willamete
willamete
Je toto jadro celleronov dobré na taktovanie?prosím lebo mám Celleron 1.7 ghz a to má jadro Willamette-128 a doska je tam Mattsonic typ už presnwe neviem ale chcem sa spítať či by to bolo dobré na taktovanie...
-
Komo
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: willamete
k tomu jadru neviem, ale myslim ze ten matsonic hovori za vsetko. nie moc dobre na OC.dekarbon napísal:Je toto jadro celleronov dobré na taktovanie?prosím lebo mám Celleron 1.7 ghz a to má jadro Willamette-128 a doska je tam Mattsonic typ už presnwe neviem ale chcem sa spítať či by to bolo dobré na taktovanie...
Re: willamete
diki moc..Komo napísal:k tomu jadru neviem, ale myslim ze ten matsonic hovori za vsetko. nie moc dobre na OC.
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
dekarbon napísal:Ozaj a ešte jedna vec dosky od výrobcu shutlle asi tak z roku 2002 sú dobré na OC?
Ten procak: neoplati sa to taktovat. Je to velmi stare, pecuce, nevykonne jadro. Tusim 180nm, vysoka spotreba, velky tepelny vykon a samotny vykon nikde, dlha pipeline, malo cache, vysoka latencia cache. Aj keby si to na tej doske pretaktoval, tak to k nicomu nevedie, max. hranica tychto Willamette je 2GHz, vykon ti to absolutne nezdvihne.
Ad doska: Shuttle lepsi, nez Matosnic, no aj tak nic moc. Je na taktovanie urcite lepsia nez Matsonic. Ale vela od toho necakaj, je to taky priemer, pri bodovani na % by som Shuttle ako firme na dosky udelil tak 40% zo 100