Mám taký technický problém..vetrák na grafike Inno 3D Ge Force FX5200
mi strašne chrčí..ten zvuk je taký preinkavý že sa tťo už nedá vydržať prosím vás preto o rady ako sa toho hluku môžem zbaviť..ako by sa dal ten vetrák utíšiť..ja si myslím že to ribia ložiská diki moc...
..mne tiez pred par mesiacmi zacal chrcat ventilator na grafike.. tak som otocil komp hore nohami a za behu som injekcnou striekackou vstrekoval vazelinu pod ventilator..
na 5200ku Ti staci pasiv. Ide o to aky je tam od vyroby. Napr kamos fical na manli dost dlho bez aktivu, bracho detto. [proste odisla vrtulka ]. Tomu kamosovi som tam uchytil gumickami [uz je to len gumickou] vetracik z cpu zo stareho pc a je to tak 10x ucinnejsie ako to male prtave 3cm co tam huci aj to je riesenie . lama tuning rulz!
vycistit ti ho stacit nebude
mne zacal hucat brutalne potom prestal ist,vycistil som ho , chvilu siel a zase nic. Kupil som novy aktivny hermaltake a uz to je studene jak treba a nerapci:)
Ked das z FX5200 dole ventilatorik, ktory tam bol original a nechas tam maly pasiv, tak sa ta grafika upecie... Na kazdej jednej 5200 hreju strasne uz len napajacie MOSFETy, takze radsej vacsi pasiv, vacsi myslim NAOZAK vacsi trosku, alebo maly prievan. 5200 sux co sa tyka teplot...
ani by som sa necudoval keby si zalozil temu: "Poskrabal som si bednu? Cim to mam vycistit Prontom alebo skor Cleanom?" Ja uz nechapem co to stale mas s tym PC. Neexistuje asi komponent s ktorym by si ty nemal problem. Ved ked sa mi nieco dodrbe utekam do predajne poviem nefunguje a hotovo popripade kupim nove.