Evanjelik ci Katolik???

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Akeho vierovyznania ste?

Som evanjelik
38
13%
Som katolik
169
58%
Som bez vyznania
84
29%

Celkom hlasov: 291

miki690
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

ale ved zabudate na jednu vec . za najvecsie katastrofy mozu ludia a Boh ludi neriadi ... a ak za nieco ludia nemozu tak je to trest aby sa ponaucili ... Boh nemoze riait ludi ... on nam dal len navod podla ktoreho mame zit a dal na moznost vybrat si ci podla neho budeme alebo nebudeme zit ... je to jednoducha teoria ... Boh nam dava znamenia a pomocou beznych veci nam nasepkava a dava rady ako zit zivot ... my vsak tie veci / ludi nevidime ako prostriedok od Boha ale len ako nejakych kamosov, rodicov, kolegov ... A verim ze vedecke vyskumy sa z teoriou stvorenia sveta za 7 dni nevylucuju ... Vela ludi si pyta dokaz ... ja sa opytam tak ... kolko dokazov je o tom ze Kolombus objavil ameriku ? a aj tak to csetci uznavame za pravdu a skutocnost ... ako to dokazu ze to bol on ? ved neje zaznamenany ani na fotke ani na videu ako s lodou dorazi na breh ameriky. Je to len niekde zapisane, v nejakej knihe ... A o Bohu je toho napisane dost vela v Biblii ktoru vsak dost vela ludi necitalo a preto ani nemoze pochopit co znamena verit v Boha a nepochopia ani to ze Boh existuje ... Btw som katolik ...
brrbrrbrr
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brrbrrbrr »

takze ja verim v Boha som rimokatolik. K tomu vsetkemu co tu odznelo sa chcem taktiez vyjadrit lebo niektore veci su troska v rozpore s faktami ktore sa daju zohnat. Napr. citujem "tie trapne stokrat inak prelozene knihy" - takze Sv. pismo vzniklo dlhorocnym prepisovanim ..... originaly od evanjelistov neexistuju resp. existuju ale nikto nevie kde su = stratili sa avsak neviem presne v ktorom roku sa isty tym vyskumnikov rozhodol zozbierat preklady Sv. pisma z roznych obdobi a zozbierali niekolko tisic tychto prekladov a porovnavali ich a pri tomto porovnavani videli kde nieco nesedi lebo ak to sedi v 10000 knihach a v jednej to nesedi tak to asi nebude pravda v tej jednej a takto postupne vylucovali vsetko co tam nesedelo a zostalo to co dnes citame...... a pri tomto porovnavani sa zhodovali knihy v hebrejcine grectine a inych jazykoch z toho isteho obdobia a pochybujem ze autory z roznych narodov by od seba opisovali pri prepisovani Sv. Pisma......definitivne Sv Pismo bolo spisane a schvalene dna 21. aprila 1964 papezskou biblickou komisiou.

dalej chcem reagovat na "ako moze dopustit take haluze co sa deju na svete" - to co sa deje vo svete nezavisi od neho ale od nas - on (Boh) dal cloveku slobodnu volu a clovek moze robit co chce ale dal nam aj urcite "upozornenia" ktore nas maju priviest na spravnu cestu lenze ak sa tieto upozornenia (desatoro) neakceptuju tak to vyzera vo svete tak ako to vyzera dnes......

a dalej isty vedci robili vyskum: predstavte si zem ma istu drahu po ktorej sa pohybuje okolo slnka. Keby sa Zem vychylila o 3 centimetre zem by odletela do vesmiru alebo by ju slnko pritiahlo k sebe .....3 centimetre niekto by si povedal ze to je nic tri centimetre ale od tejto vzdialenosti zavisi nas zivot......aj toto sa da povazovat za jeden z dokazov ze Boh existuje...........a dalej predstavte si ako domyselne je vymysleny tento svet - clovek by nieco take urcite nevytvoril aj keby mal prostriedky aby to stvoril nema take vedomosti a z toho si myslim dost jasne vyplyva ze niekto musel tento svet stvorit a nastavit to vsetko aby to fungovalo....a tym niekym je BOH

// a dalej je tu spomenute citujem "som pokrstena..mam aj prijimanie aj birmovku..ale neverim v Boha" tak preco si potom sla na birmovku ved si mohla povedat rodicom alebo neviem kto ta k tomu prinutil ze neveris v Boha a nemusela si takto znesväcovat tieto veci.....ved ked si sla na birmovku tak uz si urcite sama uvazovala a dokazala si vyjadrit svoj nazor .... tak preco si sla na birmovku ved ked tomu neveris zbytocne si zabijala cas pripravou..mohla si ten cas potom lepsie vyuzit..... tolko z mojej strany - zatial....

// Nauc sa konecne svoje prispevky editovat- tlacitko UPRAV (nerozpisuj myslienku do niekolkych prispevkov po sebe)! Upravil Tomasito
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BzuCo »

miki690 napísal:ale ved zabudate na jednu vec . za najvecsie katastrofy mozu ludia a Boh ludi neriadi ... a ak za nieco ludia nemozu tak je to trest aby sa ponaucili ... Boh nemoze riait ludi ... on nam dal len navod podla ktoreho mame zit a dal na moznost vybrat si ci podla neho budeme alebo nebudeme zit ... je to jednoducha teoria ... Boh nam dava znamenia a pomocou beznych veci nam nasepkava a dava rady ako zit zivot ... my vsak tie veci / ludi nevidime ako prostriedok od Boha ale len ako nejakych kamosov, rodicov, kolegov ... A verim ze vedecke vyskumy sa z teoriou stvorenia sveta za 7 dni nevylucuju ... Vela ludi si pyta dokaz ... ja sa opytam tak ... kolko dokazov je o tom ze Kolombus objavil ameriku ? a aj tak to csetci uznavame za pravdu a skutocnost ... ako to dokazu ze to bol on ? ved neje zaznamenany ani na fotke ani na videu ako s lodou dorazi na breh ameriky. Je to len niekde zapisane, v nejakej knihe ... A o Bohu je toho napisane dost vela v Biblii ktoru vsak dost vela ludi necitalo a preto ani nemoze pochopit co znamena verit v Boha a nepochopia ani to ze Boh existuje ... Btw som katolik ...
SUHLASIM. Btw som evanjelikal

Pre brrbrrbrr:
V celku suhlasim, iked si myslim, ze birmovka je iba nejaka formalita, iba akt, ktory nemoze cloveku nijako pomoct ku spaseniu, alebo k "hlbsej duchovnosi". Uvodzoovky preto, lebo si myslim, ze neexistuju stupne duchovnosti, Boh nas vidi rovnako a nasa "duchovnost" zavisi iba od naseho momentalneho vztahu k Bohu.
brrbrrbrr
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

BzuCo napísal:SUHLASIM. Btw som evanjelikal

Pre brrbrrbrr:
V celku suhlasim, iked si myslim, ze birmovka je iba nejaka formalita, iba akt, ktory nemoze cloveku nijako pomoct ku spaseniu, alebo k "hlbsej duchovnosi". Uvodzoovky preto, lebo si myslim, ze neexistuju stupne duchovnosti, Boh nas vidi rovnako a nasa "duchovnost" zavisi iba od naseho momentalneho vztahu k Bohu.
birmovku ludia chapu ako formalitu ale birmovka v skutocnosti je sviatost kde ziskavas sedem darov Ducha Sväteho a myslim ze ak veris v Boha tak ti to pomoze v mnohom.
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

brrbrrbrr napísal:birmovku ludia chapu ako formalitu ale birmovka v skutocnosti je sviatost kde ziskavas sedem darov Ducha Sväteho a myslim ze ak veris v Boha tak ti to pomoze v mnohom.
Preco potom Bibial hovori o veciach primania Ducha Svateho bez akychkolvek sviatosti? Ja v sviatosti neverim. Btw uz si pocul nieco o krste Duchom Sv. pri znovuzrodeni?

Kód: Vybrať všetko

Skutky 10:44 A kým Peter ešte hovoril tieto slová, sostúpil Svätý Duch na všetkých, ktorí počúvali slovo.
45  Vtedy užasli všetci veriaci z obriezky, ktorí boli prišli s Petrom, že i na pohanov je vyliaty dar Svätého Ducha;
46  lebo ich počuli hovoriť jazykmi a velebiť Boha.
brrbrrbrr
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

BzuCo napísal:Preco potom Bibial hovori o veciach primania Ducha Svateho bez akychkolvek sviatosti? Ja v sviatosti neverim. Btw uz si pocul nieco o krste Duchom Sv. pri znovuzrodeni?

Kód: Vybrať všetko

Skutky 10:44 A kým Peter ešte hovoril tieto slová, sostúpil Svätý Duch na všetkých, ktorí počúvali slovo.
45  Vtedy užasli všetci veriaci z obriezky, ktorí boli prišli s Petrom, že i na pohanov je vyliaty dar Svätého Ducha;
46  lebo ich počuli hovoriť jazykmi a velebiť Boha.
o tom krste som nepocul a co sa tyka birmovky tak vtedy to bolo zostupenie Ducha Svateho bez toho aby to ti ludia sami chceli alebo o to ziadali bolo to preto ze to Boh tak chcel ale teraz ked chceme ist na birmovku tak treba mat splnene urcite podmienky medzi ktore patria aj zakladne sviatosti
Zorg
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zorg »

Aj ked som sice pokrsteny (viete ako to chodi, rodicia sice proti, ale stare matky by to nikdy neprezili)..... v Boha rozhodne neverim a k rimsko-katolickej cirkvi ako organizacii mam vyslovene negativny vztah.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

kym ne jehovista ta dobre... dnes den narcisov .. ketze som skaut ta som rozdaval narcisy.. a ku druhej grupe prisli jehovisti a hodinu sa ix nemohli zbavit... a ze take hlody pustali ze konec..
abo posledne betlehemske svetlo... to som tam bol aj ja ta tiez dobru polhodinu kecali.. normalne nas odhovarali ze mame srat na betlehemske svetlo, ze to len normalny ohen, nex si racej precitame straznu vezu :hehe: :hehe: a co maju kostol (ak sa to da nazvat kostolom) u nas... ta maju na nom nepriestrelne skla :D
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

brrbrrbrr napísal:o tom krste som nepocul a co sa tyka birmovky tak vtedy to bolo zostupenie Ducha Svateho bez toho aby to ti ludia sami chceli alebo o to ziadali bolo to preto ze to Boh tak chcel ale teraz ked chceme ist na birmovku tak treba mat splnene urcite podmienky medzi ktore patria aj zakladne sviatosti
Doriti. Tak to asi potom mozem marne cakat na Ducha Svateho. :(
Ale ten krst Duchom Sv. je, ze On na teba zostupi pri 1. kroku viery = 1. pokanie a "uverenie" v JK. A inak vseobecne neverim na spasenie zo skutkov v ktore veria katolici, ale verim v spasenie z uprimnej viery a uvedomenia si svojho skutocneho stavu. Ale pozor. Aj diabol veri a trasie sa!
brrbrrbrr
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

BzuCo napísal:Doriti. Tak to asi potom mozem marne cakat na Ducha Svateho. :(
Ale ten krst Duchom Sv. je, ze On na teba zostupi pri 1. kroku viery = 1. pokanie a "uverenie" v JK. A inak vseobecne neverim na spasenie zo skutkov v ktore veria katolici, ale verim v spasenie z uprimnej viery a uvedomenia si svojho skutocneho stavu. Ale pozor. Aj diabol veri a trasie sa!
v kazdom pripade nech uz veris v akykolvek sposob spasy aspon ze veris v Boha. A to je podla mna hlavne. A inak aj tak na teba moze zostupit Duch svaty ale to uz bude z vôle Bozej......a vtedy by sa ti mnohe veci z oblasti viery objasnili.
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

brrbrrbrr napísal:v kazdom pripade nech uz veris v akykolvek sposob spasy aspon ze veris v Boha. A to je podla mna hlavne. A inak aj tak na teba moze zostupit Duch svaty ale to uz bude z vôle Bozej......a vtedy by sa ti mnohe veci z oblasti viery objasnili.
LOL! To s tym "Doriti!" bol iba zart. Ja viem, ze Ducha Sv. mam.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

lol tak sa doserem na mieste ked skapete a nezistite nic a nikoho lebo nebudete....muheheh leob ani ten domrdany boh nie je.

//mastermind: last warning granted
Layla
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Layla »

som pokrstena v katolickom kostole ale uz druhy rok do kostola nechodim, aj tak to vzdy bolo z donutenia, verim ze Boh existuje vazim si ho a snazim sa zit tak aby som nikomuneublizovala (zbytocne) ale nepotrebujem ku mojmu vztahu s Bohom ziadnu instanciu
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Layla napísal:som pokrstena v katolickom kostole ale uz druhy rok do kostola nechodim, aj tak to vzdy bolo z donutenia, verim ze Boh existuje vazim si ho a snazim sa zit tak aby som nikomuneublizovala (zbytocne) ale nepotrebujem ku mojmu vztahu s Bohom ziadnu instanciu
Ani ja instanciu nepotrebujem, ale mat spolocenstvo veriacich kde sa mozete navzajom zdielat je super mat.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

o tychto veciach aj tak spociatku rozhoduju skor rodicia, ale ja som krsteny v katolickom kostole a v boha sice trochu verim ale v kostole som nebol ani nepamatam
Rastaman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rastaman »

Tak tak > velmi zalezi od vychovy!
Ja som katolik, mam vsetko co mam mat, do kostola som chodil casto s kamosmi (nie z donutenia), ale posledny rok som nejako zlenivel!

Ti co neveria nech neveria, ale nech nenadavaju na Boha atd. > lahke je urazit (lebo MY nemame urazit koho alebo co, ked v nic neveria)
Lahsie je povedat NIC neexistuje alebo nechodit do kostola ale tazsie je donutit sa modlit kazdy vecer alebo ist do toho kostola?

Predstavte si keby sa vsetci ludia riadili Desatorom > nejde o to, ze ich "zoslal" Boh, ale sak su tam zivotne pravdy, ktorych porusenie URCITE nikomu nie je na osoh > Jak by bolo na svete super?

god's my friend :smt049
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Inak fakt je, ze je trochu divne, ked clovek hovori, ze comu neveri, pretoze to, comu neveri prenho neexistuje a tak nema zmysel o tom hovorit. Radsej nech povie, comu veri.
lucas03
Darca
Darca

Príspevok od používateľa lucas03 »

som evanielik a ci verim este som si nie isty o existencii boha. nieco ako 50 na 50. a do kostola nechodim lebo mame blbeho farara co okrada starych a mladych nuti aby mu dali prachy.
mi mladsi rodinny pribuzny vravel (konfirmuje) ze farar tam nepustil nejake deti kym mu nedaju peniaze a ze ked mu dali 10 korun ze je malo ze nach nabuduce donesu viac. Ja som mu nikdy nedaval mal som ho v r+ti.
inac sa vola (nick) :BULI
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

lucas03 napísal:som evanielik a ci verim este som si nie isty o existencii boha. nieco ako 50 na 50. a do kostola nechodim lebo mame blbeho farara co okrada starych a mladych nuti aby mu dali prachy.
mi mladsi rodinny pribuzny vravel (konfirmuje) ze farar tam nepustil nejake deti kym mu nedaju peniaze a ze ked mu dali 10 korun ze je malo ze nach nabuduce donesu viac. Ja som mu nikdy nedaval mal som ho v r+ti.
inac sa vola (nick) :BULI
Vies, aj taky sa najdu. Sak papez - "svaty otec" - ako "najvacsi sluzobnik" a "namestnik Boha" ma najvacsi majetok na svete. Spava v neviem akej baldachynovej posteli a byva v riadnom palaci s vela izbami a ked spocitas majetok celej katolickej cirkvi, tak ho je na miliardy. Ale pritom vsetci Jezisovi ucenici chodili a kazali chudobny!!! Aka zmena za tolko rokov! Za 2000 rokov sa z cirkvi chudobnej majetkom, no najbohatsej duchom stal presny opak. Majetku mnoho a skutocnych veriacich do jedneho vrecka.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

No ja som evanielik.Ale do kostola nechodím.Verím v Boha nie v cirkev...
Napísať odpoveď