Gaya Internet MT,ZA

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
xtreme4
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Gaya Internet MT,ZA

Príspevok od používateľa xtreme4 »

No chcel by som vediet ake mate skusenosti s tymto poskytovatelom internetu. Ja dost zlé. Mam internet pripojenie 512Kb/sec dotovaný štatom. platim 150sk a ty parchanti dali agregaciu 1:40. Viete si predstavit ako to ide... :( :( Nevie nahodou niekdo ci mozu zistit ked si zmenim Ip-čku lebo bodla nich maju pridelene rýchlosti... čiže po zmene ide rychleišie ale neviem či na to možu príšt.... som strašne sklamaný... su to sv..e :?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

+ Ja len tie najlepsie. Odozva vyborna na to ze je to wifi ~ 35ms
+ Rychlost vzdy min 60kB/s pri programe 512
+ Cena dobra - nonstop internet za 5 kil mesacne je na sestrine surfovanie a otcove maily presne to co clovek potrebuje
+ dost nizka agregacia v porovnani s inymi sluzbami (1:8)
+ solidny FUP pri nizsich programoch, prip. ziadne FUP pri vyssich (ked chces tahat - zaplat si!)
+ nizke vytazenie upload pasma (super pre p2p)

- podpora
- nad stabou siete mi hlava zastavuje (wifi Ap v mode bridge)
- blokovanie p2p (da sa jednoducho obist)
akraheb
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa akraheb »

mozem tak isto odporucit. zo zaciatku som preferoval konkurenciu ale ta sa pokazila tak dvaj na gaya a som milo prekvapeny
xtreme4
Medium Expert
Medium Expert

heh

Akože mne to ide pomalšie ako dial-up..... ma to fest štve... :x :x :x :x
akraheb
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

a kde byvas. pokial zdielate kolko vas tam je a si si isty ze nik u vas netaha???
Snowmannn
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Gaya Internet MT,ZA

Príspevok od používateľa Snowmannn »

xtreme4 napísal:Nevie nahodou niekdo ci mozu zistit ked si zmenim Ip-čku lebo bodla nich maju pridelene rýchlosti... čiže po zmene ide rychleišie ale neviem či na to možu príšt.... som strašne sklamaný... su to sv..e :?
ip adresu si mozes zmenit a pojde ti to rychlejsie, ale tak do mesiaca ti zavolaju a budu sa ti vyhrazat odpojenim a este ti povedia ze ta daju na sud. Potom si to nastavis spat ako to ma byt a bude pokoj. Vlastna skusenost.
akraheb
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

o com tocis??? co ja viem tak nie kadza ip ide na dane ap na ktore sa pripojis. a pokial nemas ip s mac v sulade tak ti ani nepripoji na ap. nie to aby ti siel net. mozno tak davnejsie sa to dalo ale uz neda. tot je moja skusenost spred dvoch dni.
xtreme4
Medium Expert
Medium Expert

heh

akraheb napísal:a kde byvas. pokial zdielate kolko vas tam je a si si isty ze nik u vas netaha???
V bytovke a som si isty že nik netahá... :(
akraheb
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: heh

xtreme4 napísal:V bytovke a som si isty že nik netahá... :(
a ta bytovka sa nachadza kde???? lebo ja byvam tiez v bytovke a ty v nej urcite nebyvas. :lol:
xtreme4
Medium Expert
Medium Expert

heh

Snowmannn aha dik to som chcel vediet... lebo ked si zmeni tak to fara lepšie... sakra...
xtreme4
Medium Expert
Medium Expert

akraheb napísal:a ta bytovka sa nachadza kde???? lebo ja byvam tiez v bytovke a ty v nej urcite nebyvas. :lol:
vo vrutkach karvaša a blahovca ak poznáš?! 8)
akraheb
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

za absolutna blbost???? nejaka magorovina. s toho co si pisal som usudil ze si sam na linke nahodeny. nezdielas ju. skus si dat ip 172.18.12.132 a na sto percent ti poviem ze ti nepojde a mne doma ide. doteraz som na nej frcal.
teraz som na ine a ani neviem akej lebo som cez kamarata
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

akraheb napísal:o com tocis??? co ja viem tak nie kadza ip ide na dane ap na ktore sa pripojis. a pokial nemas ip s mac v sulade tak ti ani nepripoji na ap. nie to aby ti siel net. mozno tak davnejsie sa to dalo ale uz neda. tot je moja skusenost spred dvoch dni.
prave to je jedna z demencii siete ze to vobec MAC nekontroluje. Rychlost = pridelena IP a naopak
Snowmannn
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

akraheb napísal:o com tocis??? co ja viem tak nie kadza ip ide na dane ap na ktore sa pripojis. a pokial nemas ip s mac v sulade tak ti ani nepripoji na ap. nie to aby ti siel net. mozno tak davnejsie sa to dalo ale uz neda. tot je moja skusenost spred dvoch dni.
ja by som skor povedal ze na pripojenie do ich siete ti staci mat iba vhodnu MAC adresu. ip adresu si zvolis aku chces, no teda nie uplne, vramci urcitych pravidiel, mne sa osvedcilo menit posledne trojcislie (ako keby to bola ceckova ipcka), nepamatam ci ine variacie ip adresy fungovali. No a toto robis az kym nenajdes nejaku dost rychlu. A ziadny sulad medzi mac a ip tam netreba. Teda aspon tak to bolo, je pravda ze som sa tomu uz nejaky patek nevenoval takze je mozne ze sa mylim...
xtreme4
Medium Expert
Medium Expert

heh

Ti vravim že mam ten shit dotovany internet a ide to asi tak ze taham max 2,5KB a min 0,8KB takže akože fest net ...
Snowmannn
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

xtreme4 napísal:Ti vravim že mam ten shit dotovany internet a ide to asi tak ze taham max 2,5KB a min 0,8KB takže akože fest net ...
tak si vyskusaj opingovat nejaku branu ake mas odozvy, mozno ta neblokuju len mas blby signal alebo nieco podobne, a urcite by som tam zavolal (vzhladom na ich servis lepsie povedat ze by som tam volal kazdy den)
akraheb
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Snowmannn napísal:ja by som skor povedal ze na pripojenie do ich siete ti staci mat iba vhodnu MAC adresu. ip adresu si zvolis aku chces, no teda nie uplne, vramci urcitych pravidiel, mne sa osvedcilo menit posledne trojcislie (ako keby to bola ceckova ipcka), nepamatam ci ine variacie ip adresy fungovali. No a toto robis az kym nenajdes nejaku dost rychlu. A ziadny sulad medzi mac a ip tam netreba. Teda aspon tak to bolo, je pravda ze som sa tomu uz nejaky patek nevenoval takze je mozne ze sa mylim...
no ono sa nenapojis z hocijakou mac na dame ap. mam zoskenovanu gaya. mam asi tak 50 mac a ip ale iba par ide na dane ap. a tie ktore idu na to tak nejdu na druhe. tie ip niesom isty. gaya pouziva 172.16-18.xxx.xxx ip.a maju to chauticky rozhadzane. napr. 172.18.xxx a o ulicu dalej je to uz 172.16 a idu na to iste ap.
xtreme4
Medium Expert
Medium Expert

Snowmannn napísal:tak si vyskusaj opingovat nejaku branu ake mas odozvy, mozno ta neblokuju len mas blby signal alebo nieco podobne, a urcite by som tam zavolal (vzhladom na ich servis lepsie povedat ze by som tam volal kazdy den)
Ja by som povedal ze to robi ta agregacia 1:40 vieš čo to je za mega agregacia... Kurna však ja vlastne možem byt rád že mi nabehne stránka... shit...!
akraheb
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

nj. uz napis skade si mozno nieco poriesime. mame siet. tka mozno sa nanu napychnes
xtreme4
Medium Expert
Medium Expert

heh

No som písal že Vrútky Karvaša a Bláhovca...
Napísať odpoveď