Štrajkujúci zdravotníci

Diskusie na politické témy...
jannndo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Štrajkujúci zdravotníci

Príspevok od používateľa jannndo »

strajk zdravotnikov....co si o tom myslite??? ...myslite ze im ide len o zvysovanie platov??? alebo to ma aj podton zrusenia reformy v zdravotnictve?? ak ano tak su to dva protiklady ktorymi sa navzajom destabilizuju.... co si o tom myslite??...
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Plne ich podporujem.Za to co robia by si zasluzili 3x vacsie platy.Ked si vezmem ze casnik ma viac love alebo aj kuchar v blave v nejakej restike tak to je fakt ze vrchol.... Doplacaju na to ze zdravotnictvo je statne :?
Ali N
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ali N »

Strajkovat mali bud skor (najlepsie pred schvalovanim rozpoctu) alebo pockat tie 3 mesiace do volieb a strajkovat po nestupe novej vlady. Teraz nic nedosiahnu (okrem zvysovania preferencii SMERu) a kazdy debil vidi ze neide o nic ine ako politikarcenie

PS: Este viem pochopit ze strajkuju za zvysenie platov, ale co s tym ma spolocne transformacia nemocnic na a.s proti ktorej tiez protestuju?
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Strajk

Príspevok od používateľa cert »

Problem je nacasovanie strajku a podmienkach ktore zdravotnici ziadaju splnit.

Je skoro absurdne, aby zacali strajkovat po takmer skoncenej reforme. Preco sa nesnazili rokovat(alebo strajkovat) hned ako zacal Zajac s reformou?

Strajkujuci maju 4 poziadavky, 3 z nich sa ich takmer netykaju. Suvisiaca podmienka je 25% okamzite zvysenie platov. Je to vsak riadne drza poziadavka a tie peniaze maju ist hned zo statneho rozpoctu!
PAT
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa PAT »

okonenipica napísal:obycajne politikarcenie.

:roll:

vobec by ma neprekvapilo, keby to mal na krku Fico
no neviem, že keby si skončil vysokú školu na ktorú si chodil 6 rokov a či by si robil za nástupný plat dačo cez 15-tisíc :?:
a to je ešte taka robota, že ked dačo doj*beš tak si skončil

a s tym Ficom to neviem čo si myslel on ich určite nenútil
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

ava
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ava »

okonenipica napísal:Preco si neotvorili hubu ked sa schvaloval rozpocet :?: :?:
A dalej nemocnice (hlavne tie v ba) su moc pretazene, nech prepustia par zamestnancov, a hned bude na platy
A dalej platy v zdravotnictve niesu 15-tisíc ako si ty hovoril
Slovenský odborový zvaz zdravotníctva a sociálnych služieb zaslal Asociacii nemocnic Slovenska navrh kolektivnej zmluvy uz 23. augusta 2005. Ktory ju samozrejme neakceptoval.Takze si ich neotvaraju az teraz. Proste to vyustilo a zaslo az takto daleko. Cize sa to deje uz davnejsie a podla mna cele 4 roky. Ale pre KIU sa peniaze najdu vzdy, no to je uz ina diskusia...
Priemerne platy 15 tis nieco dosiahli zdravotnici hodinami nadcasov. Diplomovana sestra so specializaciou vo svojom odbore moze o takomto plate len snivat. Minule v diskusii vystupila lekarka s 30-rocnou praxou a platom 17 nieco. Podla mna je toto vysmech. Takze mas pravdu, 15 to nie je.
A argument, ze treba prepustat zdravotnikov aby bolo na platy? To si asi nemyslel vazne.
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

stav je taky aky je a v zdravotnictve personalne predimenzovanom tak ako financne podimenzovanom je prepustanie jedno z vychodisk.
Strajk obvzlast vnimam ako zpolitizovany alebo nespravne nasmerovani z hladiska poziadaviek. Ked chcu o zamestanci nemocnice o svojich platoch rokovat z vladou je to zaujmave. Som zvedavy ako dlho to zdrzia :roll:
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

okonenipica napísal:Preco si neotvorili hubu ked sa schvaloval rozpocet :?: :?:

A dalej nemocnice (hlavne tie v ba) su moc pretazene, nech prepustia par zamestnancov, a hned bude na platy
A dalej platy v zdravotnictve niesu 15-tisíc ako si ty hovoril
zdravotníctvo nie su len lekári sa spamataj co vravis.. sestricka ma ledva 10 - 12 tisic a pozri aku robotu robi
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

okonenipica napísal:obycajne politikarcenie.

:roll:

vobec by ma neprekvapilo, keby to mal na krku Fico
aj mne sa to tak trochu zda...politizovanie.... v nejakej politickej relaci som pocul ze im nejde len o platy ale celkovy doad by to malo taky, ze by zrusili alebo zastavili reformu zdravotnictva cim a zvysovanie platu a priliat im tam peniazky...no ale to by mali nasi zdravotnici kratkodobo zvysene platy potom by to kleslo a zase by sme boli so zdravotnictvom tam kde sme boli pred par rokmi.....alebo staci pred rokom :) .... ale vdaka reforme by mali dlhodobo a permanentne zvysujuci sa plat ... je jasne ze ide o zpolitizovanie .... ked chceli byt bohaty nemali sa pchat do zdravotnictva
Jareek
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jareek »

Podla mna ide o obycajne politikarcenie, mozno v tom nie su ziadni politici, ale zdravotnici chcu asi vyuzit obdobie pred volbami a kydaju na vladu a dufaju, ze vlada zo strachu o percenta da peniaze. Zvysovanie svojich platov zacali skryvat za rozne ine poziadavky, ktore suvisia s reformou zdravotnictva a o tych by mali strajkovat, resp. diskutovat asi tak len politici a nie zdravotnici. A rozhodne s tym mali prist ked sa s reformou zacinalo a nie teraz dva mesiace pred volbami, ked konci parlament. Vlada by zvysenim ich platov len zvysila vydavky pre novu vladu a ta by ich za to len buzerovala. Mali s tym prist v case ked sa to dalo riesit systematicky. Jednoznacne to nie je v poriadku.

A k tym platom. Sestricky by si asi zasluzili zvysenie platov, aj ked iba tie, ktore maju dake vyssie vzdelanie. Sestricky z obycajnou zdravotnou skolou makaju rovnako ako nejaky clovek pri stroji (nechcem tym vsak porovnavat zdravie s nejakym strojom, ale ten clovek pri stroji sa tiez poriadne namaka a ma tiez nejaku zodpovednost).
A lekari, nech sa kdesi strcia, sak si len pozorne pozrite tie auta co stoja pred ambulanciami, ktore patria lekarom. Su to minimalne pol milionove auta, a chcete mi povedat, ze to maju s tych 17 000? ktory doktor ma obycajnu fabiu? A ak ma, tak ma doma este jedno terenne v garazi.

Osobne by som strajk podporil, ale nie v takomto case.
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

Markíza: V Martine počas štrajku zomrelo mladé dievča po prepustení z nemocnice

13.04.2006 22:03
BRATISLAVA - Mladé dievča zomrelo v stredu počas štrajku zdravotníkov v Martine tesne po prepustení z nemocnice. Uviedla to vo svojej hlavnej spravodajskej relácii televízia Markíza.

Podľa informácií televízie bola príčinou smrti 19-ročnej Elišky Bartošovej zo Žabokriek pľúcna embólia. Dievča v stredu prepúšťali z nemocnice ako zdravé. Hospitalizovaná bola od pondelka, potom čo sa obvodnej lekárke sťažovala na silné bolesti brucha. Následné gynekologické vyšetrenie, sonografia aj röntgen boli negatívne.

V stredu pred jedenástou dopoludnia šla aj s príbuznými po prepúšťaciu správu. Následne skolabovala a ani napriek okamžitým oživovacím pokusom sa ju nepodarilo zachrániť.

Prípadom by sa mal začať zaoberať Ústav pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Zdroj: TASR
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

LubosZ napísal:Markíza: V Martine počas štrajku zomrelo mladé dievča po prepustení z nemocnice

13.04.2006 22:03
BRATISLAVA - Mladé dievča zomrelo v stredu počas štrajku zdravotníkov v Martine tesne po prepustení z nemocnice. Uviedla to vo svojej hlavnej spravodajskej relácii televízia Markíza.

Podľa informácií televízie bola príčinou smrti 19-ročnej Elišky Bartošovej zo Žabokriek pľúcna embólia. Dievča v stredu prepúšťali z nemocnice ako zdravé. Hospitalizovaná bola od pondelka, potom čo sa obvodnej lekárke sťažovala na silné bolesti brucha. Následné gynekologické vyšetrenie, sonografia aj röntgen boli negatívne.

V stredu pred jedenástou dopoludnia šla aj s príbuznými po prepúšťaciu správu. Následne skolabovala a ani napriek okamžitým oživovacím pokusom sa ju nepodarilo zachrániť.

Prípadom by sa mal začať zaoberať Ústav pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Zdroj: TASR
Cakal som, ze kedy sa takato "kachna" objavi. Toto je typicke. Ale keby to dievca zomrie v pripade, ze nie je ziadny strajk, ani jeden casopis, noviny, dennik, tyzdennik alebo TV spravodajstvo sa o tom ani nezmieni.

Vsetko toto ma Fico na starosti a jeho predvolebna kampan. Ten clovek nemoze byt normalny. Ak sa on vyhra volby a bude nam vladnut - lutujem Slovensko.
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa POiNTER »

Nejdem sa vyjadrovat k tomu preco je ten strajk prave teraz...a myslim ze pokial to nemate podlozene faktami tak to ani nema vyznam.
Ale chcem povedat ze platy zdravotnikov za tu pracu co robia su naozaj mizerne. Mnohy by to pochopili, keby studovali za doktora...nemate ani predstavu kolko sa ti ludia musia naucit a na rozdiel od mnohych inych "vystudovanych" si toho musia aj strasne vela pamatat, pretoze od toho zavisia ludske zivoty. Kolki z vas by sa napr. dokazali sparat v ludskych vnutornostiach? Kolki z vas by mali taku zodpovednost za cudzie ludske zivoty? Zdravotnici su ludia, ktorych obdivujem, pretoze ja by som take povolanie nedokazal robit.... a ich platy su v porovnani z inymi velmi slabe. Vyhadzuje sa tu kopu prachov na uplne kraviny...a na taketo dolezite odvetie vraj nemaju.
Aj kopu inych by si zasluzilo za svoju robotu vyssie platy...napr. ucitelia...atd
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

POiNTER: V tomto suhlasim urcite. Su nedoceneni, ale tento strajk je proste organizovany, som o tom presvedceny.
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:POiNTER: V tomto suhlasim urcite. Su nedoceneni, ale tento strajk je proste organizovany, som o tom presvedceny.
No organizovany urcite je...ale ak tam aj niekto ma zistne umysli, tak je to mozno len par ludi vo vedeni strajku...a netreba za to odsudzovat vsetkych zdravotnikov...ti su radi ze sa dokazali postavit voci vlade ako celok...a to neni take jednoduche dohodnut. Ale ja nejdem nikoho odsudozvat, pokial nepoznam fakty.
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Jareek napísal:...lekari, nech sa kdesi strcia, sak si len pozorne pozrite tie auta co stoja pred ambulanciami, ktore patria lekarom. Su to minimalne pol milionove auta...
Neviem kde si toto zobral, ale nejdem ti to vyvracat. Ale pozri sa tie auta co maju napr. herci, spevaci, ludia zo showbiznisu, alebo iny papalasi, ktory nevykonavaju ani zlomok takej prace ako vykonavaju lekari. Tym nechcem znehodnocovat pracu ludi zo showbiznisu...ale porovnaj si to a posud sam kto si tie peniaze zasluzi viac. Je jasne ze aj medzi lekarmi sa najdu cierne ovce (tak ako vsade)...ale nemam rad ked hadzej hnoj na vsetkych lekarov... ked ich budes potrebovat, tak mozno pochopis, co je to za robota.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

tie vase mudre keci....dopi*i sak a co maju robit ked im niekto navrhne ze zorganizuje strajk nech sa im zvysia platy....no kto by to neodmietol dopi*i!??
a je uplne jedno ci to organizuje podla vas fico a ci odborari ci kera pi*a....
Je to nehanebne ze maju take platy a to proste nie je povolanie ale poslanie .... a cely zivot sa ucis....
A naky karez napisal ze to ma ist zo statneho rozpoctu tie peniaze....ANO SAK JASNE KED NEMOCNICE SU STATNE!!! asi to slovko tam nie je len tak z pi*i
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Napísať odpoveď