším životom a ide žiť lepšie...tak nejako, či nie? Ľahko je sa oháňať textom vytrhnutým z celku :shock:. Ale to musíš zažiť, ako sa tvrdý frajerkovia rozplačú...zhodia zo seba reťaze, prívesky, dajú do poriadku prefarbenú hlavu, spália CD s divnou hudbou a so sklonenou hlavou pred masou ľudí povedia, ako doteraz žili, ospravedlnia sa za všetko, čo komu urobili...a dnes vedú spoločenstvá :D
- a tie zemetrasenia, veľké vlny (neviem s akým i sa píše cunam*), naše Tatry (vietor a potom oheň)....nie trest! Varovanie....

Hawk....dohovoril som... :wink:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ale ot nie je varovanie to je prirodneny pohyb litosferickych dosiek(zemetrasnenie)na zlomoch vznika zemetrasenie

A btw nic som nevytrhal z kontextu..take som to dal ako si napisal.
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:Ale ot nie je varovanie to je prirodneny pohyb litosferickych dosiek(zemetrasnenie)na zlomoch vznika zemetrasenie
Ja viem, ako vzniká zemetrasenie i veeelke vlny...neboj :wink:

Ale písal som tam toho viac :x
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ved ja netvrdim ze sa nemoze rozplakat aj tvrdy frajer ale nie koli tomu ze by bol boh ale koli tomu ze jeho mysel je na pokraji zrutenia a vychodisko hlada v niecom idealnom co boh ako vymyslene stvorenie(neber doslovne) prenho predstavuje a dava mu akoze nadej na lepsi zivot.A pritom to je on sam co si da nadej.
gwixt
Addict
Addict

erapo napísal:ides heslom, "clovek je nevinny kym nie su dokazy ? Ale dnesna realita je ina....podloz dokaz o tom ze nie si vinny inak ta odsudime"
//// Howard J. Blodge - clovek, ktory bol prednasat na SVK pred par mesiacmi.... :roll:
neviem v akej realite ty zijes ale ja sa riadim prezumpciou neviny :wink:
MArtin44 napísal: No a takto vidite ako sa to da vsetko cele spochybnit.
To o jezisovi som tiez niekde cital myslim +7dni.
A keby to tak napr. aj bolo co nemusi sice byt pravda ak hej tak moze to aj halucinacie navodit a tiez cloveku psychicky pocit zdravia a brat jezisa ako neviem co....
Dobre viem co to robi a pri dlhsom uzivani to dokaze robit strasne sracky z mozgu a clovek si vazne uz moze mysliet hocico...
jasne ... vsetko sa da spochybnit ale to nic nemeni na tom ako sa to skutocne stalo ... ja napr mozem spochybnit tvoju existenciu .. a co?
Napísať odpoveď