3D Marks

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

CPU AMD 2000+@1667Mhz
Ram 512 400Mhz CL2.5 Kingston
Grafika MSI 6600 Diamond 128

3D mark 05 takty 400/800 - 2300b
3D mark 05 takty 540/1120 - 3600b ehm(stabilne)

3D mark 03 bohuzial nepamatam (momentalne po reinstale winu he nemam a stahovat sa mi nechce :P )
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

mystique Napísal:
mystique napísal:hrat si mohol ale tak pri 15 - 20 fps maximalne :lol:
Hrateľné minimum je 20 FPS
Ak by mi to sekalo tak znížim detaili alebo rozlíšenie.Takže to bolo nad 20 FPS.
Dokázať to nemôžem, kvôli slabemu procesoru, neutiahne mi dve aplikácie súčasne fraps+hra
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

krija napísal:mystique Napísal:
Ak by mi to sekalo tak znížim detaili alebo rozlíšenie.Takže to bolo nad 20 FPS.
Dokáza� to nemôžem, kvôli slabemu procesoru, neutiahne mi dve aplikácie súčasne fraps+hra
ROFL, vacsiu tinu som este nepocul. FRAPS vytazuje procak tak mozno na 1% ak vobec, alebo mas potom na shit windoze ale o tom pochybujem... HH ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

misokgb napísal:ROFL, vacsiu tinu som este nepocul. FRAPS vytazuje procak tak mozno na 1% ak vobec, alebo mas potom na shit windoze ale o tom pochybujem... HH ;)
skusal si cez FRAPS nieco nahravat a zistit si vytazenie procaku? Asi nie ked takto pises..
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:skusal si cez FRAPS nieco nahravat a zistit si vytazenie procaku? Asi nie ked takto pises..
díky
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

krija napísal:mystique Napísal:
Dokázať to nemôžem, kvôli slabemu procesoru, neutiahne mi dve aplikácie súčasne fraps+hra
oblivion nad 20fps v jaskyniach..., vnutri osvetlenych budov, a vonku urcite nie ani na minime... to nehovorim o subojoch, mal som pocitac s tou istou kartou ale o poznanie lepsi proc a tou istou ram...

MOHPA 1027x768 medium ani zdaleka plynule, toboz nie battlefield 2, o age of empires 3 ani nevravim, NFS MW 1024x768 medium tak do 20fps, doom3 high 1024x768 swapuje a dava 20fps len obcas, HL 2 zvlada ako tak, CoD2 tiez celkom v poho a Far Cry na High v 1024x768 celkom urcite nie

ked nahravas cez fraps videa, stabilne ty to zobere nejakych 5-6fps
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:oblivion nad 20fps v jaskyniach..., vnutri osvetlenych budov, a vonku urcite nie ani na minime... to nehovorim o subojoch, mal som pocitac s tou istou kartou ale o poznanie lepsi proc a tou istou ram...

MOHPA 1027x768 medium ani zdaleka plynule, toboz nie battlefield 2, o age of empires 3 ani nevravim, NFS MW 1024x768 medium tak do 20fps, doom3 high 1024x768 swapuje a dava 20fps len obcas, HL 2 zvlada ako tak, CoD2 tiez celkom v poho a Far Cry na High v 1024x768 celkom urcite nie

ked nahravas cez fraps videa, stabilne ty to zobere nejakych 5-6fps
oblivion - toto som nehral, a ani som nespomínal, že hej
battlefield2 ide aj na ati radeon 9200 800*600 na min detail plynule
AOE 3 ak by som aj vypol všetky detaili,tak tá hra je graficky tak dokonalá, že by mi to nevadilo
NFS MW bratranec odpálil X700pro a dohral to vieš na čom?-integrovaná intel extreme 900
v čase vydania DooM 3 bola 5700 ešte low mainstream, to že swapuje- hladaj chybu niekde inde
Far Cry toto je moja srdcovka, čo sa týka FP, kde strieľaš príšery a aj ja by som Cry = plakal, ak by to "na High v 1024x768 celkom urcite nie"

Fraps som skúšal na Colin McRae Rally 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
je to hra z roku 1999!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
urobil som 3 min. video a sekalo to ako keď hráš F.E.A.R na 5200.

edit: aby som to uviedol na pravú mieru: bez zapnutia vyhladzovania
-TAMY-
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa -TAMY- »

A co takto skusit 5700 vs 9600 hlavne v hrach, mohutne vyuzivajuce shadery 2.0? hm? ak najdem vam sem dam link, ze aj 9600 natrhla v shaderoch rit 5950ultre..
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

je rozdiel hrat a hrat, aj ja som kedysi hral half life na PC 100 24Mb ram a 2Mb graficka a presiel som to (320x200 - windowed), ja som reagoval na tvoj prispevok ohladom GF 5700 a plynulosti hrier na high a medium co si popisal

to ze doom swapuje na takom rozliseni a nastaveni je tym ze nieje dostatok ram a ty mas 512 ako aj ja takze nemozes tvrdit ze ti to ide v pohode na high
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:to ze doom swapuje na takom rozliseni a nastaveni je tym ze nieje dostatok ram a ty mas 512 ako aj ja takze nemozes tvrdit ze ti to ide v pohode na high
nie je 512 MB ako 512 MB.
windowsi mi berú po spustení do 90 MB.
to je voľných 422 MB len pre DOOM 3!!!
toľko RAM mi nezožerie ani NFS MW /384 MB/ a tá je náročnejšia na pamäť ako Doom3.

to boli len prirovnania graf. kariet ku 5700, ak si v núdzi na čom všetkom sa dá hrať a nie windowed.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

lol no comment :lol:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:lol no comment :lol:
aj to je jedno z riešení
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:nie je 512 MB ako 512 MB.
windowsi mi berú po spustení do 90 MB.
to je voľných 422 MB len pre DOOM 3!!!
toľko RAM mi nezožerie ani NFS MW /384 MB/ a tá je náročnejšia na pamäť ako Doom3.

to boli len prirovnania graf. kariet ku 5700, ak si v núdzi na čom všetkom sa dá hrať a nie windowed.
Ano je rozdiel 512 PC 400 a 512 PC 333, ale v pripade ak prekrocis 512Mb bude ti to swapowat tak ci tak a je jedno aku budes mat rychlu pamet

Za dalsie, tebe sosne win po boote 90MB??, hmm na ja som minuly tyzden reistaloval a cista instalacia bez driverov bez nicoho tahala 95Mb ram, ak mas aspon ciastocne softwarovo vybaveny a zabezpeceny komp tak to musi byt minimalne tych 150Mb...
Pre tvoje info neviem skadial beries ze doomovy staci tych tvojich udajnych 422MB ktore mas k dispozicii po boote, pretoze quake 4 pri nastaveni 1024*768 high zere nieco cez 700MB - to je rovnaky engine ako doom3 ale ak by si tak strasne moc chcel spravim si tu namahu a pojdem za kamosom po dooma a vycapim ti tu screen na celu obrazovku a najvacia lolovina je zrovnavat zatazovanie ram s NFS MW, vsak je vseobecne zname ze FPS su ovela narocnejsie na ram ako auta...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mám nainštalované všetko čo potrebujem.
PC je zabezpečené ako pevnosť, na 100% - nie je na nete ani v LAN :lol:
s enginom máš možno pravdu, ale aj ja ti uvediem jeden príklad:
Enter the Matrix a Path of Neo sú tiež na tom istom engine/ale nie ako Doom3/ a predsa ich nemôžeš porovnávať po grafickej stránke, ani podľa hardwareového zaťaženia PC. je medzi nimi rozdiel 2 roky.
a ešte prikladám sreenshot-to si ešte z toho odkrojil Task manager 4,4 MB

EDIT: aj billov Solitaire by sa dal spraviť na engine nového UT 2007
Prílohy
task_manager.zip
(11.46 KiB) 223 stiahnutí
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

======================

INSTALLATION & SET UP ISSUES

Please note that Doom 3 does not support Microsoft(r) Windows(r)
95/98/ME/NT. However, installation is allowed in case of operating
system upgrades, or dual booting configurations.

1. Minimum System Requirements:

* English version of Microsoft(r) Windows(r) 2000/XP
* Pentium(r) 4 1.5 GHz or Athlon(tm) XP 1500+ processor
· 384MB RAM
· 8x Speed CD-ROM drive (1200KB/sec sustained transfer rate) and
latest drivers
* 2.2GB of uncompressed free hard disk space (plus 400MB for
Windows(r) swap file)
* 100% DirectX(r) 9.0b compatible 16-bit sound card and latest
drivers
* 100% Windows(r) 2000/XP compatible mouse, keyboard and latest
drivers
* DirectX(r) 9.0b (included)
· 3D hardware Accelerator Card Required - 100% DirectX(r) 9.0b
compatible 64MB Hardware Accelerated video card and the latest drivers.
o ATI(r) Radeon 8500
o ATI(r) Radeon 9000
o ATI(r) Radeon 9200
o ATI(r) Radeon 9500
o ATI(r) Radeon 9600
o ATI(r) Radeon 9700
o ATI(r) Radeon 9800
o All Nvidia(r) GeForce 3/Ti series
o All Nvidia(r) GeForce 4MX series
o All Nvidia(r) GeForce 4/Ti series
o All Nvidia(r) GeForce FX series
o Nvidia(r) GeForce 6800 series

======================
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sorry ale argumentujes takymi hovadinami ze az.... ten screen tasku mozem spravit aj ja, ked ukoncim polku procesov :lol: ,.... neviem naco hadzes minimalne poziadavky dooma ked sa bavime o plynulosti a swapovani pri danom rozliseni, trosku ot z tvojej strany, viac ti k tomu nemam co povedat pretoze si ma iba pobavil :wink:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:Sorry ale argumentujes takymi hovadinami ze az.... ten screen tasku mozem spravit aj ja, ked ukoncim polku procesov :lol: ,.... neviem naco hadzes minimalne poziadavky dooma ked sa bavime o plynulosti a swapovani pri danom rozliseni, trosku ot z tvojej strany, viac ti k tomu nemam co povedat pretoze si ma iba pobavil :wink:
z mojej tváre sa pre zmenu zračí sklamanie :?
1.neveríš ľuďom, ktorí sem prispievajú svojimi vedomosťami, skúsenosťami,poznatkami, ktoré môžu byť iné ako tie tvoje.
ako potom môžu veriť oni tebe?
2.za tým task managerom stojí schopnosť vyladiť systém a dostať z neho maximum /služby,register.../ sú tam všetky procesy, ktoré mi nabiehajú pri štarte!!!
vypol som iba jeden:asus probe /napr.:MSI odporúča monitorovací program pri hraní a multimédiách vypínať!!!/.
nie je každý na SVK klamár.
poznám takých čo to stlačia na úroveň medzi 70 až 80 MB
narodili sa s klávesnicou v ruke a od takých som sa učil.
ty od koho :?:
3.v jednom príspevku uvádzaš, že si hral DOOM 3 na podobnej zostave
ako ja, len s o niečo výkonnejším procesorom.
tipnem si: bol to niektorý od firmy AMD a nemal si ho pretaktovaný.
tam vidím prípadný dôvod swapovania.

ak sa v tom 3.bode mýlim tak ma oprav, ak nie tak sem dám ešte jeden screen.
@ndrejko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa @ndrejko »

krija napísal:3.v jednom príspevku uvádzaš, že si hral DOOM 3 na podobnej zostave
ako ja, len s o niečo výkonnejším procesorom.
tipnem si: bol to niektorý od firmy AMD a nemal si ho pretaktovaný.
tam vidím prípadný dôvod swapovania.
ježiš :!: :!: :!: ked tvrdiš že si sa učil od profikov tak ako môžeš tvrdiť že disk svapuje ked maš slaby procesor lol. disk svapuje ked maš malu RAM mam 512mb ram a hry si nemôžem dovoliť dať na rozlišenie večšie ako 800x600(tie novšie). no ak je to s tym task manažerom pravda tak je to fakt huste. nechcelo by sa ťi mi dať par rad ako tak vyladiť sistem?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

@ndrejko napísal:ježiš :!: :!: :!: ked tvrdiš že si sa učil od profikov tak ako môžeš tvrdiť že disk svapuje ked maš slaby procesor lol. disk svapuje ked maš malu RAM mam 512mb ram a hry si nemôžem dovoliť dať na rozlišenie večšie ako 800x600(tie novšie). no ak je to s tym task manažerom pravda tak je to fakt huste. nechcelo by sa ťi mi dať par rad ako tak vyladiť sistem?
Doom 3 nie je nová hra!

písal som slabší od mystiqueovho. hral som to /Doom 3/ na pretaktovanom Intel Celeron 2000/2667.pretaktuješ ho pomocou FSB zo 100MHz na 133MHz. tým sa očividne zvýši priepustnosť zbernice a tým aj čítanie a zápis do pamäte RAM.

mystique tuším niekde spomínal, že má nejakého AMD semprona a ak nie je pretaktovaný tak zaostáva hlavne v zápise do RAM. to môže u neho spôsobiť to swapovanie.

k tomu vyladeniu PC:
1.rozdeliť disk nasledovne:C:\ pagefile.sys - HDD je najrýchlejší pri jeho okraji, to znamená, že ak niektorá aplikácia pristupuje do virtuálnej pamäte bude to rýchlejšie. veľkosť partície 1GB
D:\windows OS veľkosť partície 5-10GB
E:\free

2. úpravou služieb napr. takto:

http://home.cfl.rr.com/alexpb/servicecfg.htm

ale ak máš PC na nete a zabezpečené antivírákom a firewalom tak nedosiahneš také čísla.
ja mám dve PC jeden na net a druhý na games

3.úpravou registrov napr: nahratie jadra systému do ram, veľkosť l2 cache procesora, unload dll´s atď je ich dosť len treba googlovať

4.msconfig spúšťanie pri štarte - nech je tých programov čo najmenej

jeden tip konkrétne pre mystiquea: ConservativeSwapfileUsage=1
tento tip je známy z win98 se. pri použití vo win XP a nainštalovanej 512 MB RAM a viac sa bude prednostne všetko zapisovať do RAM až do jej úplného
zaplnenia a až potom sa bude využívať swapovací súbor na HDD, a nie vtedy keď si OS alebo hra zmyslí.
jedna z ďaľších príčin, prečo ti doom 3 swapuje.

s týmto si ma asi nepochopil: "ako môžeš tvrdiť že disk svapuje ked maš slaby procesor. disk svapuje ked maš malu RAM" - ja to viem, nevadí :)

5.čistenie registrov a ich defragmentácia: regheal a winASO regdefrag, ten 2. je free

6.defrag HDD
7.nainštalovať len tie programy,ktoré používaš často. ktoré len občas alebo raz za rok odporúčajú nainštalovať, použiť a odinštalovať.
8.snáď som na nič nezabudol
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Krija - to ci aplikacia bude alebo nebude swapovat VOBEC NEZAVISI na PRIEPUSTNOSTI ani na LATENCII pamati (pamate), ale vyhradne na jej VELKOSTI. Pokial budem mat pamate ktore pobezia na 133MHz single channel a 800MHz dual channel obidve 512MB a uz bude cela obsadena dojde pri swapu na oboch pamatiach, pretoze sa uz do nich nic nezmesti = zapise sa to na disk (pagefile.sys)
Napísať odpoveď