Ake mate auto?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
rsc
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

he, s kazdym zamava nieco ine - s niekym 74 kW vo Fabke, s niekym 147 kW v CTR a nekomu treba aspon small block :D

Ak porovnam motor v Corolle 1.4 VVTi, 71 kW/97 k pri 6000 ot/min, 130 Nm v 4400 ot/min a ten vo Fabke 1.4 16v, 74 kW/100 k pri 6000 ot/min, 126 Nm v 4400 ot/min tak su celkom podobne. Ale vzdhladom na najnizsiu hmotnost Fabie 1065 kg ju dokaze ta VW 1.4-ka rozhybat na 100 km/h za 11,5 s. Corolla potrebuje na dosuchanie sa na 100 km/h 12 s a je o 65 kg tazsia, teda ma minimalne 1130 kg.
Maximalne rychlosti su zhodne 185 km/h.

Spotreby mesto/mimo mesto (90 km/h)/ kombinovana:
Fabka: 9.6 / 5.7 / 7.1 (benzin s o.c. min 98 )
Corolla: 8.4 / 5.7 / 6.7 (benzin s o.c. min 95)

Tak si myslim, vzhladom ktomu, ze Corollu mame doma, ze ta 1.4 vo Fabke s nou zamavat nedokaze. Akurat jej musis davat 98mu, co nie kazdy je ochotny + ma vyssiu spotrebu. Ale najviac z toho vyplyva asi to, ze kym vo fabke je to jeden z "vrcholov" v benzinovom rade (potom je uz len 85 kW 2.0) tak je to aj tak len priemerna motorizacia, kym v Corolle je to slusny priemerny zaklad. A navyse Fabka je nizsii rad, takze by dynamicky rozdiel mal byt vyrazne v prospech nej a to sa tiez povedat neda.

Zaujimalo by ma, ako je na tom s dynamikou Fabia 2.0 benzin. Jazdil s nou niekto?
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

rsc napísal:Tak si myslim, vzhladom ktomu, ze Corollu mame doma, ze ta 1.4 vo Fabke s nou zamavat nedokaze. Akurat jej musis davat 98mu, co nie kazdy je ochotny + ma vyssiu spotrebu.
98-cka je doporucena do priamovstrekovych FSI, nie do obycajnych. A ani do FSI-ciek sa nemusi davat, len ju odporucaju, ale s 95-kou maju trochu horsi vykon a nie su take kultivovane
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

tak tak, kto da 98 do MPi, tak moze len snivat o zvyseni vykonu. a ak niekto pocituje zvysenie vykonu, tak by sa mal prebudit. dokial na to nie je stavavany motor spolu so spravne nastavenou RJ, tak ti to neprida okrem inych aditiv nic.
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

quasimoto napísal:98-cka je doporucena do priamovstrekovych FSI, nie do obycajnych. A ani do FSI-ciek sa nemusi davat, len ju odporucaju, ale s 95-kou maju trochu horsi vykon a nie su take kultivovane
takze pri 95 ma potom FSicko nizsie dynamicke parametre, este chabsiu kulturu chodu a ako bonus o nieco vyssiu spotrebu. Nuz super motor :lol:
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

rsc napísal:takze pri 95 ma potom FSicko nizsie dynamicke parametre, este chabsiu kulturu chodu a ako bonus o nieco vyssiu spotrebu. Nuz super motor :lol:
no ono ked to tak vezmes, kazdy motor pojde lepsie na 98-cku.. Ibaze udaje FSI su merane s nou
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

quasimoto napísal:no ono ked to tak vezmes, kazdy motor pojde lepsie na 98-cku.. Ibaze udaje FSI su merane s nou
no ved o tom vravim - je to taky malinky oje* zo strany VW.
Doma ked sme presli z 95 na 98, subjektivne sa mi zdalo, ze je to zivsie, ale ozaj citelny rozdiel som videl (pocul) pri otackach 5500 a vyssich - kym na 95ku mal ten motor uz zvuk, ktory mu nesedel, s 98 sa necha krasne vytocit. Potom toje balada pre moje usi :). Este visim nejaky benzin ocovi, tak tam skusim prvy krat supnut 99+ V Power Racing - necakam nijake zazraky, ale len chcem zistit, ci tam bude nejaky rozdiel. A ked nic ine, aspon trochen precistim motor a sviecky, aby neskarbonizovali :twisted:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dnes som jazdil HTP, teda Ibizu s tym motorom a pohoda, dokial je lad, tak uplne vyhovujuce auto, nepresmykovali zbytocne kolesa :D
Dappled_man
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dappled_man »

Ja osobne nemam ziadna car ale oco ma fabiu sedan 1,4 MPI.Ja si xcem neskor kupit Hondu Accord alebo BMW radu 3
SearCh
Novice
Novice

Príspevok od používateľa SearCh »

mi mame 3.0 l a mame 11.5 l na 100km ..spotrebu
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

rsc napísal:no ved o tom vravim - je to taky malinky oje* zo strany VW.
Doma ked sme presli z 95 na 98, subjektivne sa mi zdalo, ze je to zivsie, ale ozaj citelny rozdiel som videl (pocul) pri otackach 5500 a vyssich - kym na 95ku mal ten motor uz zvuk, ktory mu nesedel, s 98 sa necha krasne vytocit. Potom toje balada pre moje usi :). Este visim nejaky benzin ocovi, tak tam skusim prvy krat supnut 99+ V Power Racing - necakam nijake zazraky, ale len chcem zistit, ci tam bude nejaky rozdiel. A ked nic ine, aspon trochen precistim motor a sviecky, aby neskarbonizovali :twisted:
ver toomu ze bude..
inac my sme dzabli v-pover do simson s51 enduro co je motorka stavana na 85oktanovy benzin :D neporovnatelny vykon.... ale aj medzi 98 a vp racingom je dost velkyy rozdiel. citit to
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

skenner napísal:ver toomu ze bude..
inac my sme dzabli v-pover do simson s51 enduro co je motorka stavana na 85oktanovy benzin :D neporovnatelny vykon.... ale aj medzi 98 a vp racingom je dost velkyy rozdiel. citit to
klasicky V power je tiez 98, len V power racing je viac okranovy (99+ myslim). Obyvajny V power ma pridane iba nejake cistiace adativa
HardiKrishna
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HardiKrishna »

ich habe eine getunnte skoda 120
:oops:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Aspon vam to nezerie benzin, olej, nemusite kupovat filtre, umyvat ho, platit poistky, STKcky, ...
Dufam, ze som vas odhovoril od pripadnej kupy auta :D

Inak uz mam znova svoje autiiiiicko, samozrejme, ze ma po prekroceni CZ/SK hranic odchytila hliadka, ved co by to bolo, keby si ma nevsimli :( A najhorsie na tom bolo, ze mi papiere pozerala policajtka blondinka, no stalo to za to. Najprv som musel vytiahnut technicak z obalu, lebo to ona robit nebude a potom nevedela najst na malom zlozenom papieriku peciatku od STK. Keby jej tu peciatku neukazem prstom, tak sa nema comu cudovat :D
PP132
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa PP132 »

Ja zatial nemam auto ale rodicia maju VW Passat 1.9 TDI a teraz chcu este dokupit bud BMW X5 alebo Mercedes ML 350
stroh
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stroh »

PP132 napísal:Ja zatial nemam auto ale rodicia maju VW Passat 1.9 TDI a teraz chcu este dokupit bud BMW X5 alebo Mercedes ML 350
...jasne...

// múj tata ma feldu, stačí bohatě...

// Skus nepisat viacero prispevkov za sebou, prip. pouzivaj editaciu svojich prispevkov (tlacitko UPRAV). Upravil Tomasito
Schyl2o
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schyl2o »

stroh napísal:...jasne...
to vyznelo ako zavist
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

a moj tato ma dve fabie.. :D
(sukromna + sluzobna)
madonna1
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa madonna1 »

mishenko napísal:tak tak, kto da 98 do MPi, tak moze len snivat o zvyseni vykonu. a ak niekto pocituje zvysenie vykonu, tak by sa mal prebudit. dokial na to nie je stavavany motor spolu so spravne nastavenou RJ, tak ti to neprida okrem inych aditiv nic.
ja som doteraz az na par vynimiek tankoval len 95ku...nemam MPi a nikdy som nezistil rozdiel medzi 95 a 98,ale minule ked som sa rozhodol pre 98ku, tak reku ze to testnem...rozdiel vo vykone ziaden (motor / RJ je fakt OK), maximalka ta ista, no zistil som ze ked tocim 6-7000otaciek, tak motor ide o poznanie tichsie...inak nic, teda okrem ceny 98koktanovky :?
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

madonna1 napísal:ja som doteraz az na par vynimiek tankoval len 95ku...nemam MPi a nikdy som nezistil rozdiel medzi 95 a 98,ale minule ked som sa rozhodol pre 98ku, tak reku ze to testnem...rozdiel vo vykone ziaden (motor / RJ je fakt OK), maximalka ta ista, no zistil som ze ked tocim 6-7000otaciek, tak motor ide o poznanie tichsie...inak nic, teda okrem ceny 98koktanovky :?
aha, tak to nic, lebo ja uz od 3tis mam taky rachot, ze by som si to asi ani nevsimol :D to, ze to mas tichsie bude asi tymi aditivami ...
madonna1
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa madonna1 »

ty mas nejaky remus? ked robis "ramus" :)
Napísať odpoveď