Ci kokos, jaky oje*. Ked dorobis test tak ti napise ze mas poslat SMS za 40 SKK aby si sa dozvedel IQ! Poslal som, a bol to sok, nebudem sa chvalit ze kolko.
t0m4s3 napísal:Vsak povedz konkretne o ktorej casti. Lebo zatial tu vidim dva prispevky, ktore dokopy nepovedali nic.
No tento konkretny IQ test neviem o com hovori, lebo som si he neskusal. Ked som si bol robit kompletny IQ test u psychologicky tak tam mi vysli viacere cisla tykajuce sa inteligencie (priestorove vnimanie, matematicka inteligencia, logika,...).
t0m4s3 napísal:Dobre a aky je teda rozdiel medzi inteligenciou a mudrostou?
No neviem to presne definovat ale po lopate je to asi takto: Mudrost je to co ziskas studovanim a vzdelavanim sa a inteligencia hovori skor o tom ako dokazes poznatky zuzitkovat.
Po anglicky sa to da pekne povedat. intelligence - the ability to understand and profit from experience
tomexx napísal:No neviem to presne definovat ale po lopate je to asi takto: Mudrost je to co ziskas studovanim a vzdelavanim sa a inteligencia hovori skor o tom ako dokazes poznatky zuzitkovat.
Po anglicky sa to da pekne povedat. intelligence - the ability to understand and profit from experience
aj krystalicku inteligenciu si zvysujes vzdelavanim sa.. fluidna je uz vrodena, ale krystalicku si formujes sam.. nema narozdiel od fluidnej vrchol v 18. roku zivota..
IQ: intelligence quotient — a way of measuring intelligence. There are various types of IQ tests, most of which rank an IQ of 100 as average. IQ tests have been criticised for being based on a limited concept of intelligence and are widely viewed to be culturally specific.