Pri pokuse bootovať akúkolvek cd linux distribúciu mi vyhodí
EMM386 Adress line A20 already enabled
FRAME=D000 Kb=32768
mam Dell inspirion 7500 notebook kde mi toto vyhodi
na pc vsetko ide v pohode
EMM386 Adress line A20 already enabled
-
/home/sudruh
Light Expert
Po zapnuti Notebooku ti nebootuje CD (linuxove jadro), ale Caldera DR-DOS.
Je to komercny DOS, rozsireny o mnohe uzitocne funkcie. www.drdos.com
To, ako sa dostal na tvoj disk, ti neprezradim. Pouzivaju ho ruozne programy pri tvorbe bootovacich diskiet - udajne aj partition magic.
EMM386 je memory manager toho DOSu a snazi sa prepnut procesor do ineho rezimu spravy pamate, ale tvoj komp hlasi, ze je to uz "enabled" a povazuje to za chybu a potom skonci.
Cize skus nastavit bootovanie skutocne LEN na CD, alebo nieco "ostrejsie" - vymaz aktivnu particiu na svojom disku.
Je to komercny DOS, rozsireny o mnohe uzitocne funkcie. www.drdos.com
To, ako sa dostal na tvoj disk, ti neprezradim. Pouzivaju ho ruozne programy pri tvorbe bootovacich diskiet - udajne aj partition magic.
EMM386 je memory manager toho DOSu a snazi sa prepnut procesor do ineho rezimu spravy pamate, ale tvoj komp hlasi, ze je to uz "enabled" a povazuje to za chybu a potom skonci.
Cize skus nastavit bootovanie skutocne LEN na CD, alebo nieco "ostrejsie" - vymaz aktivnu particiu na svojom disku.
-
/home/sudruh
Light Expert
ja som tým chcel povedať, že sa "musia" naformatovať, ale samozrejme je lepsie, ked si instalator naformatuje sam./home/sudruh napísal:V podstate staci zmazat a znova vytvorit tu particiu z ktorej bootuje PC (aktivnu) - formatovat nemusis, lepsie je to nechat na samotny Linuxovy instalator, nemam dobre skusenosti s formatovanim vopred.