Štúdia z Harvardu - Židia ovládajú USA

Diskusie na politické témy...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Štúdia z Harvardu - Židia ovládajú USA

Príspevok od používateľa -AA- »

83-stranová správa z Harvardskej univerzity pod názvom "Izraelská loby a americká zahraničná politika" tvrdí, že sieť novinárov, think-tankov, lobistov a židovských predstaviteľov ovládli americkú zahraničnú politiku a vmanipulovali Ameriku do vojny s Irakom. Súčasťou tejto siete sú šéfredaktori novín ako The New York Times, Brookings Institution...

Škola Kennedy School uverejnila správu mesiac pred plánovaným súdnym procesom dvoch lobistov z AIPAC –u (American Israel Public Affairs Committee) Keithom Weissmanom a Stevenom Rosenom, ktorí sú obvinení z predania tajných materiálov americkému novinárovi a izraelskému diplomatovi. Páni John J. Mearsheimer a Stephen Walt tvrdia, že boli to najmä „neokonzervatívci“, ktorí zahájili kampaň manipulácie spravodajských zložiek a následnej vojny.
cely clanok: http://prop.sk/sokujuca_studia_harvardu.html

dalej.. Zpráva o izraelském vlivu na USA rozpoutává širokou debatu
Rozsáhlá analytická zpráva dvou amerických univerzitních profesorů varující před rozhodujícím vlivem Izraele na USA vyvolala v USA po počátečním mlčení menší mediální poprask.

Po počátečním opatrném mlčení nad studií, resp. zprávou prof. Stephena Walta z Harvardské Univerzity a prof. Johna Mearsheimerjsema z University of Chicago zveřejněnou pod názvem The Israel Lobby And U.S. Foreign Policy (Izraelská lobby a americká zahraniční politika) začala americká média tuto zprávu i její autory koordinovaně odstřelovat agresivními komentáři. K palbě se připojily velké americké deníky jako Washington Post, Christian Science Monitor, New York Times a další.

Autoři na 82 stranách textu podrobně odhalují americkou závislost a faktické ovládání Izraelem, které již připomíná – přinejmenším na Blízkém Východě – učiněné vazalství. Zpráva dále obsahuje tvrzení, že válka v Iráku nebyla vůbec o demokracii, ba ani tolik o ropě, ale především o zajištění většího bezpečí pro Izrael.

Fakta prezentovaná zprávou pobouřila americké židovské univerzitní kruhy. Profesor právnické fakulty na Harvardu Alan Dershowitz zpracoval bleskově odpověď na studii profesorů Walta a Mearsheimerjsema. Ve své odpovědi čítající na 15 000 slov se prof. Dershowitz ani tak nevěnuje rozporování či popírání skutečností a faktů prezentovaných Waltem a Mearsheimerjsem, ale spíše hrozícími negativními dopady jejich zprávy:

„Co mohlo motivovat dva uznávané akademiky k sepsání materiálu, o kterém muselo být jasné, že bude využit k otevřenému antisemitismu... poskytne akademické požehnání přihlouplé bigotnosti.. a uvrhne všechny židy v Americe a médiích v podezření z neloajálnosti Americe?“ ptá se rozhořčeně harvardský profesor Alan Dershowitz a označuje ji za „nelogický a konspirativní postoj“.

Alan Dershowitz dále veřejně prohlásil, že si oba autoři používáním „notorických antisemitských stereotypů“ zcela „zničili svou profesionální pověst“.

David Gergen z magazínu US News vlastněného židovským magnátem Mortimer B. Zuckermanem na studii zaútočil pod titulkem „Neférový útok“ (An Unfair Attack) a izraelský AIPAC prohlásil za obyčejnou lobbistickou organizaci jako desítky jiných. USA prý stejně jako Izraeli pomáhali nebo pomáhají Západnímu Berlínu, Jižní Koreji nebo Taiwanu.

Komentátor Christopher Hitchens z velkého zpravodajského portálu Slate.com, kterému šéfuje editor Jakob Weinberg, napsal že profesoři Walt a Mearsheimerjsem „zveličují židovskou moc a izraelskou lobby“.

James Taranto z Opinionjournal.com, která je internetovou verzí deníku Wall Street Journal nazval svůj článek „Duke 1, Harvard 0“. Naráží tak na známého amerického „extremistického“ politika a spisovatele Davida Duka, který se proslavil svými dvěma knihami My Awakening - Moje probuzení a Jewish supremacism - Židovský rasismus (ve světě povětšinou cenzurované či zakázané). Podle Taranta se nyní celá Harvardská Univerzita nachází v „trapné situaci“, neboť onen materiál vyšel z pera jednoho z jejích profesorů Stephena Walta. Hanba! Zároveň však Taranto varuje, že „odmítnutí morálních argumentů obou autorů je velmi problematické“.

New York Sun přinesl titulek, že se Harvard od celého materiálu distancuje a oba autoři čelí celému zástupu kritiků. Harvard by měl prý studii stáhnout, dokud nebude odpovídat „akceptovatelným vědeckým standartům“ a budou odstraněny faktické nepřesnosti.

Společným jmenovatelem všech novinových a internetových článků není popření faktů ve zprávě obsažených (naopak, někteří komentáři je i uznávají), ale obecné odmítnutí zprávy z toho důvodu, že může vyvolávat negativní postoje a nálady vůči Židům – aneb tzv. „antisemitské stereotypy“. To je podle mainstreamu nepřípustné.

Oba pranýřovaní profesoři však nezůstali kupodivu u antisemitské zdi hanby sami. Deník Washngton Post informoval, že oběma profesorům blahopřál k jejich odvaze čelit „hysterickým reakcím“ profesor na Massachusetts Institute of Technology a izraelský intelektuál Noam Chomsky. K nelibosti médií podpořil své kolegy prof. Juan Cole z katedry blízkovýchodních studí Univerzity v Michiganu, který prohlásil, že autoři jen zopakovali „známá fakta“ o tom, že „americká politika je vedena zcela neúměrně ve prospěch Izraele“.

Prof. Walt k mediální kampani pro Washington Post řekl: „Věděli jsme, že některé ohlasy nebudou milé ani férové“.
zdroj: http://zvedavec.org/pohledy_1563.htm

Pre niekoho "novinka" pre niekoho nie :wink:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Keby len Usa. Oni uz sa staraju aj do Europi furt a furt chcu mat viac uzemia
impending_disaster
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa impending_disaster »

Je to tak, zidia mju velky vplyv v USA. Usa preto drzi ochrannu ruku nad Izraelom, co ma velky dopad na dianie na blizkom vychode.
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

Židia su dobri obchodnici ked to naozaj vedia nech ovladaju...
a okrem toho takyto nazor ak vam to vadi maju jedine rasisti
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

good ^_^
kali520
Darca
Darca

Linkman napísal:Židia su dobri obchodnici ked to naozaj vedia nech ovladaju...
Pokial viem su tri druhy ras a to cierna mongoloidna a biela a do ktorej patri asi zid?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak mi vadi ze zidia ovladaju a manipuluju inymi vladami, inych narodov vo vlastny prospech, pre vlastne zaujmy.... som preto rasista?

Spametaj sa!
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

a co ste cakali ze bude ovladat ameriku??? zidia maju cuch na prachy a vsade kde je business tak su aj oni
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

Pokial viem su tri druhy...
Hej a stvrti druh su rasisti - do plynu s nimi
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Linkman napísal: Hej a stvrti druh su rasisti - do plynu s nimi
ked uz je to specialny druh rasizmu - antisemitizmus. Ja som zase xenofob a co? Vsak nemozme byt vsetci dokonali, no nie?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Niektori by ste sa mali nad sebou seriozne zamysliet.. Tolko xenofobie a rasizmu som snad nevidel nikde inde, ako na Slovensku. Evidentne stale mate nejaky complex..
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

lol, na tom Harvarde su ale rasisti :roll:

Zasnem, ako kazdy, kto rozmysla, otvara temy ktore su ucelovo tabulizovane a jeho nazor nie je v sulade s prudom je hned oznaceny za rasistu, xenofoba, antisemitistu, dokonca je aj zakomplexovany (ze p4ra). Linkman, taketo prazdne prskanie bez konkretneho obsahu tykajuceho sa pointy citovaneho clanku vyssie by si mal ako obcan Slovenska v prvom rade smerovat k sovinistickym silam v SMK, ktore tu vsak v skutocnosti tak rad obhajujes. Ale to je zrejme nieco ine, ze? Skoda plytvat slovami.

PS: Nepovazujem za nahodu, ze ti co tu najviac vykrikuju o rasizme etc. nie su schopni zaujat vecny postoj k clankom vyssie...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Tomasito: To co som povedal je moj nazor a ty s nim suhlasit nemusis. Slovaci jednoduchou trpia nejakym komplexom, su rasisti, aj xenofobi. Taketo individua su v kazdej krajine sveta, ale ako sa spravaju Slovaci, to nie je normalne. Nerozumiem potrebe doslovne nenavidiet: gayov, Romov, Madarov, Zidov, Americanov.. Slovaci v podstate nemaju radi nikoho, len sami seba.
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa POiNTER »

Tomasito napísal:PS: Nepovazujem za nahodu, ze ti co tu najviac vykrikuju o rasizme etc. nie su schopni zaujat vecny postoj k clankom vyssie...
Ja som mozno jeden z tych...takze sa vyjadrim...
1. Necital som ich studiu...takze sa k nej nemozem vyjadrit
2. Cital som len citaciu v tomto prispevku...povodne som ju ani nechcel citat, kedze mi stacil titulok temy, ktory mi nepovedal nic nove...ale zaujimave je ze ked som si citaciu precital...tiez mi nepovedala nic nove. Akoze o co vlastne ide?. To ze ma izrael velky vplyv na USA vidi predsa kazdy normalny clovek...a z tohto clanku sa nedozvie nic nove... ale treba si uvedomit jedno..ja odsudzujem rasizmus ako celkovu ideologiu... vsak aj medzi zidami je velke percento rasistov, ktori neuznavaju ine rasi, kulturi ci nabozenstva. - takych ja neobhajujem. Proste rasizmus moze byt zakotveny v kazdej rase a narode. Mne ide hlavne o to nezovseobecnovat...neodsudzovat celu rasu kvoli urcitemu percentu tych, ktori jej robia hanbu...pretoze to najdes v kazdej rase. Takze vazne neviem aku ma spojitost tento clanok s odsudzovanim rasizmu...
kali520
Darca
Darca

p4ra napísal:Tomasito: To co som povedal je moj nazor a ty s nim suhlasit nemusis. Slovaci jednoduchou trpia nejakym komplexom, su rasisti, aj xenofobi. Taketo individua su v kazdej krajine sveta, ale ako sa spravaju Slovaci, to nie je normalne. Nerozumiem potrebe doslovne nenavidiet: gayov, Romov, Madarov, Zidov, Americanov.. Slovaci v podstate nemaju radi nikoho, len sami seba.
Sice neviem jakej narodnosti si ale ked pises slovensky tak asi slovenskej takze potom aj ty mas asi nejaky komplex podla toho ci tu pises. A slovaci asi preto tak nenavidia lebo pocelu historiu ich niekto nenavidel. A ty mi chces povedat ze mas vsetkych ludi na svete rad?
kali520
Darca
Darca

POiNTER napísal:Ja som mozno jeden z tych...takze sa vyjadrim...
1. Necital som ich studiu...takze sa k nej nemozem vyjadrit
2. Cital som len citaciu v tomto prispevku...povodne som ju ani nechcel citat, kedze mi stacil titulok temy, ktory mi nepovedal nic nove...ale zaujimave je ze ked som si citaciu precital...tiez mi nepovedala nic nove. Akoze o co vlastne ide?. To ze ma izrael velky vplyv na USA vidi predsa kazdy normalny clovek...a z tohto clanku sa nedozvie nic nove... ale treba si uvedomit jedno..ja odsudzujem rasizmus ako celkovu ideologiu... vsak aj medzi zidami je velke percento rasistov, ktori neuznavaju ine rasi, kulturi ci nabozenstva. - takych ja neobhajujem. Proste rasizmus moze byt zakotveny v kazdej rase a narode. Mne ide hlavne o to nezovseobecnovat...neodsudzovat celu rasu kvoli urcitemu percentu tych, ktori jej robia hanbu...pretoze to najdes v kazdej rase. Takze vazne neviem aku ma spojitost tento clanok s odsudzovanim rasizmu...
A kto tu prosimta siri rasizmus? niektorym tu proste vadi aky tu maju zidia vplyv. A to by sa nemalo dovolit. Priklad u nas pocul som ze markizu vlastni jeden zid. A ked si zapnete spravy na markize vidite iba ako hovoria ze sa niekto odpalil samozrejme arab. Ale to nepovedia ako izraelska armada postrielala nevinne deti a ako obsadzuju viac a viac uzemia. Nedavno my jeden znamy hovoril ze zidom to uzemie patri ale to je podla mna uplna blobost im to uzemie nikdy nepatrilo. Neviem ze ci podla teba kritika je rasizmus ale to kazdy kto ma trochu narodnej hrdosti to vadi
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa POiNTER »

kali520 napísal:A kto tu prosimta siri rasizmus? niektorym tu proste vadi aky tu maju zidia vplyv. A to by sa nemalo dovolit. Priklad u nas pocul som ze markizu vlastni jeden zid. A ked si zapnete spravy na markize vidite iba ako hovoria ze sa niekto odpalil samozrejme arab. Ale to nepovedia ako izraelska armada postrielala nevinne deti a ako obsadzuju viac a viac uzemia. Nedavno my jeden znamy hovoril ze zidom to uzemie patri ale to je podla mna uplna blobost im to uzemie nikdy nepatrilo. Neviem ze ci podla teba kritika je rasizmus ale to kazdy kto ma trochu narodnej hrdosti to vadi
Takze poprve...ja som odpovedal na Tomasitovu pripomienku...
Po druhe...markiza je sukromna stanica...moze vysielat co chce (samozrejme musi dodrziavat zakon)...ona ti ponuka svoj produkt (vysielanie) v podstate zadarmo a je len tvoja sukromna volba, ci sa ju rozhodnes pozerat alebo nie. Tak isto funguju aj ostatne sukromne media...ponukaju svoj produkt a ty si volis ci ho prijmes alebo nie. (Cize mas moznost volby, co by si napr. za diktatorstva nemal...cize prakticky ani pri SP) Ale to uz vybocujem od temy. Chcel som len poukazat na to aby si sa nebhajoval takymto argumentami.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

S rasizmom opet uplne nelogicky zacal Linkman a potom p4ra a Tomasito tiez len reagoval na nich, POiNTER. Pre teba to nie je nic nove.. ok. Ale urcite to nepatri vseobecnym vedomostiam priemerneho cloveka.

Linkman & p4ra mi pripadaju ako naprogramovany boti, je to ubohe..
impending_disaster
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa impending_disaster »

Podla mna montovat sem rasizmus je uplne mimo misu, pretoze prvy prispevok Aryan Angela je len pravdive konstatovanie, potvrdzuje to vyskum na Harvarde a sme v slobodnej krajine, preto mozme na plnu hubu povedat ako sa veci maju.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Pokusim sa este raz, kedze poniektorym to zrejme treba vysvetlit dva krat. Necitim sa byt rasistom len preto, ze mam na tzv. novy svetovy poriadok taky nazor aky mam (btw. poniektori by si tu mohli ozrejmit pojem rasista). Chapem, ze tu mozu byt ludia, ktori maju zidovsky povod a niektore temy sa ich mozu dotknut (nemyslim tym nikoho konkretneho!), ale to predsa nemoze byt dovodom otvorene o tychto temach nediskutovat. To, ze niektore fakty mozu zneuzivat ludia, ktori sa uchyluju k dogmatickym ideologiam je uz druha vec, no v suvislosti s tym o com by tu mala byt rec ide o vec irelevantnu- tak isto, ako ked sa niekto miesto vecnej diskusie na jasny predmet temy uchyluje k osobnym invektivam ala rasista, xenofob, antisemitista etc.

// Akurat dnes som si bol kupit ucebnicu, pricom v knihkupectve som narazil na knihu s nazvom Prumysl Holokaustu, ktora sa zaoberala ucelovym nafukovanim/zneuzivanim zidovskeho utrpenia v politike. Autorom tejto knihy je americky zid (na meno si uz nespomeniem), ktoreho rodicia zahynuli v Osviencime. Chcel som si ju kupit, ale uz mi na nu nevysli dukaty, kazdopadne... podla sposobu uvazovania, ktori tu niektori ludia prezentuju by musel byt tento zid taktiez rasista, xenofob, antisemitista etc.

POiNTER, moment, tak ako uz bolo spomenute, OT o rasizme tu zacali otvarat ludia o ktorych si napisal: “som mozno jeden z tych...takze sa vyjadrim...“ (opat, tema nie je o rasizme). BTW. jedine co si k predmetu tejto temy dokazal napisat je to, ze to pre teba nie je nic nove (ani pre mna, napriek tomu ma to zaujima...). Pokial sa mienis o temu zaujimat viac nez prazdnymi slovami o rasizme etc. a chyba ti k tomu len komplet verzia studie ktora je predmetom temy, jej povodne znenie najdes TU.
Napísať odpoveď