a to si pisal ze niesi zarity ateista, ten prispevok hovori za vsetkoMartin44 napísal:Takze zacnem tym ze budhizmus nie je nabozenstvo.
Potom tu niekto povedal ze moze spochybnit moju existenciu...Tak take keci su uz na mna moc.
Dalej som tu cital ze biblia tu bola a bude...mno Bude tu aj Kamasutra a aj tu bola uz veeelmi dlho.
A to ze je pisa ....
BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia
-
Majky
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
No...a Duch Svätý je holubica...alebo ohnivý jazyk, hejže?erapo napísal:ja sa nepytam na Jezisa ale BOHA
Jn 14, 9-11
- myslím, že k tomu nemám čo dodať
Všetko máš v Biblii, tak ju zober a čítaj. Lebo tvoje argumenty a otázky zatial neobstály
-
Majky
Light Expert
Prosím moderátora o zmazanie tohto príspevku....ďakujem. MajkyMajky napísal:No...a Duch Svätý je holubica...alebo ohnivý jazyk, hejže?Niečo ti okopírujem z Biblie: 9 Ježiš mu vravel: „Filip, toľký čas som s vami a nepoznáš ma?! Kto vidí mňa, vidí Otca. Ako môžeš hovoriť: »Ukáž nám Otca?!« 10 Neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne? Slová, ktoré vám hovorím, nehovorím sám zo seba, ale Otec, ktorý ostáva vo mne, koná svoje skutky. 11 Verte mi, že ja som v Otcovi a Otec vo mne. Ak nie pre iné, aspoň pre tie skutky verte! Amen
Jn 14, 9-11
- myslím, že k tomu nemám čo dodať![]()
Všetko máš v Biblii, tak ju zober a čítaj. Lebo tvoje argumenty a otázky zatial neobstályV biblii je odpoveď na každú otázku
.
-
erapo
Light Star
mam asi zlu Novu zmluvu bo ja tam mam, ze Jezis Kristus je synom bozim...Majky napísal:No...a Duch Svätý je holubica...alebo ohnivý jazyk, hejže?Niečo ti odcitujem z Biblie: 9 Ježiš mu vravel: „Filip, toľký čas som s vami a nepoznáš ma?! Kto vidí mňa, vidí Otca. Ako môžeš hovoriť: »Ukáž nám Otca?!« 10 Neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne? Slová, ktoré vám hovorím, nehovorím sám zo seba, ale Otec, ktorý ostáva vo mne, koná svoje skutky. 11 Verte mi, že ja som v Otcovi a Otec vo mne. Ak nie pre iné, aspoň pre tie skutky verte! Amen
Jn 14, 9-11
- myslím, že k tomu nemám čo dodať![]()
Všetko máš v Biblii, tak ju zober a čítaj. Lebo tvoje argumenty a otázky zatial neobstályV biblii je odpoveď na každú otázku
.
-
Stoporko
VIP
preco bol Jezis zranitelny? Lebo na seba zobral na chvilu ludsku podobu, aby si mohol "odskakat" vsetko, co my tu musime prezivat, mohol zomriet a tym vytrpiet rozsudok urceny pre nas.
Pocul som: Ludia sa hadali, ze uveria v Boha, len ak prezije to co oni: zradia ho priatelia, zavrhne ho vlastny otec, bude trpiet, zomrie, spravi nieco nadprirodzene, napr. ze sa narodi z neoplodnenej zeny, uveria v Boha len ak bude plakat, povie aspon raz Mam ta rad, budu sa mu klanat, pokial nespravi ani jedinu zlu vec, neporusi ani jeden zakon a predsa ho odsudia. Zveria sa mu, pokial ho zabiju a vstane z mrtvych. ...a stalo sa.
...He's awaiting you.
Pocul som: Ludia sa hadali, ze uveria v Boha, len ak prezije to co oni: zradia ho priatelia, zavrhne ho vlastny otec, bude trpiet, zomrie, spravi nieco nadprirodzene, napr. ze sa narodi z neoplodnenej zeny, uveria v Boha len ak bude plakat, povie aspon raz Mam ta rad, budu sa mu klanat, pokial nespravi ani jedinu zlu vec, neporusi ani jeden zakon a predsa ho odsudia. Zveria sa mu, pokial ho zabiju a vstane z mrtvych. ...a stalo sa.
...He's awaiting you.
-
Majky
Light Expert
Fakt si myslím, že tu nemá zmysel prispievať, nakoľko niektorí nemajú páru, o čom sa tu vlastne píše....taká diskusia nevedie nikam
.
Ozaj, len strácanie času...
Erapo, toto neber prosím ako urážku - keby si sa trošku tomu rozumel, vedel by si, že na viacerých miestach sa píše - Otec a Syn je jedno a na viacerých Ježiš je syn Boží a ešte sa tam spomína Duch Svätý, ale to je už vysoká škola Biblie
. Teda tvoja Biblia je správna
. Treba to len trošku pochopiť a vedieť isté veci a najmä čítať Bibliu a potom bude všetko trošku iné
. Ako sa môžem baviť ja o výrobe raketoplánu, keď jediné čo viem, je iba aký ma obal
, a trošku ho poznám z vnútka. Myslím, že to isté platí o Biblii v tvojom prípade.
Ozaj, len strácanie času...
Erapo, toto neber prosím ako urážku - keby si sa trošku tomu rozumel, vedel by si, že na viacerých miestach sa píše - Otec a Syn je jedno a na viacerých Ježiš je syn Boží a ešte sa tam spomína Duch Svätý, ale to je už vysoká škola Biblie
-
Majky
Light Expert
Takže k tej zraniteľnosti Ježiša: Ver mi, že to mohlo byt ináč, ale to budeš mať v citáte! Je to z Getsemanskej záhrady, keď išli Ježiša zajať. Potrvrdenie Stoporkoveho príspevkuerapo napísal:ako som sa docital, Jezis bol zranitelny, ale BOH nie....
Citujem ti z Písma: Alebo si myslíš, že by som nemohol poprosiť svojho Otca a on by mi hneď poslal viac ako dvanásť plukov anjelov? 54 Ale ako by sa potom splnilo Písmo, že to má byť takto?" 55 v tú hodinu povedal Ježiš zástupom: „Vyšli ste s mečmi a kyjmi ako na zločinca, aby ste ma zajali. Deň čo deň som sedával a učil v chráme, a nezajali ste ma." 56 Toto všetko sa stalo, aby sa splnili písma Prorokov. Vtedy ho všetci učeníci opustili a rozutekali sa.
Amen
-
erapo
Light Star
Vcera som cital na http://www.bible.com/ v diskusii ako jeden uznavany rakusky vedec vedel vyvratit 2 evanjelia z biblie, na zaklade uplnej malickosti a pisal nieco, ze Jezis bol mozno clovek v minulosti, ale bol to IBA clovek......nato reagoval jeden prispievatel, ze preco si to mysli a on krasne odpovedal: "Ja v to verim!"
a ten prispievatel nereagoval asi 5 dni a potom odpisal: "Na tomto viera nezaklada...." a pritom tam asi mesiac rozoberal bibliu ako naruzivy krestan....
po precitani som pochopil, ze viera moze byt aj proti biblii.....si to precitajte....autor sa vola Charles Daklley
po precitani som pochopil, ze viera moze byt aj proti biblii.....si to precitajte....autor sa vola Charles Daklley
-
Martin44
Professional
Heh.V dnesnej dobe ste sa urcite stretli s ludmi co dokazali ovplyvnit inych ludi(sekty a podobne) ---taktiez biblia ovplyvnila ludi...a preco by tu bibliu nemohli napisat ludia co tiez chceli ovplyvnit ludi aby to vyuzili v svoj prospech?!?
A cisto teoreticky keby to tak bolo a biblia by bola podvrh...CISTO TEORETICKY pre vas.... Co by ste robili potom keby sa zistilo(teoreticky pre vas) ze biblia je jeden podvrh....HM?!? a necem odpovede v style ze to podvh nie je...proste xcem vediet ze co by ste dalej robili ...keby padol vas zivot zalozeny na kuse zdrapu....
A cisto teoreticky keby to tak bolo a biblia by bola podvrh...CISTO TEORETICKY pre vas.... Co by ste robili potom keby sa zistilo(teoreticky pre vas) ze biblia je jeden podvrh....HM?!? a necem odpovede v style ze to podvh nie je...proste xcem vediet ze co by ste dalej robili ...keby padol vas zivot zalozeny na kuse zdrapu....
-
Stoporko
VIP
mna osobne bola Biblia akymsi pozyvajucim plagatom ku Bohu, dalej ma k Bohu viedli rozni ludia, logicka uvaha...
ak uz teraz povies, ze Biblia by nahodou teoreticky nebola pravdiva...a co? Vadi? Ako si sam napisal...pisali ju rozni ludia. Samozrejme sa da polemizovat, ci pisali pravdu... ale to si zrejme nechcel, vsak?
Pointa je taka, ze mnohe veci, a nie len tie okrajove, su potvrdene realitou. Napr. skus sa porozpravat s niekym, kto ma dar uzdravovania, alebo skus sa nejakeho ozajstneho krestana opytat, co preziva pri modlitbe.
...co by sa stalo, keby ti teraz povedali, ze vsetko, co ta na skole ucia, je blud? Uveris im? Aj ked evidentne vidis, ze klamu?
ak uz teraz povies, ze Biblia by nahodou teoreticky nebola pravdiva...a co? Vadi? Ako si sam napisal...pisali ju rozni ludia. Samozrejme sa da polemizovat, ci pisali pravdu... ale to si zrejme nechcel, vsak?
Pointa je taka, ze mnohe veci, a nie len tie okrajove, su potvrdene realitou. Napr. skus sa porozpravat s niekym, kto ma dar uzdravovania, alebo skus sa nejakeho ozajstneho krestana opytat, co preziva pri modlitbe.
...co by sa stalo, keby ti teraz povedali, ze vsetko, co ta na skole ucia, je blud? Uveris im? Aj ked evidentne vidis, ze klamu?
-
Martin44
Professional
Keby som videl ze klamu samozrejme ze sa to ucit nebudem.....
A co preziva clovek pri modlitbe?!? No to iste moze prezivat clovek ked masturbuje pije vodku pivo alebo len tak lezi a sviti nanho slnko.Je to len zalezitost psychiky....a ked do teba odmalicka hustia tie same veci tak je jasne ze sa to na tebe nejako prejavi...tak isto ako ked dieta zneuzivaju v detstve tak z toho byvaju do konca zivota psychicke ujmy...
A co preziva clovek pri modlitbe?!? No to iste moze prezivat clovek ked masturbuje pije vodku pivo alebo len tak lezi a sviti nanho slnko.Je to len zalezitost psychiky....a ked do teba odmalicka hustia tie same veci tak je jasne ze sa to na tebe nejako prejavi...tak isto ako ked dieta zneuzivaju v detstve tak z toho byvaju do konca zivota psychicke ujmy...
-
Stoporko
VIP
1)nepriamo si priznal, ze mam v ostatnych bodoch (uzdravenie...) pravdu
hurra
2)v modlitbe ide o PRIAMY rozhovor s Bohom osobne. Nieco ako vysielacka s domovskou zakladnou. Neviem, aky (a ci vobec) je rozdiel medzi modlitbou "veriaceho" a "neveriaceho," no osbne mozem povedat, ze pokial povazujes splnene modlitby, o ktorych nikto okrem Boha a mna nevie za moje momentalne psychicke pobluznenie...neviem neviem...
sorry.
2)v modlitbe ide o PRIAMY rozhovor s Bohom osobne. Nieco ako vysielacka s domovskou zakladnou. Neviem, aky (a ci vobec) je rozdiel medzi modlitbou "veriaceho" a "neveriaceho," no osbne mozem povedat, ze pokial povazujes splnene modlitby, o ktorych nikto okrem Boha a mna nevie za moje momentalne psychicke pobluznenie...neviem neviem...