AMD alebo Intel
To sa neda jednoznacne povedat ci AMD alebo Intel. Ja neviem aj ked su sice AMD-cka vykonnejsie ako Intel-i myslim si ze menej vydrzia. Pokial mate dost penazi na pravidelny upgrade pocitacu tak jednoznacne AMD lebo som niekde cital ze nataktovany AMD vidrzi omnoho menej ako Intel ale nebudem sa hadat. Viem ze Intel ma slabe zbernice ale viac by som volil istotu.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
kolko je to omnoho menej? 20 rokov?Vguru napísal:To sa neda jednoznacne povedat ci AMD alebo Intel. Ja neviem aj ked su sice AMD-cka vykonnejsie ako Intel-i myslim si ze menej vydrzia. Pokial mate dost penazi na pravidelny upgrade pocitacu tak jednoznacne AMD lebo som niekde cital ze nataktovany AMD vidrzi omnoho menej ako Intel ale nebudem sa hadat. Viem ze Intel ma slabe zbernice ale viac by som volil istotu.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
co je to prosim ta za kardinalnu kravinu? Neda taky vykon ako na zaciatku. Omg. Aj to mas niecim podlozene alebo len take vystrely do tmy?Vguru napísal:No to nie ale ked taktnes hocijaku vec tak ti uz po navrate na default neda taky vykon ako na zaciatku. A to som mal na mysli ked som hovoril o tych AMD-ckach. (skoro kazdy ho ma ,,taktnute")
No to vystrel do tmy urcite neni lebo ked som mal taktnutu grafiku a robil som po dlhom case test na defaulte v 3D Marku a dala mi nizsi pocet bodov ako ked som ju mal novu na defaulte. Vsetko bolo rovnake ako na zaciatku(procesor,ram.....) a test som dokonca par krat zopakoval. A vysledok bol rovnaky. Dokonca som cital clanok ktory hovoril o opotrebovani integrovanych obvodov v dôsledku ich pretazovania a to ci uz pri grafikach alebo procesoroch. Vsak zalozme novu temu na fore. Mohla by to byt celkom zaujimava diskusia. Ps: Zase az taka kravina to nieje ked sa o tom pisu clanky rad by som ti dal na to link ale neviem si uz spomenut.
..ja skor preferujem Intel..
s amd som mal zatim min. skusenosti, ale tiez sa dal. Co sa tyka ceny, tak amd je prevazne celkom pristupne.. Zatial som nepotreboval kupovat cpu z vlastneho vrecka, furt sa postastilo ho nejak vyfasovat.. takze furt som vyberal intel.. ale keby uz bolo potrebne vysolit nieco viac, tak by som realne zacal uvazovat aj nad amd.. 
..btw tiez som cital nieco take, ze po urcitom case sa na pretaktovanom cpu sa nejak vypalia tranzistoriky, ze paq na default nastaveni mu staci mensie napatie a menej hreje.. ak som to spravne pochopil!
..btw tiez som cital nieco take, ze po urcitom case sa na pretaktovanom cpu sa nejak vypalia tranzistoriky, ze paq na default nastaveni mu staci mensie napatie a menej hreje.. ak som to spravne pochopil!