Madari nas zachrania!

Diskusie na politické témy...

Suhlasite so mnou?

Vacsinou ano
53
11%
Vacsinou nie
429
89%

Celkom hlasov: 482

Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

p4ra napísal:Ale v pohode, ja ti ani nehovorim, aby si mi veril, kludne ver vsetkemu, co sa popise na tych weboch. A co take nadstandardne maju Madari tuto? Ja som pisal par stran dozadu, ze co mi vadi, to je pravda, ale nemaju nic nastandardne, co by obmedzovalo ktorehokolvek Slovaka v normalnom zivote.

A nie su Cigani, ale Romovia.
V com spociva nadstandardnost postavenia madarskej mensiny na Slovensku som predsa uvadzal takmer vo vsetkych z poslednych prispevkov (madarska univerzita, predseda parlamentu, podpredseda parlamentu, minister skolstva,...). BTW. obmedzujuce je uz to, ked ta niekto na Slovensku v urade oslovi "tesik" (vid. pripad z ministerstva vyssie). NIKTO tu pritom nepoukazuje na to, ze ho to "obmedzuje"- preto neodputavaj pozornost od toho, na co si bol doteraz dotazovany...

Ad. cigan: Slovnik Slovenskeho jazyka nepozna pojem "róm", ale "cigáň", pricom ja som Slovak, t.j. pisem po slovensky.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Tomasito: S tym "tesik" som pisal aj ja, ze mi to vadi, ale nevadi mi to v tom pripade, ked pridem do Komarna a zacne takto: "Prosim, tesek?" (alebo, ako sa to uz pise). Podla mna je to vtedy v pohode. A nevadi mi, ked vie plynule po slovensky, aj po madarsky. A myslim si, ze ministri a ludia na vysokych postoch s tymto problem nemaju. A rozpravaju v pohode, aj slovensky, aj madarsky, aj ked maju prizvuk (vid Bela Bugar).
Tomasito
VIP
VIP

p4ra, o tomto tu predsa nikto nepise.
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

Ked tu mame u nas Ukrajinske gymnazium na Slovensku , dokonca aj Bulharske gymnazium A.Boteva prečo by tu niekomu mala vadit Madarska vysoka skola.
Tomasito
VIP
VIP

Linkman, pretoze medzi gymnaziom a univerzitou- akademickou podou- je dost velky rozdiel. Preco myslis, ze v inych krajinach aj pocetne mensiny nemaju svoju univerzitu- na rozdiel od strednych skol? Prestanme sa konecne tvarit, ze to je bezna vec...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Skusme takto: Co je lepsie? 100 negramotnych, nevzdelanych Madarov alebo 100 vysokoskolskych vzdelanych Madarov, kt. mozu byt prospesny nam vsetkym?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

p4ra napísal:Skusme takto: Co je lepsie? 100 negramotnych, nevzdelanych Madarov alebo 100 vysokoskolskych vzdelanych Madarov, kt. mozu byt prospesny nam vsetkym?
osobne 100 negramotnych Madarov na madarskej strane dunaja...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:osobne 100 negramotnych Madarov na madarskej strane dunaja...
Ako mozes takuto sprostost povedat? A mna odsudzujes?
Tomasito
VIP
VIP

Kazdy sikovny obcan SR hlasiaci sa k madarskej narodnosti moze predsa studovat na ktorejkolvek slovenskej univerzite :roll:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Kazdy sikovny obcan SR hlasiaci sa k madarskej narodnosti moze predsa studovat na ktorejkolvek slovenskej univerzite :roll:
To je jasne, ale niektori by sa mozno radsej vzdelavali v ich rodnom jazyku. Mozno im to ide lepsie, tak preco im to nepovolit? Ale za tu cenu, ze stale budu vediet, ze su na Slovensku a budu ovladat bezproblemovo slovensky jazyk.
Tomasito
VIP
VIP

p4ra napísal:To je jasne, ale niektori by sa mozno radsej vzdelavali v ich rodnom jazyku. Mozno im to ide lepsie, tak preco im to nepovolit? Ale za tu cenu, ze stale budu vediet, ze su na Slovensku a budu ovladat bezproblemovo slovensky jazyk.
Ked maju moznost studovat na slovenskych univerzitach, dokonca v madarskom jazyku (napr. fakulta stredoeuropskych studii UKF v Nitre), nevidim jediny dovod. Nuz a pokial im studium v madarcine ide lepsie ako v slovencine, nieco nie je v poriadku. BTW. kto im brani studovat v jazyku narodnosti, ku ktorej sa hlasia? Prosim, ak chcu studovat na madarskej univerzite, mozu studovat v Madarsku. Uz si konecne odpovedz na otazku, preco v inych krajinach nemaju narodnostne mensiny univerzity.
HardiKrishna
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HardiKrishna »

Falcoxxx napísal:ee, mam riesenie madari za ciaru :D nemam ich rad a stale som nepochopil preco sa nam tu roztahuju??? Roztahujeme sa snad my v madarsku??? Vsak by nas od tial hnali tak preco nezenieme zo Slovenska aj my ich??? :( / a to nie som rasista /
suhlasim uplne ked tu je nejaka mensina nech sa prisposobi, abo nech pali do pi*e ked sa im tu nepaci, aj ked su to prevazne starci ,
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

p4ra napísal:V com ta obmedzuje madarska univerzita v Komarne, kt. je od teba na stovky kilometrov?
kur*a a za koho peniaze bola postavena? by ma zaujimalo kolko slovakov tam studuje!
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:kur*a a za koho peniaze bola postavena? by ma zaujimalo kolko slovakov tam studuje!
Hmm, no ja poznam osobne dvoch Slovakov, kt. sa hlasia k Slovakom a studuju tam. Su z Novych Zamkov.
Vandall
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Vandall »

Myslim ze je zbitocne diskutovat na tuto temu......Madari tu jednoducho nemaju co robit ak niekto hovori ze mu je to jedno tak je Madar a tiez tu nema co robit:((( Jednou velkou pravdou je ze Slovakom patri toto uzemie pravom to vieme z historie a z historie aj vychadzajme. Madari sem prisli ako kocovny narod davno potom co tu boli Slovania. Madari zacali sekat frajerov a Slovensky narod utlacali 1000 rokov. Po rozdeleni Rakusko - Uhorska madari dodnes trpia tym ze prisli o naproduktyvnejsiu cast krajiny pretoze bez nas su iba zobraci a to nevedia dodnes prezit a ich jedinym cielom je co??? predsa opät pripojit Slovensko k Madarsku a prvym krokom bol pokus o vyhlasenie Komarnanskej autonomie pre tych ktory nevedia co je autonomia nech si to nastuduju. Dasim krokom su skoly. Madari si tu zakladaju skoly jedna radost. Uz im chyba len univerziat a mozme to zabalit. A najväcsou drzostou je ze to vsetko financuju zo statneho rozpoctu a to z dani nas Slovakov. Dalej pisat nebudem lebo mam krvny tlak 240 na 190 a trafil by ma slak
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Vandall: Ked si taky mudry, tak by si mal vediet, ze univerzita uz existuje. A teraz dychaj do sacku, aby ti klesol krvny tlak.
Vandall
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Vandall »

nechapem ako niekto moze obhajovat systematicku likvidaciu Slovenskej republiky. Slovenke skolstvo je v r... nemame sa z coho ucit musime platit milin prispevkov rocne, vlada nam chce spoplatnit vysokoskolske studium, budeme si musiet brat pôzicky na to aby sme mohli studovat na vysokej skole a hned po nej zacat splacat poziku. A vrchol vsetkeho je ze Madarom kludne dovolime odhlasovat si peniaze z naaaaaaaaaaaaasho rozpoctu pre madarske skoly a tu nehovorime o milinoch
Zorg
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zorg »

V ramci tejto temy v prevaznej miere suhlasim s nazormi Linkmana a p4ra. Ja proti Madarom nemam absolutne nic. Pravdou je ze ak su obcanmi SR tak by mali ovladat slovencinu bez akychkolvek problemov. Ak ju dany clovek nevie, tak to znaci o jeho ubohosti. Takisto ak pridem do obchodu na juhu SR, tak by ma automaticky mali oslovit po slovensky a nie po madarsky.

Nejaku autonomiu na juhu SR tu rozoberat nemienim, kazdy normalny clovek vie, ze je to absolutne nerealne.

A co sa tyka SMK, tiez by som ju volil radsej ako SNS, Smer, HZDS alebo uplne najhorsie komunistov.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Zorg napísal:Nejaku autonomiu na juhu SR tu rozoberat nemienim, kazdy normalny clovek vie, ze je to absolutne nerealne.

A co sa tyka SMK, tiez by som ju volil radsej ako SNS, Smer, HZDS alebo uplne najhorsie komunistov.
Zdravy nazor cloveka s rozhladom. Vsetko, co sa k tomu da povedat.
Tomasito
VIP
VIP

Zorg napísal:Nejaku autonomiu na juhu SR tu rozoberat nemienim, kazdy normalny clovek vie, ze je to absolutne nerealne.

Nesuhlasim. Bugar v minulosti uz neraz hasil autonomne polemiky poslancov SMK ci uz na regionalnej urovni alebo na urovni tzv. velkej politiky (cit. "Hocikto u nás môže mať svoj názor, dôležitý je postoj strany"). Pokial sa vsak politici strany zalozenej na narodnostnom principe otvorene vyjadruju o moznosti autonomie, pre kazdeho priemerne inteligentneho Obcana by to malo byt urcite memento. A nesuhlasim tiez s poslednou vetou. Ja, ako Slovak, keby som si mal moznost vybrat medzi SNS a SMK, urcite dam hlas SNS, a to napriek tomu, ze tato tradicna strana ma vo vedeni cloveka, ktory zdaleka nema moje sympatie. To co si napisal moze povedat len niekto, kto je sucastou niektorej z mensin, alebo sa ho situacia na Slovensku priamo nedotyka (vid. tvoje bydlisko). Jednoducho je to vec nazoru, pricom ja si s tym tvojim dovolim z vyssie uvedenych dovodov nesuhlasit.
Napísať odpoveď