okonenipica napísal:Ja sa len pytam, kedy sa tato spolocnost zacne starat o poziarnikov. Zahranuju zivoty a miliony, a maju mozno polovicu platu co doktori a policajti
Lenze ide o to ze na poziarnika nemusis studovat cely zivot a odopierat si vela veci a proste poziarnikom moze byt X ludi ale doktorom to teda ee...
aj ked je pravda ze zachranuju ludi ale to aj pekari tym ze robia pecivo aby sme od hladu neskapali ....
Martin44 napísal:Lenze ide o to ze na poziarnika nemusis studovat cely zivot a odopierat si vela veci a proste poziarnikom moze byt X ludi ale doktorom to teda ee... aj ked je pravda ze zachranuju ludi ale to aj pekari tym ze robia pecivo aby sme od hladu neskapali ....
To nemyslis vazne? Ze chces porovnavat pekara a lekara alebo poziarnika? A co si nemusis, ako poziarnik odopierat? Vies kolko je to driny? Vies kolko poziarnikov vidi svoje deti, ked rano spia, a ked sa vratia uz spia? Toto podla teba nie je obetovanie a odopieranie si niecoho? Pekarom moze byt "kazdy debil". (nechcem nikoho urazit)
Martin44 napísal:tie vase mudre keci....dopi*i sak a co maju robit ked im niekto navrhne ze zorganizuje strajk nech sa im zvysia platy....no kto by to neodmietol dopi*i!??
a je uplne jedno ci to organizuje podla vas fico a ci odborari ci kera pi*a....
Je to nehanebne ze maju take platy a to proste nie je povolanie ale poslanie .... a cely zivot sa ucis....
A naky karez napisal ze to ma ist zo statneho rozpoctu tie peniaze....ANO SAK JASNE KED NEMOCNICE SU STATNE!!! asi to slovko tam nie je len tak z pi*i
odmietne to ten co chce dostat plat, ci strajk organizuje politicka strana alebo odborari(ktory ho neorganizuju) je dost podstatne hlavne chvilu pred volbami. Platy skoro v celom verejnom sektore su biedne, bohuzial odzrkadluju ekonomiku. Pravona valorizaciu platov maju ale o mzdach sa vyjednava zo zamestanvatelom. Vlada do zdravotnictva tento rok navysila 9mld (uz sa to prebralo xy krat). Hadat ake je to narocne povolanie...
vobec by ma neprekvapilo, keby to mal na krku Fico
No tak ty si tiež jeden z tých fajných.
Nemože Fico aj za globálne oteplovanie ??? Čo tak použiť trošku tú vec čo nosíš na krku, a porozmýšlať o otázke ?
BTW Dúfam že dostanú to čo si zaslúžia (tzn. vyšššššie platy ! )
bobormako napísal:No tak ty si tiež jeden z tých fajných.
Nemože Fico aj za globálne oteplovanie ??? Čo tak použiť trošku tú vec čo nosíš na krku, a porozmýšlať o otázke ?
BTW Dúfam že dostanú to čo si zaslúžia (tzn. vyšššššie platy ! )
Ked sme pri Ficovi jeho vystupovanie je velmi nedoveryhodne. Skor si ale myslim, ze tazit z toho strajku chcel len Kollar(odborar LOZ).
Ak si lekari zasluzia vyssie platy vysvetli mi, preco strajkuju po takmer skoncenej reforme a preco chcu plosne zvysenie platov - to robi kazdy lekar rovnako?
cert napísal:Ked sme pri Ficovi jeho vystupovanie je velmi nedoveryhodne. Skor si ale myslim, ze tazit z toho strajku chcel len Kollar(odborar LOZ).
Ak si lekari zasluzia vyssie platy vysvetli mi, preco strajkuju po takmer skoncenej reforme a preco chcu plosne zvysenie platov - to robi kazdy lekar rovnako?
strajk je (je este vobec??) realizovany dost zvlastne ale to ze chcu plosne zvysit tusim zdovodnuju inflaciou ktora ma rovnaky dopad bez ohladu nato kolko lekar robi. Kollar no comment
Dobre, ze strajkuju
Ved v zahranici si ludia svoje "prava" vacsinou vybojuju iba takymto sposobom > konecne sa niekto odvazil aj trochu ostrejsie protestovat
mame na to pravo, tak by to nemal byt problem...
dufam, ze Slovaci sa konecne uvedomia a nebudu uz len ticho pozerat a kazdemu len prikivovat...
r-e-s-t-e-k-p-a
Pozerali ste niekto vo stvrtok Pod lampou?
Bol tam aj jeden clen strajkoveho vyboru, neviem uz ako sa volal ale mal pekne reci.
Za vsetky spomeniem jednu situaciu:
Ked jeden pan v diskusii spominal nepriamo korupciu a uplatky v zdravotnictve tak tento clen strajkoveho vyboru vyhlasil, ze on ma svedomie ciste a jeho sa to netyka.
Na to v dalsej vete vsak povedal, ze ked niekomu napr. po operacii ponuknu 5000Sk, tak preco by ich ten doktor nemal zobrat, sak si to zasluzi. Otazne je, ci sa na tej operacii podielal len ten chirurg, sak ich je tan kopec na tej operacii, od upratovaciek az po toho chirurga. Preco iba on? A nejaky pekar si potom tiez zasluzi dalsii doplatok okrem ceny za ten chleba, sak aj on si zasluzi, nie? Lekari akosi sami seba stavaju nad ostatnych ludi. V zapadnych krajinach su tiez lekari nad ostatnymi, su viac vazeni, ale to si ich vazia ludia, nie oni seba stavaju na to miesto.
Ked raz vyhlasi, ze on si zasluzi, je iste, ze ked mu ich niekto ponukne tak ich aj zobere. A nemusi to byt len po vykone. Kludne zobere aj pred tym, ale to je v podstate jedno kedy, hlavne je ze zobere. Sak je za to plateny, ma za to plat. Ak namietne ze ma maly plat, tak to ho aj tak neospravedlnuje ze to zobere.
A takyto clovek stoji vo vedeni strajkoveho vyboru, tak sa ani necudujem, ze vsetkych lekarov hadzu do jedneho vreca ked na ich cele je takyto clovek!