konverzia na SATA2
konverzia na SATA2
nabudúci rok sa chystám urobiť dosť významnú konverziu pre môj C chystám sa kúpiť si SATA 2 radič na PCI slot keďže na novú dosku ani na cPU niesú prachy tak idem takto..No ale poďme k veci kúpim si Aj HDD na STAT 2 a teraz sa chcem spítať pôjde mi to takou istou rýchlosťou ako keby som mal Radič SATA2 na doske?Alebo ten PCI slot spomalí komunikáciu cez SATA 2 z HDD? diki za vaše odpovede prípadne návrhy...
-
jjj
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
pocuj je to cista blbost ak nemas na doske sata2 tak ten pridavny nekupuj
je to uplne zbytocneeee a pci zbernica nedokaze plnohodnotne obsluzit sata2 rozhranie (priskrti ho a to dost vyrazne ) ak mas na doske sata1 tak nic neries
Pozri na mna mam SATA2 disk a aj tak mi beha ako SATA1 pretoze SATA2 treba aktivovat cez specialnu utilitu od vyrobcu no a nece sa mi stym srat a roziel vo vykone je fakt nula cela nula nula nic
Pozri na mna mam SATA2 disk a aj tak mi beha ako SATA1 pretoze SATA2 treba aktivovat cez specialnu utilitu od vyrobcu no a nece sa mi stym srat a roziel vo vykone je fakt nula cela nula nula nic
-
-TAMY-
Light Star
ehm, kolko ma PCI 32bit max datovy prenos? daco cez 100mb ak sa nemylim, nie?
a neviem, da tolko SATA 2 kovy hdd zapis? cez 100mb? asik nie, teda urcite. KEdze sa bohate uzivaju aj v serveroch PCI radice na vela skazickovych (SCSI) HDD a ide to cez pci.. ale zase neviem, ci tam neni uz 64bit PCI..
ALe asi sa mylim, tak ma opravte..
a neviem, da tolko SATA 2 kovy hdd zapis? cez 100mb? asik nie, teda urcite. KEdze sa bohate uzivaju aj v serveroch PCI radice na vela skazickovych (SCSI) HDD a ide to cez pci.. ale zase neviem, ci tam neni uz 64bit PCI..
ALe asi sa mylim, tak ma opravte..
-
misokgb
King
Ciste teoreticky:
priepustnost zbernice PCI je 133MB/s - tuto rychlost z toho v zivote nedostanes ani keby sa rozkujes, este k tomu ked je k tomu pripojeny IDE radic, zvukovka, sietovka atd.
Teoreticka priepustnost rozhrania SATA1 je 150MB/s, SATA2 300MB/s - v reale je to ROVNAKE cca (par MB/s sa da povazovat aj za chybu merania).
Takze je uplne jedno ci budes mat SATA/IDE/SATA2 disk imho. Jedine rozdiel vykonovy by bol v tom, keby mal disk podporu NCQ, co vela diskov SATA1 nema
priepustnost zbernice PCI je 133MB/s - tuto rychlost z toho v zivote nedostanes ani keby sa rozkujes, este k tomu ked je k tomu pripojeny IDE radic, zvukovka, sietovka atd.
Teoreticka priepustnost rozhrania SATA1 je 150MB/s, SATA2 300MB/s - v reale je to ROVNAKE cca (par MB/s sa da povazovat aj za chybu merania).
Takze je uplne jedno ci budes mat SATA/IDE/SATA2 disk imho. Jedine rozdiel vykonovy by bol v tom, keby mal disk podporu NCQ, co vela diskov SATA1 nema