Aka vysoka skola ?
-
aquafresh1
Star
tak to klobuk dole...to ja sa nikdy neviem premoct do takehoto dacoho...radsej zabehnem za nekym mudrejsim a tam to pochopim za polhodku...ale mozno ze raz sa budem m,usiet premoct a potom zmenim nazor...Spoty napísal: tak ja viem matiku iba vdaka samostudiu... ked neico nechapem, este som o tom nepocul.. zozeniem si knihy a za 2-3 hodiny to viem.
Košice, Bratislava, Brno...
Čítal som všetky príspevky v tomto topicu, ale akosi mi pri výbere nepomohli
...
O pár mesiacov maturujem a hoci som už tak trochu rozhodnutý - ešte stále uvažujem nad ďalšími školami.
Zaujíma ma informatika, takže všetky prihlášky som smeroval na fakulty informatiky. Čo vravíte na môj výber - VUT Brno, TUKE a TU v Blave. Košice si dávam ako poistku - mám celkom dobrý priemer a chodím na gymnázium (koeficient 1). A v Blave prijímajú bez prijimačiek ak má uchádzač priemer nižší ako 2.
Hlavne ma zaujíma toto - čo vravíte na MU a VUT v Brne - sú tam nejaké veľké rozdiely? Začínam mať totiž pochybnosti - v matike som nikdy nevynikal (koncoročné vždy na dvojku) a na VUT sa skúšky robia z matiky (to asi aj na MU)...
Zistil som, že sa môžem zúčastniť aj českých testov národa. Robí to spoločnosť SCIO - a ak sa umiestním v prvých 30% idem na VUT bez skúšok.
Viem, že sa nemôžete za mňa rozhodnuť, ale budem vďačný za všetky postrehy...
PS: Nemáte niekto ostré SCIO testy?
O pár mesiacov maturujem a hoci som už tak trochu rozhodnutý - ešte stále uvažujem nad ďalšími školami.
Zaujíma ma informatika, takže všetky prihlášky som smeroval na fakulty informatiky. Čo vravíte na môj výber - VUT Brno, TUKE a TU v Blave. Košice si dávam ako poistku - mám celkom dobrý priemer a chodím na gymnázium (koeficient 1). A v Blave prijímajú bez prijimačiek ak má uchádzač priemer nižší ako 2.
Hlavne ma zaujíma toto - čo vravíte na MU a VUT v Brne - sú tam nejaké veľké rozdiely? Začínam mať totiž pochybnosti - v matike som nikdy nevynikal (koncoročné vždy na dvojku) a na VUT sa skúšky robia z matiky (to asi aj na MU)...
Zistil som, že sa môžem zúčastniť aj českých testov národa. Robí to spoločnosť SCIO - a ak sa umiestním v prvých 30% idem na VUT bez skúšok.
Viem, že sa nemôžete za mňa rozhodnuť, ale budem vďačný za všetky postrehy...
PS: Nemáte niekto ostré SCIO testy?
ako to mozes tvrdit ... vyskusal si vsetky???t0m4s3 napísal:No odomna inu reakciu ako: "pod do Brna, je tu veeelmi fajn, a lepsia skola v CZ-SR nie je" ani necakaj
co tym myslis??? toto vacsinu zvyknu hovorit ti co nezvladaju studiumtrizzo napísal:...preto som odtiaľ odišiel....a v žiline (FRI) sa k človeku správali ako k handre a stále si otierali hubu o mňa..
nejdem tu teraz obhajovat FRI ani inu skolu len som chcel povedat ze studium na VS je o tom kolko sa toho chces sam naucit, ked proste nexces taq profaci ta nemaju preco nutit sa to naucit .... oni ti ukazu co a ako ... zvysok je samostudium ... a ked studujes to co ta bavi tak nevidim dovod preco sa sam nevzdelavat, nezlepsovat ....
-
canopus
Addict
- Kontaktovať používateľa:
tak s tvojou gramatikou a vyspelostou tvojho mozgu si v dobe kamennej a asi si neskoncil asi ani zakladnu omg takychto ako ty ludi potrebujeme na slovenskuDarthVader napísal:Ja som raz cital taku fasa vetu.
Ze co ta naucia na VS?
Naucia ta vyjadrovat sa tak aby ti ostatny ludia nerozumeli.
Ja som vystudoval STU MtF v Trnave.Vysoka skola mi dala vela,mysliet technicky a logicky,viem, ze co robim, nas na vyske nenaucili ani z 5%,lebo o eletrarnach sa nikde neuci a hlavne spracovavanie radioaktivneho odpadu, ale pomohla mi aspon diplomovka v Mochoviach, ta komunikacia Ing alebo Mgr (alebo co) mi mala byt na nejakej urovni, lebo ked niekde otvorite usta, hned sa to ukaze co ste za cloveka.
Preto odporucam,studovat studovat a este raz studovat,len treba chciet a prinutit sa
-
audiotrack
VIP
-
audiotrack
VIP
názor má ten najnegatívnejší aký môže byť; ja som tam tiež chcel, ale ma odhovotil. Vravel že informa sa tam začína učiť až v treťom ročníku a aj to na dosť nízkej úrovni, dovtedy samé blbosti ako ekonomika, účto.. (čo neviem čo má spoločné s matikou a informou). Čo sa týka profákov, vraj tiež hrozný. Nič nevysvetlia, poskytnú len názvy literatúry ktorú si máš zohnať, ale samozrejme je ju ťažko zohnať, takže sa učíš len tak z netu. ubytovanie neviem, to som sa nepýtal.Stopa napísal:jj, presne to, zisti pls aky ma nazor na skolu, ubytovanie a tak.
Je to z takého pohladu, že ja som chcel vedieť aká je tam informa. Ak ťa zaujíma viac hocičo okrem informy, tak si ju možno budeš pochvalovať. (až na tých profákov).
Na druhej strane, je to len jeho dojem. Možno by som to ja osobne bral inak, ale z toho čo mi vravel som sa rozhodol že tam nejdem. Ak ťa ešte niečo zaujíma, napíš mi a môžem sa ho spýtať keď bude online.
-
audiotrack
VIP