Ktoru politicku stranu by ste volili? + Povolebna diskusia!

Diskusie na politické témy...

Ktorú politickú stranu by ste volili v nasledujúcich parlamentných voľbách?

ANO
17
3%
HZDS
26
5%
KDH
16
3%
KSS
17
3%
SDKU
140
27%
SF
11
2%
SMER
84
16%
SMK
13
2%
SNS
97
19%
inú - ziadnu
102
20%

Celkom hlasov: 523

POiNTER
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa POiNTER »

ikovan napísal:PRI VYBERE POLITICKEJ STRANY BERIETE OHLAD I NA VOLEBNY PROGRAM TEDA NA TO CO BUDE ROBIT POLITICKA STRANA KED SA DOSTANE DO VLADY??
Rad by som ...keby som sa mohol spolahnut ze ten volebny program aspon z casti dodrzia...ale realita je ina.
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

Ano mas pravdu ale ta deformacia volebneho programu je sposobena hladanim kompromisu pri zostavovani vlady.

Ale daco ti to napovie
bond35
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bond35 »

Ako keby sa ma clovek drzat len programov, tak moc nenavybera.Kazdy naslubuje toho dost.
Tam si podla mna treba vyberat podla ich posobenia v minulosti a na to treba pozerat.

Ako ja osobne budem volit asi SDKU, lebo uz vedia ako a co a boli pri tom ako sa zacali vsetky reformi tak nech si ich aj dokoncia a nie tam teraz pustit Fica > neviem si predstavit ako by to potom na slovensku dopadlo, ale podla mna by sme sa mali este horsie.

a koalicia po volbach bude tak SDKU,KDH,SMK,HDZS a mozno sa k nim este nieto prida (ako taky SNS> lebo budu potrebovat sa dostat ku korytu).
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

SDKU
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

bond35 napísal:Ako keby sa ma clovek drzat len programov, tak moc nenavybera.Kazdy naslubuje toho dost. Tam si podla mna treba vyberat podla ich posobenia v minulosti a na to treba pozerat.Ako ja osobne budem volit asi SDKU, lebo uz vedia ako a co a boli pri tom ako sa zacali vsetky reformi tak nech si ich aj dokoncia a nie tam teraz pustit Fica > neviem si predstavit ako by to potom na slovensku dopadlo, ale podla mna by sme sa mali este horsie. a koalicia po volbach bude tak SDKU,KDH,SMK,HDZS a mozno sa k nim este nieto prida (ako taky SNS> lebo budu potrebovat sa dostat ku korytu).
Martin nesradnuj štvor ci päťkoalícia .. to nie .. to sa neda .. maximum je trojkoalicia a to nie je moj vymysel .. tak to proste je. Pri takom velkom zlozeni sa neda ani len dohodnut.. leda ze by sa dve strany uplne vzdali svojich programov a to uz aj tak nema vyznam cize taka siroka koalicia sa urcite neda zostavit..

Ja niektore reformy SDKU nemusim .. ale sa mi nepacia niektore body SMERU (vies ako buduci ekonom) tak by som privital koaliciu SDKU, HZDS, KDH .. a madarov mi tam prosim neplet

Este sa pozriem ako by to vyzeralo v takomto zlozeni podla preferencii.
Ale ak mam byt realista tak vladu bude zostavovat SMER a oni s inymi nepojdu nez HZDS tak to by som ako realista privital ze nech im to HZDS po ekonomickej stranke okrese.. co ty na to??
bond35
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

TO IKOVAN
ako ale pri nasom sirokom politickom spektre, neziskaju politické strany tolko aby mohli 2-3 strany vytvorit koalíciu.Tak ako ja dufam, ze Smer v koalicíi nebude a ten zvysok ked sa dohodne tak mi je jedno kto tam bude nech su tam aj madari a SNS spolu, len nech sa to zas rychlo nerozpadne.

Ako dobre ze ti niektore reformy SDKU nemusis ale predstav si to ked Smer naplni to co slubuje, ze ich zrusí (tak ako ekonom) si predstav aky ekonomicky a politicky dopad na Slovensko to bude mat. A podla mna by bolo pre HZDS koalícia so smerom úplna politická samovražda a to nie len na slovensku ale aj v EU.
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

bond35 napísal:TO IKOVAN
ako ale pri nasom sirokom politickom spektre, neziskaju politické strany tolko aby mohli 2-3 strany vytvorit koalíciu.Tak ako ja dufam, ze Smer v koalicíi nebude a ten zvysok ked sa dohodne tak mi je jedno kto tam bude nech su tam aj madari a SNS spolu, len nech sa to zas rychlo nerozpadne.
Ako dobre ze ti niektore reformy SDKU nemusis ale predstav si to ked Smer naplni to co slubuje, ze ich zrusí (tak ako ekonom) si predstav aky ekonomicky a politicky dopad na Slovensko to bude mat. A podla mna by bolo pre HZDS koalícia so smerom úplna politická samovražda a to nie len na slovensku ale aj v EU.
Ale bude sa to dat aby to zostavovali 3strany. a nevyjadril si sa na moj nazor na koaliciu SDKU_HZDS_KDH .. viem ze podla prieskumov maju malo ale vies ze SMER byva nadhodnocovany .. ja vidim SMER dakde okolo 27-28% hento su bludy. Ja viem aky by to malo dopad keby je tam SMER. Pozri podla mna este aj preferencie SF sa rozlozia inac niekam medzi nase stredoprave polticke spektrum. Je tam ta sanca mozno takej koalicie ako vravim mozno i s tichou podporou SNS ked nezoberu SMK do vlady.. neboj to su riadne politicke hry.
A co sa tyka tych reforiem ja proste mam taky nazor .. som rad ze sa ich odvazili robit ale ako hovori Bracju je to bez modelu a s tym suhlasim.. Ale z ekonomickeho (nie politickeho) pohladu tam vidim viac pozitiv.
bond35
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ikovan napísal:Ale bude sa to dat aby to zostavovali 3strany. a nevyjadril si sa na moj nazor na koaliciu SDKU_HZDS_KDH .. viem ze podla prieskumov maju malo ale vies ze SMER byva nadhodnocovany .. ja vidim SMER dakde okolo 27-28% hento su bludy. Ja viem aky by to malo dopad keby je tam SMER. Pozri podla mna este aj preferencie SF sa rozlozia inac niekam medzi nase stredoprave polticke spektrum. Je tam ta sanca mozno takej koalicie ako vravim mozno i s tichou podporou SNS ked nezoberu SMK do vlady.. neboj to su riadne politicke hry.
A co sa tyka tych reforiem ja proste mam taky nazor .. som rad ze sa ich odvazili robit ale ako hovori Bracju je to bez modelu a s tym suhlasim.. Ale z ekonomickeho (nie politickeho) pohladu tam vidim viac pozitiv.
aby som sa vyjadril k tej kolalici co pises a to (SDKU KDH HZDS) tak to je koalicia ktoru ocakavam ja.ale podla mna bude mat SMK viac hlasou ako SNS a to bude pre nich vyhodnejsia strana(juzne slovensko sa nezaprie).

a to co vravis na reformy tak s tym plne suhlasim
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

bond35 napísal:aby som sa vyjadril k tej kolalici co pises a to (SDKU KDH HZDS) tak to je koalicia ktoru ocakavam ja.ale podla mna bude mat SMK viac hlasou ako SNS a to bude pre nich vyhodnejsia strana(juzne slovensko sa nezaprie). a to co vravis na reformy tak s tym plne suhlasim
A uz len kratko .. Podla mna urcite ak pojde tato koalicia tak HZDS bude pozadovat pre ich juznych volicov aby tam nebolo SMK. Alebo HZDS dostane ine a bude to akceptovat.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

ikovan napísal:No tak mam tu na vas jednu otazocku .. nechcem zakladat novu temu tak to pisem sem..

PRI VYBERE POLITICKEJ STRANY BERIETE OHLAD I NA VOLEBNY PROGRAM TEDA NA TO CO BUDE ROBIT POLITICKA STRANA KED SA DOSTANE DO VLADY??
ZAOBERATE SA TYM CO JEDNOTLIVE VECI NAM PRINESU ALEBO ZOBERU ALEBO LEN BEZHLAVO VOLITE LEBO AJ MAMICKA OCKO CI KAMARATI VOLIA TU STRANU!!!
viem ze sa tu najdu i taki co netusia co to je ale tí co viete o com hovorim sa snazte odpisovat..
volim na zaklade toho, co ktora politicka strana "ukazala" doteraz. Takze novovytvorena strana nema u mna sancu, aj tak su to na 99% prasata co sa chcu iba dostat ku korytu.

edit: moj osobny nazor, ktory asi nebude realne niekedy v zivote presadit je 10% kvorum - potom by ten parlament vyzeral O DOST INAK!
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:volim na zaklade toho, co ktora politicka strana "ukazala" doteraz. Takze novovytvorena strana nema u mna sancu, aj tak su to na 99% prasata co sa chcu iba dostat ku korytu.edit: moj osobny nazor, ktory asi nebude realne niekedy v zivote presadit je 10% kvorum - potom by ten parlament vyzeral O DOST INAK!
No suhlasim ze treba to zdvihnut ale nie na 10% to je vela .. myslim ze optimum by bolo 7%
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

ikovan napísal:No suhlasim ze treba to zdvihnut ale nie na 10% to je vela .. myslim ze optimum by bolo 7%
nemas niekde vysledky minulych volieb? Pretoze chcem vediet kolko stran sa dostalo nad 10% Tych 4-5 by bolo optimum.
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

t0m4s3 napísal:edit: moj osobny nazor, ktory asi nebude realne niekedy v zivote presadit je 10% kvorum - potom by ten parlament vyzeral O DOST INAK!
co to znamena?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

tomexx napísal:co to znamena?
predpokladam ze myslis KVORUM. Je to percento hlasov potrebnych na zisk parlamentneho zastupenia.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

t0m4s3 napísal:nemas niekde vysledky minulych volieb? Pretoze chcem vediet kolko stran sa dostalo nad 10% Tych 4-5 by bolo optimum.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Parlamentn ... _roku_2002
http://www.statistics.sk/volby2002/webdata/vysledky.htm
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

tak podla tych odkazov je jasne ze 7% kvorum by riesilo akurat neucast komunistov v parlemnte co je naozaj zanedbatelne. 10%-na hranica uz je celkom zaujimava. Imho sa cez nu tento rok dostane HZDS, SDKU, SMER, SMK - to by bola zaujimava vlada ;-)
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:tak podla tych odkazov je jasne ze 7% kvorum by riesilo akurat neucast komunistov v parlemnte co je naozaj zanedbatelne. 10%-na hranica uz je celkom zaujimava. Imho sa cez nu tento rok dostane HZDS, SDKU, SMER, SMK - to by bola zaujimava vlada ;-)
No neviem ci by to bolo zaujimave a prieskumy sa maju brat s odchylkou 3% viem u niektorých strán je to ustalenejsie. Tých 7% je podla mna lepsich ale je to vec nazoru.
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

t0m4s3 napísal:predpokladam ze myslis KVORUM. Je to percento hlasov potrebnych na zisk parlamentneho zastupenia.
Aha. A teraz je kolko? 5%?
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

tomexx, presne tak.
Zamknuté