Situacia v Rusku? Povstane?
-
HardiKrishna
Light Star
Situacia v Rusku? Povstane?
Co si myslite o vyvoji v Rusku , kam smeruju je Putin"mesias" alebo je to len zasterka ? piste..
-
r3sp3ct
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Rusko je veľká krajina, ale je to niečo ako na SVK, je Moskva (Blava) a zvyšok krajiny, možno ešte St. Petersburg.... ich situácia je dosť divoká, odkedy je na svete to, že pomáhali Husajnovi tak to je sila.... ale je dobré, že je aspoň nejaký konkurent USA (ktorá porušila dohody a obišla OSN pri 2 vojnových operáciach)
čo sa Putina týka, ten je dosť pre mňa neznámy, jedno o ňom viem a to to, že bol v KGB vo východnom (alebo západnom) Nemecku (neviem presne) a že posiloval 
Rusko je pekne rozje*ane, milionari a chudaci, ako tu, len este vacsie rozdieli, o dost.. miliardari, vacsinou zidovskeho povodu ako Chodorkovsky a podobni.. stale su tam obrovske zdroje na rozkradanie.. znama ruska mafia (ktora tiez nie je az tak ruska..) Kam smeruje Putin neviem ale Rusko by nas raz mohlo zachranit, vsetkych.

Nebudem tu rozpisovat detaily, pretoze by to bolo na dlhsie, ale ja osobne Putina vnimam pozitivne. V kratkosti... konecne niekto robi v Rusku poriadok a drzi ruskych magnatov na uzde- niektori (napr. Berezovski, Abramovic) sa do Ruska ani neodvazia, pretoze by rovno dopadli ako Chodorkovski a jeho komplici. Situacia v Rusku bola po Jelcinovi dost rozvratena, pricom sa mi pacilo, ako sa Putin dostal k moci... Americania mali podchytenych vsetkych vaznych potencialnych kandidatov na prezidenta, pretoze mali s Ruskom svoje plany, a to najma v zahranicnopolitickych otazkach, no ked sa zrazu objavil Putin, nikto nevedel kto to je- ako sa hovori, vsetkym padli sanky. Udajne za pretlacenim Putina stala NKVD. Jelcin jednoducho s vyssie spominanymi zidmi narobil v Rusku vela problemov a bolo potrebne zacat krajinu davat dokopy. V krajine akou je Rusko sa poriadok nerobi lahko, no Putinovi sa to imho dari. Ak mam byt uprimny, je to jeden z mala politikov, ktori maju moj respekt.
PS: Uz dlhsie sa zhanam po knihe Putin z prvni ruky, takze ak by niekto vedel kde sa da zohnat, bol by som mu za info velmi vdacny (vypredala sa dost rychlo).
PS: Uz dlhsie sa zhanam po knihe Putin z prvni ruky, takze ak by niekto vedel kde sa da zohnat, bol by som mu za info velmi vdacny (vypredala sa dost rychlo).
NKVD (byvala sovjetska tajna policia), v kontexte vyssie myslene skor ako ruska tradicia tzv. "tajneho frontu"/sede eminencie politiky. Na to iste miesto by sa v tom kontexte rovnako hodila nastupkyna NKVD, t.j. KGB, pre ktoru Putin 16 rokov pracoval ako agent, no ktora uz taktiez neexistuje. Tito ludia sa vsak nevyparili a v inych formach nadalej tvoria akusi zakulisnu sucast ruskej politiky- vid. oznamenie Putina za kandidata v jeho prvych prezidentskych volbach. Toto su vsak infos skor kuluarneho charakteru, ktore nemam ako dokazat a o ktorych sa nahlas nehovori. Mozme sa len domnievat, co sa deje v zakulisi politiky.
-
HardiKrishna
Light Star
Podla mnohych Rusov NKVD nadalej drzi krajinu vo svojich rukach,neviem posudit ci to je dobre, ale jednoznacne sa vyvoj v Rusku ubera podla mna dobrym smerom..aj ked tam je dost chudoby , co som videl na vlastnych ociach, bol som v Moskve, je to nadherne mesto, ktoremu v Europa maloktore moze konkurovat, a s tou chudobou je to tak, ako v kazdej metropole.inak to nie je ani v NY, alebo Tokiu..jedina vec sa monepaci , ze mnoho mladych sa priklana k extremizmu , na vine ja asi aj to ze uz len v samotnej moskve zije skoro 1 000 000 azijatov,neohvoriac a tmavsich cecencoch atd..o tom bysa dal napisat roman ..
Putin publicly humiliates oligarch - http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8086549.stm (video)
http://www.freedomliberationmovement.co ... garchs.htm
http://www.somethingjewish.co.uk/articl ... aires_.htm
http://www.freedomliberationmovement.co ... garchs.htm
http://www.somethingjewish.co.uk/articl ... aires_.htm
-
MakeFake
Spammer
Presne tak. A o zamlcovaj genocide a okupacii Cecenska pri, ktorom zomrelo 300 tisic civilistov sa nikde nepise.
V poslednom case zosilneli snahy neruskych statov o samostatnost. Samozrejme Putin a Medvdev maju v tychto statoch dosadenu vladu, ktora ich pekne poslucha.
V kaukazkych statoch su na dennom poriadku nasilnosti, atentaty a podobne veci.
Tiez je v Rusku ohrozena sloboda slova kedze nezavisly a investigativny novinari "nahodou" zomieraju.
Rusko sa tvari ako velky stat a pritom slovanske a krestanske obyvatelstvo vymiera. A moslimovia, ktory maju najvacsiu porodnost teda nebudu Rusku lojalny. Oni si uz robia plany na kalifat.
V poslednom case zosilneli snahy neruskych statov o samostatnost. Samozrejme Putin a Medvdev maju v tychto statoch dosadenu vladu, ktora ich pekne poslucha.
V kaukazkych statoch su na dennom poriadku nasilnosti, atentaty a podobne veci.
Tiez je v Rusku ohrozena sloboda slova kedze nezavisly a investigativny novinari "nahodou" zomieraju.
Rusko sa tvari ako velky stat a pritom slovanske a krestanske obyvatelstvo vymiera. A moslimovia, ktory maju najvacsiu porodnost teda nebudu Rusku lojalny. Oni si uz robia plany na kalifat.
Asi nepridem s nicim novym, ale myslim, ze v Rusku to velmi dlho fungovalo priblizne tak, ako dnes - "vladca" s velkymi pravomovcami, za nim slachta (prisluhovaci rezimu alebo sucasni "oligarchovia"). Samozrejme s malymi prestavkami, kedy sa prerozdelovali majetky a moc. Podla mna ale sotva mozno vymysliet lepsi model usporiadania moci, ktory by udrzal tak obrovsky a narodnostne zmiesany stat pokope. Diskutovat sa ale da o tom, kto by mal drzat majetky miesto tych, ktori ich maju dnes...
V spojitosti s terorizmom a roznorodostou - staci letmy pohlad na historicke mapy... Rusko si tusim mnohi predstavuju ako jednoliaty stat porovnatelny s nejakym klasickym europskym narodnym statom (Nemecko, Francuzsko). Lenze vznik tohoto statu a jeho fungovanie je natolko odlisne od "europskej klasiky", ze mi casto pripada odveci, ked niekto porovnava nejaky "rusky" terorizmus a "ruskych" moslimov v tymi "europskymi" a celkovo - ked niekto pristupuje v tomu statu AKO CELKU ako sucasti Europy a snazi sa ho nejak porovnavat s Europou. Hoci rozpadom ZSSR sa predsa len Rusko tvari trochu jednoliatejsie, to ano... "Historicke centrum" Ruska je jeho europska cast, aj to nie cela. Vsetky ostatne oddavna obyvane uzemia su v podstate kolonie viac ci menej uspesne vclenene do Ruska a viac ci menej posluchajuce centrum. Vsetko neslovanske obyvatelstvo na tychto uzemiach zilo casto davno predtym, nez sa zacalo formovat stredoveke Rusko.
Ja osobne som velmi zvedavy, ako sa to bude s Ruskom a jeho medzinarodnym postavenim vyvijat (nezaujimaju ma ale komorne inscenacie ohladom nejakych rusko-americkych problemikov). Docasne "primerie" s Cinou sa konci, kedze Cina vyhladovo potrebuje zdroje snad z celej Azie, aby dalej rastla tak, ako doteraz a berie aktivitu stopercentne do vlastnych ruk, pricom na Rusko zacina kaslat, resp. sa miesa do diania v oblastich, ktore chcu mat pod palcom Rusi. Tiez som zvedavy, ako sa bude vyvijat cinska kolonizacia Sibiri po tom, co sa zhorsia vzajomne vztahy tychto dvoch molochov. No a samozrejme na to, s kym budu Rusi kamarati...staci si spojit "ukoncenie cecenskej vojny" so summitom Arabskych statov v r. 2003. Po tomto summite kde, hrubo povedane, v podstate doslo k vymennemu obchodu - "vykaslite sa na Cecencov, my vam dame nieco lepsie" to vyzera, ze kamaratmi by mohli byt prave ohovarani moslimovia, ktori maju nejake-tie zdroje, a preto maju velmi dobry dovod nadalej prehlbovat spolupracu s Ruskom.
Nieco si mozno precitat tu:
http://mondediplo.com/2008/12/05russia
(sice nesuhlasim uplne so vsetkym co je tam napisane a nieco uz nie je uplne aktualne, ale ako informacny zdroj to posluzi)
V spojitosti s terorizmom a roznorodostou - staci letmy pohlad na historicke mapy... Rusko si tusim mnohi predstavuju ako jednoliaty stat porovnatelny s nejakym klasickym europskym narodnym statom (Nemecko, Francuzsko). Lenze vznik tohoto statu a jeho fungovanie je natolko odlisne od "europskej klasiky", ze mi casto pripada odveci, ked niekto porovnava nejaky "rusky" terorizmus a "ruskych" moslimov v tymi "europskymi" a celkovo - ked niekto pristupuje v tomu statu AKO CELKU ako sucasti Europy a snazi sa ho nejak porovnavat s Europou. Hoci rozpadom ZSSR sa predsa len Rusko tvari trochu jednoliatejsie, to ano... "Historicke centrum" Ruska je jeho europska cast, aj to nie cela. Vsetky ostatne oddavna obyvane uzemia su v podstate kolonie viac ci menej uspesne vclenene do Ruska a viac ci menej posluchajuce centrum. Vsetko neslovanske obyvatelstvo na tychto uzemiach zilo casto davno predtym, nez sa zacalo formovat stredoveke Rusko.
Ja osobne som velmi zvedavy, ako sa to bude s Ruskom a jeho medzinarodnym postavenim vyvijat (nezaujimaju ma ale komorne inscenacie ohladom nejakych rusko-americkych problemikov). Docasne "primerie" s Cinou sa konci, kedze Cina vyhladovo potrebuje zdroje snad z celej Azie, aby dalej rastla tak, ako doteraz a berie aktivitu stopercentne do vlastnych ruk, pricom na Rusko zacina kaslat, resp. sa miesa do diania v oblastich, ktore chcu mat pod palcom Rusi. Tiez som zvedavy, ako sa bude vyvijat cinska kolonizacia Sibiri po tom, co sa zhorsia vzajomne vztahy tychto dvoch molochov. No a samozrejme na to, s kym budu Rusi kamarati...staci si spojit "ukoncenie cecenskej vojny" so summitom Arabskych statov v r. 2003. Po tomto summite kde, hrubo povedane, v podstate doslo k vymennemu obchodu - "vykaslite sa na Cecencov, my vam dame nieco lepsie" to vyzera, ze kamaratmi by mohli byt prave ohovarani moslimovia, ktori maju nejake-tie zdroje, a preto maju velmi dobry dovod nadalej prehlbovat spolupracu s Ruskom.
Nieco si mozno precitat tu:
http://mondediplo.com/2008/12/05russia
(sice nesuhlasim uplne so vsetkym co je tam napisane a nieco uz nie je uplne aktualne, ale ako informacny zdroj to posluzi)
-
krija
VIP
Na záver nášho rozhovoru, pán Engdahl, by som si dovolil Vás opýtať, aké ekonomické rady by ste dali Rusku v súčasnom preňho neľahkom období?
Po prvé by som vám poradil kamarátiť sa s Čínou. Nemusí to nevyhnutne znamenať vytvorenie nejakej prísne vymedzenej blokovej organizácie. Musíte však mať s Číňanmi partnerské vzťahy a koordinovať s nimi svoje kroky. Prirodzene, export lacných čínskych tovarov nie je vždy výhodný pre ruskú ekonomiku. Nuž, môžete zavádzať ochranné protekcionistické bariéry tam, kde je to potrebné. Pokiaľ však ide o principiálne otázky, je treba vedieť s Číňanmi nájsť konsenzus.
Po druhé, včera ste počuli moje vystúpenie ohľadne geneticky modifikovaných potravín. Bohužiaľ, poľnohospodárstvo USA a do značnej miery aj Európy a taktiež Mexika a Argentíny je už pokazené geneticky modifikovanými semenami. Vy však v Rusku máte ešte nedotknuté pôdy. V prípade vynaloženia určitých úsilí by ste sa mohli stať hlavným dodávateľom ekologicky čistej poľnohospodárskej produkcie do Európy a zbaviť sa takýmto spôsobom jednostrannej surovinovej špecializácie v ekonomike.
cely rozhovor na: http://chelemendik.sk/ShowDoc.php?d=1014
Po prvé by som vám poradil kamarátiť sa s Čínou. Nemusí to nevyhnutne znamenať vytvorenie nejakej prísne vymedzenej blokovej organizácie. Musíte však mať s Číňanmi partnerské vzťahy a koordinovať s nimi svoje kroky. Prirodzene, export lacných čínskych tovarov nie je vždy výhodný pre ruskú ekonomiku. Nuž, môžete zavádzať ochranné protekcionistické bariéry tam, kde je to potrebné. Pokiaľ však ide o principiálne otázky, je treba vedieť s Číňanmi nájsť konsenzus.
Po druhé, včera ste počuli moje vystúpenie ohľadne geneticky modifikovaných potravín. Bohužiaľ, poľnohospodárstvo USA a do značnej miery aj Európy a taktiež Mexika a Argentíny je už pokazené geneticky modifikovanými semenami. Vy však v Rusku máte ešte nedotknuté pôdy. V prípade vynaloženia určitých úsilí by ste sa mohli stať hlavným dodávateľom ekologicky čistej poľnohospodárskej produkcie do Európy a zbaviť sa takýmto spôsobom jednostrannej surovinovej špecializácie v ekonomike.
cely rozhovor na: http://chelemendik.sk/ShowDoc.php?d=1014
Putin a Medvedev sú takí istí prisluhovači ako tuto Fico. Jedno hovoria druhé robia. Samozrejme, že dali pozatvárať niekoľkých oligarchov ale ja si absolútne nemyslím že Rusko je v dobrých rukách.Kosh napísal:putin je sef, porobil tam poriadok, a preto su ludia (usa) co tam ryzovali prachy s toho nervozny
http://pospolitost.wordpress.com/2008/1 ... rebudenia/
-
MakeFake
Spammer
Stacia tieto vety:
Počuli ste o Ruskom pochode (Russkij marš), ktorý sa koná od roku 2005 vždy 4. novembra, na Deň národnej jednoty? Väčšina ľudí žiaľ nevie o čom je reč. Protislovenské médiá starostlivo zamlčujú jeho existenciu alebo rozmer a ak kde-tu prinesú správy o ňom, tak len v tom duchu, že išlo o pochod extrémistov, nacistov a fašistov. Samozrejme tak označujú každého nacionalistu (národovca), ktorý nezapadá do sionistických plánov na ovládnutie sveta, len aby ho čo najviac očiernili a zdehonestovali.
Protislovenske....sionisticke plany ovladnutia sveta...lol staci... a este ceresnicka natorte je to, ze je to pisane na nackovskom portali zakazanej organizacii.
Polícia ako všade, kde je v službách sionistov, brutálne útočila aj na ženy a mladých ľudí…
Ludia s pospolitosti chcu asi prekonat Gooblesa.
Počuli ste o Ruskom pochode (Russkij marš), ktorý sa koná od roku 2005 vždy 4. novembra, na Deň národnej jednoty? Väčšina ľudí žiaľ nevie o čom je reč. Protislovenské médiá starostlivo zamlčujú jeho existenciu alebo rozmer a ak kde-tu prinesú správy o ňom, tak len v tom duchu, že išlo o pochod extrémistov, nacistov a fašistov. Samozrejme tak označujú každého nacionalistu (národovca), ktorý nezapadá do sionistických plánov na ovládnutie sveta, len aby ho čo najviac očiernili a zdehonestovali.
Protislovenske....sionisticke plany ovladnutia sveta...lol staci... a este ceresnicka natorte je to, ze je to pisane na nackovskom portali zakazanej organizacii.
Polícia ako všade, kde je v službách sionistov, brutálne útočila aj na ženy a mladých ľudí…
NUž áno zakázané organizácie či zakázaní jednotlivci nikdy nemali pravdu- príklady z minulosti. Galileo, Kopernik, Hlinka bol jeden čas zakázaný v Čechách atď. atď.MakeFake napísal:Stacia tieto vety:
Nech je už pospolitosť akákoľvek nielen ona je ozančovaná za nacistov a fašistov ale každé národné hnutie. To si treba uvedomiť.
Nemyslím si, že ktokoľvek má právo tĺcť iného človeka za názor, ani vláda a jej ozborejené zložky. Pokiaľ človek nepácha závažnú trestnú činnosť ako môže byť bitý za názory? Okrem toho zatváranie za prejavy "nacizmu a fašizmu či extrémizmu" nieje nič iné ako nedávno minulé politické procesy. Tuto sa ale vinníkovi nedá možnosť vyjadriť a hneď je odsúdený. Verím že o tomto dnešnom zverskom systém budeme v budúcnosti pozerať tiež iba oldies relácie ktoré budú slúžiť ako spomnienka na politické procesy na konci 20. a 21. str. Extrémizmus nieje nič iné ako pojem triedny nepriatel to tvrdil už Solženicin.
-
Sagittarius
Guru